Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
Massagekonge to års fængsel for at smadre barområde i Bangkok
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
30-01-2016 01:42
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

13 år er det siden det skete og idag fik dengang massagekonge Chuwit 2 års fængsel. Dommen lød på fem års fængsel, men blev nedsat pgra tilståelse.

Brøden består i at han i 2003 var med til at arrangere at der kl 04 en morgen uden varsel kørte en masse maskiner ind i et bar og forretningsområde på hjørnet af Sukhumvit Soi 10 i Bangkok og lagde 60 forretninger i ruiner.

Det skabte stort røre, men har altså taget sin tid at få en dom fældet. 65 andre blev også dømt samme straf idag for medvirken. Oprindeligt var 130 anklaget, heraf flere højtstående i militæret, men kun 65 blev dømt af appelretten.

Kilde: Khaosod English

Alle ejerne mistede alt i nattens mulm og mørke. De kunne vist senere få omkring 80.000 baht i erstatning, hvis de kunne bevise de var ejere, men mange havde deres papirer liggende i forretningerne og de var jo væk.

Chuwit havde så vidt jeg husker købt den store grund for mere end 100 mio kroner for at lave et byggeprojekt. Men han kunne ikke opsige de billige lejemål som var på stedet, eller der var problemer med hovedlejeren, så han kunne ikke komme videre med byggeriet så længe de forretninger var der.

Senere rendte han ind i problemer og fik vist byggeforbud og salgsforbud på grunden, hvorfor han har udlagt området som lille park opkladt efter ham selv.

Det er en appeldomstol der har talt og vides ikke om der kan appeleres igen.

Chuwit var på det tidspunkt i 2003 måske den største indenfor massage (sex) steder, der henvendte sig til thailandske og måske asiatiske klientel og ejede mange steder. Han måtte sælge en del af det ud efter sagen. Undervejs sagen kom det frem at man mente der havde arbejdet mindreårige piger nogle af stederne og det endte vist i "slagsmål" med politiet som han ikke forstod gik så hårdt efter ham eftersom, som han sagde, han havde betalt dem millioner af baht i bestikkelse til dem gennem årene - og navngav flere politifolk. I det hele taget var han hård i sine udtalelser omkring politiets indblanding i forskellige ting. Sagen om mindreårige blev senere frafaldet.

Senere er han stillet op til Borgmesterposten i Bangkok (har sit eget parti) uden dog at have fået den store tilslutning, men dog nummer tre. I den forbindelse deltog han engang i TV interview hvor den unge interviewer stillede upassende spørgsmål som ikke var planlagt, og kostede den unge mand en knytnæve i studiet fra Chuwit. Chuwit undskyldte og betalte straks en symbolsk erstatning.

Det ikke så længe siden jeg stod ved siden af ham i en lille tysk madbutik i Bangkok. Han var meget populær blandt de unge kvindelige ekspedienter der skulle have taget en masse billeder med ham, så forretningen gik istå imens.
Redigeret af Lars d. 30-01-2016 02:04
Lars
Lars
16-12-2016 19:12
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Den farverige og kontroversielle massagekongen og politiker blev fredag, 16. december, løst sammen med en række andre indsatte der fik del i en Kongelige benådning. Han nåede at afsone 11 måneder af de to års fængsel.

Det har været en tradition hvert år i den tidligere Konges regentperiode, at nogle korttidsfanger kan benådes alt efter straffens type, længde og afsonet tid.

I år er det i anledning af Thailands nye Konge HM Maha Vajiralongkorns indtræden som Konge.

Sammen med Chuwit blev omkring 30.000 andre fanger i de thailandske fængsler benådet.

Om det som førte til dommen skriver Bangkok Post:

The overnight destruction of the site by hired thugs, some of them members of the police and armed forces, left hundreds of people without livelihoods. The area near Sukhumvit Soi 10 was to have been redeveloped for higher profit but Chuvit had a change of heart and the site is now a park that bears his name.

I forbindelse med sagen opstod en anden kontroversiel sag som Bangkok Post skriver dette om i samme artikel:

Prior to entering politics Chuvit had amassed a fortune running a half-dozen massage parlours, each employing hundreds of women. He claimed that he paid 200 million baht in bribes to the police over 10 years to keep the businesses going. He subsequently sold some of his massage parlours, formed his own party and ran unsuccessfully for Bangkok governor in August 2004. In 2005 he was elected for a four-year term to the House of Representatives, but in 2006 the Constitutional Court removed him from parliament.

Kilde - Bangkok Post
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Bagage kontrol i Bangkok v ankomst Nyheder 6 11-02-2024
Skyderi i Siam Paragon Shoppingcenter i Bangkok Nyheder 3 04-10-2023
Bangkok Airways vejer passagererne Fly 1 18-09-2023
Parker i Bangkok som ligger ved Metroen og et par stykker ved Skytrain Bangkok 1 03-09-2023
Flyselskabers websider - Nogle navne narrer og har meget dyre billetter. Bangkok Airways eks Fly 2 11-08-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,235
· Nyeste bruger: Mogms
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder