Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Rejsemål - udflugter, aktiviteter, overnatning... - Syd - vestkysten - Andamankyst (Phuket)
Zoo's på Phuket
 Udskriv debat Udskriv debat
gall
05-02-2009 08:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Vil man ud og se noget andet end kun lige strandene på Phuket, er der selvfølgelig meget at vælge mellem. Skulle man have lyst til at se en Zoo, er der et par tilbud.

Phuket zoo, som ligger ved vejen mellem Phuket Town, og Challong er det største og det mest opdaterede. Det første man møder er et skilt med prisen 500 Baht (medmindre du er Thai, så kan du komme ind for 80 Baht).
Kvaliteten lever ikke op til de zoo man oplever i Dk, men ligger bestemt heller ikke blandt de værste i Thailand. Parken er stor nok til at man kan få et par timer til at gå der. Der er elefant show, krokodille show, papegøje show og selvfølgelig abe show - Hvis man har den slags lyster, samtidit er det muligt at fodre elefanter m.m. Du kan også få taget et foto, for 200 Baht, hvor du sidder med en Orangutang, slange, tiger, papegøje, eller på en vandbøffel eller elefant. Jeg vil ikke tage stilling til hvor korrekt det er at træne dyr til at posere i, for dem, unaturlige stillinger og omgivelser, og mener måske heller ikke dette forum er det korrekte sted for det.

Phuket town krokodille og tiger farm.
- Med streg under farm. Dette er et sted der primært henter sin indtægt på krokodille læder. Så på trods af en entre på 500 Baht, og skilt der fortæller om krokodille show m.m, er det ikke sikkert der er show, da det er meget muligt at Du er den eneste besøgende. Det er et af de steder hvor du, mod betaling selvfølgelig, kan blive fotograferet, mens du giver en tigerunge mælkeflaske, eller sammen med en krokodille. Hvis man ser hvordan krokodillen bliver behandlet på vejen ind i hallen, og hvor sultne tigerungerne ser ud, kunne man måske overveje om man ikke skal undlade at betale for ovennævnte i håb om at dyrene får lidt mere naturlig behandling. Et af abeburene, indeholder kaniner, hvor en var deform på begge forben, og derfor havde svært ved at komme rundt. Thaier og danske har et grundlæggende forskelligt syn på dyrevelfærd, om dette skyldes religion eller dagligdags omgang med dyr, vil jeg ikke gætte på.
Vi var i ovennævnte zoo i 2001, og den var dengang i meget dårlig stand, på alle punkter - vi troede faktisk at den var lukket, men i 2009 prøvede vi at se den igen. Vi var ikke imponerede.

Gibbon rehabilitation center.
Dette ligger ved et vandfald midt på øen, og er ikke et zoo - måske nærmere tværtimod. Turister og thailænderes interesse i at blive fotograferet med en gibbon, medfører desværre stadig at der fanges unger vildt, eller de tages fra deres forældre i fangeskab. Disse dyr, især hannerne, bliver agressive i puberteten, og skal derfor af vejen. GRC prøver at rehabilitere dem. Entre er gratis, men de tager selvfølgelig gerne mod donationer. Man kan ikke komme tæt på dyrene, da de skal fravænnes mennesker, men man kan ofte høre dem synge.

Udover dette byder Phuket selvfølgelig på rigelig elefantridning og andre abe, elefant og slangeshow - nogle af disse af tvivlsom kvalitet.
Thomas

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Konsulater Phuket Pattaya Transport i Thailand 2 17-03-2023
Hotel phuket Overnatning 12 14-01-2022
Praksis for håndtering af 2. PCR test for Test & Go og Phuket Sandbox Corona inkl visum, indrejser 8 03-01-2022
Hvad betyder de nye regler for Test & Go rejsende og fremover for Phuket Sandbox Corona inkl visum, indrejser 1 24-12-2021
Phuket Sandbox Corona inkl visum, indrejser 2 22-12-2021
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,235
· Nyeste bruger: Mogms
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder