Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Vejret

Vejret generelt

Vejrudsigten

Temperatur og regn

Vejret i tal

Phuket >< Samui

Vejret lige nu
og næste dage

Regn

Temperaturer

Skydække

Oversvømmelser

Oversvømmelser
okt - nov 2011

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Hvornår det er bedst er afhængig af flere ting. Er det solen der trækker, regntiden, prisen på ferien, populært turistområde eller mere øde eller lokalt? Og hvornår det er praktisk muligt at komme på ferie.

Vejret

Lamai Beach, SamuiDen bedste årstid er fra november/december til starten af marts, hvor det er koldest og tørrest og flest solskinstimer. 

Fra maj til til oktober er det regntid og lidt varmere, dog kun et par grader. Men den højere fugtighed får det til at virke endnu varmere. Regntid betyder dog ikke regn hele tiden. Jeg har selv haft mange gode ferie i regntiden med masser af sol.

I september og lidt før og efter regner det meget i Nord og Nordøst Thailand. Det kan være dagsregn, men omvendt er der næsten ingen mennesker og turister der.

Prisen

Det siger næsten sig selv. De dyreste rejser er i den kolde tid. Dyrest omkring jul og nytår. Rejser du på egen hånd er overnatning også dyrere, akkurat som sommerhuse i Danmark er i industriferien. Og de bedste steder er måske fyldte.

Så ser du et godt tilbud, så kan det være fordi det er i regntiden og måske til Phuket i en periode med lavsæson dernede, så priserne på hoteller er lave. Og måske lidt dårligere vejr. Der er ikke solgaranti på Phuket i regntiden.

Antallet af turister

Højsæson for turister på de populære feriesteder for vesterlændinge er også den kolde periode og så august. Det betyder at der er flere mennesker over det hele hvor turisterne nu kommer. På Phuket og Samui kan de populære steder være booket ligesom fly til Samui kan være det. Specielt jul og nytår er der mange mennesker udenfor Bangkok. 

Mae Nam beach på Nordkysten af SamuiLavsæson er så den våde tid. Her er der næsten mennesketomt nogle steder i forhold til hæjsæsonen. Det er ikke svært at finde overnatning.

Redigeret: 2014
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.