Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Oversvømmelser oktober november 2011

Opdateret 24. november 2011 og siden da har vandet trukket sig tilbage og er ved nytår er hele Stor Bangkok tør igen og situatioen normal med tørt og solrigt vejr.

Generelt

Mere end 3 mio husstande og ialt over 11 mio millioner mennesker er eller har været berørt af oversvømmelserne. 609 mennesker har mistet livet. (ved nytår var tallet steget til 823)

Bangkok

Situationen 24. november er stabil.

Vandstanden er faldende mange steder i distrikterne i det nordlige Bangkok, som hidtil har været den største trussel mod centrum. Se evt seneste kort over grænserne for oversvømmelserne i forhold til turistområderne.

Flere steder, som vest for floden, er stadig meget oversvømmet og det kan tage indtil 2012 inden oversvømmelserne er væk i hele Bangkok. Men Bangkok er meget stor, så det vil ikke have nogen betydning for en almindelig turists færden. Det er i forstæderne, som mest er lokale beboelse og industri. Enkelte seværdigher i områderne kan dog være lukkede en tid endnu.


Indre og midt Bangkok :
Indre Bangkok er tør og alt fungere som normalt. De typiske turistområder er ikke berørt og er flere km fra det oversvømmede område og der er ikke tegn på at oversvømmelserne, der stadig er nord og nordvest for Indre Bangkok vil brede sig dertil.

F.eks er følgende områder ikke berørt:

Khao San Road, Ploenchit/ Chidlom, Phatunam, Ratchaprasong (Central World area), Sathorn, Siam Square/ MBK/, Siam Paragon, Silom/ Surawongse, Sukhumvit Road/ The Emporium, Yaowarat, (Chinatown), Phetchaburi Road (pantip plaza), Rama 1 Road, Rama 4 Road - (bl.a hovedbanegården)

Det er hovedsagelig vandet der kom fra den vestlige del af digerne nord for Bangkok, der var en trussel mod Indre Bangkok. Vandet nåede til kanalen Bang Sue, 3,5 km nord for Victory monument (nær weekend markedet), hvor vandet via kanalen løber havet. Vandet har ikke bredt sig derfra siden det kom dertil torsdag i sidste uge..

21. november - grænserne for oversvømmelserne og turistområder

Grøn - Siam Square - typisk turistområde.


Se større google kort på siden med kort over oversvømmelser og forventninger.


 

Forretninger, hoteller, restaurater, turist attraktioner m.m i inde Bangkok er åbent som normalt måske med undtagelse af Dusit Zoo. Der er muligvis åbent, men usikkert om alle dyrene er der. Dusit Zoo har så vidt vides ikke været direkte oversvømmet.

Postevand: Situationen ser ud til at være under kontrol og kvaliteten overholder WHOs krav til postevand.

Forsyninger: Drikkevand af de billige lokale mærker og lokalt producerede øl kan være svært at finde. Forskellige lidt dyrere mærker drikkevand er tilgængelig. Der mangler stadig forskellige varer i 7 11 og lignende forretninger. Der fyldes op med mellemrum og det kan da være forskellige varer der mangler fra dag til dag og område til område. Generelt en fornemmelse af at der er større udbud i supermarkederne.

Der er ikke være problemer med mad og drikke på hoteller og restauranter.

Lufthavnen fungerer som normalt.

Transport til / fra lufthavn til Bangkok og mod Pattaya - Koh Chang fungerer normalt. Mod Hua Hin er hovedvejen stadig åben, men lille risiko for at den bliver oversvømmet. Der arbejdes på at have alternativ rute klar hvis det skulle ske.

Skytrain og undergrundsbanen kører som normalt.

Taxaer, Tuk-tuk og motobike taxa kører stadig.

 

Flodbådene har været indstillet, men er så småt begyndt at sejlre igen 21. november.

Tog:
Tog mod syd er nu normalt igen og køres hele vejen med tog.

Tog mod nord kører, men tager længere tid end normalt, da der er omlægninger og omveje. Turen til Chiang Mai skulle tage 5 timer mere end normalt.

Bil mod nord:
Det er muligt at køre nordpå, f.eks Ayutthaya, men det tager lang tid. Flere timer til Ayutthaya.

Sundhed:
Der er ingen tegn på at der skulle være problemer med sundheden, udbrud af oversvømmelsesrelaterede sygdomme i den tørre del af Bangkok. Problemerne der kan frygtes og holdes øje med, er i de områder der er oversvømmede eller lige har været det, hvor beboerne også har opholdt sig meget i vandet.


Det kan også forventes, at det oversvømmelses-vand, der er i forstæderne er meget beskidt. Kontakt med vandet vil være bedst at undgå, selvom det unægteligt er svært hvis man er i de oversvømmede områder.

El forsyning:

Elforsyningen har ikke været afbrudt og fungere normalt, ligesom internet, mobiltelefonnet og alm. telefoner hele tiden har fungeret.

Øst Bangkok:
Ser stadig oversvømmelser og ikke sikkert det har toppet derude.
Vandet hertil kommer fra den østlige del af digerne nord for Bangkok og har retning sydøst på mod kanaler og havet. Ikke retning mod centrum.

Samut Prakan sydøst for Bangkok er stadig rimelig tør, men det ventes at vandet vil tage den vej til havet og nogle steder kan forvente oversvømmelser, hvor kanalerne ikke kan tage alt vandet.

Vest Bangkok.
Stadig oversvømmelser og ser ud til at kunne brede sig lidt endnu. Noget af vandet der kommer nordfra skal vest omkring Bangkok og det dels via kanaler og dels over land.

Hovedvejen mod Hua Hin er stadig åben og det ser ikke ud til at den bliver oversvømmet som det tidligere var frygtet.

Vandet her vil enten løbe i floden eller via kanaler og landjord til havet sydpå. Ikke mod Indre Bangkok.
Nogle områder i vest Bangkok forventes at være oversvømmet ind i 2012.

12 ud af Bangkoks 50 distrikter er erklæret evakuerings distrikter, dvs folk skal enten lade sig evakuerer eller søger til højere etager, mens yderligere 10 er delvist evakuerede.36 distrikter er/har været berørt af oversvømmelserne. Der er stadig lokale områder i distrikter, der erklæres for evakueringszoner.

Se evt kort i venstre spalte

Se evt Udenrigsministeriets rejsevejledning for Thailand

Følg også opdateringer og nyheder:

Hvor slemt bliver det i Bangkok - Oversvømmelser opdateres

Rejse situationen november 2011

Kategorien: Vejret og oversvømmelser

Links m.m.

Se den nye samling links.

Videoer - to nye videoer 17. november

Internationale lufthavn Suvarnabhumi

24. november:
Lufthavnen fungerer normalt. Transport til det centrale Bangkok, Hua-Hin og syd/østpå f.eks Pattaya og Koh Chang er også uden problemer.

Indenrigslufthavnen Don Muang måtte lukke den 25. oktober. Alle selskaber som tidligere fløj fra Don Muang flyver nu fra Suvarnabhumi lufthavnen.

Turistområder

24. november:
Af typiske turistområder er det "kun" i Bangkokområdet og den historiske by Ayutthaya nordfor der er berørt. Se kort nederst i denne spalte.

Turistområder som Chiang Mai, Sukhothai, Kanchanaburi,Hua Hin, Pattaya, Koh Chang,Phuket, Krabi, Koh Samui er ikke berørt af oversvømmelserne.

Veje, tog, bus, flodfærger

Hua Hin - Kanchanaburi:
Der har tidligere været risiko for at hovedvej 35 (Rama II Road) mod Hua-Hin ville blive oversvømmet. Det ser ud til den klarer sig.

Mere op siden om vejsituationen.

Nederst på denne side er findes en oversigt over status for trafikken:
www.thailandtourismupdate.com


Omegnen af Bangkok:

Store områder nord, nordøst og nordvest for Bangkok står stadig under vand. Flere steder op til et par meter.

Auytthaya, med den historisk park, er ved at komme sig. Selve byen Auytthaya er rimelig tør og selve en historiske park er også tør og tilgængelig for turister, omend der er sket skader fra vandet der har stået højt der en måneds tid.

Andre området i Auytthaya provinsen er stadig under vand. F.eks. er der stadig op mod 2 meters vand i området omkring ECCOs fabrik der.

Store mængder vand er tidligere blevet dirigeret øst og vest om Bangkoks midte, hvor områderne der, samt nordfor, har måttet stå for skud istedet.

Provinserne Pathum Thani lige nord for Bangkok og Nonthaburi nordvest nabo til Bangkok er hårdt ramte lige nu, men høj vandstand i mange områder. Store områder ligger øde efter befolkningen har måttet forlade deres hjem og forretninger.

De lever lidt som i et badekar, hvor der er en væg ind til Bangkok som holder vandet tilbage. Dette gøres bevidst for at skåne så meget som muligt at Bangkok.

Flere store industrområder nord for Bangkok er blevet oversvømmet iløbet af oktober og flere hundrede tusinder blevet arbejdsløse og mange af dem også hjemløse. Der mangler stadig el og vandforsyning i mange af de oversvømmede områder nordpå.

Information fra
Ambassaden i Bangkok:

Nyeste status fra Ambassaden kan findes fra Ambassadens forside Den Danske Ambassade i Bangkok .

Ny status 23. november.

7. november
Oversvømmelsernes udbredelseSe hvordan det så ud 8. oktober

Bangkok - kort over oversvømmelserne


Se evt også kort over vandstand og risikoområder i Bangkok - opdateres jævnligt med nyeste kort, samt Hvor slemt bliver det i Bangkok - opdateres

16. november -
stadig gældende 20. november.

Situationen omkring kanalen Bang Sue.

Vandet kommer fra nord og er stoppet ved
Bang Sue kanalen.
Længere sydpå er Siam Square.
Kortet ikke målfast.


Eccos fabrik under to meter vand

Kort over områderne og dæmningerne:

 

Thailand med dæmningerne, Ayutthaya og Bangkok:

 


 

Thailand med dæmningerne, Ayutthaya og Bangkok på større kort

 

Bhumibol Dam, Tak:

Se kort tæt på af Bhumibol Dam, Tak

 

Sirikit Dam, Uttaradit:

 

Se kort tæt på af Sirikit Dam, Uttaradit

© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.