Forsiden
Til
Video sektionen

Strande sydøst
for Bangkok
Koh Chang
nov 2008
nov 2007
2006
Video fra Koh Chang
Koh Samet
Pattaya/Jomtien

Strande syd
Andaman havet
Phuket 2006
Phuket 1998
Phi-Phi 2006
Phi-Phi 1998
Krabi

Strande syd
Golf of Siam
Koh Samui
Elefanter
Hua-Hin

Byer
Bangkok 2009
Bangkok
Chiang Mai 98
Chiang Mai 07
Khorat 07
Khorat 00
Nong Khai 07
Nong Khai 00
Lopburi
Sukhothai
 
Cambodia
Phnom Penh
 
Laos
Vientiane


Billeder fra rejsen i april-maj 2000

Jomtien 1

Her er først nogle billeder. Vil du læse lidt, er der tekst efter billederne.

 
jom1.jpg (28637 bytes)
Godt bowling center findes der i Jomtien. Ligner fuldstændigt et fra Danmark. Vennerne er i baggrunden med deres vidunderpige, Moneysa. Tree, der her smider kuglen afsted, bowler for første gang nogensinde.
jom2.jpg (28704 bytes)
Så spilles der om penge igen - småpenge jo - men thaierne elsker at spille.
jom3.jpg (29409 bytes)
Hvorfor spille ved et spisebord, når sengen er der?
jom4.jpg (30408 bytes)
Udsigten fra hotellet over Jomtien.
jom5.jpg (32456 bytes)
Mere udsigt.... Fjernt væk kan skimtes et tårn. Ja her er restaurant i toppen. Hvordan du kommer derop?
Du bliver selvfølgelig trukket op i en kurv fra strandkanten!
jom6.jpg (28939 bytes)
Der bruges tid og kræfter på at lave en græsplæne på et tag i baggården af hotellet. Dernede står personalet forøvrigt og sorterer affald. Flasker m.m.
   
 

Ferien startede med et besøg hos en dansk kammerat, hans thailandske kone og deres 9 måneder gamle datter Moneysa.

Kammeraten er rejseleder , hvorfor jeg var indkvarteret på hotel i Jomtien. Et rigtig godt hotel, langt over den standard jeg er vant til i Østen må jeg sige.

Meget kan man sige Pattaya/Jomtien, som ligger med få kilometers afstand, men det har ikke meget med det rigtige Thailand at gøre. Det er et udpræget turiststed, hvor alt kan lade sig gøre. 

Pattaya/Jomtien er oprindeligt opbygget hovedsagelig som turist-/soldaterby for vestlige soldater udstationeret i hele Østen. Amerikanerne har i flere årtier haft baser i hele Thailand. Billeder der er 25 år gamle viser området som marker med enkelte gårde, men ikke nogen egentlig by. Så det er en rivende udvikling der er sket til de i dag officielt 30-40.000 og uofficielt 200.000 indbyggere.

Der er ingen grænser for hvilke aktiviteter der tilbydes. Alle former for vandsport og andre fritidsaktiviter. Udflugtsmulighederne enten gennem de danske rejsearrangører eller alm. rejseagenter er også store. I omegnen af Jomtien findes Elefant skole, Zoo og mere. Og der arrangeres længere udflugter til f.eks. den berømte Bro over Riwer Kwai.

Der er et meget imponerende madmarked i centrum af Pattaya om aftenen. Gademarkeder med de kendte kopivarer er der også i stor stil, ligesom byen er fyldt med mange gode og billige skræddere.

Indkøbscentre med stort forlystelses/spillecenter er der også.

Selvfølgelig er der et væld af europæiske restauranter i byen, men prøv at glemme det lidt og vælg de forskellige lokale (ikke dem på hotellerne). En fiskerestaurant på højre side i starten af gågaden, Wlaking Street, i Pattaya (fra nord) kan virkelig anbefales. Den er billig og kvaliteten helt i top. Og så du kan selv vælge din fisk i akvarierne.

Specielt i Pattaya er det som om byen er bygget op omkring de utallige Go-Go barer som har sat sit meget tydelige præg hele aftenlivet. Men det skulle være blevet lidt mere afdæmpet nu i forhold til for bare få år siden efter hvad de lokale siger. For få år siden var der næsten ingen familer, der holdt ferie i området, men det har ændret sig meget. Der er mange russere og andre østeuropæere der ferier i Pattaya/Jomtien.

Jomtien er betydelig mere rolig i den sammenhæng. Faktisk er her meget stille om aftenen.

Men noget udpræget familiested for børnefamilier vil jeg ikke betegne det som. Har du planlagt en ferie med først en rundrejse og derefter en uges badeferie vil jeg anbefale enten Hua-Hin, der er meget mere rolig og thailandsk og har bedre strande eller palmeøen Koh Samui længere sydpå.

Læs mere under tips og ideer om Jomtien/pattaya

<<<< Samui 00  |  Jomtien 2 >>>>


 

© Copyright 2000-2016 Thaiguide.dk                                          Danmarks største informationsside om Thailand?