Forsiden
Til
Video sektionen

Strande sydøst
for Bangkok
Koh Chang
nov 2008
nov 2007
2006
Video fra Koh Chang
Koh Samet
Pattaya/Jomtien

Strande syd
Andaman havet
Phuket 2006
Phuket 1998
Phi-Phi 2006
Phi-Phi 1998
Krabi

Strande syd
Golf of Siam
Koh Samui
Elefanter
Hua-Hin

Byer
Bangkok 2009
Bangkok
Chiang Mai 98
Chiang Mai 07
Khorat 07
Khorat 00
Nong Khai 07
Nong Khai 00
Lopburi
Sukhothai
 
Cambodia
Phnom Penh
 
Laos
Vientiane


Krabi / Ao Nang 

Ja, jeg skriver jeg har været i Krabi. Ja det har jeg også, men Krabi er ikke en strand eller badeby som nogle tror. Krabi er navnet på en provins og samtidig den største by i provinsen. Strandene ligger rundt langs kysten og øerne, en lille smule vest for Krabi by. Krabi by har jeg kun været igennem for at komme til en af de populære  strandene, - Ao Nang en halv times kørsel mod nordvest . 

Jeg har været der i regntiden i år 2000 og igen i januar 2004 - sol og sommer. Sikken forskel. Men også en ufattelig udvikling, som der er sket på blot 3 år. 

Billeder
Fra september 2000
Fra januar 2004
Sammenligning mellem år 2000 og 2004.

Naturen.

Stranden ved Ao Nang Området omkring Krabi er fyldt med kalkgrotter og det er meget smuk natur - helt anderledes fra andre dele af Thailand.

Der arrangeres et stort udvalg af ture rundt til de fabeltagtige kalk grotter der er i området. Mange med kanoture rundt i naturen.

Hvad er Ao Nang
Ao Nang er et temmeligt relativt stille og roligt og afslappende lille turistområde, der dog er i rivende udvikling. Rejsebøgerne bliver hurtigt forældede mht overnatning og restauranter.

Stedet eller byen, består af en vej, der kører ned til stranden i nord., følger stranden en kilometers penge og så op igen. Langs stranden er der så butikker og restauranter. Det er rent turisme og ikke spor andet, men temmelig smukt og noget de fleste nok vil kunne lide!

Mit første besøg
Krabi 2000 Jeg var der i regntiden midt i september - meget regn - så der var meget meget tomt og jeg var der kun kort tid. Jeg skulle egentlig have været i Trang lidt syd for Krabi. Men nogle ville det anderledes - jeg forlod Nong Khai, ved grænsen til Laos i Nordthailand, pgra. ufattelige mængder regn og oversvømmelser forskellige steder. Ville til Trang med fly via Hat Yai. Men der var også en smule regnvejr kan man sige. I hvertfald kunne flyene ikke lette så jeg blev i Hat Yai et par dage og drog så derfra til Krabi. Det blev med en minibus der skulle tage 5 timer. OK tænkte jeg, men jeg havde ikke taget højde for at bussen efter 2 timers kørsel ganske enkelt ikke ville videre. Og da skinnede solen fra en klar himmel, blev vi rimeligt gennemvarme indtil en ny bus kom og kørte os videre.

Sådan kom jeg til Krabi ved en tilfældighed.

Sidste næste besøg var i januar 2004 på en Ao Nang strandvejen firma udflugt. Alt er nu ændret. Det der før bar lidt præg af Thailand er nu overtaget af det turistede Thailand. Der er lige så lidt Thailandsk som Fanø fyldt med tyske turister er dansk. Det er butikker med det turister vil have. Restauranter til turister og alle mulige turist boder. Ingen rigtige Thailandske forretninger. Ja som mine thailandske kollegaer sagde, var der ikke meget ved at være der for dem. Men flot er der.

Til og fra Krabi

Fra Bangkok:

Du kan tage direkte fly med Bangkok Airways fra Bangkok.

Tage busser fra Bangkok. VIP-aircon. Der er vel omkring 12-15 timers tur. En natbus vil nok være det bedste, så det ikke er mørkt når du kommer frem. Der kører sikkert også almindelige offentlige busser. Busserne vil måske stoppe i Krabi by hvor du så skal finde en local bus til Ao Nang.

Tog er lidt kringlet, da nærmeste station er på østkysten, hvor den sydlige jernbane går. Derfra skal du så med bus.

Fra Phuket:

Ethvert lille rejsebureau med respekt for sig selv sælger busture til og fra Phuket. Du bliver så mest sandsynligt hentet på dit hotel og bragt til Patong Beach. En 5 timers tur med minibusser eller større almindelige busser. Offentlige busser er billigere og langsommere, men findes.Fra Phuket er der også mange ture med busser

Færger afgår også fra Krabi by til det sydlige Phuket. I nogle måneder af året er disse dog nogle gange aflyst pgra hårdt vejr. 

Phi Phi øerne:

Phi Phi ligger næsten midt mellem Krabi og Phuket. Du kan tage en båd fra Krabi til Phi Phi øerne. Overnatte et par nætter og så tage en anden båd videre til Phuket.
Sydfra kører minibusser direkte fra flere steder.

 


 


© Copyright 2000-2016 Thaiguide.dk                                          Danmarks største informationsside om Thailand?