Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Afbestillingsforsikring - ændring af billet

Alt det andet end lige at bestille en billet.

Afbestillingsforsikring

 

Ændring af billet

 

Ændre rejseplaner

 

Rejsegarantifonden

Se også junglen med Billet typer og klasser

Afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikring koster omkring 5 % af rejsens pris og giver mulighed for at kunne aflyse en rejse og få pengene tilbage hvis du bliver forhindret i at rejse. At blive forhindret kan f.eks. være:

Sygdom eller tilskadekomst inden afrejse
Død eller tilskadekomst i familien
Skilsmisse
Uventet opsigelse
Reeksamen afholdes i rejseperioden

Afbestillingsforsikringer kan ikke bruges til at aflyse rejser fordi du har fortrudt eller hellere vil et andet sted hen med et andet selskab.

Afbestillingsforsikringer findes i forskellige afskygninger. Har du købt rejseforsikring vil afbestillingsforsikring nogle gange være inkluderet i rejseforsikringen, men kan også købes uden rejseforsikring og som tillæg til rejseforsikringen ifald den ikke er inkluderet. Nogle charterselskaber har deres egne afbestillingsforsikringer som tillægskøb, der også giver mulighed for at ændre rejseplaner.

Nogle vælger at tegne en afbestillingsforsikring og andre ikke. Hvis du ikke tegner forsikringen, kan du højst miste det du har betalt for rejsen. Derimod kan udgifterne ved evt. sygdom eller ulykke på rejser blive meget kostbare og derfor bør en rejseforsikring være en ligeså naturlig del af en rejse som en billet er.

Hvor får du forsikringen

Afbestillingsforsikring vil nogle gange være en del af en rejseforsikring købt hos de etablerede selskaber. Det er forskellige, så tjek det med småt. Hos Europæiske er afbestillingsforsikring inkluderet i nogle hvis ikke alle rejseforsikringerne. Hos Gauda ser de ikke ud til at være inkluderet (maj 2016).

For rejseforsikringer som følger med indboforsikringer eller kreditkort må du tjekke de enkelte betingelser, for at se om du evt har behov for at tegne en ekstra forsikring.

Afbestillingsforsikring kan også tegnes seperat hos rejseforsikringsselskaberne.

Charter og pakkerejseselskaber har forskellige løsninger som kan tilvælges. De kan dække lidt bredere og give mulighed for at flytte rejsetidspunktet, andet rejsemål eller hotel gratis. Dog en række betingelser der følger med.

Flybillet alene

Køber du almindelige rutebilletter er mulighederne anderledes og der kan ofte ikke købes en afbestillingsforsikring, men har mulighederne der ligger i en rejseforsikring. Mulighederne for at ændre billet eller få pengene tilbage afhænger ofte af hvilken type billet der er købt. 

 

Bestilles en ordinær rutebillet, kan de mange gange refunderes indtil 24 timer før afgang. Købes "low fare", tilbud eller kampagne billetter er det ofte ikke muligt at få pengene tilbage. Nogle selskaber giver lov til at fortryde eller ændre i f.eks. 24 timer efter køb.

Ændringer af billet

Det kan være en jungle med de mange forskellige billettyper. Mange rutebilletter kan du ændre hjemrejse tider og rejser undervejs. Evt. gratis eller mod gebyr på 100 USD.

Andre billetter har forskellige begrænsninger. F.eks. at datoerne ikke kan flyttes.

Husk at spørge, før du bestiller hvis du vil være sikker på muligherne for at ændre på billetterne.

Læs mere om billetjunglen og hvilke billettyper der findes.

Rejsegarantifonden - konkurser

Fylder lidt mere og har derfor fået sin "egen" side.

Ændrer du rejseplan

- bruger måske ikke dine indenrigsbilletter

 

Har du f.eks. du har billet: København - Bangkok- Chang Mai og retur Chang Mai - Bangkok- København og du vælger at rejse til Chang Mai med tog i stedet for fly.

 

Så er det pokkers vigtigt at huske at fortælle selskabet at du ikke vil flyve til Chang Mai.

 

Ellers noteres bare "No Show" og ALLE efterfølgende billetter kan blive aflyst af selskabet!

 


© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.