Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Hvad koster ferien?

Det er vel næsten umuligt at sige hvad en ferie vil koste. Det er meget individuelt hvordan vi holder vores ferier.

 

Skal det være med luksus hotel eller en lille hytte eller simpelt hotel?

Spiser du lokalt mad og gerne ved gadekøkkener eller mindre thairestauranter hvor et måltid mad koster 4-10 kr og en flaske vand til 2 kr til eller spiser du på de dyrere mere internationalt prægede steder og spiser vestligt mad som en steak til 100 kr samt vin til 200 kr til?

Men her nogle af de faste og større udgifter:

"Basis":

Billet

Hoteller

Rejseforsikring

Vaccinationer

Under ferien:

Mad og drikke

Udflugter

Shopping

En tur i byen om aftenen

Lokal transport, fly, tog taxaer, bus osv.

Diverse, kom kan vise sig dyrere end ventet haha.

Se også "Pris niveau i Thailand"

Flybillet (returbillet) - pris

(se mere under flybilletter)


Det kan godt blive lidt af en jungle hvis der ledes efter absolut billigste billetter og slå til på det rigtige tidspunkt, hvor prisen er lavest.

Priserne svinger naturligvis meget afhængig af bl.a. hvornår der rejses. Højsæsonen er omkring november til slutningen af marts, med tiden omkring jul og nytår og lige efter som den dyreste periode.

I højsæsonen kan en billet komme op til 6-8.000 kroner i peak perioden fra lige før jul til et stykke ind i januar, mens der nogle gange i resten af året kan findes biletter ned til 3.500 - 4.000 kr med baggage og forplejning - ofte med en mellemlanding på de billigste biletter.

Når der sammenlignes priser på de "rå" billetpriser, så vær opmærksom på diverse tillæg som kommer til senere. Nogle opgiver den totale pris inkl. forplejning, baggage og sædevalg fra starten. Andre som f.eks. Norwegian opgiverpriserne uden disse ting og lægges alt sammen er forskellene lige pludseligt ikke så store mere.

Der er også stor forskel de enkelte flyselskaber, hvor mange flyskift der er og hvor lang den totale rejsetid er.

Derudover kan der være penge at spare hvis man er fleksibel mht hvilken ugedag der rejses. Der kan være gode penge at spare der, ligesom der kan være stor forskelle fra uge til uge.

En faktor der går hen og bliver lidt som at spille, er at priserne hele tiden ændrer sig. Den billet der idag koster 6.000 kr koster ikke nødvendigvis det samme imorgen eller næste uge. Kan blive billigere eller dyrere.

Nogle siger at cookies på din enhed kan have betydning for priserne du får tilbudt ved søgninger på nettet. Har du søgt nogle gange på en rute kan du risikere priserne bliver højere. Nogle anbefaler derfor at slette cookies i din browser engang imellem.

Der er flere prisklasser på den samme billet, kaldet klasser. Den største forskel er ofte muligheder for gratis eller mod gebyr at ændre billetterne, få pegnene tilbage eller hvor meget baggage der kan tages gratis med. Se mere om det under billettyper.

Mange andre selskaber flyver fra Europa og flere kan gøre det billigere end Thai Airways. Ulempen er så den længere rejsetid pgra en eller flere mellemlandinger undervejs, men der kan ofte spares et par tusinde på billetten.

Charterture

(se mere under charterture)

 

Adskillige charterfirmaer arrangerer ture af forskellig varighed og mange forskellige prislejer.

Der er en del special firmaer, der gør meget i rundrejser i Asien.

 

Fra 5.000 - 6.000 kr for 2 uger med billig indkvartering i den absolute lavsæson til 20.000 kr for 3 ugers luksusferie med kombineret rundrejser og badeferie kombineret.

Hotel:

Meget individuelt og meget afhængig af hvor det er og dine ønsker/krav til hvordan du vil bo og hvor meget du vil betale for det.

Nogle vil gerne have lidt luksus undervejs, mens andre blot skal have et sted at sove.

I prisklassen 1.000 - 2.000 baht (omkring 200-400 kroner) vil du få et rimeligt godt hotel de fleste steder.

Mere luksuirøse resorts og hoteller tæt ved eller i strandkanten, kan løbe op i 1.000 kroner per nat. Men så er kvaliteten også dereffter.

Nogle af de dyreste strande på f.eks. Phuket kan priserne godt være lidt højere for samme standard end andre steder. Under hotel i hovedmenuen findes flere tusinde hoteller i Thailand i alle prisklasser og kvaliteter fra det billige guesthose til den dyre luksus resort eller hotel. Måske det kan give et indtryk af priserne?

Rejseforsikring

Prisen ofte ligefrem afhængig af rejsens længde. Derudover der der forskellige løsninger, hvor f.eks. egen indbo forsikring, forsikring via kreditkort har en indbygget forsikring. Se mere under rejseforsikringer.

Vaccinationer

Afhængig af mange ting. Rejsens længde, rejse under gode forhold mht hotel og mad m.m., hvor i landet osv.

Se mere under vaccinationer, hvor der også er link til forskellige vaccinationscentres anbefalinger og deres priser.

Hvad skal jeg regne med at bruge per dag?

Selvfølgelig meget individuelt, hvad det koster per dag og hvor i landet du er. De større turiststeder er dyrere end mindre provinsbyer og fristelserne og mulighederne for at bruge penge er også størrer.

 

Mad og drikke:

For 200 kroner per dag til "alm" ophold kommer du langt, hvis du spiser Thaimad og ikke vælger de dyreste restauranter hver dag. Der vil også være til en is, en drink ved stranden og en øl til maden. Er du til vin, så regn med at en flaske koster fra 150 kroner og opefter.

 

Bangkok er generel dyrere med mange ting, også mad og drikke, så regn måske med lidt mere der. Phuket siges af mange, at være det dyreste sted i Thailand at være turist.

Så skal du regne med priser til diverse udflugter som kan være lige fra 100 kroner per næse til måske 500 kroner per næse per tur. Ved flerdagsture vil der så komme et beskedent beløb til overnatninger.

Hertil så shopping, lokal transport, byture og "diverse".


Regideret september 2015

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.