Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Rejse på egen hånd - uden fast plan

Vil du gerne selv bestemme farten - hvor længe du vil være et sted og hvor du vil hen?

Charterture er ofte meget bundet af afrejsetidspunkter og længde af ferie. Passer dette ikke er det måske en tur på egen hård?

Vil du også have mulighed for at kunne planlægge rejsen undervejs med frihed til at blive et sted længere end du havde tænkt dig eller tage et helt andet sted hen?

Så er det kun en rutebillet til Bangkok du skal købe.

Har du kun et par uger og er det første gang i Thailand, er det måske en god ide at planlægge lidt hjemmefra som. hotel de første par nætter, evt. fly til næste sted og lignende..

Du bestiller ganske enkelt en rutebillet.

Vær opmærksom på regler for hvornår og hvad rejsegarantifonden og afbestillingsforsikringen dækker.

Generelt om at finde rundt og finde hoteller i Thailand

Vil mene det er nemmere for en turist at finde rundt og finde billetter osv i Thailand end det er for en turist i Danmark. Thailand er mere gearet til turister, der har brug for hjælp og der er derfor aldrig langt til nærmeste sted at få det. Der er et væld af rejsebureauer der altid er villige til at hjælpe, det er jo det de lever af. Samtidig med at mange hoteller også kan hjælpe.

Der er også altid masser af medarbejdere rundt omkring som i lufthavne, bus og togstationer, der gerne hjælper den forvirrede turist. De kan måske ikke forstå engelsk, men ser de en billet kan de vise vejen og alt kan klares med tegnsprog.

Hotel

Derefter er det nemt at finde overnatning undervejs ligemeget hvor i Thailand du vil hen. Dog kan de bedste steder være fyldte i højsæsonerne, men der er altid noget at bo i. Det er de bedste steder der bliver fyldt først og det kan faktisk både være de billigste og de dyrere. Du kan bestille undervejs i rejsebureauer, mange hoteller har en lille rejsebiks online, eller blot gå ind fra gaden.

Er det ikke lige det rigtige du finder første dag - ja så kig dig omkring og skift dagen efter.

Videretransport og udflugter

Det er nemt at finde såvel udflugter som videre transport.

I Bangkokt og på de større turiststeder som Phuket, Samui, Pattaya, Chiang Mai osv er et kæmpe udvalg af rejsebureauer påi gaderne og på alle bedre hoteller, hvor udflugter, endagsture og færdige pakker kan købes og de kan også hjæpe med fly, bus eller tog til næste destination. Eller du kan vælge at klare det hele via nettet.

Transporten rundt i landet er også let at finde ud af og let at finde hjælp rundt omkring. Jeg vil tro det er nemmere for en dansker at finde rundt i det thailandske transport system, end det er for en udlænding at finde rundt i det danske system.

Fordele:

 

Du vælger selv hvor lang ferien skal være og hvilke dage der skal rejses ud og hjem. Charterture og lign har ofte meget faste rejsetider og længder.

Du vælger selv dine rejsemål under hele rejsen

Det er nok den billigste måde at opleve landet på, hvis man sammenligner med rundrejsepriserne. Det skyldes at mange, der rejser på denne måde vælger lokale busser og tog og overnatter i billige guesthouses eller simple hytter. Og der spares selvfølgelig pengene til alle de mellemled der er ved de arrangerede rejser. Alle skal jo tjene lidt undervejs.

Specielt vil rejser bestilt gennem et dansk rejsebureau bliver væsentlig dyrere end tilsvarende rejse bestilt i Thailand. Omkostningerne er større i Danmark end Thailan

Du møder mange nye ansigter fra hele den vestlige verden undervejs. Slår du dig ned i Khao San Road området i Bangkok er det fyldt med backpackers og altid nogle at rejse videre med eller få gode råd af.

Tager du lidt udenfor turistområderne eller rejser med lokal transport som busser og tog vil du også møde thaierne tættere på end du vil på en rundrejse eller værre endnu en chartertur.

Du er nødt til selv at kommunikere med thaierne når du f.eks. skal finde vej. Thaierne taler ikke meget engelsk udenfor hotellerne receptioner.

Du får oplevelser og indtryk som du aldrig ville opdage hvis du var på chartertur

Du kommer givet til turiststeder, men det vil sikkert være med mange ikke danskere

Ulemper:

 

selve flybilletten kan være næsten ligeså dyr som en færdig chartertur. Passer rejsetiden - ja- så køb en chartertur og brug kun billetten - lad hotel være hotel!

du skal regne med at bruge en del tid og energi på at planlægge. Du skal finde transport til næste destination og du skal selv finde et hotel, guesthouse eller lignende. Men det opvejes rigeligt af oplevelserne. Spontane ændringer kan du lave men pengene betalt på forhånd vil være spildt.

du får måske ikke set de samme traditionelle seværdigheder som en chartertur byder på. Men du ser noget andet ligeså spændende.


© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.