Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Song Kran - Thailands "nytår"

Fejret 13-15 april - hvert år.

En fest for thaierne på linie med vores jul. Mange thaier over hele landet rejse hjem til deres familier og fejrer denne højtid. Bangkok vil blive stille, mindre trafik og luften nok lidt friskere. 

Thailands nytår, der stammer fra en århundrede gammel sol/måne kalender, er en oplevelse ud over det sædvanlige.

Udover at det er en fest for familie med masser af god mad, er det også en vand fest, bogstaveligt talt.

Det er i slutningen af den varme tid og overalt vil du se børn, teenagere og andre barnlige sjæle kaste vand på hinanden. Også på fremmede! 

Så kan du ikke lide vand er der kun et at gøre i disse dage. Bliv på dit hotel døgnet rundt! Går du ud, så tag en af de rimelig store vandpistoler med under armen. De kan købes overalt.

Thaierne er forøvrigt altid gode til at fejre enhver given lejlighed. Så de kan selvfølgelig også fejre nytår 3 gange om året: Det officielle som vores, det kinesiske og Song Kran.

Det officiele nytår er som vores og den officielle kalender i Thailand er også den samme som vores hvad angår måneder og nytår. Men årstallet er forskelligt fra vores. I Thailand er det år 2557 her i vores år 2014.

Oprindelige Songkran tradition:

Den traditionelle måde at fejre det på  er mere at yngre Thaiere (tager hjem til deres fødebyer og) viser deres respekt for de ældre ved at sprøjte/stænke lidt velduftende vand på de ældres hænder (billedet ved siden af)

Det har så udviklet sig lidt henad vejen til det "kaos, der ses idag. Nogle steder er det også blevet populært at kaste babypulver i hovederne på hinanden og smøre tøjet og biler ind i det. Det er også nyere aktiviteter som ikke hører til i den oprindelig Songkran.

Hvornår og hvordan fejres:

De officielle dage er som skrevet øverst den 13. - 15. april. Nogle steder som f.eks. Pattaya, skulle festen være lidt længere i begge ender. Mens den f.eks. i Bangkok hovedsagelig er 13. og 14. april og mere stille den 15. april.

Mere om Songkran:

en.wikipedia.org/wiki/Songkran (engelsk)

Thaiguides forum - der er også forskellige indlæg om Song Kran i forumet på her på thaiguide. De findes i kategorien Begivenheder i Thailand


Redigeret: 2014
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.