Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Corona inkl visum, indrejser
Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
20-03-2022 15:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Kinesiske turister, og andre, mangler – og Thailand kan ikke ændre det

I gennemsnit kom der omkring 3 millioner turister hver måned til Thailand inden coronaen, så 10++ gange så mange som nu.

Kineserne tegner sig for næsten 1 milion af disse og fra Malaysia og Sydkorea på de næste pladser kommer der normalt 6 mio om året – 500.000 om måneden. Så de tre lande alene er halvdelen af alle turister – som så altså mangler nu.
Samlet er 2/3 af alle turister fra sydøstasien.

Kineserne er næsten helt fraværende nu og det samme er de andre lande i asien.

En af årsagerne, og nok den væsentligste, er at landene har karantæne når turisterne så rejser hjem igen.

Kineserne og sydkoreanerne tager i gennemsnit på 8 dages ferie i Thailand og så er det ikke realistisk med 2-3 ugers karantæne i Kina og 1 uge i Sydkorea ved hjemkomst. Så lang ferie har kineserne og sydkoreanere normalt ikke.

Kina ser ikke ud til at åbne foreløbig – nul tolerance for COVID politik

For kineserne ser det ikke ud til at ændre sig foreløbig. Kina kører fortsat en streng nul tolerance overfor COVID og er der lidt smittede så lukkes områder ned eller som sidste weekend en by med mere end 15 millioner mennesker. Dr.dk har historie om at blot en person i et boligområde har været nærkontakt til en smittet, så skal alle blive hjemme og testes.

Så der går nok lang tid før hovedparten af de 12 millioner kinesere fra tidligere, kommer forbi Thailand.

Rusland der er et af de vestlige lande med flest turister er også lukket ned til absolut minimum lige nu.
Lars
Lars
22-03-2022 16:54
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Thailands arbejdsplan frem mod afslutningen på pandemien

Denne tekst er også lavet i nyt seperat emne.

Thailand har en overordnet målsætning om at nå til Post-Pandemic - Endemisk håndtering af Corona.

Målet som er sat er 1. juli.

Det er målsætning og ikke en lov.

Hovedtræk af interesse for rejsende:

Målet for rejsende er indrejse uden test fra 1. juli.

Dermed bortfalder hotelbookinger og risikoen for at ende i isolation på ferien, da der ikke er nogle tvungne test. Bliver rejsende syge, ja så kan behandling måske være en god ide at blive behandlet.

Skitserne viser at der MÅSKE kan være fjernelse af test efter indrejse for vaccinerede allerede 1. juni - men det er kun arbejdsdokument og IKKE bestemt.

Arbejdsplanerne mod målet:

Overordnet skitse som grafikken her er fra myndighederne i sidste uge og noget er frit oversat til dansk.

De enkelte trin skal ikke tages bogstaveligt om hvornår det sker eller om det lige bliver sådan det bliver gennemført.

Kan allerede se at det som nu er planen fra 1. april er fjernelse af PCR-test krav inden afrejse og reduktion af karantæne for ikke-vaccinerede. Dette passer ikke ind i skemaets detaljer.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/4%20faser%20aabning%20enkelte%20indsatsomraader%2018-03-22%20dk.jpg

Denne plan hænger sammen med denne overordnede plan med de forskellige faser som der arbejdes med internt - bekæmpe, udfladning, fald og "Efter pandemien".

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/4%20faser%20aabning%20udvikling%20smitte%20dk.jpg
Lars
Lars
25-03-2022 12:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Nye forslag eller?

Der er idag en "nyhed" i ThaiPBS engelsk omkring forslag til åbningsprocessen. Igen igen - det er forslag og mange vil gerne i medierne så alle kan se at alle arbejder og er der hihi. Medierne skal have historier, denne her er mest gammel vin på ny flaske.

I bund og grund er der ikke noget nyt i det og det samme som jeg har skrevet i forrige indlæg og som myndighederne har meldt ud.

Afskaffelse af PCR test ved ankomst og erstatte med ATK, fra 1. maj

Afskaffelse af Thailand Pass omkring 1. juni.

Alt baseret på hvordan det går med smitten og ikke mindst syge og dødsfald efter Song Kran her midt i april.

Thailand Pass er en ting. Men risikoen for at ende i isolation pgra test ved ankomst eller dag 5 er måske en væsentlig ting som mange overvejer og den ene dags karatænen og hotelbooking og udgift er bøvlet og dyr for familier.

Skal der ikke bookes hotel er det blot et forsikringspapir, to sider vaccinedokumentation og pasbillede der skal uploades for at søge Thailand Pass.

According to Tourism and Sports Minister Phiphat Ratchakitprakarn, the replacement of the RT-PCR test on arrival, tentatively set to start on May 1st, with antigen tests conducted by formal medical facilities, would only be possible if COVID-19 infections and deaths during and after the long Songkran long holiday in April remain stable, at between 50,000 and 60,000 cases a day, including those who have only tested positive using antigen tests and daily fatalities do not exceed 100.

The CCSA will also be asked to consider the Ministry of Tourism and Sports’ proposal to revoke the “Thailand Pass”, expected on June 1st, to encourage more tourists to visit Thailand without the need to apply for “Test and Go”, “sandbox” or other quarantine programs.

‘Thailand Pass’ revocation, RT-PCR tests waiver upon arrival to be proposed

Ekstra står der:
At least seven million tourists are projected to visit Thailand this year (...) Revenues from tourism this year are estimated to be about 30% of those recorded in 2019 and to be on par with 2019 revenues in the next two years.

Så skal der godt nok til at sættes fut i tingene og en voldsom stigning i forbrug per turist.

7 millioner svarer til mindre end 20% af tidligere tiders turister og de skal så lægge 30% af normalen. Så skal hver turist lige lægge mere end 50% mere end tidligere. Jeg ved ikke om det er mediet eller kilden der ikke bruger samme regnestok som andre.

De første 3 måneder af i år ligger antal rejsende godt under 10% af normalen. Den stiger ikke voldsomt de næste par måneder er mit bud.

Der er de første 3 måneder er ankommet 600.000 rejsende, heraf en del thaiere, forretningsmænd og folk med mere fast tilknytning til Thailand.

I sidste halvår skal så haves fuldt blus som tidligere.
Redigeret af Lars d. 25-03-2022 12:59
Lars
Lars
25-03-2022 14:51
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Sydøstasiens indflydelse på turistøkonomien og problemerne

Hvorfor er Rusland så interessant lige nu?


Sydøstasien står for 60 % af turistindtægterne. Heraf Kina alene 28%.

Rusland er det tredje største land mht turistindtægterne. Efter Kina og Malaysia.

Der ankommer et fåtal af rejsende fra sydøstasien lige nu og næsten ingen fra Kina.

De problemer skyldes absolut ikke kun Thailands indrejseregler, men stort set alle landene i sydøstasien har haft karantæneregler ved ankomst og det har også gjaldt deres egne borgere.

Asiaterne bruger i snit 8 dage i Thailand så det giver ikke mening med 1-3 ugers karantæne ved hjemkomst og det haves der oftest slet ikke ferie til. 3 uger nogle steder i Kina som Beijing.


Kineserne kommer nok ikke før Kina slækker på deres Nul Corona tolerance politik og dermed slækker på indrejsekravene. Om eller hvornår det sker er ikke godt at vide. Indtil da så mangler de mange millilarder altså derfra.

Filipinerne, Cambodia og Vietnam har åbnet her for nylig, men ser ikke dem som de helt store spillere.

Her ser sydøstasiens turistbidrag sammenlignet med andre områder. De vestlige landes andel er løbende blevet mindre de sidste 5-10 år.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/forbrug%20geografiske%20omr%C3%A5der%202019.png

Med sydøstasien ude af spillet har det været et stort slag at der blev lukket ned for Test& Go i december og ikke rigtigt er kommet igang igen nu det var den sæson hvor vesterlændingene kommer og lægger de fleste penge. Det var muligheden for at tjene penge og kompensere for de andres fravær?

Derudover står ti lande alene for 2/3 af turistindtægterne som det ses her (Kilde: Turistministeriet.)

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/forbrug%20lande%202019.png

Malaysia - her arbejdes på at få åbnet nogle grænseovergange. Mange fra Malaysia kommer over grænsen til det sydlige Thailand og en del måske for fest og ballade. Der er blevet talt om det i måneder, men mon ikke snart det lykkedes at få åbnet en grænseovergang i fælles forståelse og en bobble løsning.

Indien satses der naturligvis en del på lige nu.

Ruslands fravær lige for tiden gavner heller ikke som 3. største bidragsyder. De var i februar absolut største land hvad angår antal ankomster.

Saudi Arabien og Thailand har i 30 år ligget i en diplomatisk konflikt om en drabelig og omfattende drabelig sag om tyveri af juveler fra Saudi Arabien af en thailandsk arbejder som senere udviklede sig med mange højtstående thaiere involveret og mord på Saudiere i Bangkok. Juvelerne blev vist aldrig fundet og nogle af dem som blev givet tilbage var falske og det gavnede nok ikke det hele. Blue Diamond Affair

For 1-2 måneder siden blev forholdet normaliseret igen. Tidligere var det stort set forbudt for Saudiere at tage på ferie i Thailand.

De mellemøstlige olienationer ligger helt i toppen med forbrug af penge per dag i Thailand.

Så naturligt der nu gåes efter turister derfra.

Det er op ad bakke, men måske skidt der ikke blev set mere mod at mulighederne lå i vestlige turister fra november til marts.

Vesten går ind i lavsæson meget snart og får en lille top igen til sommer.
Redigeret af Lars d. 25-03-2022 16:20
Lars

Lars
26-03-2022 11:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Oversigt over hovedtrækkene i indrejsereglerne fra 1. april

Ændringer fra nuværende krav for Test&Go ordningen:

Eneste ændring er at der nu ikke er krav om COVID test inden afrejse.

Resten er det samme.


Test inden afrejse bortfalder også for Sandbox og AQ hotelkarantæne som vist øverst, men resten af grafikken er kun for Test&Go.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/indrejse%20regler%201%20april%20oversigt.jpg

(kan overveje om det er en god ide alligevel at få en test inden afrejse. Er den positiv er det måske nogle gange bedre at vente end at ende i isolation i Thailand?)

Alle betingelser og krav og forklaringer kan ses samlet (på dansk) sammen med officielle grafikker og alle link til de officielle sider med de officielle information:

www.thaiguide.dk/rejse
Redigeret af Lars d. 26-03-2022 16:36
Lars
Lars
31-03-2022 10:41
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Indrejsereglerne / restriktionerne fra 1. april:

Thailand Pass ansøgningssiden er nu opdateret med reglerne fra 1. april.

For alle:

COVID test inden afrejse er ikke længere et krav.

For Sandboxe - for vaccinerede

Antal dage som der skal opholdes i området og være booket hotel til er nedsat fra 7 til 5 nætter.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/sandbox%2001-04-22.jpg

For ikke vaccinerede - AQ hotelkarantæne

Hotelkarantæne er sat ned til det halve fra 10 til 5 dage og med en PCR test til sidst.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/AQ%2001-04-22.jpg

Info:

For Test&Go - www.thaiguide.dk/rejse - er opdateret

For Sandboxe - stort set samme procedure men henviser for detaljer om områderne til www.tatnews.org

For Hotel karantæne - henviser til www.tatnews.rog

COVID test inden afrejse - en god ide?

Det kan overvejes om det er en god ide at få lavet en test inden afrejse.

Skulle du være smittet, som mange ikke ved om de er, er det måske bedst at vide inden afrejse og så du kan vurdere om du helst vil blive hjemme eller tage 7-10 dage i isolation når testen ved ankomst i Thailand viser positiv.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/thailand%20pass%2001-04-22.png
Lars
Lars
31-03-2022 15:51
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Omkring kravet til test inden afrejse er ophævet.

Skal tilføje at nogle flyselskaber måske har krav til test, så tjek det.
Lars
Lars
01-04-2022 06:35
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Officielle grafikker for de nye indrejseregler

Idag kom det thailandske udenrigsministeriums overordnede grafikker for de tre indrejseordninger gældende fra 1. april.

For den samlede guide med forklaringer og uddybninger af hvad der skal arrangeres, forsikring, hotel, PRC-test, ATK og hvordan gøres hvis der skal rejses direkte til Samui og Phuket via Bangkok.
Hvad gøres hvis du er smittet indenfor 90 dage indenafrejse (kan teste positiv i testene i Thailand og blive isoleret, selvom du ikke som sådan er nysmittet - det kan undgåes)
Link og grafikker til officielle kiler/regler

Kan ses på www.thaiguide.dk/rejse

Test&Go:

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/testandgo%20MFA%2001-04-22.jpg

Sandboxe og AQ Hotel karantæne

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/sandbox%20aq%20MFA%2001-04-22.jpg

Thaiguides:

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/thailand%20pass%2001-04-22.png
Redigeret af Lars d. 01-04-2022 06:46
Lars

Lars
02-04-2022 20:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9068
Tilmeldt: 30.09.08

Lempelsen med intet testkrav inden afrejse. Giver det mening?

Dette er blot min mening om dette. Det kan være lidt risikabelt for turister at rejse uden den test. Eller større risiko for at teste positiv ved ankomst.

Efter min mening giver det ingen mening hvis tanken er at skaffe flere kunder i butikken.

Beslutningen kom lidt ud af den blå luft og var ikke med i de overordnede ideer der havde været, men dog et rygte.

For nogle lande jo, der er det besværligt, tager lang tid til teststeder og relativt dyrt at få en PCR test. (Danmark er ret lille og korte afstande)

Hvad er formålet?

Svært at se, men resultatet kan være der kommer flere smittede og dermed flere der skal betale for isolation?

Der kan være et rent statistisk formål at se hvor mange der så er smittede når de ankommer. Men det tager lang tid at overskue og trækker måske blot det hele lidt i langdrag. Imens stiger de mistede indtægter hurtigere.

De fundne smittede i Thailand er nu over 25.000 om dagen i PCR test og der er en begrænsning dels i testkapaciteten og i at der nu ikke testes så bredt som tidligere og mere målrettet.

Mange vil måske alligevel vælge at tage en eller anden form for test inden afrejse alligevel for at sikre de ikke allerede er smittede og tester positive i Thailand.

Hvorfor denne nølen?

Ændre PCR-testen ved ankomst til lyntest og senere fjerne den helt.

Det var på tegnebrættet, men kom så fjernelse af denne famøse test inden afrejse.

Måske for at trække tiden lidt eller vinde lidt tid nu den store Song Kran ferie står for døren midt i april som ser ud til at skabe lidt bekymring med megen fokus hver dag i medier.

Bekymringen går meget på de ældre og andre udsatte, hvor der nu kommer en masse mennesker rundt til provinserne og hvor mange familier bor flere generationer under samme tag og ja nogle gange endda næsten i samme rum.

Er det fordi der generelt er en dåglig sundhedstilstand blandt nogle grupper eller fordi det vides at sundhedsvæsenet ikke kan tilbyde fornuftigt behandling af de meget syge?

Samtidig førsøges at sende et signal om at der er gang i åbningerne - et forsøg der nok ikke virker så meget.

Der stoles måske ikke så meget på de test rejsende viser for test inden afrejse? Det måske med rette. For nogen tid siden kom der frem at 20% af russiske rejsende testede positive i test i Thailand trods test inden afrejse. Det lugter derfor langt væk af at der var noget galt med de testresultater. Fejl eller fusk?

Håbes på den mindre sommersæson for vestlige turister i juli og august vil give flere gæster skal der rykkkes nu, så rejsende har noget at planlægge efter? Mange tror jeg venter til f.eks. risikoen for isolation er væk.

Andre interne betingelser for åbningen både internt og for turister:

Det har været fremme at bl.a. antal dødsfald skulle være mindre end en vis procentdel af antal smittede og antal booster vaccinestik skal være 60%.

En organisation eller var det et ministerium, husker det ikke lige, var ude og kæmpe for at TestGo restriktionerne kunne lempes i juni hvis antal dødsfald var mindre end 100 - men det altså kun nogle af de mange deltagere i debatten.

Antal dødsfald stiger ikke så meget mere men har nu ramt de 96 personer per dag.
Lars
PJensen88
02-04-2022 20:38
Bruger
Antal indlæg: 9
Tilmeldt: 18.11.21

Ifbm. fjernelsen af kravet om pre-departure PCR-test skriver de thailandske myndigheder, at man bør tjekke op med sit flyselskabs politik på området.

Skal selv flyve med Thai Airways d. 11. april. De har følgende side omkring rejsekrav: https://www.thaiairways.com/en/...

Citat fra siden:
"From 1 April 2022, travellers do not need to show a negative RT-PCR test within 72 hours prior to their departure. The requirement is RT-PCR test upon arrival and an ATK test on Day 5."

Dette forstår jeg som om, at Thai Airways følger de thailandske myndigheder og altså også sløjfer kravet: Dvs. at man ikke behøver en pre-depature PCR-test, hvis man flyver med dem.

Forstår I andre det også sådan?

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Problem at veksle danske kroner i Thailand - fra 24/9 Valuta og banker 8 25-09-2022
Medicin med røde trekant på - indførsel til Thailand. Rejsebrev. Generelt 2 23-09-2022
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand Nyheder 6 01-09-2022
Corona virus i Thailand - opdateringer Corona inkl visum, indrejser 775 04-07-2022
Krav for at rejse til Thailand fra 1. juli 2022 Corona inkl visum, indrejser 1 27-06-2022
Rejse til Thailand nu
Indrejseregler i Thailand
Thailand Pass - udgår 1. juli
Restriktioner i Thailand
Status for åbning af Thailand
Forsikring - udgår 1. juli
     
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Thailand Pass trin for trin vejledning gældende fra 1. juni - udgået 30. juni
Indrejseregler og krav fra 1. juni - udgået 30. juni
Forsikring (10.000 USD) og følgebrev - se eksempler
Restriktioner og krav i Thailand - samlet liste - opdateres
Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Turistfælder
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 14
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,195
· Nyeste bruger: cjensen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder