Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Corona inkl visum, indrejser
Restriktioner og krav i Thailand - samlet liste - opdateres
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
27-10-2021 18:40
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Restriktioner i Thailand

Tanken med denne separate side om restriktioner er at kommende rejsende kan få et indtryk af hvilke restriktioner der gælder lige nu på et sted istedet for en masse enkelte indlæg andre steder.

Samtidig vil den blive opdateret, når der kommer nyt. Er der ændringer vil de typisk kommer hver den 1. og 15. i hver måned.

Emnet holdes låst for kommentarer for at det ikke skal "svømme væk" og langt ned. Er der nogle der har spørgsmål er det bedre at spørge i denne tråd om de interne forhold omkring corona:

Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer


Gældende fra 16. oktober

For hele landet:

Foranstaltning, ikke restriktion:

Temperaturmåling og håndsprit:

Ved indgang til alle hoteller, butikker, kontorer, supermarkeder står der en automatisk temperaturmåler. Det kan være forskellige slags f.eks. en hvor man sætter håndfladen op foran og nogle anvender fotogengivelse. Det forventes at alle lige stikker hånden op eller venter til kameraet har målt temperaturen.
Måles der mere end 37,5 grader kan man blive nægtet adgang.
Der vil tilsvarende være håndsprit ved indgangen til de samme lokaliteter.

Mundbind:

Påbudt at bruge mundbind, når du forlader dit bopæl/hotelværelse. Det er både udendørs og indendørs i forretninger, kontorer, hotelområder m.m. Det gælder også hvis der er to eller flere i en bil. Mange steder "accepteres" det ikke at have mundbind på ved poolen og på stranden, men ikke i loven.

Mundbind kan købes i alle 7-11, supermarkeder, apoteker i forskellige fabrikater. Mange af dem engang hygiejnemasker. Der kan også købes stofmasker mange steder i forskellige former og farver.

Prisen for en pakke med 100 engangsmasker ligger vel typisk fra 20 kroner og opefter. Stofmasker noget dyrere og varierer.

Der er ikke noget som hedder "fritaget for at bruge mundbind". Det er enten eller.

Der er ikke set nogen tegn på at dette lempes snart, men alt kan jo ske.

Alkohol - restauranter, barer m.m.

Barer, natklubber og lignede skal være lukkede.

Det er ikke tilladt at servere eller indtage alkohol på restauranter/spisesteder. Dog undtagelse for Phuket og Samui der har dispensation under Sandbox projekterne.

Der er ikke nogen meldinger om hvornår barer m.m. kan åbne igen.

Der kan være en mulighed for at der fra 1. december bliver muligt at indtage alkohol på restauranter, men intet besluttet.

(skal nævne at rigtig mange steder sælges der alkohol på spisestederne, men det er ikke lovligt og kun fordi ordensmagten ser den anden vej)

Trafik

Rejse mellem provinser.

Nogle provinser har indrejserestriktioner for rejsende der kommer fra de mørkerøde zoner (forklaring på mørkerøde zoner lidt længere nede). Det kan være krav om COVID-test, vaccination eller at være tidligere smittet. Der kan være krav om isolation ved ankomst hvis kravene ikke opfyldes og muligvis i alle tilfælde. Dette fastsættes af de enkelte provinser og derfor forskelligt rundt omkring.

Flyrejse, indenrigs:

Næsten alle lufthavne eller provinserne de ligger i har stillet krav om noget som kan minde om Coronapas. Dvs. skal være vaccinere, negativ COVID-test eller tidligere smittet. Igen kan kravene dog være forskellige så nogle vil kun acceptere vaccinerede. Har kun kendskab til en destination der kræver såvel vaccination OG COVID-test og det er Krabi.

Tjek derfor seneste nyt for din destination inden du booker billet.

Der kan læses lidt mere om dette emne på denne side – inkl. Et par tips til link der kan fortælle status for lufthavnene - Indrejsekrav i provinser kan gøre transport besværlig - især for ikke-vaccinerede

Indenrigsfly må igen fylde flyene helt op. Det er ikke sikkert der er nogen forplejning ombord og ikke sikkert det er tilladt at spise eller drikke i flyet.

Busser og tog

Ingen restriktioner på afgange og der kører det antal tog og busser som der er kundegrundlag for.

Zoneinddelte restriktioner

Thailand er delt op i farvekoder, Mørkerød, rød, orange, gul og grøn. For hver farvekode gælder forskellige restriktioner. Der er p.t. ingen provinser der er gule eller grønne.

Der er tale om at Sandbox områderne skulle få farvekoden blå.

Bliver det sådan, kan det ske at disse områder vil få deres egen restriktionsoversigt i fremtiden udover de farver Thailand er inddelt i nu.

Her er hovedpunkterne som er mest interessante for udlændinge

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/restriktioner%20fra%2016%20okt%202021.png

Allernederst er en mere fyldig grafik med restriktionerne, samt oversigt over alle provinserne i hver zone.

Restriktionerne nævnt her er minimum som provinserne skal leve op til. Der kan være provinser som indfører flere restriktioner hvis de mener det er nødvendigt. Det er f.eks. sket i dele af de 4 allersydligste provinser hvor smitten ikke er så meget under kontrol som resten af landet.

Udgangsforbud og åbningstider

Der er udgangsforbud i de mørkerøde zoner fra kl 23-03.

Det betyder at alle forretninger og spisesteder og andet skal lukke kl. 22 så personale og kunder kan komme hjem inden spærretiden.

1. november ophæves udgangsforbuddet i de områder af mørkerøde zoner som 1. november bliver del af Sandboxe områderne. Det betyder i praksis hele Bangkok, dele af Chonburi hvor Pattaya ligger og Koh Samet i Rayong provinsen. Resten af områderne under Sandboxe er allerede uden udgangsforbud.

Resten af de mørkerøde zoner vil stadig have udgangsforbud.

Flere detaljer for restriktionerne i de forskellige farvekodede områder

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/restriktioner%2016-10-21%20bp.jpg

23 mørkerøde provinser

Central Region: Bangkok and 22 other provinces: Ayutthaya, Kanchanaburi, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, and Saraburi;

Eastern Region: Chachoengsao, Chanthaburi, Chon Buri, Prachin Buri, and Rayong;

Northern Region: Tak, and

Southern Region: Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Songkhla, and Yala.

30 røde provinser

Central Region: Ang Thong, Chai Nat, Lop Buri, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Sing Buri, and Suphan Buri;

Eastern Region: Sa Kaeo and Trat;

Northern Region: Chiang Mai, Chiang Rai, Nakhon Sawan, Phichit, Phitsanulok, and Phetchabun;

Northeastern Region: Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen, Maha Sarakham, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket, Surin, Ubon Ratchathani, and Udon Thani, and

Southern Region: Chumphon, Phatthalung, Ranong, Satun, Surat Thani, and Trang.

24 orange provinser

Northern Region: Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nan, Phayao, and Phrae, Sukhothai, Uthai Thani, and Uttaradit;

Northeastern Region: Amnat Charoen, Bueng Kan, Buri Ram, Loei, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Roi Et, Sakon Nakhon, and Yasothon, and

Southern Region: Krabi, Phang-Nga, and Phuket.

Der er p.t. ingen gule og grønne provinser.
Redigeret af admin d. 28-10-2021 07:44
Lars
Lars
08-12-2021 16:11
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Restriktionerne i Thailand fra 1. december

Emnet holdes låst for kommentarer for at det er nemt at finde informationerne og ikke iblandes mange kommentarer. Er der nogle der har kommentarer kan det gøres i tråden:

Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer

Igen i december er der blevet lempet på restriktionerne og flere provinser er nu flyttet ned til zoner med mindre risiko. For en måned siden var der ingen gule provinser og dem er der nu 24 af og der er ikke længere nogle provinser de den højeste risikogruppe mørkerød.

Det er nu kun gået fremad siden 1. september lige efter bølgen toppede.

I det store billede er næsten alle restriktioner hævet igen på bl.a. de store turistområder med undtagelser af barer og begrænsninger i tiderne der må sælges alkohol på restauranter/spisesteder.

At restriktioner er hævet, betyder dog ikke at alt også er åbnet igen.

Der er mange forretninger og lignende på turiststederne som må åbne, men der er ikke kunder nok til at de alle kan gøre det og nogle er bukket under og andre skal stable noget på benene. Derfor vil der flere steder stå mange huse tomme uden aktivitet som tidligere. Det gælder alle erhverv fra 7-11, Mac D, tour firmaer og til hoteller.

Landsdækkende restriktioner:

Mundbind:

Der er i hele landet lovkrav om at bruge mundbind udenfor hjemmet. Det både udendørs og indendørs Dermed også udenfor hotelværelset.

Det kan ske der ses gennem fingre med det ved pools, strande og lignende, men det er så lidt udskrevne regler.

I køretøjer siger loven at der skal bæres mundbind, hvis der er mere end en person i bilen.

I Bangkok går stort alle med mundbind udendørs såvel som indendørs. (spise og drikke er dog tilladt uden mundbind).

Her er nævnt loven som den er. Håber da de fleste gæster prøver at følge landets love, uanset personlige holdninger. I respekt for værterne og ikke mindst den store kamp som thaierne har haft og har igennem lang tid og deri er mundbind. De vil blive umådeligt skuffede hvis udlændinge ikke følger det og gør hvad der passer dem og i det mindste følger hvordan thaierne gør det rundt omkring.

Alkohol

Det er tilladt at sælge alkohol i forretninger som det altid har været. Dvs. lukket for alkoholsalg fra midnat til kl 11:00 og igen fra kl. 14:00 – 17:00.

Barer, natklubber og lignende.

Skal være lukkede nu og det seneste der har været fremme direkte fra regeringen har været en åbning tidligste 16. januar 2022.

Undtagelser er så vidt forståes Phuket og Samui med begrænset åbningstid.

Andre steder kan det ske der er åbent i noget der ligner barer, men det er svært at sige om hvor da det er udenfor loven og op til hvad der kan lade sig gøre de enkelte steder. Meget kan lade sig gøre i et land med megen korruption eller nogle glemmer at udføre deres job/tilsyn.

Restauranter og spisesteder

Alkohol servering eller indtagelse er forbudt i hele landet med disse undtagelser:

Bangkok – hele byen, tilladt til kl 23.

Phuket, Krabi og Phang-Nga (med Khao Lak) – med begrænsninger mht tiden.

Pattaya og Hua Hin har fået lov til at åbne for salget og med begrænsning på tiden.

5 distrikter i Chiang Mai har fået lov at sælge alkohol på spisesteder til kl 23 fra den 6. december.

Muligvis det samme i Udon Thani og der kan være flere enkeltstående områder og flere kan komme løbende til.

Det vil nok fortrinsvis være i de blå zoner.

Beslutningerne ser i nogen grad ud til at være lagt ud til de enkelte provinser nu.

Igen her som med barer, så er der undtagelser rundt omkring.

Indenrigsflyvning

Her er der krav om enten af være vaccineret, testet eller tidligere smittet. Skal tjekke om med destinationen hvordan der forholder sig. Det er ved check-in at dette tjekkes og evt vil blive afvist. Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke reglerne og flyselskaberne har ikke noget ansvar for dette.

National Parker, forlystelser

Er i stor stil åbnet igen, men må selv tjekke med de steder der er i tankerne rundt i landet.

Derudover er Thailand opdelt i farvezoner alt efter coronasituationen de forskellige steder.

Der er fra 1. december ingen mørkerøde provinser, men ej heller nogle grønne endnu men dog 24 privinser der er faldet til gul mod nul tidligere.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/farvezoner%201-12-21%20r.jpg
(nederst er provins og detaljer om de blå områder i tekst)

Blå zone – hovedsageligt rettet mod turismen

Er opdelt i områder som er hele provinser eller dele af provinser
Fra 1. december blev antallet af områder her øget fra 17 til 26.

Der er dog syv få provinser hvor det er hele provinserne der er blå.

De syv provinser hvor blå regler gælder over det hele er Bangkok, Krabi, Phang-Nga, Phuket, Kanchanaburi og provinserne Nonthaburi og Pathum Thani i hovedstadsområdet.

Her gælder:

Næsten alle virksomheder og aktiviteter må åbne som normalt.

Det gælder indkøbssteder, dagligvarebutikker, markeder, biografer og teatre, sportssteder, frisørsaloner og barbershops, massage- og spabutikker, skønheds- og æstetiske klinikker og tatoveringsbutikker. Restauranter og spisesteder Kan også genoptage normal åbningstid. Møder, begivenheder og messer kan også afholdes normalt uden begrænsning af antallet af deltagere.

Alle typer underholdningssteder, herunder pubber, barer og karaokebutikker i hele landet, skal dog forblive lukkede.

I turistområderne vil der givet være områder hvor der er forretninger der ikke er åbnet endnu pgra manglende kunder.

Gule zoner

Samme regler som for blå zoner, dog med begrænsing på 1.000 deltagere ved begivenheder.

Røde og Orange zoner

Indkøbscentre, markeder, dagligvarebutikker og biografer får lov til at genoptage normal åbningstid.

Restauranter og spisesteder i den orange zone kan genoptage normale åbningstider, mens de i de røde zoner skal lukke kl. 23.00. Salg og indtagelse af alkoholholdige drikkevarer til spisende kunder er fortsat forbudt i de orange og røde zoner.

Møder og arrangementer i de røde zoner kan arrangeres for mindre end 500 deltagere.

I mellemtiden kan provinser i den orange zone arrangere mere engagerende aktiviteter; såsom sportsturneringer, madmesser og lignende for højst 1.000 deltagere.

Thailands farvezonering pr. 1. december 2021:

Det i parentes betyder, at kun disse områder af provinserne er Blå.

26 "Blue Zone"-provinser med pilot-turistdestinationer

Centralt: Bangkok og Ayutthaya (kun Mueang-distriktet), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi (kun Cha-Am-distriktet), Prachuap Khiri Khan (kun Mueang, Hua Hin og Nong Kae-distrikterne) og Samut Prakan (Suvarnabhumi kun lufthavn).

Østlig: Chanthaburi (kun for Mueang og Tha Mai distrikter), Chon Buri (kun for Bang Lamung, Ko Si Chang, Pattaya og Si Racha distrikter, og kun Bang Sarey og Na Jomtien underdistrikter i Sattahip distriktet), Rayong (kun for Ko Samet) og Trat (kun for Ko Chang og Ko Kut distrikter).

Nordlig: Chiang Mai (kun Mueang, Chom Thong, Doi Tao, Mae Rim og Mae Taeng distrikter), Chiang Rai (Mueang, Chiang Khong, Chiang Saen, Mae Chan, Mae Fah Luang, Mae Sai, Phan, Thoeng, Wiang Kun Kaen- og Wiang Pa Pao-distrikterne) og Loei (kun Chiang Khan-distriktet).

Nordøst: Buri Ram (kun Mueang-distriktet), Khon Kaen (kun Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang og Ubolratana-distrikter), Nakhon Ratchasima (Mueang, Chaloem Phra Kiat, Chok Chai, Pak Chong, Phimai , Sikhio og Wang Nam Khiao distrikter), Nong Khai (kun Mueang, Si Chiang Mai og Tha Bo distrikter), Surin (kun Mueang og Tha Tum distrikter) og Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom , og kun Nong Han-distrikter).

Sydlig: Krabi, Phang-Nga, Phuket, Ranong (kun Ko Phayam) og Surat Thani (kun Ko Samui, Ko Pha-ngan og Ko Tao).

24 områder under streng overvågning eller gul zone provinser

Nordlige: Kamphaeng Phet, Loei*, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phichit, Phrae, Sukhothai, Uthai Thani og Uttaradit,

Nordøst: Amnat Charoen, Bueng Kan, Buri Ram*, Kalasin, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nong Bua Lamphu, Nong Khai*, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket, Surin* og Yasothon.

23 kontrollerede områder eller orange zone provinser

Central: Ang Thong, Chai Nat, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Phetchaburi*, Ratchaburi, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Sing Buri, Suphan Buri;

Østlig: Chachoengsao og Chon Buri*;

Nordlig: Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Phetchabun og Phitsanulok;

Nordøstlige: Chaiyaphum, Udon Thani* og Ubon Ratchathani

Sydlig: Ranong*.

23 strengt kontrollerede områder eller røde zone provinser

Central: Ayutthaya* og Prachuap Khiri Khan*; Østlig region: Chanthaburi*, Prachin Buri, Rayong* og Trat*;

Nordlige: Chiang Mai* og Chiang Rai*;

Nordøstlig: Khon Kaen*, Nakhon Ratchasima*, Sa Kaeo og Saraburi

Sydlige: Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phatthalung, Satun, Songkhla, Surat Thani*, Trang og Yala.

*Med undtagelse af områder udpeget som "Blue Zone" pilot-turistdestinationer.

NOTE:

Har ser at f.eks. TUI eller var det SPIES skriver at det er uklart hvordan reglerne med mundbind er. Det kan vist kun være uklart for en sælger der ikke ønsker at sige noget skidt når der skal sælges, for reglerne har været som nu siden 1. maj.

De skriver også at der er næsten ”normale tilstande” omkring alkohol på mange turiststeder. Det lidt samme tankegang, for det er kun på restauranter.

Detaljerne omkring restriktionerne er fra denne artikel fra Tourist Authorities of Thailand, TAT:
Thailand increases “Blue Zone” destinations to 26, eases more COVID-19 curbs nationwide
Redigeret af admin d. 09-12-2021 03:48
Lars
Lars
16-12-2021 15:55
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Lempelser af nogle restriktioner fra 16. december - trods Omikron rundt i verden

Teksten her skal ses som tillæg til forrige indlæg.

Dvs alt hvad der gælder fra det tidligere stadig gælder, med de undtagelser som så er her.

Alkohol tilladt nytårsaften

Der må på udendørssteder serveres og drikkes alkohol indtil kl 01 1. januar. Det gælder i alle provinser.

Ved arrangementer større end 1.000 mennesker skal alle deltagere visa de er vaccinerede og en negativ COVID test, max 72 timer gammel (kan være hurtigtest). Der skrives der skal ske forudstilmelding til de store arrangementer, men hvordan det bliver i virkeligheden må tiden vise.

Ved arrangementer under 1.000 personer skal alle være vaccinerede.

Der arrangeres store officielle nytårsfester flere steder i det nordlige, Bangkok og Phuket og flere andre steder.

Zoneindelingen - lempes igen

Fra 16. december er der ikke flere røde zoner og antallet af orange zoner går fra 23 til 39 provinser.

Nu findes der kun gule, orange og så de blå turistzoner som tilnærmelsesvis har samme regler som de gule zoner.

Dvs med lempelserne 1. december og nu 16. december er alle mørkerøde og røde zoner forsvundet.

Som jeg forstår er alkohol nu mere eller mindre tilladt på restauranter i alle de gule og blå provinser, som tæller stort set halvdelen af Thailands provinser.

Blue Zone - turist projekterne

Udvides med en hel ny provins, Chonburi, hvor det hidtil kun har været nogle "kommuner" der har været det. Der er nu 8 provinser hvor hele provinserne er blå.

Indrejsereglerne

Der er ændringer og lempelser fra 16. december og det kan ses i emnerne

Rejs til Thailand uden karantæne

Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer

Kilde til lempelserne er dagens COVID adminstrations TV briefing den 13. december og den tilhørende summering i tekst i linket til facebook her:
https://fb.watch/9T3DLdiocP/

Eftermiddag og alkoholsalg på restauranter

Endnu et måske pudsigt tiltag i åbningerne for servering af alkohol. I en del år har det været forbudt at sælge alkohol mellem kl. 14-17, men har kun været håndhævet for forretninger.

Nu må restauranter sælge til kl 23 om aftenen, men ikke mellem kl. 14-17, men gerne fra 11-14. Spørg mig ikke hvorfor - men som mange andre tiltag er dette et af dem der åbner for at der kan skrabes lidt ind til raslebøssen..

Kan forekomme at øl serveres i flasker til kl. 14 og så i kaffefkrus fra kl. 14-17 og så igen i flasker indtil kl 23. Alle ved det og nogle kan måske tjene lidt ekstra på det når nogle bruger tiden på at "håndhæve" dette.

Alkohol og restauranter

Jeg ved restauranter og barer ikke er det samme, men mange restauranter er fyldte med mennesker, som mest er der fordi de er tørstige og efter omstændighederne så bedre end ingenting? Dog lukkes kl 23 officielt, så alle kan få en ordentlig nattesøvn....
Lars
Lars
08-01-2022 11:12
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Nye restriktioner fra 9. januar - lempelser for barer

Fredag offentliggjorde myndighederne nye restriktioner i lyset af det stigende smittetal.

Tiltagene er indtil videre ganske milde efter min opfattelse.

Zoneinddeling

Zoneindelingen angiver de overordnede retningslinier for restriktioner på landsplan.

Zoneindelingen er ændret så 30 provinser nu er rykket fra gul til orange. Resten er uændret.

Der arbejdse med grøn, gul, orange, rød og mørkerøde inddelinger.

Dertil særlige blå zoner som områder der er særligt fokus på for turisme.

Fra 9. januar til der være:

69 orange provinser.
8 blå provinser.

Blå områder består af:
8 hele provinser - Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phang-Nga, Phuket og hele eller dele af Chonburi.

18 blå områder, som er dele af provinser

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/zoneinddeling%2009-01-22.jpg

Oversigt over de blå områder er nederst.

Indførte restriktioner 9. januar og lempelser for nattelivet 16. januar:

Alkoholservering begrænses

Blå områder:
Alkohol servering på restauranter og barer er tilladt til kl. 21.

Orange zoner:
Alkohol servering ikke tilladt.

Barer og natteliv

Nattelivet får mulighed for at åbne som restauranter fra den 16. januar. Dvs skal følge samme retningslinier som restauranter mht åbningstider og alkoholservering. Foretagender skal dog ansøge om det og skal være SHA+ certificerede.

Forretninger, shoppingcentre, frisører osv

Kan åbne som normalt.

Andre tiltag

Andre tiltag er mere rettet mod et lokale liv og dagligdagen og påvirker ikke turister og er f.eks.:

Mange skoler er nu blevet lukket for on-site undervisning og det er forskelligt rundt omkring hvor længe.

Opfordrer alle private og offentlige virksomheder til at arbejde hjemmefra så meget det er muligt i resten af januar.

Opfordringer til ikke at rejse for meget rundt i landet og ikke mødes for mange mennesker

Opfordring til ikke at rejse til udlandet.

Lokale restriktioner

Der kan forekomme lokale restriktioner på provinsniveau eller mindre områder. De lokale myndigheder har bemyndigelser for selv at indføre restriktioner udover mindstekravene hvis de mener situationen taler derfor.

Nogle af de hårdest ramte provinser i provinsen har indført lokale tiltag.


Desværre ikke noget link til den officielle information men er informationer fra TV igår.

Dertil allerede gældende restriktioner

Mundbind:

Der er i hele landet lovkrav om at bruge mundbind udenfor hjemmet. Det både udendørs og indendørs Dermed også udenfor hotelværelset.

Dette gælder også børn uanset alder.

Det kan ske der ses gennem fingre med det ved pools, strande og lignende, men det er så lidt udskrevne regler.

I køretøjer siger loven at der skal bæres mundbind, hvis der er mere end en person i bilen.

I Bangkok går stort alle med mundbind udendørs såvel som indendørs. (spise og drikke er dog tilladt uden mundbind).

Her er nævnt loven som den er. Håber da de fleste gæster prøver at følge landets love, uanset personlige holdninger. I respekt for værterne og ikke mindst den store kamp som thaierne har haft og har igennem lang tid og deri er mundbind.

Alkoholsalg i butikker

Det er tilladt at sælge alkohol i forretninger som det altid har været.
Kan købes alkohol fra kl. 11-14 og igen fra kl. 17 - midnat.

Indenrigsflyvning

Her er der krav om enten af være vaccineret, testet eller tidligere smittet. Der er så vidt vides ikke nogle selskaber eller provinser der kræver test inden afgang for alle, uanset vaccinationer. Alle skal tjekke om destinatione der rejses til har særlige krav. Det er ved check-in at dette tjekkes og evt vil blive afvist. Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke reglerne og flyselskaberne har ikke noget ansvar for dette.

National Parker, forlystelser

Er i stor stil åbnet igen, men må selv tjekke med de steder der er i tankerne rundt i landet.

De blå zoner/områder

(hvis noget er i parantes betyder det at kun denne del af en provins er blå):

Central Region: Bangkok, Ayutthaya (Mueang district only), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi (Cha-Am district only), Prachuap Khiri Khan (Mueang, Hua Hin, and Nong Kae districts only), and Samut Prakan (Suvarnabhumi Airport only).

Eastern Region: Chanthaburi (only for Mueang and Tha Mai districts), Chon Buri (only for Bang Lamung, Ko Si Chang, Pattaya, and Si Racha districts, and only Bang Sarey and Na Jomtien subdistricts in Sattahip district), Rayong (only for Ko Samet), and Trat (only for Ko Chang and Ko Kut districts).

Northern Region: Chiang Mai (Mueang, Chom Thong, Doi Tao, Mae Rim, and Mae Taeng districts only) and Chiang Rai (Mueang, Chiang Khong, Chiang Saen, Mae Chan, Mae Fah Luang, Mae Sai, Phan, Thoeng, Wiang Kaen, and Wiang Pa Pao districts only).

Northeastern Region: Buri Ram (Mueang district only), Khon Kaen (Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, and Ubolratana districts only), Loei (Chiang Khan district only), Nakhon Ratchasima (Mueang, Chaloem Phra Kiat, Chok Chai, Pak Chong, Phimai, Sikhio, and Wang Nam Khiao districts), Nong Khai (Mueang, Si Chiang Mai and Tha Bo districts only), Surin (Mueang and Tha Tum districts only), and Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom, and Nong Han districts only).
Redigeret af admin d. 08-01-2022 15:39
Lars

Lars
22-01-2022 14:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Lempelser i restriktioner fra 24. januar

Situationen er nu så god at der lempes på restriktionerne og er nu tilbage til situationen indtil 9. januar, dog plus at barer kan åbne som restauranter.

Lempelserne:

Alkoholservering:

Blå og gule områder:
Alkohol servering på restauranter og barer er tilladt til kl. 23 mod nu kl. 21.

Orange zoner:
Uændret. Alkohol servering ikke tilladt, men kan ellers åbne som normalt.

(Dette er loven, og der kan være forskellige i hvordan eller om det håndhæves rundt omkring, selv i forskellige områder af Bangkok. Phuket har friere regler, nogle provinser sælger nok alkohol selvom de ikke må og andre som Bangkok gik i nogle områder modsat vej og lukkede ikke kun for alkoholsalget kl 21 for nyligt, men lukkede også helt for at være der bagefter, mens der andre steder findes "baggårdsbarer"Wink

Zoneindeling:

Antal orange zoner reduceret fra 69 til 44 provinser.
Antal gule zoner dermed blevet til 25 provinser
8 provinser er stadig blå (turistrelaterede områder)
Dertil 18 blå områder som er dele af provinser der følger reglerne for de blå zoner.

Hjemmeisolation for nærkontakter eller høj risiko for smittede personer reduceres fra 14 til 7 dage og med hurtigtest efter 5-6 dage og dag 10.

Arbejd hjemme for nogle grupper er ikke længere obligatorisk

Skoler vil ikke længere lukke blot pgra et par enkelte COVID tilfælde.

Samlede restriktioner i Thailand fra den 24. oktober

Mundbind:

Der er i hele landet lovkrav om at bruge mundbind udenfor hjemmet. Det både udendørs og indendørs. Dermed også udenfor hotelværelset.

Dette gælder også børn uanset alder og alle andre uanset helbred. Der er ikke noget der hedder fritaget for at bruge mundbind.

Det kan ske der ses gennem fingre med det ved pools, strande og lignende, men det er så lidt udskrevne regler. På Phuket siges der lovligt kan motioneres uden mundbind ifølge er dekret fra Phukets administration, men tjek selv op.

I køretøjer siger loven at der skal bæres mundbind, hvis der er mere end en person i bilen.

Phuket kører i denne tid kampagne for at få flere til at bære mundbind og har politi i gaderne og de har nævnt at det kan ende med at de udskriver bøder hvis det ikke bliver bedre og dertil så masser af spildtid hos politiet.

Alkoholservering:

Blå og gule områder:
Alkohol servering på restauranter og barer er tilladt til kl. 23 mod nu kl. 21.

Barer skal stadig være lukkede, men kan efter ansøgning få lov at operere på lige fod med restauranter med f.eks. alkoholservering. Alle steder skal være SHA+ eller Thai Stop Covid 2 Plus standarderne.

Orange zoner:
Uændret. Alkohol servering ikke tilladt, men kan ellers åbne som normalt.

(Dette er loven, og der kan være forskellige i hvordan eller om det håndhæves rundt omkring, selv i forskellige områder af Bangkok)

Alkoholsalg i butikker

Det er tilladt at sælge alkohol i forretninger som det altid har været.
Kan købes alkohol fra kl. 11-14 og igen fra kl. 17 - midnat.

Butikker, shoppingcentre og lignende

Åbent som normalt.

Indenrigsrejser og testkrav

Der kan være nogle områder som udover at være fuldt vaccinerede og kræver at se en negativ COVID test, enten PCR eller hurtigtest. Hurtigtest kan ofte købes ved ankomst eller selv medbringe et testkit og tage testen på stedet.

Det gælder pt. f.eks. for Koh Samet der kræver både vaccination og test.

Indenrigsflyvning

Her er der krav om enten af være vaccineret, testet eller tidligere smittet. Det er ikke som sådan flyselskaberne der har disse krav, men ankomst provinsen der har dem og derfor tjekkes det af flyselskaber inden der stiges ombord og vil derfor ikke komme med flyet. Alle skal tjekke om destinatione der rejses til har særlige krav og eventuelt kræver både vaccination og test. Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke reglerne og flyselskaberne har ikke noget ansvar for dette.

National Parker, forlystelser

Er i stor stil åbnet igen, men må selv tjekke med de steder der er i tankerne rundt i landet.

Større forsamlinger

Der er topgrænser på hvor mange der må samles til større arrangementer. Vist 1000 personer i de blå og orange zoner og 500 i de orange zoner, men hæng mig ikke op på tallet.

De blå zoner/områder

(hvis noget er i parantes betyder det at kun denne del af en provins er blå):

Central Region: Bangkok, Ayutthaya (Mueang district only), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi (Cha-Am district only), Prachuap Khiri Khan (Mueang, Hua Hin, and Nong Kae districts only), and Samut Prakan (Suvarnabhumi Airport only).

Eastern Region: Chanthaburi (only for Mueang and Tha Mai districts), Chon Buri (only for Bang Lamung, Ko Si Chang, Pattaya, and Si Racha districts, and only Bang Sarey and Na Jomtien subdistricts in Sattahip district), Rayong (only for Ko Samet), and Trat (only for Ko Chang and Ko Kut districts).

Northern Region: Chiang Mai (Mueang, Chom Thong, Doi Tao, Mae Rim, and Mae Taeng districts only) and Chiang Rai (Mueang, Chiang Khong, Chiang Saen, Mae Chan, Mae Fah Luang, Mae Sai, Phan, Thoeng, Wiang Kaen, and Wiang Pa Pao districts only).

Northeastern Region: Buri Ram (Mueang district only), Khon Kaen (Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, and Ubolratana districts only), Loei (Chiang Khan district only), Nakhon Ratchasima (Mueang, Chaloem Phra Kiat, Chok Chai, Pak Chong, Phimai, Sikhio, and Wang Nam Khiao districts), Nong Khai (Mueang, Si Chiang Mai and Tha Bo districts only), Surin (Mueang and Tha Tum districts only), and Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom, and Nong Han districts only).

Kilde til lempelserne:

Teksten i dette link
www.facebook.com/thailandprd/vi...
Redigeret af Lars d. 22-01-2022 14:50
Lars
Lars
23-02-2022 15:07
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Restriktioner fra 23. februar

COVID administrationen har vurderet situationen og er nået frem til at nuværende restriktioner skal fortsætte. Ingen lempelser og ingen stramninger.

Det betyder at situationen er som i forrige indlæg for 24. januar og gentager det ikke her.

Dog en lille ændring i to provinser der vist har byttet plads nu.

De lyseblå og gule zoner har stort set samme restriktioner.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/zone%20inddeling%2023-02-22.jpg
Lars
Lars
23-03-2022 14:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Ny zoneopdelingen fra 1. april

Thailand er inddelt i farvekoder når det kommer til overordnede restriktioner. Her var der 18. marts lavet lempelser for 26 provinser.

Nu er inddelingen sådan her og kan sammenlignes med tabellen i indlægget lige ovenfor.

På de engelsk myndigheds grafikker står der at det er fra 18. marts og på thai grafikkerne står 1. april, men det gør ikke den store forskel for turister.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/zoneopdeling%2018-03-22.jpg

På kort ser ændringen således ud.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/zoneopdeling%20kort%2001-04-22.jpg

Orange zone har de strengste regler. Gul og blå zone er mht reglerne faktisk ens men de gule er "almindelige" thailandske provinser og de blå er turistprægede provinser og områder i provinser. De var nok oprindeligt tænkt til at der skulle være flere lempelser i de blå områder.
Lars
Lars
23-03-2022 14:56
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9335
Tilmeldt: 30.09.08

Restriktioner i Thailand fra 1. april

Situationen blev revuderet den 18. marts og alle restriktioner fortsætter stort set som hidtil. Der er lempelser for nogle provinser som vist i forrige indlæg.

Samlede restriktioner som nu er gældende:

Mundbind:

Der er stadig krav om at bære mundbind i hele landet, såvel udendørs som indendøre i bygninger, forretninger, hoteller og transport.

Det skal bæres når du er udenfor eget hjem. Det tæller også udenfor eget hotelværelse (er så inde i en bygning, hvor der er krav om mundbind).

Undtagelse når der spises og drikkes.

Dette gælder også børn, uanset alder, og alle andre uanset helbred. Der er ikke noget der hedder fritagelse for at bruge mundbind.

Det kan ske der ses gennem fingre med det ved pools, strande og lignende, men det er så lidt udskrevne regler. På Phuket siges der lovligt kan motioneres uden mundbind ifølge er dekret fra Phukets administration, men tjek selv op.

I køretøjer kræves at der skal bæres mundbind, hvis der er mere end en person i køretøjet.

Alkoholservering:

Blå og gule zoner:
(dækker alle de væsentlige turistområder)

Restauranter må holde åbent som normalt bortset fra alkohol servering.

Alkohol servering på restauranter og barer er tilladt til kl. 23.

Barer skal stadig være lukkede, men kan efter ansøgning få lov at operere på lige fod med restauranter med f.eks. alkoholservering.

Natklubber og lignende skal stadig holde lukkede.

Der er dog steder på Phuket og lignende hvor nogle steder holder åbent også efter kl. 23.

Orange zoner:

Alkohol servering ikke tilladt, men kan ellers åbne som normalt.

(Dette er loven, og der kan være forskelle i hvordan eller om det håndhæves rundt omkring, selv i forskellige områder af Bangkok)

Alkoholsalg i butikker

Det er tilladt at sælge alkohol i forretninger som normalt.
Kan købes alkohol fra kl. 11-14 og igen fra kl. 17 - midnat.

Butikker, shoppingcentre og lignende

Åbent som normalt.

Indenrigsrejser (bus, tog bil) og test/vaccinationskrav

Der ser ikke ud til at være store restriktioner på indrejse i de forskellige provinser mere. Skulle nogle have det må du forhøre dig lokalt.

Indenrigsflyvning

Som hovedregel har proinserne flyene ankommer til haft krav om at være vaccineret, testet (PCR eller ATK) eller tidligere smittet.

Dvs flyselskaberne vil håndhæve det ved check-in.

Det kan ske dette ikke altid håndhæves og ikke alle der blive bedt om at vise dokumentation, men nogle gange så sker det at det tjekkes.

For at flyve til Bangkok har der aldrig været nogle krav.

Testkrav ved forskellige etablisementer.

Der kan i nogle tilfælde være krav om at vise en nylig test for at komme ind. Det er ikke mange steder, men kan ske. Testen kan så være PCR-test eller lyntest. F.eks. oplevet et hotel med mødefaciliteter kræver test for at få adgang til møderne.

National Parker, forlystelser

Er i stor stil åbnet igen, men må selv tjekke med de steder der er i tankerne rundt i landet.

Større forsamlinger

Der er topgrænser på hvor mange der må samles til større arrangementer. Vist 1000 personer i de blå og orange zoner og 500 i de orange zoner, men hæng mig ikke op på tallet.
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 35 01-09-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Steder i det sydlige Thailand uden Russer Rejseplaner 4 26-07-2023
Bedste hospitaler i Thailand. Et thai hospital er nr. 182 i verden og 4 danske i top 102 Sundhed og medicin 1 20-07-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 5
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,226
· Nyeste bruger: leen123
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder