Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sikkerhed
(2013-14) Demonstrationer rundt i Thailand, Amnesti og rod...
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
04-03-2014 19:05
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Det er blevet bedre at være turist og ikke mindst erhversdrivende eller ansat i centrum af Bangkok.

Og det er roligt i Siam området og deromkring nu og har ikke været nogen uro i der.

Men glæder mig også over at nu demonstrationsstederne er flyttet, så undgåes de eventuelle voldsomme og blodige sammenstød for at få dem rydder. Demonstrationerne er nu steder som de fleste måske bedre kan leve med?

Men at der er færre demonstranter og færre demonstrationssteder betyder ikke at konflikten er overstået eller løst.

De røde pro-regeringstilhængere er siden slutningen af sidste uge begyndt at røre meget mere på sig. Kunne tages som tegn på de mener der endnu er en trussel for at deres kandidat skulle blive væltet, ellers behøvede de ikke at reagere?

De arrangerede i weekenden en stor demonstration i Khon Kaen og vil i denne uge drage rundt fra Khon Kaen til Chiang Mai.

Snakken om at nogle ville dele Thailand i to, forstummede ikke så let. Flere grupper har været ude med tankerne og der har hængt bannere i det nordlige med budskaber om deling.

Flere ministre er ude og afvise tankerne.

Nogle snakker om muligheden for at seperatistiske grupper skulle være på spil i den vold der er set. Den tanke kommer først frem her nu nogle taler om opdelinger af landet. Om det er rigtigt og hvem der kunne stå bag eller om det er proaganda skal jeg ikke kunne sige.

Rislandmændene.

Enkelte landmænd bliver nu betalt.

I sidste uge blev fundet 718 mio baht til at betale 3.900 landmænd.

Derefter venter omkring 996.100 landmænd stadig på penge.

I denne uge fundet yderligere 20 milliarder baht som snart uddeles.

Der skal yderligere findes omkring 90-110 mia. baht for at kunne betale alle, så der går nok lang tid inden de alle får deres penge for sidste års høst.

Majsdyrkere mangler også deres betalinger for sidste års høst og nogle samledes forleden i Phetchabun for at kræve penge.

Forstår at normalt har landmændene solgte risen til opkøbere, der betalte for høsten ved modtagelsen. Nu sælges til staten, men de kan ikke betale.

Ser ud som om der stadig kommer flere emner ind i konflikten end der løses.

Seneste at det nu er 30 dage siden valget blev afholdt og parlamentet skulle træde sammen. Det kan det ikke så derfor diskussion af om premierministeren kan fortsætte som Caretaker premierminister. Indtil videre fortsætter hun dog.

Premierministeren var i sidste uge på turne i støtteprovinserne i det nordlige Thailand og fortsætter i denne uge i det nordøstlige Thailand.

Jeg vil da håbe Thailand kan få lov at løse deres problemer og ikke får besøg af andre der mener at have egne interesser i landet eller tager Thailand som gidsel ..... Ups.... Men konflikten i Thailand og Ukraine ligner måske lidt hinanden og opstået i utilfredsheder med siddende demokratisk valgte regeringer.

UDD rally not directed at Bangkok for now

We favour a democratic Lanna republic, Chiang Mai group says

PM condemns 'separatist' activists

Maize farmers threaten to block Saraburi-Phetchabun highway

Billedet her skulle være fra premierministerens, hvad der vel kan kaldes charmeoffensiv, hos landmændene i de nordlige provinser. Ligner næsten valgkampsturne?

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1743505_746191775398524_788526610_n.jpg
Redigeret af Lars d. 04-03-2014 19:14
Lars
Lars
08-03-2014 18:42
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Først tilstå jeg ikke har læst alle nyheder de seneste dage, men syntes ikke der er det store nye mht demonstrationer og løsninger.

Men ingen problemer at være turist eller bevæge sig ind i "shopping helvede eller paradis" alt efter temperament Smile

Og shopping centrene er forøvrigt alle igen åbne fuld tid, hvilket normalt er til kl 22 alle ugens dage.

Dog stadig holde sig fra Lumphini området og de andre steder der er demonstranter.

Same same but different, for torsdag besøgte demonstranterne flere af de "store" ambassader Japan, USA, Rusland Frankrig og Australien og overraskte et brev med deres version af hvordan regeringen performer og agerer. Som forventeligt fordømmer regeringen at demonstranterne har givet deres version af konflikten.

De røde har holdt demonstrationer med nogle tusinde deltagere i Chiang Mai og varsler "meget større" demonstrationer på vej.

En noget uskøn handling har ramt et hospital der ligger ved Chang Wattana demonstrationsområdet i det nodlige af byen. Nogle affyrede flere skud mod hospitalet fredag aften kl. 20.
Hospital under gun attack

Der er en række militære "bunkere" rundt i Bangkok, også i turiststeder. De som observation. Myndighederne har været bange for det ville skæmme thailands renome, så premierministeren har bedt om at de blev pyntet lidt op.

image.mcot.net/media/images/2014-03-07/13941880369909-640x390x2.jpg
Photo Credit: Phattanan@tv9

Granater er stadig noget der leges med, men ikke steder som umiddelbart berører almindelige mennesker. Men en blev fredag kastet tæt ved demonstranter der var ved en bygning tilhørende PM familiedynsatiet. Ingen kom tilskade. Er der noget galt når jeg er nået dertil hvor granat kast i byen bare er et trækken på skulderen, nå nu igen? Tænker

Til off topic, men lidt politisk ukorrekt? Patongs borgmester er blevet kendt medskyldig i noget valgsnyd ved sidste kommunalvalg i 2012, efter at have været suspenderet siden sagen kom frem sidste år. Trods part i valgsvindel er det kun gult kort og han genopstiller til næste valg.
Helt off - der vil være fem forskellige valg på Phuket de næste 2 måneder. Det betyder fem lørdag aften og hele søndage uden alkohol.

Patong Mayor Pian guilty of vote fraud, but will run for re-election
Lars
Lars
14-03-2014 12:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Blot en opdatering, at situationen er den samme som sidst og der ikke været optræk til uroligheder/sammenstød udenfor demonstrationsområderne.

Der lægges op til lidt større demonstrationer i n;r fremtid, men intet konkret om det eller om det virkelig bliver til noget.

Her turist organisationens ord fra torsdag:

The ongoing anti-government demonstration continues to take place peacefully inside the Lumpini Park on Rama IV Road, the Government Complex on Chaeng Wattana Road, Ratchadamnoen Avenue and Phitsanulok Road. Occasionally, they are mobilising demonstration marches to some areas in Bangkok as part of their campaigns for political reform before an election, but traffic in the most parts of Bangkok is moving normally.


To områder har måske interesse for den almindelige turist eller fastboende:

Ratchadamnoen er nær Khao San Road.

Lumphini Park må nok springes over som pusterum og finde et andet sted.

Undtagelsestilstanden forventes ikke at blive forlænget når den udløber den 22. marts, hvilket er tegn på mere ro også.

Den politiske situation er stadig uløst/uafklaret og der arbejde en del i kuliserne og der udarbejdes planer for en overgang (de udarbejdes af modstanderne af regeringen hihi).

Premierministeren led et stort nederlag forleden da det store infrastruktur projekt, finansieret at ekstra ordinære mega lån og ikke via normal "finanslov", blev skrottet i nuværende form af forfatningsdomstolen.

Premierministeren føler sig jagtet af politiske modstanderne og opfordrer til at andre ikke forsøger at gå efter de fejl og lovbrud og der måske laves af regeringen (og anmelde dem), men går efter at finde løsninger.

(nogle truer nu med at anklage regeringen for at have fremsat grundlovsstridig lovforslag med infrastruktur projektet)

Det stadigt svært for rislandmændene, der ikke alle har fået deres penge.

Tourism Authority of Thailand - Situation Update: Thailand Political Developments
Thursday 13 March, 2014
Redigeret af Lars d. 14-03-2014 12:45
Lars
Lars
24-03-2014 11:21
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Det er ikke overstået med de politiske kriser og demonstrationer, men været meget roligt den seneste tid.

Flere demonstrationer er på vej i Bangkok.

De røde har demonstreret enkeltdage rundt omkring i det nordlige/nordøst og senest Pattaya de senere uger.

Nu planlægger regeringsmodstanderne en større demonstration i Bangkok.

Lørdag den 29. marts.

Den siges at starte om morgenen og vil gå ad ruten:

Fra Lumphini Park op til Sukhumvit Road. Ad Sukhumvit Road ned forbi Central World området og videre til MBK krydset. Ad Payathai Road og til målet Royal Palace nær Dusit Zoo.

PDRC to hold mass procession in Bangkok on March 29

De vil i ugens løb marchere rundt i Bangkok for at samle opmærksomhed om demonstrationen.

De er startet idag med en 5-6 km turne, hvor de gik fra Lumphini Park ad Rama IV og Silom Road, lige ved demonstrationsområdet i Lumhini Park, og tilbage igen.

Anti-govt movement marches for campaign 'reform before election' rally

Personligt ser jeg demonstrationerne som fredelige uden uro osv. Udover lidt trafikale problemer der hvor de marcherer. Det vil være glade, smilende, muntre demonstranter på gaderne hele ugen. Politiet vil nok næppe nærme sig, men om andre føler sig trang til at blande sig ved jeg ikke.

Fra idag:

pbs.twimg.com/media/Bjd-DWRCQAAQ4dl.jpg
Fra https://twitter.com/sataporn_tp...

Vil egentlig tro at der vil være relativt roligt, indtil en ny valgdato nærmer sig. Kunne godt se det for mig at der kan komme meget mere aktivitet igen når et nyt valg nærmer sig. Valgdato vist ikke fundet endnu, men kan være måneder ude i fremtiden?
Redigeret af Lars d. 24-03-2014 12:24
Lars

Lars
28-03-2014 12:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Planerne er stadig en demonstrationsmarch imorgen lørdag.

Planen er:

Start tidlig morgen

Lumpini Park/ Ratchadamri Road side
--> Ratchaprasong Intersection (ved Central World)
--> Siam Sq/Paragon (ad Rama 1 Road)
--> Pathumwan Junction (ved MBK - Siam Center)
--> Ratchatewi Intersection (retning mod Victory Monument)
--> Phayathai Junction
--> turn left on to Sri Ayutthaya Road
--> Nang Loeng race course (modsat Kongepaladset)
--> King Rama V Equestrian Monument (Royal Plaza lidt syd for Dusit Zoo)

Jeg vil forvente at demonstranterne som sådan holder en fredelig munter march som de har været kendte for. Men om andre skulle finde på at blande sig og skabe ballade er aldrig til at vide?

Derudover stadig lidt granatkast og lignende hist op pist, dog ikke i centrum. Ialt over tiden nu vist fire angreb mod demolederens bolig.

Nonthaburi, naboprovins til Bangkok:

Mindre gruppe røde regeringstro demonstranter er forsamlet udenfor anti-korruptions kommisionens bygning, da de er utilfredse med at den har startet en sag hvor det nu undersøges Premierministerens eventuelle indvolvering i rissagen. Sagen stadig i undersøgelsesfasen og ikke nogen sag som sådan endnu, men kan ende med en rigsretsag og dermed at premierministeren bliver nødt til at trække sig, mens sagen står på.

Så torsdag aften kastede nogle ukendte gerningsmænd to granater der også.
Idag er tre mistænkte blevet anholdt. Den ene siges at være vagt for demonstranterne ved bygningen, men ved det ikke.

Så nu har 40 røde demonstranter taget opstilling foran politibygningen hvor de mistænkte opholder sig for at få dem fri.

Yderligere blev 10 røde demonstranter anholdt ved undersøgelserne bla. for besiddelse af pistoler.

I området blev fundet flere granater, AK47 riffel, pistol og affyringsudstyr til granaterne.

NACC bombing suspects arrested

Premierministeren er presset og vil gerne undgå at møde op på mandag og give sin forklaring/svar på kommissionens spørgsmål som hun fik tidligere på måneden. Men har fået afslag på udsættelse.
Redigeret af Lars d. 28-03-2014 12:35
Lars
Lars
29-03-2014 07:39
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Demonstranterne startede ud ved 10 tiden fra Lumphini Park og de første nåede Royal Plaza lidt før kl 13.

Ser ud til at være flere end jeg egentlig havde troet.

Flere kilometer lang procession hvor de sidste forlod Lumphini Park mere end en time efter de første.

6 - 7 km gåtur i Bangkok stegende sol.

PDRC's mass rally as it unfolds

pbs.twimg.com/media/Bj3PeqcCEAEYdco.jpg
https://twitter.com/kowit_js/st...

pbs.twimg.com/media/Bj3ZOZxCEAAUhjr.jpg
https://twitter.com/cctvnews/st...

Nogle af dem er også kommet ind på Government House's grund, som de har passeret.

pbs.twimg.com/media/Bj3wSgPCIAA9EoN.jpg
https://twitter.com/Pat_ThaiPBS...

Demonstranterne fra Chang Wattana i Nordbangkok er taget en tur til naboen Nonthaburi for at besøge de røde demonstranter ved anti-korruptions kommissionens bygning. Tilsynelandede har de fået "destrueret" deres demonstrationssted. "Kun" et par skud er hørt og en holdt tilbage fordi han (måske) forsøgte at stikke munken i spidsen for demonstrationerne med en kniv.

PDRC knocks down pro-government site

pbs.twimg.com/media/Bj3cUzMCUAAwJvb.jpg
Redigeret af Lars d. 29-03-2014 07:40
Lars
Lars
29-03-2014 09:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Helt fredeligt er det desværre ikke gået. Nogle har kastet eller skudt en granat af.

Men det lidt fra demonstranterne, til gengæld lige udenfor Kongepaladsets grund skrives der. Ved togstationen Chitralada udenfor Chitralada Kongepladset.

Ingen kommet tilskade, to biler fået lidt ridser.

Efter taler på Royal Plaza er demonstranterne på vej tilbage til Lumphini Park. Undervejs har demonstrationslederen besøgt Parlamentet, som ligesom Government House, er lukket i denne tid.

Ja Thailand har lige nu ikke nogen egentlig regering, kun caretaker regering.

Fra idag er Bangkok også uden borgmester/guvernør. Han har fået "gult kort" for uregelmæssigheder ved sidste valg. Nu skal der så afholdes nyt borgmestervalg engang i fremtiden ifølge

Syntes det konstant fyger omkring med anklager mod politikere for diverse uregelmæssigheder. Også Phukets eller var det Patongs borgmester blev for nyligt afsat på den konto?
Redigeret af Lars d. 29-03-2014 09:51
Lars
Lars
01-04-2014 15:26
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Der er lidt utryghed rundt omkring for næste weekend.

Lørdag vil de røde regeringstro demonstranter samles til større demonstration i Nakhon Pathom, vel 25 km vest for centrum. Vil måske vare 2-3 dage.

Red Shirts will hold mass rally in Aksa Road: UDD chair

Army: No Need For Martial Laws To Contain Rallies

Samtidig har regeringsmodstanderne arrangeret stormøde med modstandere fra hele landet for at diskutere fremtidens løsningsmodeller for overgangsregering. Det vil være på deres base i Lumphini Park.

Ser ud til at regeringen har en finger med i de røde demonstrationer.

Hr. Nuttawut, som er vicehandelsminister udtaler:
"We will not confront the other side and our rally will not lead to a clash between the masses of the two sides,"

Volden aftager ikke, idag optrappet igen.

En demonstrationsvagt blev dræbt og tre sårede i eftermiddags, da de sammen med andre var på vej fra demonstrationsstedet i det nordlige Bangkok. Bilerne blev angrevet med skydevåben i et bagholdsangreb på Ngam Wong Wan Express way i Nonthaburi. Forlydender siger at en rød tilhænger skulle have skrevet på facebook i formiddags at der kunne komme problemer når konvojen kørte denne rute. Men det kommer fra demonstranterne.

Gunfire On PCAD Tollway Convoy Kills 1

Hvor længe det varer endnu?
Skal ikke komme med bud på men skrive hvad demonstrationslederen mener:

Suthep says protests drag on far too long and need to end this month.

Suthep says protests drag on far too long and need to end this month

Kampen "udenfor".
Ser ud til en del af kampen er flyttet udenfor demonstrationspladserne til retsager osv. Der er flere sager undervejs/pågående mod regeringen og premierminsteren, hvor nogle af dem enkeltvis kan bringe regeringen mere eller mindre i knæ eller tvinge premierministeren fra jobbet (vice premierministeren kan da vist overtage uden problemer).

Igår afleverede premierministeren sit forsvar eller svar på spørgsmål fra Anti-korruptions Kommissionen om hendes rolle i risskandalen. Det er 200 sider langt svar. Nu ventes så på Kommissionens udspil.

Imorgen, onsdag, beslutter Forfatningsdomstolen om de vil gå videre med en klage fra nogle senatorer over mulig ulovlig overflytning af chefen for National Security Council. Lavere retsinstans har tidligere erklæret det ulovligt. Det er premierministeren der er anklaget.

Disse sager vil jeg tro skal sparke ekstra gang i gemytterne hvis de går regeringen og premierministeren imod.

Premierminster Yingluck slipper ikke for aprilsnar. Her Matichons bud. Bogen hedder noget lignende "The end of Yingluck"

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31.0-8/1491447_744150572270544_872840334_o.jpg
Redigeret af Lars d. 01-04-2014 15:28
Lars

Lars
02-04-2014 09:06
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Forfatningsdomstolen har enstemmigt besluttet at videreføre sagen om overflytning/degardering af chefen for National Security Council.

Overflytningen banede vejen for at premierministerens brors, ekskones bror kunne få embedet. Svigerindens bror.

Premierministeren vist fået 15 dage til at fremlægge sin sag.

Finder retten at hun har brudt loven vil det betyde at hun og hele regeringen fratræder skriver thaiPBS.

Det kan måske ikke udelukkes at denne lidt spændte situation vil være ekstra gødning under de rødes demonstrationer i weekenden.

Håber de ikke bevæger sig ind i nærheden af regeringsmodstanderne i Bangkok så. Området omkring Lumphini Park må være et No Go, blot for sikkerheds skyld?

Samtidig afviste domstolen at rejse sag om at anti regeringsdemonstrationerne skulle tvinges til at stoppe. Denne sag anlagt af regeringens center for ro og orden med begrundelse at den var ulovlig og ikke fredelig.

The Constitutional Court has accepted for consideration a petition filed by a group of senators seeking to disqualify caretaker Prime Minister Yingluck Shinawatra

Der er ikke aftalt dato for det nye valg. Meget forskellige meldinger i engelske medier fra forskellige regeringsfolk.
En siger regeringen har bedt valgkommissionen udskrive valg indenfor 45-60 dage.
En anden at de blot beder valgkommissionen om hurtigt at finde en ny dato.
En tredje der siger regeringen selv vil tage kontakt til et råd for at høre hvordan situationen skal tackles/hvordan rettens ord skal videreføres så regeringen ikke uforvarende kommer til at begå fodfejl.
Og endelig en der siger at regeringen mener det kun er valgkommissionen der kan fasts;tte det nye valg.

Jeg ikke klar over hvor bolden ligger eller hvilken skulder aben sidder på.
Redigeret af Lars d. 02-04-2014 09:26
Lars
Lars
10-04-2014 17:31
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Bangkok kom godt ud af weekendens demonstrationer og der er lidt stilstand i disse dage.

Det skyldes den komme højtid Song Kran, der mere eller mindre starter imorgen og varer til engang i næste uge, lidt afhængig af hvor det er.

Men begge lejre varsler at de kommer stærkt tilbage efter Song Kran og begge vil intensivere demonstrationerne.

Om det sker, hvornår og hvor meget, det skal jeg ikke kunne gætte på.

Den ene lejr arbejder stadig på at få regeringen og PM afsat.

Den anden lejr støtter regeringen og er imod at der er undersøgelser igang om mulig magtmisbrug af PM embedet for et par år siden. De varsler mere "kamp" hvis der sker falder dom for det, uanset bevisets stilling.

Kun en ting er jeg lidt sikker på. Striden stopper ikke lige foreløbig.

En dom for magtmisbrug, måske i nær fremtid, kan tvinge regeringen til at trække sig, men vil måske blot så få deres støtter mere frem på banen?

Og sker det står Thailand lidt i et magttomrum, for der er ingen regler for hvordan en regeringen kan genstartes, når der ikke er noget parlament som er tilfældet lige nu.

Der er stadig enkelte granat angreb, men det synes målrettet mod politiske mål og ikke i områder turister normalt færdes.
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Er mc kørekort nødvendigt i Thailand? Motor 1 16-07-2024
Tage hund med til thailand Generelt 2 25-03-2024
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 36 29-12-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,237
· Nyeste bruger: Anja85
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder