Thailand laver vin, men jeg må tilstå jeg aldrig har smagt det.
Men Ekstra Bladet skriver lidt om det:
Thailand forbindes sjældent med vin. Og endnu sjældnere med god vin. Men der er håb forude.
Druetyperne kan have nok så fine og velrenommerede navne. Men så er der jo de afgørende faktorer som terroir og erfaring udi vindyrkning. Og spørgsmålet er, om de jordbunds-, klima- og vidensforholdene er, som de skal være, i et meget ungt vinland som Thailand.
Men hvorvidt man efterhånden har tilegnet sig den rette knowhow til at få mest muligt ud af druerne og producere vine, som imponerer en europæer, må du selv afgøre, hvis du altså er så heldig at være en af de rigtig mange danskere, der hvert år besøger Smilets Land.
For det er i turismens ædle navn nu muligt at lægge vejen forbi en af landets vingårde enten siddende på en elefant eller ved at lade en sommellier guide dig gennem en tiretters vinmenu under et vandfald i junglen.
Blandt Thailands fremmeste vinproducenter er:
Hua Hin Hills Vineyard
Beliggende på en tidligere elefantfarm på en bakke midt i junglen tæt på Myanmar. To gange om dagen går der en shuttlebus fra Hua Hin. En rundtur koster ikke meget mere end en 50'er.
Her dyrker man blandt andet Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chenin Blanc, Colombard, Muscat, Tempranillo og Sangiovese. Druer der i høj grad forbindes med ganske andre lande. Dette er i øvrigt det eneste sted i Thailand, man dyrker netop Sangiovesedruen, der er den vigtigste drue i Toscana og er grundstenen i enhver Chianti.
Man kan få en vinmenu sammen med tapas, og så kan man spille petanque og male vinflasker samt ride vingården rundt på elefantryg.
Flere vinproducenter m.m. i artiklen hos Ekstra Bladet - Vinsmagning i.. Thailand, hvor der også er links til stederne.
Lars
Thailandsk vin smager ad Helvede til. udrikkeligt. Hvad er god vin? Den du syntes er god er jo ikke sikkert en her syntes er god. Igen ville ikke give en Satang for Thai vin. Lidt forstand har jeg på vin og igen den Thailandske jeg har smagt har fået mig til aldrig at prøve den igen, Hua Hin eller ej.
Smagte for nyligt min første Thailandske vin nogensinde.
Fik serveret rose/Mousserende vin som velkomstdrink og derefter dejlig frisk hvidvin til maden.
Specielt hvidvinen syntes jeg var ganske glimrende og jeg ville ikke selv have gættet på den var fra Thailand. Væsentlig bedre end de billige tyske hvidvine efter min smag.
Kender desværre ikke mærket og ved heller ikke hvilken region den er fra.
Lars
Papvinen Mont Clair kan angiveligt købes for 969 baht i Foodland - 5 liter faktisk og ganske udemærket.
Hilsen, Robert
Lars skrev:
Smagte for nyligt min første Thailandske vin nogensinde.
Fik serveret rose/Mousserende vin som velkomstdrink og derefter dejlig frisk hvidvin til maden.
Specielt hvidvinen syntes jeg var ganske glimrende og jeg ville ikke selv have gættet på den var fra Thailand. Væsentlig bedre end de billige tyske hvidvine efter min smag.
Kender desværre ikke mærket og ved heller ikke hvilken region den er fra.