Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Visum til Thailand
5 måneder (150 dage)
 Udskriv debat Udskriv debat
Hartmann
25-07-2012 10:22
Bruger
Antal indlæg: 7
Tilmeldt: 27.06.12

Hej Jonas,

Jeg har lige snakket med Det Kongelige Thailandske General Konsulat i Hvide Sande, da vi står lidt i samme situation som dig (vi har dog allerede købt vores billet, vi skal være der i 5 måneder, inden vi blev klar over det måske kunne være et problem). De sagde at det ikke var noget problem, vi skulle bare bruge et turistvisum med 3 indrejser(600kr). Så skulle vi ud af landet hver 60 dage, for vi skulle ikke regne med at kunne få det forlænget når vi havde flere indrejser.
Ved selvfølgelig ikke hvordan og hvorledes med at stole på hvad de siger, men det var hvad jeg fik at vide hos dem.

Hilsen Morten
Steen J
25-07-2012 17:18
Bruger
Antal indlæg: 278
Tilmeldt: 13.11.08

Hartmann skrev:
Hej Jonas,

Jeg har lige snakket med Det Kongelige Thailandske General Konsulat i Hvide Sande, da vi står lidt i samme situation som dig (vi har dog allerede købt vores billet, vi skal være der i 5 måneder, inden vi blev klar over det måske kunne være et problem). De sagde at det ikke var noget problem, vi skulle bare bruge et turistvisum med 3 indrejser(600kr). Så skulle vi ud af landet hver 60 dage, for vi skulle ikke regne med at kunne få det forlænget når vi havde flere indrejser.
Ved selvfølgelig ikke hvordan og hvorledes med at stole på hvad de siger, men det var hvad jeg fik at vide hos dem.

Hilsen Morten


Jamen I får da ikke noget problem, så vidt jeg kan se/tolke af det du skriver.
Hilsen Steen J
Jonner3000
25-07-2012 17:20
Bruger
Antal indlæg: 85
Tilmeldt: 07.07.11

Hej Smile

Tak for info. Ja, vi står nemlig i samme situation, da jeg også har planer om at opholde mig dernede i længere tid.

Angående de fem måneder og fly billetten. Principielt kan man vist kun få lov til at rejse ind i Thailand hvis man har en billet med afrejse dato indenfor den tilladte opholdstid. Dvs. de 60 dage ved turist visum.

Må jeg spørge hvilken "type billet er det som i har bestilt" Er det en one way - eller en tur/retur?

Jeg spørger fordi at jeg har læst at det normalt ikke er tilladt at rejse til Thailand på en enkeltbillet. Man kan blive bedt om at fremvise en returbillet, når man tjekker ind ved immigrationen?

Glædelig solskin Morten og Steen.

Venlig hilsen,
Jonas.
Redigeret af Jonner3000 d. 25-07-2012 17:46
Hartmann
26-07-2012 10:22
Bruger
Antal indlæg: 7
Tilmeldt: 27.06.12

Hej Jonas,

Vi har bare købt en ganske alm returbillet, for som du skriver kan man ikke få lov at rejse ind hvis man ikke har en returbillet. Vi købte den hos Turkish Airlines da de er klar de billigeste. Det var også den vi fløj med sidste gang vi skulle der over og var rigtig tilfredse med turen. (Hvis man kan acceptere et par times ophold i en lufthavn). Altså syntes det er svært at brokke sig over noget når man kan komme retur for 4100 kr. Vi har valgt at sætte os fast på en hjemrejse dato, da billetten blev en del billigere.

Husk at det kan være at du ikke kan få forlænget dit visum med 30 dage hvis du har flere indrejser, hvis meste op til hvilken humør de er i, så det er nok bedre at købe et med 3 indrejser og så måske have spildt de sidste 200 kr end at skulle til at købe en ny flybillet og rejse hjem tidligt.

Er der iøvrig nogle der ved om man kan søge om forlængelse at sit visum med det samme man kommer til Thailand(hvis vi får lov). Vi skal nemmelig til Koh Tao og bo i 2.5 måned for derefter at bo 2.5 måned på Samui. Så det kunne være fedt hvis vi ikke skulle til at tage fra Koh Tao for at lave en visumrun inden vi alligevel skal flytte til Koh Samui.

Undskyld jeg stiller et spørgsmål i din tråd, men tænkte det passede godt ind lige her,
Lars
26-07-2012 16:05
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Jonas3000 skrev:
Jeg ønsker at tage toget fra Thailand og på den måde komme ind i landet til Malaysia.

Hvordan foregår det så hvis man tager toget fra Bangkok til Malaysia. Skal man ud af toget ved grænseovergangen? ?? eller er der mon en paskontrol man skal igennem på togstationen i Malaysia, og på den måde få sit ?stempel? der.Jeg har aldrig været med toget til Malaysia, men ret sikker på at du skal et smut ud af toget og gennem paskontrol ud af Thailand, hvor du så også aflevere den hvide udrejse blanket. Derefter så gennem paskontrollen til Malaysia (der udfylde en indrejse blanket også og gemme udrejse blanketten, som skal vises ved udrejse af Malaysia).

Men en lang tur med toget, hvis det kun er for at komme ind i Thailand igen? Med mindre du vil gøre stop undervejs eller se noget i Malaysia altså.

Ellers vil det måske være hurtigere og billigere at tage toget til Nong Khai ved Laos eller en minibus endagstur fra Bangkok til Aranya Prathet ved grænsen til Cambodia?
Lars
Lars
26-07-2012 16:06
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Ganske god ide med at få visum til 3 indrejser og se om de kan forlænges. Syntes I skal prøve at forlænge inden I planlægger længere tur ud af Thailand.

Men det med at det måske ikke kan forlænges. Skal selvfølgelig lytte til konsulen.

Men jeg har ikke hørt om nogle eller læst om nogle, der ikke har kunnet få forlænget et 2 indrejse visum med 30 dage ved begge indrejser.

Der findes flere engelske fora, hvor visum spørgsmål kommer og der burde det komme hvis nogle har oplevet ikke at kunne få forlænget. www.thaivisa.com har rigtig mange indlæg omkring visum.

Seneste jeg har set og kan dokumenteres at have fået to forlængelser af et turist visum med 2 indrejser er i november sidste år. Så med mindre der er ændret siden skulle det være muligt. Eller nogle immigrationskontorer arbejder anderledes end andre.
Lars
Jonner3000
28-07-2012 18:54
Bruger
Antal indlæg: 85
Tilmeldt: 07.07.11

Tak for jeres svar.

Sidste gang da jeg var i Thailand var det en positiv oplevelse at tage toget fra Bangkok til Chiang Mai, og også turen fra Bangkok til Trang var en god oplevelse. Jeg rejste på 2class, og sov det meste af vejen, men det var ret hyggeligt.

Derfor kunne jeg godt tænke mig at prøve og tage toget fra Bangkok til Malaysia - og så på den måde få forlænget mit visum når jeg tager toget tilbage igen.
Jeg vil gerne opholde mig nogen dage i Malaysia inden jeg tager toget tilbage til Thailand.

Lars, jeg tror du har ret i at man skal et smut ud af toget og så gå igennem paskontrollen - ud af Thailand, og derefter gå gennem paskontrollen til Malaysia.

Det er meget rart med dit info om tog turen og ind / udrejse blanketten.

Jeg kommer også til at skal lave et visarun fra Chanthaburi til et Immigration Checkpoint i Cambodia.

Jeg ved ikke hvad der er den nærmeste grænseovergang til Cambodia hvis man befinder sig i Chanthaburi som jeg vil ?? men mon ikke at der køre nogen ??arrangerede? visarun minibus ture fra Chanthaburi til Cambodia, og tilbage til Thailand igen.
Ja jeg ved det ikke men man har da lov at håbe.

Endnu engang tak for jeres hjælp.

Venligst,
Jonas.
Lars
29-07-2012 15:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Hej igen Jonas,

Det lyder som en god hyggelig tur med toget der.

Jeg ved ikke hvor den nærmeste grænseovergang er, men provinsen grænser jo op til Cambodia så der kan ikke være langt. alt afhængig af hvor du er i provinsen selvfølgelig.

Der findes en del mindre grænseovergange til Cambodia, men jeg er ikke sikker på om de alle er åbne for alle, eller nogle af dem kun er for "lokale" thaiere og cambodianere og om de dermed kan udstede visum til Cambodia som du skal have ved grænsen. Der er ofte et stort marked på den thailandske side, hvor Cambodianere handler Stort ind.

Kig evt på Google maps - http://goo.gl/maps/blQJO
Ellers er der et par andre grænseovergange der kan bruges: Aranya Prathet i Sa Kaew provinsen lige nordfor eller Koh Hong i Trat provinsen sydfor.

Tjek det måske inden. Og spørger du en af de lokale vil de selvfølgelig sige der er en grænseovergang for de kan gå igennem, men ved måske ikke hvis andre ikke kan.

Visarun minibusser vil jeg nok ikke løbe an på. De er mest hvor der er mange udlændinge. Men ellers kan der nok arrangeres noget lokal transport, hyre en bil osv til grænsen for overkommelige priser?

Men god tur med toget. Håber at høre hvordan det går.

Findes der mon stadig et specielt "orient express" tog mellem Bangkok og Kuala Lumpur, som er lidt mere luksus og stopper færre steder?
Redigeret af Lars d. 29-07-2012 15:50
Lars
Jonner3000
19-05-2013 13:04
Bruger
Antal indlæg: 85
Tilmeldt: 07.07.11

Hej igen :o)

Beklager at jeg først skriver tilbage nu. Håber alle har det godt.

Det var meningen at jeg skule have været afsted til Thailand i januar 2013, men grundet sygdom med et familiemedlem, blev det desværre ikke til noget. Dog er det 100% sikkert at jeg skal afsted i januar 2014. Glæder mig til at komme til Thailand, og være der i fem måneder. Kan ikke overskue endnu en lang vinter i Danmark ved jeg ;)

Ja, der skulle meget gerne stadig findes et ??specielt orient express" nat tog som køre fra Bangkok, og endestationen er så i Singapore. Har aldrig rejst med det tog, har kun læst om det. Det tog skulle være lidt mere luksus end de andre toge, og stopper færre steder undervejs. Jeg har læst at det afgår fra ??Hua Lamphong? togstation i Bangkok, og min plan er så at stå af toget i Butterworth i Malaysia, og så tage en færge fra Butterworth til Georgetown/Penang, og være på øen Penang i én uges tid. Jeg ønsker at opleve Penang´s national parker da jeg har læst godt om dem :)

Jeg skal/vil få togturen fra Thailand til at passe, sådan at jeg ankommer til Butterworth, Malaysia, lige en dag eller to før at mit visum udløber i Thailand ?? Det er jo vigtigt at man ikke får ?overstay?

Min plan er at få lavet et Turist visum (TR1) hjemmefra med 3 indrejser.
(ved godt at det er/skulle være muligt at forlænge de 60 dage med + 30 dage mere på et immigrations kontor) Alligevel vil jeg gerne være ?på den sikre side?, så jeg får Turist visummet lavet hjemmefra i Danmark med 3 indrejser, - selvom jeg måske godt kunne nøjes med 2.

Under mit ophold i Thailand kommer jeg til at skal lave et visa run fra Chanthaburi, Thailand til en grænse overgang ved Cambodia. (ved endnu ikke hvilken grænse overgang det bliver?)

Læste lige en historie, fra en person som havde lavet et visarun fra Thailand til Cambodia. Jeg synes ikke at det lød særligt positivt:

Læs evt. med her:
http://www.travbuddy.com/Entering-Cambodia-at-t...rder-v6403

Jeg vil gerne være godt forberedt, og ?føler mig mere tryg når der er styr på tingene?.

Nogen der ved hvilken ?TM formular? man skal udfylde ved grænseovergangen?
Så vil jeg nemlig printe blanketten ud og kigge på den hjemmefra.

På forhånd tak for hjælpen!
Kh.
Redigeret af Jonner3000 d. 19-05-2013 13:05
Badedyr
20-05-2013 02:04
Bruger
Antal indlæg: 58
Tilmeldt: 10.04.13

Ja, der skulle meget gerne stadig findes et ??specielt orient express" nat tog som køre fra Bangkok, og endestationen er så i Singapore. Har aldrig rejst med det tog, har kun læst om det. Det tog skulle være lidt mere luksus end de andre toge, og stopper færre steder undervejs. Jeg har læst at det afgår fra ??Hua Lamphong? togstation i Bangkok, og min plan er så at stå af toget i Butterworth i Malaysia, og så tage en færge fra Butterworth til Georgetown/Penang, og være på øen Penang i én uges tid. Jeg ønsker at opleve Penang´s national parker da jeg har læst godt om dem Smile


Jeg har været på turen tilbage i 2011, toget jeg var med, var i samme stil/klasse som de tog der tage turen til Laos, og nat toget til CM, For mig er det okay, men intet "special" over toget, intet ekstra luksus....
Turen tager jo en del tid, og man kan jo godt blive sulten under vejs, så kan anbefale at spise inden man begynder, samt at havde mad med i toget, helt i samme stil som de Thai der rejser med toget, Mad i tog her nede, er alt for dyre, og smager a-h-til for mig, så det bruger jeg aldrig penge på mere...
Husk hvis du/i spiser i toget, Så husk at bede om Thai menu korte (Ved godt de siger det er det samme, men det var det ikke i 2011), da det er det samme som på det English menu kort, bare en anden pris, Det var Thai jeg faldt i snak med i toget, der fortalte det..
Så de bestilte for mig fra deres menu kort, da det var billiger ind på det menu kort jeg sad med...

Når du/i står af toget og skal med færgen over til Penang, så G? over til færgen, det tager knap 2 min at gå, og ca 10 min at køre pga de skal tjene penge på turen, igen det var tip fra de Thai jeg mødte i toget, Husk også at have små penge til at betale færgen for, da de ikke kan/vil give tilbage på for store penge, der er en veksler biks lige når man kommer ud fra togstation...

Et lille tip ang at se diverse ting i den indre by, ikke grund til at betale for at nogle køre jer rundt og se dem, Korte om disse ting er gratis, og nemt at følge, og de ting i den indre by kan se på 1 dag på egen gåben, MEN gider man ikke gå, må man jo betale for det...

larsen
20-05-2013 16:24
Bruger
Antal indlæg: 49
Tilmeldt: 24.09.12

Smile Vi har prøvet nattoget fra Kuala Lumpur til Butterworth mener fra kl. 20 - til 06. Vi sov udmærket bag et forhæng i sovevognen og have vist kun lidt kager med. og rigtigt når du ank. Butterworth så går du ned til færgen, vi have da et par kufferter med men ingen problem. Mener at færgen er gratis den ene vej. og Georetown er da meget hyggelig og da vi var der kørte der gratisbusser rundt i byen. Vi fandt en god Taxa mand som vi fik til at køre os rundt på hele øen i vores tempo. Og vi fik set meget stor frugt plantage og bjerglandsby hvor vi spiste frokost så ham brugte vi til flere ture. og der går også en bjergbane op til et flot udsigts punkt,den fandt vi med en lokal bus men husker ikke navn.
kimsen
21-05-2013 12:58
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 493
Tilmeldt: 25.07.11

Nogen der ved hvilken ?TM formular? man skal udfylde ved grænseovergangen?
Så vil jeg nemlig printe blanketten ud og kigge på den hjemmefra.


hvis ikke reglerne er ændret det sidste års tid
burde det være tilstrækkeligt med dit Pas med (normalt vedhæftet) TM 6 (departure kort)
som du fik ved ankomst til Thailand.

https://www.google.dk/search?q=tm+6&hl=da&sourc...63&bih=817

i det hele taget lyder det til du ikke er helt 'up-to-date' informeret,
der burde være nogen der kan informere dig bedre,

jeg har selv modtaget en masse elendig information på div. søster-sider (Dansk/Thai)
det er for at sige det lige ud,.. 'Pisse irriterende',. at der sidder så mange uvidende .******
og udspreder deres tvivlsomme viden,

det 'koster' en masse unødvendig besvær, for noget så simpelt,

kan du ikke finde den nødvendige info, på Dansk-sprogede sider,
så prøv de Engelsk-talende / sprogede,.. de er normalt ikke underlagt den Danske jantelov,

en lille smule hjælp herfra :

visarun fra Ranong - Burma
pris for overfart (båd - Retur) fra ca. 150 thb. (forhandl)
betaling for stempel / Burma (i pas) .. $ 10 (skal være dollar)
evt. transport fra busstation til båd-overfart, 20 thb. med bathbus / ca 50 - 100 motobike-taxi,
bus Hua Hin - Ranong 405 thb.

nødvendige papirer - Pas M/TM6 departure kort.
vær iøvrigt opmærksom på at visarun (i mit tilfælde) gav hhv. 12 dage .. og 13 dage, !
- altså ikke som forventet 15 dage. !
.
Redigeret af kimsen d. 21-05-2013 13:12
- Jo mere man ved,.. jo mere ved man man ikke ved... (sikkert skrevet af en lærd)
Lars
24-05-2013 09:28
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg vil da prøve, at skrive "det rigtige". Men måske nogle andre steder skriver noget som de har hørt andre fortællle om osv, som så er halve røverhisotrier?

Jonas3000 skrev:

Læste lige en historie, fra en person som havde lavet et visarun fra Thailand til Cambodia. Jeg synes ikke at det lød særligt positivt:

Læs evt. med her:
http://www.travbuddy.com/Entering-Cambodia-at-t...rder-v6403

Jeg vil gerne være godt forberedt, og ?føler mig mere tryg når der er styr på tingene?.

Nogen der ved hvilken ?TM formular? man skal udfylde ved grænseovergangen?
Så vil jeg nemlig printe blanketten ud og kigge på den hjemmefra.

På forhånd tak for hjælpen!
Kh.


Mht historien om Cambodia, er den fra 2007 og jeg ville nok ikke lægge for meget i den idag. Jeg har dog ikke læst den igennem fordi jeg så den er gammel. Men den grænseovergang til Cambodia har jeg prøvet et par gange for år tilbage og de var lidt tungere at danse med på Cambodia siden og kræver flere penge osv.

Mht papirer ved grænseovergangene:

Du har det hvide indrejsekort som du udfylder når du rejser ind i Thailand. Paskontrolllen tager "arrival" delen og de hæfter "departure" delen i dit pas. Når du rejser ud af Thailand tager de så "departure" delen af kortet (husk af udfylde det inden grænsen).

Så ud af Thailand skal du blot udfylde "departure" kortet.

Når du skal tilbage fra Cambodia, så skal du udfylde et nyt indrejsekort. Det får du ved grænsen.

Disse kort kan desværre ikke hentes på nettet.

Men mere om de hvide indrejsekort og hvordan de udfyldes på:
www.thaiguide.dk/indendurejser/visum/ankomst-papirer.html

Til Malaysia har de også tidligere brugt indrejsekort, der skal udfyldes og afleveres i paskontrollen.

Nu er de gået over til fingeraftrykslæsere og bruger ikke længere indrejse papirer. Det ihvertfald ved ankomst i lufthavne som Kuala Lumpur. Ved ikke om det også er indført ved ankomst over land som f.eks. Thailand-Malaysia, men vil tro det.

Fortsat held og lykke med planlægningen og turen.
Lars
larsen
24-05-2013 19:45
Bruger
Antal indlæg: 49
Tilmeldt: 24.09.12

Smile Vi tog på luxus visa run fra Pattaya i år til Cambodja fra kl. 06 til kl. 14 med morgenmad og frokost i flot minibus. og alt blev ordnet vi gik over grænsen og tilbage 2400 baht. så det var nemt.
Jonner3000
02-06-2013 10:12
Bruger
Antal indlæg: 85
Tilmeldt: 07.07.11

Hej igen. Tak for jeres svar alle sammen.

God info om indrejse og udrejse papirerne.

Lars, du skal vide at det du har skrevet til mig herinde har været til en stor hjælp, og det er jeg taknemmelig for. Keep up the good work ;)

Nej, det er rigtigt at man nok ikke skal ligge for meget i den historien, som jeg postede omkring et visarun fra Thailand til Cambodia, ved Ban Hat Lek / Koh Kong, grænse overgangen.
Det er selvfølgelig klart bedre at tænke positive tanker om tingene - dog vil jeg sige at det altid er rart at være beredt og godt informeret når man skal på visa runs. Jeg har nemlig også fået fortalt om andre knap så sjove oplevelser, fra folk som havde lavet visa runs, og især fra Thailand til Cambodia.
Men lad os nu bare se bort fra det og tænke positive tanker. Jeg læste engang et ordsprog som lød ?? at man tiltrækker det som man tænker på, og det er der sikkert noget om.

larsen, det lyder fint med det "luksus visa run" som i var på fra Pattaya til Cambodia, og så endda med morgenmad og frokost oveni.
Men da jeg rejser på et rimelig lavt budget, har jeg desværre ikke råd til at betale 2400 thai baht (453 Dkr) for at komme på sådan en visa run tur.

Det bliver nok heller ikke Ban Hat Lek / Koh Kong grænse overgang som jeg vælger, og slet ikke nu når jeg læser at de er ??tungere at danse med der? og kan kræve flere penge af en osv.

Der skulle også være en grænseovergang som hedder Ban Pakard/ prum og tror det bliver den som jeg vælger. Hvis der er nogen herinde på forummet, som har erfaringer med den grænseovergang, så tager jeg gerne i mod info.
Men regner med at se om jeg kan finde en minibus fra Chanthaburi, som køre hele vejen til den grænseovergang. Jeg har et ret detaljeret kort over Thailand, men den grænseovergang jeg taler om (Ban Pakard) er ikke markertet på kortet. Kan kun se det som hedder Ban Hat Lek, ?nær ved byen Trat,Thailand?

Kan man betale med Thai baht, ved grænse overgangen til Cambodia eller?

God dag.
Venlig hilsen :)
Redigeret af Jonner3000 d. 02-06-2013 10:13
Lars
03-06-2013 16:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Jonner3000 skrev:
Jeg har nemlig også fået fortalt om andre knap så sjove oplevelser, fra folk som havde lavet visa runs, og især fra Thailand til Cambodia.


Hvad er det for historier du har fået fortalt? Hvad har de gået på? Og ikke mindst, hvad har problemerne været og årsagerne til dem?

Spørger da der måske nogle gange er en gyldig grund til problemerne.

Et visa run med turist visum bør ikke give problemer.

Men de enkelte grænseovergange forvalter ikke altid reglerne ens og bruger ikke de samme regler.

Fra tid til anden har nogle grænseovergange krævet at se en flybillet ud af Thailand når man kom ind via landegrænse fra Laos og Cambodia. Men det har så vidt jeg ved aldrig været gældende for dem som kommer med turistvisum, men for dem der får 15 dages stempel uden visum. Det vil jeg dog ikke hænges op på.

Det er den eneste lille ting jeg kan se kan blive et problem ved et visa run.

larsen, det lyder fint med det "luksus visa run" som i var på fra Pattaya til Cambodia, og så endda med morgenmad og frokost oveni.
Men da jeg rejser på et rimelig lavt budget, har jeg desværre ikke råd til at betale 2400 thai baht (453 Dkr) for at komme på sådan en visa run tur.


Går ud fra prisen fra Larsen er inkl. visum til Cambodia? Det vel omkring 800-1000 baht af pengene. Morgenmad og frokost er vel under 100 baht.

Det bliver nok heller ikke Ban Hat Lek / Koh Kong grænse overgang som jeg vælger, og slet ikke nu når jeg læser at de er ??tungere at danse med der? og kan kræve flere penge af en osv.


Visumet koster så vidt jeg husker 20 USD. Det bliver så regnet til Thailandske Baht. Med kurser på 30 baht/dollar skulle det blive 600 baht, men er nogle hundrede baht højere ved alle stederne.

Dertil kan komme "tillæg" på den Cambodianske side, hvor der kan kræves lidt for at udstede visumet og ekstra for "at rejse tilbage samme dag". Det kan så ialt blive nogle få hundrede baht oveni. Men sådanne "tillæg" svinger fra sted til sted og tid til tid og personerne der.

Mht de enkelte grænseovergang er jeg ikke bekendt med dem alle. Afhænger også lidt af hvor du skal rejse fra. Der er mere end 100 km fra nord til syd i Chanthaburi provinsen. Der må være nogle i området hvor de er som kan hjælpe der - men vær sikker på det er en international grænse de lokale råder til. Nogle af dem er kun for lokale og det tænker de ikke lige over, hvis du bare spørger om en grænseovergang.

Kan man betale med Thai baht, ved grænse overgangen til Cambodia eller?


Thailandske baht kan bruges og nok det nemmeste.

PS: Hvornår tager du afsted?
Lars
Lars
03-06-2013 16:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

En ting du dog skal være opmærksom på og som kan være en af de skræmmeoplevelser der høres?

Sidste indrejse SKAL være inden "ENTER BEFORE" datoen stemplet på visumet.

Det har betydning ved f.eks. denne situation.

Du søger et visum med to indrejse. Det er gældende i 90 dage fra udstedelsesdatoen. til ENTER BEFORE" datoen. Dvs kan bruges indtil denne dato og ikke efter. Uanset om antallet af indrejser er brugt.

Du rejser til Thailand en uge efter visum er udstedt.

Efter 60 dage forlænger du med 30 dage i Thailand og får disse 30 dage.

Efter de 30 dage er gået rejser du så ud af Thailand og vil ind igen på 2. indrejse. Men da er der gået de 90 dage PLUS den uge inden du rejste til Thailand.

Altså vil det være senere end 90 dage efter udstedelsen og dermed efter "ENTER BEFORE" datoen og dermed er visumet udløbet og kan ikke bruges til 2. indrejse.
Lars
Lars
03-06-2013 17:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6753
Tilmeldt: 30.09.08

Googlede lige lidt på det med grænseovergangene.

Der skrives om 6 internationale overgange -
2 i Chanthaburi

Bla. på Cambodias hjemmeside om evisa - http://www.mfaic.gov.kh/evisa/


Cham Yeam (Koh Kong)
Chorm (Oddar Meanchey)
Daung (Kamrieng Battambang)
Poi Pet (Banteay Meanchey)
Prom (Pailin)
O Smach (Oddar Meanchey)

Der findes også kort over hvor grænseovergangene er:
http://www.mfaic.gov.kh/evisa/Map.aspxa/Map.aspx

Og på denne side http://www.travelfish.org/border_crossings/camb...s/cambodia skrives om de samme 6, men med mere information.

De skriver bla. om grænseovergangen i Chathaburi:

Ban Pakard / Phsa Prum

This little utilised border is a 30-minute motorbike ride from Pailin and from the Thai side there are frequent minibuses to Chanthaburi an hour or so away. Cambodian visas on arrival are available.

Ban Laem / Daun Lem

Close to the Ban Pakard, Chantaburi/Phsa Prum, Pailin crossing, this very little-used border is about 45 minutes from Pailin and on the Thai side there are songthaeaw services to Chanthaburi. The Ban Pakard/Phsa Prum crossing is your better bet.
Lars
Jonner3000
05-06-2013 07:31
Bruger
Antal indlæg: 85
Tilmeldt: 07.07.11

Her gik jeg og troede at jeg havde rimelig godt styr på reglerne om Turist Visum. - Men så var der alligevel noget jeg ikke havde fået med.

Havde nemlig forstået det sådan at den regel om at visummet skal tages i brug inden for 90 dage, fra den dag hvor det er udstedt, - at det var i forhold til pr. indrejse på visumet - Troede at det bare var den 1 indrejse på ens Turist visum som skulle bruges inden for de 90 dage, fra den dag hvor det er blevet udstedt.

Men gudskelov at du fortæller det.

Så skal man altså ikke, bare for at være i god tid, sende sin visum ansøgning til eksempel Thai konsulatet i Hvide Sande i alt for god tid.
- Fordi hvis man gør det, så ?tikker uret? jo fra den dag hvor de laver visummet ude på kontoret i Hvide Sande.
Det er ret vigtigt at man tænker og er klar over det, så det var godt at du sagde det Lars.

Lad os sige at mit Turist visum med 2. indrejser bliver udstedt på Hvide Sande den 2 januar 2014.
( udstedelses datoen på Turist visum er angivet i passet som: issued on )

- Jeg regner med at rejse omkring den 9 januar 2014. Hvis jeg gør det, så er der altså allerede ?brugt 8 dage?

Når mine 60 dage så er ved at være gået, så forlænger jeg mit visum med 30 dage, på immigrations kontoret i Thailand.

Og! Så er det så nu, at jeg skal være meget opmærksom på at lave mit visa run inden datoen hvor mit turist visum udløber. ( Datoen er angivet i passet som: Enter before )

Dermed er man sikker på at kunne stemple ind i Thailand igen på sin 2. indrejse i turist visummet.

Tror jeg forstår det helt klart nu, men ret mig venligst hvis jeg har skrevet forkert i ovenstående.

Begynder at se på de links, som der er vedhæftet nu.

Jeg synes det er rart at der er danske forums som dette hvor vi kan hjælpe hinanden. Takker!
Badedyr
05-06-2013 07:51
Bruger
Antal indlæg: 58
Tilmeldt: 10.04.13

- Fordi hvis man gør det, så ?tikker uret? jo fra den dag hvor de laver visummet ude på kontoret i Hvide Sande.
Det er ret vigtigt at man tænker og er klar over det, så det var godt at du sagde det Lars


Skal ikke kunne sige var Ib normalt gøre, men ved da han spørger til hvornår man vil rejse til Thailand, og hvordan man har planer om at gøre, også lave efter det passe, altså hvis du søger om Visa 14 dage før man skal afsted, går man ikke klip af de 14 dage, og forklare man at man vil søge 30 dage Ext. mens man er i Thailand på første indrejse inden man rejse ud, plejer han nu også at lave den datoen så det passer, så man kan nå ud og ind igen...
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
ophold i 67 dage ed børn på 6 mdr. og år + visum oplysninger Visum til Thailand 3 27-10-2019
ca. 34 dage i Thailand Visum til Thailand 5 11-10-2019
visum 90 dage Visum til Thailand 22 26-08-2019
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum Visum til Thailand 67 20-08-2019
Jordaner dræbt 18-måneder gamle søn som hævn på kone (Pattaya) Nyheder 1 12-03-2019
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 12
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 990
· Nyeste bruger: Claus
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder