Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - som turist - Rejseplaner
Spørgsmål fra førstegangs rejsende til Thailand :)
 Udskriv debat Udskriv debat
Ida K
19-08-2009 07:44
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Hej!

Langt om længe er det blevet muligt at komme til Thailand som længe ønsket! Min kæreste og jeg tager afstede i hele januar måned! Vi havde tænkt ikke at booke det hele hjemmefra, men bare bestille flybilletten og de første 2 nætter i Bangkok. Derefter havde vi tænkt os at rejse rundt til alle de omtalte steder Smile Koh Samui, Phuket, Phi Phi osv. osv. Min eneste bekymring er, om man altid kan være sikker på at få en hotelværelse, når der ikke er booket i forvejen? Hvordan rejser man rundt i Thailand? Er det nemt og lige til og i hvilken prisklasse? Hvor mange penge skal man forvente at bruge på en måned? Jeg glæder mig som en sindsyg til komme afsted, men har absolut ingen kendskab til landet! Og det giver lidt "sommerfugle" i maven

På forhånd mange tak Smile

Ida.
Ronster
20-08-2009 12:45
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Hej Ida K.

Ja det kunne ligeså godt have været mig som havde skrevet dit indlæg, for jeg er selv i samme båd.

Vi (2 voksne + 2 børn) skal 4 uger til Thailand fra d. 30 jan og frem.

Jeg har via valgt at flyve med Air Asia indenrigs. Vi skal flyve fra Bangkok til chaing mai d. 2 feb. samlet pris for 4 billetter er 557 dkk. vi flyver tilbage til bangkok d. 9 om morgenen. Samlet pris for 4 billetter er 797 dkk. Vi skal videre om eftermiddagen til Phuket. Pris 362 kr. for alle 4 billetter.

Det skal siges at vi har betalt ekstra for at alle 4 kan have 20 kg. med og selv har valgt flysæder.

Så det kan vist ikke siges at være dyrt at flyve indenrigs.

Men hold øje med Airasia.com idet de ofte har tilbud på billetterne. Jeg var inde på deres siden hver dag i ca. 30 dage. for at finde tilbudne.. Med det betalte sig vist også at bruge 2 min. hver dag.

vi har valgt at booke nogle få overnatninger de steder vi flyver til. Men kun for 2 dage, herefter regner jeg med at finde andre hoteller. Dette har jeg konkluderet ud fra nogle af de mange gode tråde på denne side, at det altid er muligt at finde en hotel i Thailand, som kan pruttes ned.

Du kan også med fordel bruge latestays.com til at finde billige hoteller indenfor de næste 3 uger. Her kan du søge på stort set alt, så du kan begrænse dine svar.

Hvis ikke man ønsker at flyve har jeg ladet mig fortælle at alt er muligt mht. transport. Der er toge, busser, taxaer til fornuftige priser. Så det med transporten bør ikke blive noget problem. Jeg tror at alle vil stå på nakken af dig for at hjælpe dig videre. Men pas på, de gør det jo ikke gratis....

Håber at dette lille svar kan hjælpe dig lidt på vej. Som sagt er jeg ikke Thailandsekspert, men mener selv at have en vis viden, eftersom jeg flere gange ugenligt har besøgt diverse Thailandsdebatter i næsten ½ år.

God tur derned.. Måske ses vi dernede....

Hilsen

Ronster
Ida K
20-08-2009 15:32
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Hej Ronster!

Tusinde tak for dit svar - det hjalp meget Smile Indtil videre er det bare med at finde billge billetter til fra Kbh og derned! men jeg vil helt klar lige smutte forbi airasia.com! Og ja, det lyder dejlig billigt Smile

Du skriver du har besøgt Thailandsdebatter - nogle du kan abefale med god information??

Igen tak!
Ronster
20-08-2009 21:00
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Jeg bruger også meget siden http://www.thailand.dk/forum, her er der rigtigt meget at læse og søge på.

Vi flyver med Austrian Airlines derned over Wien. De flyver om natten med nogle dejlige Boing 767 fly. Jeg har set at i ville kunne komme derned fra d. 5 jan (ankomst 6 jan.) og retur d. 2 feb. (hjemkomst d. 3) for i alt 13068 inkl. alt. Du vil sikkert finde det billigere med Aeroflot eller Turkish airlines. Men så skal du også vente meget længe mellem mellemlandingerne. Det skal man ikke med Austrian hvis man finde de "gode" rejsetidspunkter. Vores rejsetid derned er 13 timer og hjem 15 timer. alt i alt. Det er til at leve med.

Husk at rejsegarantifonden fra januar også vil dække rene flybilletter, hvis flyselskabet krakker. Det fremgår af Politikkens hjemmeside i dag.

Skriv hvis der er mere...

Hilsen

Ham der også skal til Thailand.. (bare det snart var vinter !!!)

Ronster
20-08-2009 21:04
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Jeg ved ikke hvorfor linket i mit svar ikke virker du skal bare ind på www.thailand.dk/f...

Hilsen

Ronster

Admin: Gjorde lige linket aktivt
Redigeret af admin d. 20-08-2009 21:28
gall
21-08-2009 07:27
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Vi har rejst i Thailand i alt 7 gange a' en måned i januar februar. Glæd dig. Det er en stor oplevelse. Vi booker selvfølgelig også de 2 første nætter via rejse selskab for at have rejse garantien, men vi har aldrig booket mere end det hjemmefra. Det er altid muligt at finde overnatning. Man kan selvfølgelig booke fra den by man er i, når man ønsker at rejse videre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Nogle gange er det også meget rart at kunne se stedet man ønsker at overnatte på, først.
Hvis man skal rejse mange timer med børn, kan det være rart at vide nøjagtigt hvor man skal sove, men vent med at booke til i véd hvor I vil hen. Ideerne fra dk, kan nå at blive ændret mange gange i løbet af rejsen - Det gør vores som regel.
Man kan også nemt booke fly rejser fra alle lokaliteter i Thailand, så det behøver I heller ikke tage stilling til nu. Men I kunne måske overveje nattoget til Chiang Mai. Det vil også være en oplevelse for børn. Jeg vil advare lidt mod nattoget mod Surat Thani, da man ankommer kl 4 om natten, og nemt komme i hænderne på de trælse busselskaber, hvilket kan resultere i laaaaaang ventetider.
Thomas
Lars
25-08-2009 15:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Mht AirAsia, de har lige nu tilbud indtil 30. november til 790 baht (125 kr) inkl afgifter til stortset alle steder i Thailand. Man kan vist få et nyhedsbrev, så man ikke skal kigge hele tiden.

Mht hvad det koster. Ja det er nogen tid siden jeg selv har rejst rundt i længere tid som turist i Thailand (bor her). Men mit bud vil være at for 1.000 kroner per dag for 2 personer kommer I rigtigt langt. Det inkl. rimelig overnatning, vestlig og lokal mad, lidt udflugter, lidt indenrigstransport.

Overnatning - 100-300 kroner per nat hvis det ikke skal være luksus men heller ikke for primitivt. Alt afhængigt af om det skal være midt i Patong ved stranden eller mindre kendte steder.

Mad - 100 kr per næse kommer man også langt for?

Andet, nok meget individuelt?

Hvad med dig Thomas. Har du noget bud på hvad det koster for en måned eller per dag?

Lars
gall
26-08-2009 10:10
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

1000 kr- pr- dag for 2 voksne lyder meget rimeligt, så kan man stadig tillade sig en del. Man skal selvfølgelig være opmærksom på den enorme prisforskel der kan være for næsten samme ydelse.
Du kan spise et lækkert vestligt måltid for 2 personer for 2000 Baht, eller du kan afprøve den lokale restaurant med plasticstole, og få en gastronomisk oplevelse af de bedre, for 300 Baht.
Spiser du på et restaurant i udkanten af turiist området, kan man opleve at der findes 2 forskellige spisekort, et med Thai priser, og et med Farang priser, skynd dig at tage det med Thai skrift og så spørg dig frem, så sparer du 50 - 100 %
Du kan køre den samme tur med taxa, og betale enten 600 baht eller 50 baht.
- Dette kunne tyde på en kultur der er ude på at snyde folk hele tiden. Det er ikke min opfattelse. De betragter bare os som meget rige, og mener derfor (mange steder - ikke alle) at vi godt må betale lidt mere. Et godt eks. er entre i Phuket Zoo. Det koster mig, som udlænding 500 baht at komme ind. En Thai skal betale 80 Baht.

Ser man sig for, kan man spare mange penge, og stadig have en fed tur.

Lars. Du havde et regnestykke hvor man brugte øl prisen til at finde ud af, hvor dyrt der var på det pågældende sted. Kan du ikke lige nævne den igen?
Thomas

Ida K
02-09-2009 13:18
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Tak for de gode indlæg og svarSmile Nu er billetterne bestilt - så kan næsten ikke vente helt til januar! Har I måske nogle gode råd til, hvor man kan få vaccinationer til en fair pris? Selvom der selvfølgelig ikke er nogen pris der for "dyr", når det kommer til ens heldbred Smile
Redigeret af Ida K d. 02-09-2009 13:19
gall
02-09-2009 17:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Vi har brugt egen læge. Jeg tror ikke man skal vaccineres for mere end måske smitsom leverbetændelse, medmindre man rejser nordpå i grænseområderne. Nogle læger vaccinerer mod japansk hjernehindebetændelse, men andre siger at det er pjat, og at risici for bivirkninger er større end smitte. Ring til din læge og hør dem hvad de mener.
Thomas

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Tage hund med til thailand Generelt 2 25-03-2024
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 36 29-12-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Steder i det sydlige Thailand uden Russer Rejseplaner 4 26-07-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 13
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,236
· Nyeste bruger: Bohnielsen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder