Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - som turist - Rejseplaner
Spørgsmål fra førstegangs rejsende til Thailand :)
 Udskriv debat Udskriv debat
Ida K
19-08-2009 07:44
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Hej!

Langt om længe er det blevet muligt at komme til Thailand som længe ønsket! Min kæreste og jeg tager afstede i hele januar måned! Vi havde tænkt ikke at booke det hele hjemmefra, men bare bestille flybilletten og de første 2 nætter i Bangkok. Derefter havde vi tænkt os at rejse rundt til alle de omtalte steder Smile Koh Samui, Phuket, Phi Phi osv. osv. Min eneste bekymring er, om man altid kan være sikker på at få en hotelværelse, når der ikke er booket i forvejen? Hvordan rejser man rundt i Thailand? Er det nemt og lige til og i hvilken prisklasse? Hvor mange penge skal man forvente at bruge på en måned? Jeg glæder mig som en sindsyg til komme afsted, men har absolut ingen kendskab til landet! Og det giver lidt "sommerfugle" i maven

På forhånd mange tak Smile

Ida.
Ronster
20-08-2009 12:45
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Hej Ida K.

Ja det kunne ligeså godt have været mig som havde skrevet dit indlæg, for jeg er selv i samme båd.

Vi (2 voksne + 2 børn) skal 4 uger til Thailand fra d. 30 jan og frem.

Jeg har via valgt at flyve med Air Asia indenrigs. Vi skal flyve fra Bangkok til chaing mai d. 2 feb. samlet pris for 4 billetter er 557 dkk. vi flyver tilbage til bangkok d. 9 om morgenen. Samlet pris for 4 billetter er 797 dkk. Vi skal videre om eftermiddagen til Phuket. Pris 362 kr. for alle 4 billetter.

Det skal siges at vi har betalt ekstra for at alle 4 kan have 20 kg. med og selv har valgt flysæder.

Så det kan vist ikke siges at være dyrt at flyve indenrigs.

Men hold øje med Airasia.com idet de ofte har tilbud på billetterne. Jeg var inde på deres siden hver dag i ca. 30 dage. for at finde tilbudne.. Med det betalte sig vist også at bruge 2 min. hver dag.

vi har valgt at booke nogle få overnatninger de steder vi flyver til. Men kun for 2 dage, herefter regner jeg med at finde andre hoteller. Dette har jeg konkluderet ud fra nogle af de mange gode tråde på denne side, at det altid er muligt at finde en hotel i Thailand, som kan pruttes ned.

Du kan også med fordel bruge latestays.com til at finde billige hoteller indenfor de næste 3 uger. Her kan du søge på stort set alt, så du kan begrænse dine svar.

Hvis ikke man ønsker at flyve har jeg ladet mig fortælle at alt er muligt mht. transport. Der er toge, busser, taxaer til fornuftige priser. Så det med transporten bør ikke blive noget problem. Jeg tror at alle vil stå på nakken af dig for at hjælpe dig videre. Men pas på, de gør det jo ikke gratis....

Håber at dette lille svar kan hjælpe dig lidt på vej. Som sagt er jeg ikke Thailandsekspert, men mener selv at have en vis viden, eftersom jeg flere gange ugenligt har besøgt diverse Thailandsdebatter i næsten ½ år.

God tur derned.. Måske ses vi dernede....

Hilsen

Ronster
Ida K
20-08-2009 15:32
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Hej Ronster!

Tusinde tak for dit svar - det hjalp meget Smile Indtil videre er det bare med at finde billge billetter til fra Kbh og derned! men jeg vil helt klar lige smutte forbi airasia.com! Og ja, det lyder dejlig billigt Smile

Du skriver du har besøgt Thailandsdebatter - nogle du kan abefale med god information??

Igen tak!
Ronster
20-08-2009 21:00
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Jeg bruger også meget siden http://www.thailand.dk/forum, her er der rigtigt meget at læse og søge på.

Vi flyver med Austrian Airlines derned over Wien. De flyver om natten med nogle dejlige Boing 767 fly. Jeg har set at i ville kunne komme derned fra d. 5 jan (ankomst 6 jan.) og retur d. 2 feb. (hjemkomst d. 3) for i alt 13068 inkl. alt. Du vil sikkert finde det billigere med Aeroflot eller Turkish airlines. Men så skal du også vente meget længe mellem mellemlandingerne. Det skal man ikke med Austrian hvis man finde de "gode" rejsetidspunkter. Vores rejsetid derned er 13 timer og hjem 15 timer. alt i alt. Det er til at leve med.

Husk at rejsegarantifonden fra januar også vil dække rene flybilletter, hvis flyselskabet krakker. Det fremgår af Politikkens hjemmeside i dag.

Skriv hvis der er mere...

Hilsen

Ham der også skal til Thailand.. (bare det snart var vinter !!!)
Ronster
20-08-2009 21:04
Bruger
Antal indlæg: 5
Tilmeldt: 28.03.09

Jeg ved ikke hvorfor linket i mit svar ikke virker du skal bare ind på www.thailand.dk/f...

Hilsen

Ronster

Admin: Gjorde lige linket aktivt
Redigeret af admin d. 20-08-2009 21:28
gall
21-08-2009 07:27
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1013
Tilmeldt: 30.10.08

Vi har rejst i Thailand i alt 7 gange a' en måned i januar februar. Glæd dig. Det er en stor oplevelse. Vi booker selvfølgelig også de 2 første nætter via rejse selskab for at have rejse garantien, men vi har aldrig booket mere end det hjemmefra. Det er altid muligt at finde overnatning. Man kan selvfølgelig booke fra den by man er i, når man ønsker at rejse videre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Nogle gange er det også meget rart at kunne se stedet man ønsker at overnatte på, først.
Hvis man skal rejse mange timer med børn, kan det være rart at vide nøjagtigt hvor man skal sove, men vent med at booke til i véd hvor I vil hen. Ideerne fra dk, kan nå at blive ændret mange gange i løbet af rejsen - Det gør vores som regel.
Man kan også nemt booke fly rejser fra alle lokaliteter i Thailand, så det behøver I heller ikke tage stilling til nu. Men I kunne måske overveje nattoget til Chiang Mai. Det vil også være en oplevelse for børn. Jeg vil advare lidt mod nattoget mod Surat Thani, da man ankommer kl 4 om natten, og nemt komme i hænderne på de trælse busselskaber, hvilket kan resultere i laaaaaang ventetider.
Thomas
Lars
25-08-2009 15:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6887
Tilmeldt: 30.09.08

Mht AirAsia, de har lige nu tilbud indtil 30. november til 790 baht (125 kr) inkl afgifter til stortset alle steder i Thailand. Man kan vist få et nyhedsbrev, så man ikke skal kigge hele tiden.

Mht hvad det koster. Ja det er nogen tid siden jeg selv har rejst rundt i længere tid som turist i Thailand (bor her). Men mit bud vil være at for 1.000 kroner per dag for 2 personer kommer I rigtigt langt. Det inkl. rimelig overnatning, vestlig og lokal mad, lidt udflugter, lidt indenrigstransport.

Overnatning - 100-300 kroner per nat hvis det ikke skal være luksus men heller ikke for primitivt. Alt afhængigt af om det skal være midt i Patong ved stranden eller mindre kendte steder.

Mad - 100 kr per næse kommer man også langt for?

Andet, nok meget individuelt?

Hvad med dig Thomas. Har du noget bud på hvad det koster for en måned eller per dag?

Lars
gall
26-08-2009 10:10
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1013
Tilmeldt: 30.10.08

1000 kr- pr- dag for 2 voksne lyder meget rimeligt, så kan man stadig tillade sig en del. Man skal selvfølgelig være opmærksom på den enorme prisforskel der kan være for næsten samme ydelse.
Du kan spise et lækkert vestligt måltid for 2 personer for 2000 Baht, eller du kan afprøve den lokale restaurant med plasticstole, og få en gastronomisk oplevelse af de bedre, for 300 Baht.
Spiser du på et restaurant i udkanten af turiist området, kan man opleve at der findes 2 forskellige spisekort, et med Thai priser, og et med Farang priser, skynd dig at tage det med Thai skrift og så spørg dig frem, så sparer du 50 - 100 %
Du kan køre den samme tur med taxa, og betale enten 600 baht eller 50 baht.
- Dette kunne tyde på en kultur der er ude på at snyde folk hele tiden. Det er ikke min opfattelse. De betragter bare os som meget rige, og mener derfor (mange steder - ikke alle) at vi godt må betale lidt mere. Et godt eks. er entre i Phuket Zoo. Det koster mig, som udlænding 500 baht at komme ind. En Thai skal betale 80 Baht.

Ser man sig for, kan man spare mange penge, og stadig have en fed tur.

Lars. Du havde et regnestykke hvor man brugte øl prisen til at finde ud af, hvor dyrt der var på det pågældende sted. Kan du ikke lige nævne den igen?
Thomas
Ida K
02-09-2009 13:18
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 19.08.09

Tak for de gode indlæg og svarSmile Nu er billetterne bestilt - så kan næsten ikke vente helt til januar! Har I måske nogle gode råd til, hvor man kan få vaccinationer til en fair pris? Selvom der selvfølgelig ikke er nogen pris der for "dyr", når det kommer til ens heldbred Smile
Redigeret af Ida K d. 02-09-2009 13:19
gall
02-09-2009 17:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1013
Tilmeldt: 30.10.08

Vi har brugt egen læge. Jeg tror ikke man skal vaccineres for mere end måske smitsom leverbetændelse, medmindre man rejser nordpå i grænseområderne. Nogle læger vaccinerer mod japansk hjernehindebetændelse, men andre siger at det er pjat, og at risici for bivirkninger er større end smitte. Ring til din læge og hør dem hvad de mener.
Thomas
gall
10-09-2009 10:36
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1013
Tilmeldt: 30.10.08

Du kan se informationer om vaccinationer under "før rejsen" på denne side. Der er også link til "udlandsvaccinationer" hvorpå der også står priser. Vil dog stadig anbefale at tjekke med egen læge om det er nødvendigt.
Thomas
Lars
02-05-2010 19:05
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6887
Tilmeldt: 30.09.08

Bedre sent end aldrig... eller hvordan nu...

gall skrev:
Lars. Du havde et regnestykke hvor man brugte øl prisen til at finde ud af, hvor dyrt der var på det pågældende sted. Kan du ikke lige nævne den igen?


Taler vi restauranter i turistområder vil jeg være lidt grov og opdele dem i to typer.

Restauranter med almindelige thailandske priser.

Restauranter, der har sat priserne op, fordi de ikke regner med det betyder noget for turister. Det er jo stadig billigt i forhold til f.eks. priser i Danmark. Turist fælden - du betaler mere for det samme.

Hvordan ved du så hvilken type restaurant du er ved at gå ind og spise på?

?l.... ja øllet..

?lpriserne varierer fra sted til sted og fra by til by. En alm. pilsner i dansk størrelse, 33 cl, kan koste f.eks. 100 baht i ?turist fælden?, mens det vil koste det samme for en falske øl af dobbelt størrelse på en almindelig restaurant.

Størrelsen...
Alle almindelige thai restauranter sælger de store øl. Mange har endda kun dem. Bestiller du en øl får du næsten altid en stor, også selvom de har små flasker også. Det er thai kulturen at købe de store.

?Turist fælden? sælger for det meste kun de små øl.

Så vil du undgå turist fælderne, så start med at spørge til øllet.
thaitossen
18-12-2011 11:35
Bruger
Antal indlæg: 14
Tilmeldt: 20.09.11

Her er mit råd til jer der vil til Thailand i januar og februar og vil booke hoteller som i kommer frem. januar er top højsæson og priserne er i top, samt at der er meget udsolgt mange steder. Da i har 3-4 uger og derfor ikke har meget tid til at rende rundt og se hoteller eller til at de første 10 er udsolgte eller for dyre, da i altid vil få rackrate eller walkin rate, som er den dyreste pris de har, vil i risikere at bruge meget tid på at finde et hotel og så evt komme til at tage et der ikke passer til jer af nød eller fordi ungerne er ved at være trætte eller komme til at betale alt for dyrt for et hotel, hvor i ville have kunnet få en bedre standard til samme pris, hvis i havde booket det på forhånd.

Min anbefaling er at finde en rute og så evt få jeres lokale rejsebureau til at booke jeres hoteller eller selv gøre det på agoda,com, hotels.com etc. På den måde har i også en finger med i spillet hvad angår pris, beliggenhed og standard, samt i ved de er bekræftet og betalt på forhånd, så i kender jeres rejsebudget.

De priser der ligger på hjemmesiderne eller hos rejsebureauer er priser baseret på volumen, dvs de har aftale priser som ligger langt under rackrate og walkin rate fordi de sælger 100-1000 værelser om året og derfor får en meget billigere rate. Havde det været i lavsøsonnen iskulle rejse, ville jeg sige at det ikke var noget problem at finde plads, specielt hvis man går efter pensionater, hostels og mindre steder til billige penge, men i højsæsonnen ville jeg aldrig selv bruge tid på at finde hoteller og betale alt for dyrt for en dårligere standard end den man kunne få hjemmefra til samme pris. Når man er på ferie er det surt at bruge timer på at finde et sted at sove, specielt når man rejser med børn og så nok komme til at vælge noget der ikke lige var drømmen, men var det eneste der var ledigt efter 2-3 timer søgen. Har i kort tid, som 2-3-4 uger, så gør jer selv en tjeneste, find ud af hvor i vil bo og hvor mange dage, book jeres hoteller og vær glade for de er klar til jer når i ankomme, betalt og det hele, ingen stress, ingen spildtid og ingen billige hoteller til for dyre priser.

Det samme gør sig lidt gældende mht transport, nattog til f.eks Chiang Mai er tit udsolgt 3-4 dage i forvejen i denne tid. Planlæg jeres ferie når i rejser i den aller mest travle tid og undgå forsinkelser, udsættelser og træls ventetid på steder i er færtige med. Mht transport med taxi eller tuktuk osv, er mit råd altid at bruge taxier, spørg om de kører på taximeter, hvis ikke stop den næste. Taxier er altid billigere end tuktuker og de er med aircon og ikke i den fri luft som er fugtig, varm og fuld af bilos osv.

Det er bare et godt råd fra en som bor i Thailand og har rejst i Thailand de 15 sidste år og solgt rejser til Thailand de sidste 23 år.

Rigtig god rejse til jer alle, glæd jer til Thailand
heidi
20-08-2014 05:20
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 29.07.14

Hej. Vi skal også afsted for første gang til februar, alt bog fly og hotel er på plads. Vi er afsted i 3 uger. Bangkok 2 dage og så videre med bus og båd til Koh kood i 5 dage, der efter Koh chang 12 dage. Jeg er lidt bekymret mht. Malaria og især denguefeber. Har læst så meget om dengue.
Er vi et sted hvor vi skal tænke meget over det? Eller skal jeg slå koldt vand i blodet?
Heidi
Lars
20-08-2014 16:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6887
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Heidi,

Spændende tur der i den dejlige tørre og solrige tid.

Jeg ikke ekspert, så blot min mening og hvad jeg har gjort.

Starte med mit bud - slå koldt vand i blodet.

Malaria:

Jeg har aldrig taget malaria medicin. Ej heller selvom jeg er kommet på Koh Chang og andre steder ved Cambodia og Laos eller været inde i de lande.

Det ikke sikkert det er smart og måske jeg gjort forkert/dumt. Jeg har også noget blod der dufter rigtigt godt og tiltrækker myg i hobetal og altid får mange myggestik.

Har så brugt forskellige myggespray og lignende ved solnedgang og om aftenen, hvor de fleste angriber mig.

Jeg har ikke hørt om malaria udbrud i Thailand i mange år. Dermed ikke at det ikke er sket, blot jeg ikke hørt om det.

I skal måske på en helt almindelig ferie og bo ved stranden og ikke på de vilde trecking ture ind i skovene og så ville jeg ikke selv tage noget malaria medicin.

Dengue Fever.

Den absolut heller ikke at spøge med.

Dengue fever findes hele året i Thailand så vidt jeg forstår og der er hvert år mange der bliver syge. Men de absolut største antal udbrud er i regntiden omkring juni til oktober, hvor der er meget fugtigt rundt omkring.

Jeg ville ikke være bekymret i februar, men tage almindelige forbehold overfor myggestik.
Ungå steder med alt for meget stillestående vand i store krukker som ses rundt omkring og de gammeldags bade hvor vandet tages i skåle fra store krukker/kar og hældes over kroppen istedet for bruser, men det oplever i næppe de steder i skal overnatte Smile.

Der er flere andre tråde om Dengue Fever. Ser ud til at bla. bruger Oplevelser har haft Dengue engang.

Denque feber

6000 smittet med denque feber i Chiang Mai i år

Dengue fever rammer tusinder i Thailand

Note: Jeg går næsten altid med lange bukser og sokker om aftenen. ja virker dumt også ved strandene. Men har jeg ikke det ligner jeg en med røde hunde.

Hvad mener andre rejsende eller fastboende? Tager I malaria medicin? Hvad med Dengue?
Redigeret af Lars d. 20-08-2014 17:06
Lars
heidi
21-08-2014 09:07
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 29.07.14

Tak for svar ind til videre. Vi skal bo ved ordnede forhold, hotel hytter med aircondition. Skal på endags ture på tracking mm men ikke med overnatning i jungle. Jeg hører også gerne fra nogle flere som har erfaringer.

Heidi
gall
23-08-2014 11:40
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1013
Tilmeldt: 30.10.08

Vi har vist haft smitsom leverbetændelse vaccinen opdateret når vi har rejst, som den eneste. Tidligere var der flere, men jeg tror kun det gælder hvis man rejser i de afsidesliggende områder.

http://www.thaiguide.dk/ind...ndendurejser/vaccinationer.htm
Thomas
Thong9
24-08-2014 05:03
Bruger
Antal indlæg: 436
Tilmeldt: 01.05.12

Jeg blev for mange aar siden smittet med hepaties b, jeg var gul som en smiley.

Laegen paa hospitalet sagde, enten er du blevet tatoveret, eller du har dyrket sex med en som ogsaa er gul ( jeg tror nu naermere at hun var roed )....Jeg var ikke blevet tatoveret......Jeg er dog stadig gul, men det er saa i en anden sammenhaeng.

Jeg er ikke vaccineret mod noget som helst idag, og det har jeg ikke vaeret i ca. 8 aar. Jeg lever endnu.
Med venlig hilsen Thong9
Phitsanulok.
Lars
25-08-2014 16:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6887
Tilmeldt: 30.09.08

Thong9 skrev:
en som ogsaa er gul ( jeg tror nu naermere at hun var roed )....Jeg var ikke blevet tatoveret......Jeg er dog stadig gul, men det er saa i en anden sammenhaeng.


Haha, det lidt hen ad sort snak for nogle måske? Jeg vil prøve at gætte på at der kom politik ind over? At de røde er den politiske bevægelse der støtter den regering der sad indtil militærkuppet og de gule er oppositionstilhængerne, der demonstrerede i lang tid op til? Får jeg point for det svar?
Men Hepatitis B, den ej heller at spøge med?

Men til vaccinationerne.

Malaria nok den eneste der er i spil? Dengue er der ikke noget imod.

Min erfaringer med myg indendøre er at på sådan almindelige standarder hoteller og bungalows er der ikke problemer med myg indendøre og virker som om myggene ikke syntes specielt godt om aircondition. Døre og vinduer selvfølgelig holdes lukkede især om aftenen. Andre steder er der måske myggene for vinduer og døre.
Så specielt myggenet er ikke nødvendige på almindelige hoteller/bungalows efter min erfaring, men måske i mere simple hen ad primitive hytter. Er der kommet et par myg ind kan der købes en dåse spray i 7-11 og sprayes når man tager afsted om morgen eller ud og spiser om aftenen f.eks.

Tiderne nok anderledes, men for 16-17 år siden gik jeg til min egen læge og spurgte til vaccinationer til Thailand. Puha, der blev fundet nogle støvede bøger frem og vacciner bestilt hjem. Det nok ikke rejsende lægen så flest af og det nok blevet meget bedre siden, både at mange flere nu rejser rundt og online muligheder for at søge information findes.

Næste gang valgte jeg Udlandsvaccinationen på Amager. Det også meget bekvemt, da de også har åbent efter normalt arbejdstid.

Kiggede lidt på hvad vaccinationscentre i linket fra Gall anbefaler, og har i baghovedet at de tjener deres penge på recepter og vaccinerne.

Kan godt forstå nogle måske kommer i tvivl. De har langt fra samme anbefalinger - og de kan selvfølgelig ikke bruges alene. Kræver nok en samtale om den aktuelle ferie. Men alligevel.

Udlandsvaccinationen skriver om malaria (rejser op til 4 uger):

Malaria
I Thailand er der størst risiko for malaria i nogle områder langs grænserne til Cambodja, Laos og Myunmar. Hvis man planlægger trekking i disse områder anbefales at tage doxycyklin- eller malarone-tabletter til forebyggelse mod malaria. Derudover er det vigtigt også at beskytte sig mod myggestik, herunder at sove under et imprægneret myggenet. I de øvrige dele af Thailand er der begrænset risiko, og der foreslås alene forebyggelse af malaria ved beskyttelse mod myggestik.


Et andet center har denne oversigt, hvor malaria vaccination anbefales alle uanset hvor og hvilken type ferie det er.

www.thaiguide.dk/images/forum/vaccination.PNG

Hvad så?
Redigeret af Lars d. 25-08-2014 16:32
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Corona virus i Thailand - opdateringer Sundhed og medicin 128 28-03-2020
Folkepension fra Udbetaling Danmark til Thailand ? Job, banker, forretninger 5 15-03-2020
Køre bil i Thailand Generelt 5 28-01-2020
Norwegian stopper alle flyvninger til Thailand - også fra Oslo Fly 1 17-01-2020
Demonstrationer varslet i Thailand Sikkerhed 4 12-01-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 7
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,003
· Nyeste bruger: phnissen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder