Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
Plastik kampagne igang i "land of plastic"
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
25-04-2013 10:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Plastik, plastik alle vegne?

Bunker af plastikposer i 7-eleven. Sugerør til alt der kan drikkes. Og vel og mærke de meget tynde poser som ikke egner sig til "genbrug".

Bunker af plastik udenfor enhver "7-eleven" (lige ved siden af affaldskurvene) , på veje og fortove og grøftekanter og fyldt med sugerør og papbægre i parkerne ved bænkene.

Nu siges det at der skal starte en kampagne til at mindske brugen af alle de plastik poser osv.

Måske følges det op af en kampagne om at smide affald i affaldskurvene og ikke lige ved siden af?

Altså de steder der er affaldskurve, for det er der normalt ikke på offentlige veje Angry

Thailand's Department of Environmental Quality Promotion (DEQP) is campaigning to convince the public to use fewer plastic bags when shopping at convenience stores, targeting all Thais to use at least one less plastic bag every day.

The department has joined with Green World Foundation and CP All Plc., operator of 7-Eleven convenience stores in Thailand.

The project, in its second year, is to reduce the amount of garbage and help fight global warming. It is also to encourage the public to reduce and finally stop using plastic bags.

The pilot scheme starts at 7-Eleven convenient stores. Customers buying no more than two items will be invited to not take a plastic bag, while they will be asked when buying any product to depend less on plastic bags every time they make a purchase.

DEQP chief Jatuporn Buruspat said plastic garbage counts for about 20 per cent of all garbage at 16 million tonnes, according to a one year survey.

The survey showed that eight plastic bags on average were used per person per day, he said. If the population in Thailand is estimated at 67 million, it means that about 500 million plastic bags are used every day.

The environmental quality department will continue to support research on products that will not have negative impacts on the environment. It will also support the recycling process of garbage for sustainable use, which will help Thailand deal with the global warming issue. (MCOT online news)

Fra, ja MCOT News - Campaign to reduce plastic bag use launched
Lars
Lars
25-04-2013 10:10
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

I Malaysia har 7-eleven og flere supermarkeder indført at om lørdagen koster det penge for at få poser. 20 baht. Nogle supermarkeder tilbyder også at få varerne i gamle papkasser, emballage fra varer de har fået).
Lars
Lars
25-04-2013 10:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Nærlæser lige og ser at projektet er på andet år. Måske jeg bare sovet i timen, men ikke set nogle ændringer det sidste år?

Tværtimod skal jeg altid gentage at jeg ikke vil have pose til min enlige cola og ikke vil have sugerør.

Men godt ord igen. Gør ingen noget og forsøger at starte en god sag mod plastik så sker der slet ingen ting. Så tommel op til projektet trods alt.
Lars
Lars
04-08-2015 15:35
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Det er en gammel tråd men der er lidt nyt vin på gammel flaske på vej.

Nu her på 3. år af projektet, har jeg ikke haft øjnene godt nok åbne, for har stadig ikke set noget tilbud om ikke at få selv en ting i plastikpose.

Men nu sker der måske lidt igen.

Husk at tage plastikposer og indkøbsnet med når du skal ud og handle den 15. i hver måned.

For der vil køre kampagne i en række supermarkeder og kæder. Ialt 15 kæder bl.a.:

Big C, B2S, CP All (7 - eleven), The Mall, Foodland, Siam Makro, Robinson, Central, Central Festival, Rangsit Plaza, CRC Sport, Power Buy.

Skulle være i hele landet.

Der vil heller ikke være mulighed for at købe plastikposer. Det forventes at alle kunder har indkøbsnet og tager dem med ud at handle.

Der har også været ideer fremme om at nogle har set det hjælper hvis folk får dusør for at aflevere affald i stedet for at smide det, hvor affaldet nu er opstået. Det kan være lidt snack osv.

Jamen jeg vil da fluks aflevere det hvis jeg får noget for det, men stopper det igen så gider jeg måske ikke mere aflevere det for den eneste grund var at jeg fik noget for det?

Men måske et sådan pilot projekt eller kampagne kan give erfaringer til at finde en langsigtet bæredygtig løsning der også matcher forbrugsmønstre.

Der ikke noget link da det er fra forskellige thaimedier og TV.
Lars
Lars
08-08-2015 00:55
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Der er lavet denne thai kampagnevideo om affald for nylig.


Lars
Lars
14-08-2015 13:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Der skrives stadig at det menes alvorligt med imorgen (hver den 15. i måneden)

No plastic bag day

Dvs du får ingen plastikposer eller andet til varerne i 15 kæder.

Big C superstore, Tesco Lotus, B2S, CP All (7 - eleven), The Mall, Foodland, Siam Makro, Robinson, Central, Central Festival, Rangsit Plaza, CRC Sport, Power Buy, CRC Thai Watsadu, CRC Sports.

Vil gerne sidde ved en Big C, Lotus eller 7-eleven og se hvad der sker...

Hvis befolkningens response på dette er godt, vil det måske blive indført 1 eller 2 dage om ugen.
Redigeret af Lars d. 14-08-2015 13:22
Lars
Lars
17-08-2015 13:23
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Det var ikke alle steder der blev sparet på plastikposerne.

Var selv i et bl.a. et supermarked og 7-eleven. Ingen af stederne spurgte de om vi ville eller kunne undvære poser. På trods af fruen faktisk havde taget et indkøbsnet med som de kunne se. Business as usual.

Forslagene har også skabt debat blandt de thailandske internetbrugere, hvor flere også spørger hvor mange der har lyst til at smide fiskepakker, kød (der altid er flydt med fisk/kødsafter på ydersiden og utætte) og grøntsager direkte i deres fine indkøbte indkøbsnet. Målet er at få folk til at bruge stof indkøbsnet.

Den thailandske indkøbskultur syntes jeg er meget mere spontan og med sproradiske indkøb end i Danmark - sammenligner fordi Danmark har brugt mange år på at få disse ting implementeret. I Danmark smider man lige en pose lakrids i frakkelommen måske. Her ingen overtøj og kvinder går normalt bare med en dametaske, måske stor, men det absolut ikke for at smide våde fiskepakker deri.

En lille ting, men ville ikke skade nogle. Lade være med automatisk at give sugerør, ofte mere end et, hver gang der købes noget at drikke og lade være med at give plastikskeer pakket ind i plastik til en youghurt. Får det hvis man beder om det?
Lade være med at give folk en pose når de kun har købt en ting i 7-eleven. Lad kunderne bede om det?

I Malaysia har 7-eleven indført en ugentlig posefri dag. Dvs du kan få poser mod betaling som i Danmark. Priserne så sat højt.
Lars
Lars
14-11-2015 16:03
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Nogle steder kun den 15. i måneden, andre steder også den 30.

Nogle supermarkedskæder giver 1 % rabat når der købes for mellem 500 og 2.000 baht.

Tops Supermarked i f.eks. Central og Robinson Department Stores:

Lars
Lars
16-04-2018 08:29
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg synes der sker lidt med plastik forbruget, men det er også meget lidt?

Tager lige citat fra første indlæg fra 2013 først:

"The pilot scheme starts at 7-Eleven convenient stores. Customers buying no more than two items will be invited to not take a plastic bag, while they will be asked when buying any product to depend less on plastic bags every time they make a purchase. "

Det har jeg stadig til gode at opleve her 5 år efter. Dertil at der stadig altid gives sugerør og gerne flere til min 850 ml mælk og øl.

Flere supermarkedskæder tilbyder nu forskellige ordninger for at nedbringe plastikposer? Måske jeg blot kritisk da alt handler om penge i Thailand, men det ligner mere en måde at tjene flere penge på og få mere reklame end sand interesse for miljøet, når private tager initiativer.

Villa Market har deres bud.
Du køber et indkøbsnet til 150 baht og får 8 bonus point ved hvert køb med DERES net. Nuvel det kræver så at man skal blive medlem også.

Der skal 750 bonuspoint til at tjene de 150 baht ind, det er næsten 100 indkøb - så skal nok ikke gøre det pgra rabatten.

Mener det er Tops jeg har set lignende ordning, igen deres poser og igen skal man så være medlem. Medlemsskab af TOPS giver til gengæld generelt en del gode priser på varer på tilbud kun for medlemmer.

Tilbage står så spørgsmålet om det er rette vej at bruge muleposer istedet for plastik?

Dr havde i marts denne artikel og den er selvfølgelig bygget på danske forhold.
Forsker: Mulepose skal bruges 7.000 gange før den slår plastikposen

Måske det så kun er 3.000, 1.000 eller 100 gange i Thailand (der ikke genanvender affald i forbrændingsovne eller i meget lille omfang mig bekendt).

Derudover er jeg ikke særlig trofast overfor hvor jeg handler. Det afhænger meget af hvad jeg skal have og hvor jeg kan få det til den rigtige pris og hvor jeg lige er når der skal handles. Tesco Lotus kun til ikke kølevarer. Ellers Foodland, Villa Market, Tops og Max Valu efter behag.

Taler vi 7-11, ser jeg flere og flere ekspedienter der spørger om man vil have plastik pose eller de må komme ting i samme pose. Men det er lille del.

Thailand og genanvendelse ved forbrænding.

Der har Danmark nok en fordel af det kolde klima. For i Danmark produceres både el og fjernvarme fra affaldet og det giver rigtigt god økonomi i forbrændingen.

I Thailand giver det ikke den helt store mening at producere fjernvarme og dermed dårligere økonomi i forbrændingsanlæg.

Kan kun hente omkring 35-45 % af energien ud til el produktion. Resten, varmen, kan så bruges til fjernvarme og sælges, men i Thailand vil den blot gå tabt.
Redigeret af Lars d. 16-04-2018 08:31
Lars
Lars
10-06-2018 07:42
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7345
Tilmeldt: 30.09.08

BBC har dette indlæg om plastik poser og det faktum at Thailand er blandt de største forurenere af havet.

Der er ikke gjort meget - andet en forbyde rygning på nogle strande for at skåne havet for forurening - anden indgang en tradition miljøpolitik kan man måske sige.

BBC kalder Thailand "A Plastic Country" og ingen tvivl om at livstilen med de hurtige indkøb og indkøb af mad ved gadeboder gør sit og manglende politisk interesse, vilje eller handling imod det.

70 milliarder plastikposer om året siger BBC. Det svarer til 1.000 per borger spæd som olding om året. 3 om dagen. Kæmpe industri at kæmpe imod skal måske ikke overses. Og mon ikke mange som 7-eleven gerne vil uddele poserne som reklamer når kunderne går rundt? Kunne ske der blev sparet hvis det var forbudt at have logoer på poser?

Selv igår fik jeg i et supermarked sugerør til min 1 liters mælk (85 cl for at være korrekt). Sugerøret så igen pakket ind i plastik. Istedet for at uddele per rutine kunne man jo lade kunden bede om det.

Dog syntes jeg at flere og flere ekspedienter de steder jeg køber småting oftere og oftere spørger om de må komme noget sammen i en pose og køber jeg kun en ting får jeg ikke altid automatisk en pose, men de kigger på mig og venter til jeg siger noget. Men det er småting endnu.

Har været meget omtale i engelske medier om hav forureningen i Thailand og set overskrift med at Thailand var den 6. største hav forureninger i verden. Ved ikke om det kun er engelske medier der tager det op eller det også debatteres i thai medier.


Redigeret af Lars d. 10-06-2018 07:46
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Så kom "fodlænken" der skal holde øje med turister Sundhed og medicin 14 31-10-2020
"Thailand til Thy" familierne gennem 10 år - ny film Kærester m.m. 9 16-06-2019
Ny visumtype - 4 års "Smart" visum Visum til Thailand 3 05-03-2019
"4 på stribe" spil forbudt på barer Nyheder 3 02-04-2018
Sparer 500.000 kg plastik med ændringer for vandflasker Nyheder 3 01-04-2018
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,035
· Nyeste bruger: JESPER_DK
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder