Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Vejret
Oversvømmelser (små) i det nordlige Thailand
 Udskriv debat Udskriv debat
Oplevelser
25-09-2013 09:28
Bruger
Antal indlæg: 181
Tilmeldt: 07.08.12

I dag ikke de store problemer i det centrale Thailand... Vi får kun regnvand fra de omliggende arealer, så floden er kun steget de sidste 24 timer med ca. 30 cm... men men vi må vel som altid afvente TAK..... Nong Kai siger jo at sidste observation tilgodeser alle ved, at de trods alt ikke har åbnet sluserne endnu...

Hvis du Nong Kai på en af sine daglige ture til området, vil informere bare lidt om hvad der sker ved dæmningen i TAK, så vil alle hele vejen til Bangkok vide....

Hvad fremtiden vil bringe...

Det tager altid 2 til 3 dage fra TAK til Nakhon Sawan og herfra til Chianat og videre det samme....

Nong Kai håber du som altid har fingeren på pulsen med den dæmning i TAK... og informere om ændringer, hvis du ser dem..Good
Redigeret af Oplevelser d. 25-09-2013 09:29
Den omtanke, som vises idag, kan bære frugt imorgen.Nono
big-viking
27-09-2013 04:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 179
Tilmeldt: 29.12.09

Jos for helvede. 250m3 hehehe. Personligt tror jeg ikke at der sker noget i Bangkok. Har hellere ikke fået det vand fra oven som i de andre år. Men forfærdeligt for dem som er ramt. Nu får regeringen vel igen skylden. Gal
Oplevelser
27-09-2013 09:36
Bruger
Antal indlæg: 181
Tilmeldt: 07.08.12

Man kan vel bruge den gamle floskel?. Thailand er mulighedernes land, for nu da Bhumibol Dam i Tak kun er oppe på 56 procent af det maximale den 27 september 2013, taler man nu om, at det bliver synd for farmerne i områderne nord for dæmningen? da deres tilskuds dyrkede ris kan komme i fare, altså hvis man nu lukker vand ud nu for at dæmme op for den monsunregn som kommer inden længe?

Logikken er vel indlysende for enhver?.

Bare rishøsten bliver positiv, så pyt med alle jer andre millioner af mennesker, der måske kan blive berørt af, at f.eks. det nordlige Chiang Rai og Chiang Mai får regn de næste uger, så bliver man som sidst nødt til at lukke vand ud, og så er risthøsten ligegyldig fordi, hvis man ikke lukker vand ud nu, ville farmerne miste deres levebrød i 2014..

Dette upåagtet af, at alle andre bliver ruieneret på grund af den gale planlægning.

Mange gange kan jeg have svært ved at forstå logikken i de thailandske beslutnings myndigheders planlægning, men jeg er jo heller ikke risfarmer, som får milliard tilskud hvert år fra regeringen..

Og det er vel næsten egentligt det samme, som de altid forkælede danske landmænd får? masser af tilskud?

Man kan vel kalde hende statsministeren, Taksins søster en tro kopi af, en der ikke ved så meget om vand.

Hun blev spurgt hvordan det gik med dette koordinerings udvalg, der nu engang var afsat penge til, så sidste oversvømmelses fiasko ikke ville blive akrtuel igen?

Hun svarede at dette var okay..

En spørger spurgte så hvem var den ansvarlige nu, og statsministeren forklarede, at dette vedkom kun regeringen.

For folk der bor i Thailand er det meget vigtigt, at et koordinering udvalg, med topstyring bliver brugt i oversvømmelses situationer, for fortiden har vist, at alle dæmningsansvarlige kun tænker på deres egne område..

Hvilket jo egentlig også er forståeligt, hvis man kender til thailandsk logik.

Er sikker på, at det var derfor det gik så galt sidst?

Måske er jeg efter mange år i oversvømmelses områder lidt naiv, men måske skulle man skrotte alle disse dæmninger, og lade naturen klare sit, for udkommet for alle andre end beslutningstagernes eget ego, vil nok blive mere positivt?

Vil bare lige sige, at det ovenstående helt klart er ud fra et intetvidendes individs prøve på, at fortælle, at vi altså ikke alle tænker ens?

Vores håb i det Centrale Thailand er, som så mange gange før, bare vi slipper dette år for vandmasserne, så er vi og alle glade?.

Kan alle i Thailand og derhjemme i Danmark have en god weekend, og glem nu ikke at følge med i vejrsituationen, for den udvikler sig pludseligt meget hurtigt, og måske har i loveones og venner i områderne?Regn

Bare for dem der ikke ved det, kan man checke på denne side, hvad fremtiden vil bringe af vand, og alligevel ikke...

http://www.tmd.go.th/en/province.php?id=1e.php?id=1
Redigeret af Oplevelser d. 27-09-2013 10:51
Den omtanke, som vises idag, kan bære frugt imorgen.Nono
Lars
27-09-2013 19:26
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Jos, glimrende opdatering fra Chao Phraya. Håber du vil følge op jævnligt?

Ikke for at sætte tvivl ved "undersøgelsen" men blot lige et spørgsmål:
Har du ramt samme stykke på bølgen mellem høj og lavvande mht højden? Det er høj og lavvande to gange i døgnet og der er omkring 1,5 meter forskel fra lavvande til højvande?

Du skriver om hvor hurtigt det flyder. Tja nok svært at sige. Ser ofte et tal på 5.000 kubikmeter i sekundet gennem floden. Men vandet bevæger sig hurtigerer i toppen end i bunden af en flod, så hastigheden ...
Men er dybden måske 5 meter i gennemsnit vil en ekstra meter give 20 % mere svarende til 1.000 kubikmeter per sekund. Det da også en slat. 100 gange mere vand i Chao Phraya end i Gundenåen.

Oplevelser, blot information. I 2013 sagde landbrugsministeren at han havde beordret tilbageholdelse af vandet i dæmningerne for at holde på vandet til rishøsten. Men ved ikke hvem der ellers til daglig er ansvarlig for at styre niveauerne.

Minister indrømmer at have beordret dæmninger mere fyldte end normalt

Det så lidt ris til egen røv om det kan siges sådan Smile For oversvømmelserne kostede så senere op mod 25 % af landets rishøst, så ved ikke om der var den store samlede gevinst ved dette.
Lars

Lars
27-09-2013 19:34
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg er nok enig med Big Viking, at tror ikke det bliver så slemt eller i nærheden af hvad det var i 2011. Som det ser ud nu ihvertfald.

Har spurgt en nær lokal bekendt: Er det værre end normalt eller bare normalt.

Det "som det plejer" sådan groft sagt er meningen, dog med undtagelsen af der i år er flere områder, der er hårdt ramt som normalt slet ikke har oversvømmelser eller nedbør som nu.

Ligesom oversvømmelserne delt i to?

De normale i det centrale som kan blive værre og så de "lokale" steder østpå?

Men det normale er så i det centrale ved Oplevelser er normalt med de problemer og årlige oversvømmelser i september - men Oplevelser ved nok bedre om det er bedre eller værre end det normalt er?

Derfra oversvømmelserne i 2011 blev grimme.

Ser situationen lige nu anderledes end dengang. Dengang faldt der meget store regnmængder helt oppe nordpå i juni og juli som så senere var med til at fylde oveni den regn der kom i september.

Iår er der ikke faldet nær så megen regn deroppe.

Der kom dog en del i sidste uge i det centrale.

Så som det ser ud nu ser jeg ikke en lignende situation som i 2011. Mere regn er på vej men det også normalt for årstiden? Eller kommer der mere nu end normalt?

Nordøst:

Men stadig står vandet højt i mange andre steder som Burinam, Surin og Si Saket uden østpå ved Cambodia. Surin skulle have de værste oversøvmmelser i 40 år.

Og vandet de steder ligger der stadig, så vidt forståes. Mange skoler lukkede osv.

Har set TV fokuseret en del på provsinsen Prachin Buri, der også har de værste oversvømmelser i mange mange år, med en meter vand eller mere i husene.

Vandet de steder kommet med stormen sidste uge og ligesom er der hvor vandet faldt. Og ikke en del af det som evt kan ramme Bangkok.

Men thaierne tager oversvømmelser en del roligere end danskere. Heller ikke så meget andet at gøre vel? I det østlige er de taget lidt på sengen, da det ikke er normalt med den enorme regn der kom i sidste uge og det regner stadig lidt?

Livet må gå videre selvom vejene står under 30 cm vand hver dag.

Men måske har vi nogen med på linien fra Burinam kanten der ved mere om hvordan det er derude?
Lars
Lars
27-09-2013 19:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Som Oplevelser skrev er mere regn på vej. Men september er vist også den mest regnfulde, så det skal til hihi.

Men en stor storm skulle ramme Vietnam i starten af næste uge og så måske Thailand senere.

Men inden da skulle komme ekstra megen regn her lørdag og søndag.

Og 23 provinser er advaret.

Det hele nordøst over Sukhothai og Tak og ned Saraburi 100 km nord for Bangkok.

(Tak, Sukhothai, Kamphaengpeht, Phitsanulok, Phichit, Phetchabun, Chaiyaphum, Roi Et, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Si Sa Ket, Amnatcharoen, Ubon Ratchathani, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lopburi, Saraburi, Prachin Buri, Sakaeo, Nakhon Nayok, Chanthaburi og Trat)

Plus det sydøstlige ved Trat hvor Koh Chang bl.a. ligger.
(ej heller helt unormalt med megen regn omkring Koh Chang. Mange hoteller har halv pris på resorts i oktober f.eks. - pgra regnen)

Bangkok Post - New storm approaching, more heavy rain

Men de traditionelle feriesteder er ikke ramt af oversvømmelser, men jo der kan komme regn her i regntiden.
Redigeret af Lars d. 27-09-2013 19:44
Lars
Oplevelser
28-09-2013 08:06
Bruger
Antal indlæg: 181
Tilmeldt: 07.08.12

Bare lidt taget fra You Tube, så dem der ikke rigtig kan forstå vores problemer med dette regn, kan jo se dette her, som er en god vejledning for forståelse...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_emb...hWTDLml_9E

Fortsat god weekend, her regner det bare og floderne har fart på, men vandet er klart, så det er kun regnvand og ikke vand fra de nordlige dæmninger endnu, for så er vandet rødt...
Den omtanke, som vises idag, kan bære frugt imorgen.Nono
Lars
29-09-2013 12:23
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Godt at høre du stadig har tørre sko Oplevelser. Lad det vare ved.

Jeg er helt enig i at det er slemt, alt for slemt for store dele af Thailand.

Læser idag at mere end 2 millioner er berørt af oversvømmelserne efter det voldsomme regnvejr startede for 2 uger siden.

Mine skriverier har udelukkende været om det bliver som i 2011. Også for ikke at skræmme evt ferierejsende unødigt allerede nu?

Hvorfor jeg ikke tror situationen bliver den samme er pgra de to store dæmninger.

Men regnen der kommer nu og falder andre steder end dengang, så truslerne anderledes og det kan da godt ske det udvikler sig - og duvikler sig rigtig skidt.

I 2011 kunne det allerede sidst i september ses at det ville gå galt. Det syntes jeg ikke det kan nu, da det afhænger af hvor meget vand der kommer og hvor det kommer den næste tid.

At myndigheder, ministre, Bangkoks borgmester osv forsikrer noget er jeg som dig Oplevelser også kritisk overfor.

Nedenfor graf der viser fyldning af Tak dæmningen i 2011 sammenlignet med udledningen og fyldningen i 2010.

Den viser at der stort set ikke blev ledt vand ud før i september.
Da var vandstanden allerede høj og den steg så hen over tiden hvor så mere og mere vand skulle lukkes ud. Det oveni alm. regn var for meget for floderne?

Det viser at dæmningen var 93 % fyldt da det var 1. oktober. Oplevelser skrev at for et par dage siden var der 56 % fyldt.

(som lidt forsvar af nuværende regering kan være at den tiltrådte i august 2011 midt i det hele.)


www.thaiguide.dk/images/forum/flood-1102-1.gif

www.thaiguide.dk/images/forum/flood-1102-2.gif

Men det er ikke let.

Køres ud mod nordøst fra Bangkok op mok Kabin Buri, står der store reklame skilte for "Flood Free, 304 Industrtial Park", der ligger ved ja vej 304 i Prachinburi.

Der er lidt mere end 100 fabrikker der.

Netop prachinburi er et af de hårdest ramte områder i øjeblikket og der er forskellige nyheder om hvor meget området derude er oversvømmet. Vist dog kun vejene omkring, men nævnes at det måske kan give problemer med at få råvarer frem til fabriksområdet hvis det fortsætter.

Det er floden der går over sine breder.

Samtidig er der så lige nu ikke umiddelbart fare på færde for de industri områder som sidste blev oversvømmet. Moder natur er ikke nem?
Lars

Oplevelser
30-09-2013 09:09
Bruger
Antal indlæg: 181
Tilmeldt: 07.08.12

Ja Lars.

Lige nu ser det ganske nydeligt ud på papiret, men man skal jo nok tænke over, at Nakhon Sawan f.eks. ligger lige i smørhullet, fordi 5. floder mødes her..

Lad os nu tage phitsanulok, som nu er oversvømmet gevaldigt her i nat. Alt deres vand følger floden fra der og ankommer til Nakhon Sawan om et par dage.

Det samme med Sukhothai og mange andre der i nat fik en ordenligt dyne regn med masser af øversvømelser til følge?

ALT DET VAND kommer så om et par dage til Nakhon Sawan.

Tyfonen der nu er landet i Vietnam efter enorme ødelæggelser andre steder, har endnu gang været så uvenlig at ændre kurs, så det nu bliver Chiang Mai og det nordlige og nordøstlige der bliver ramt af enormt meget regn.

Alt det nordlige regn skal jo som sagt til dæmningen i TAK og Sirikit Dam, og hvis?. bid mærke i at jeg siger hvis, denne tyfon afgiver så meget regn som de påstår, så vil Tak og Sirikit hurtigt blive fyldt til det maximale? Og hvor kommer alt vandet så til at gå hen? NAKHON SAWAN, som nu har fået enorme murer omkring byen, så det er nu CHIANAT der får de store problemer, og da deres dæmning er en enorm lang tingest og ikke kan tage for megen tilførelse fra Nakhon Sawan, så er de jo nødt til at lukke ud, men det behøver de tit ikke at gøre, for den løber bare over? og Authaya bliver så næste station?

Men men som Taksins søster siger hellere oversvømme alt det gamle skidt i Authaya, end at de rige i Bangkok skal have våde fødder..

Så hende på TV her til morgen.. det var TV3? Hun var bare ynkelig at se på, og hendes tåbelige svar til alle journalisterne er i den grad en indikation af? HUN FATTER IKKE EN DYT?

Lars som sagt kan ingen spå om fremtiden, måske kun lige bette mig, så lad os se hvad denne uge bringer og se ud af vores vinduer hver morgen?

Måske er alle disse såkaldte eksperter bare ude på at komme i TV, og gøre alle bange?.

Som det ser ud lige nu i Nakhon Sawan?. Ingen problemer, men nattens enorme vandproblemer som omtalt før, er heller ikke arriveret endnu? og Tyfonen lader vente på sig?.

Når alt dette er overstået positivt, vil jeg tro at vi som er i helvedet og dem med GUZZI skoene kan begynde at slappe af?.RegnRegn
Den omtanke, som vises idag, kan bære frugt imorgen.Nono
Lars
30-09-2013 11:21
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Ja Oplevelser desværre tilbagevendende næsten hvert år? Hvad pokker kan gøres? Blev I ramt direkte sidste gang eller gik det udenom Jeres område?

Men kan den næste storm virkelig give så meget vand at dæmningerne fyldes på et par dage, så er det jo helt ekstremt og umuligt at gøre noget ved?

Ja PM ved nok ikke så meget om oversvømmelser og det vil jeg måske heller ikke kræve af en PM, men kræve gode rådgivere og talsmænd. Omvendt som regeringen/Thailand er sat sig op med næsten kun en person som repræsentant for regeringen, PM, hvor det altid er PM der er inde og kommentere alle sager og ministre ikke rigtigt har authoritet eller pondus overfor befolkningen, så er man pludselig i en (selvvalgt) situation hvor man skal vide alt?

Men et par oplysninger fra andre steder, fra The Nation:

19 døde igår i forbindelse med oversvømmelserne (ikke helt klart om det var igår eller ialt over de sidste uger). Ikke nødvendigvis druknede.

783.000 husstande med 2,7 millioner mennesker berørt i 27 af Thailand 76 provinser.

15.000 evakuret i Ubon Ratchathani Si Sa Ket provinserne.

I Kabin Buri er 15 km2 landbrugsjord under vand, 311 veje oversvømmede eller beskadigede og 78.000 dyr døde.

26.000 har modtaget behandling for vand bårne sygdomme.

20 fabrikker i det såkaldte "Flood Free 304 Industrial Park" i Pranchinburi provinsen er nu oversvømmede.

Også de lidt sydligere steder er ramt, men i mindre grad. Steder som Prachuap Khiri og Chumphon. Det må være afløb fra bjergene/bakkerne der giver problemer der.

Meteorologisk instutut skriver idag at stormen fra Vientnam ventes at ramme:

"Eastern and upper Northeast and the eastern North. Provinces include Nakhon Phanom, Mukdahan, Kalasin, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Loei, Khon Kaen, Chaiyaphum, Phitsanulok and Phetchabun"

Tyfonen kan følges flere steder:

Thailand Meteorologiske institut, www.tmd.go.th/en/storm_tracking...

Wonderground vejrservice, www.wunderground.com/hurricane/...

De har denne prognose idag:
icons-ak.wunderground.com/data/images/wp201320.gif

Endelig skrives at talskvinde for største oppositionsparti vil indgive klage til anti korruptions myndighederne. Det drejer sig om de 120 milliarder baht, 20 milliarder kroner, ser siges at være brugt til projekter til forebyggelse af oversvømmelser.

Hun siger at "a woman with close ties to the government had demanded 40 per cent cut - or "tea money" from contractors"
Redigeret af Lars d. 30-09-2013 11:29
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Corona virus i Thailand - opdateringer Corona inkl visum, indrejser 452 06-05-2021
Vaccine i Thailand overblik - planer for vacciner, ophæves karantæne osv Corona inkl visum, indrejser 61 06-05-2021
Status for åbning af Thailand for danskere - løbende opdateringer Corona inkl visum, indrejser 348 06-05-2021
Thailand til Danmark nemmere med nye rejseregler 21/4 + 1. maj Corona inkl visum, indrejser 3 01-05-2021
Thailændere der skal til Thailand - hvordan? Corona inkl visum, indrejser 61 29-04-2021
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 9
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,063
· Nyeste bruger: Anne Sofie
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder