Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sikkerhed
(2013-14) Demonstrationer rundt i Thailand, Amnesti og rod...
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
14-02-2014 12:09
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Der har den seneste tid været meget stilstand omkring demonstrationerne, men nu ser der ud til måske at ske noget og situationen idag fredag meget spændt, da regeringen varsel Crackdown af demonstrationerne.

Men min mening er stadig generelt:

Holder du dig væk fra demonstrationsområderne, demonstrationer, politi og militær og alle andre forsamlinger som kan virke mistænkelige, er du sikker nok i Bangkok.

Stedet omkring Democracy Monument (nær Khao San Road), Goverment House (nær Dusit Zoo) og Government Komplex i det nordlige Bangkok ser ud til at være de mest kritiske som stadig af og til rammes af små eksplosioner og lignende.

Men de næste par dage (og resten af fredagen) kan udvike sig.

Idag annoncerede regeringen at de ville starte ?crackdown? og tilbageerobre alle demonstrations stederne og sagde i formiddag af de havde en overraskelse til demonstranterne i eftermiddag.

Operations ?Valentine?.

Det dog ikke blevet til så meget idag. Politiet startede vist med området omkring Government House, nær Dusit Zoo og Government Complex i det nordlige Bangkok. Men god grund til at holde sig langt væk.

Såvidt lige forstås er området omkring Governemnt House nu ryddet og tilbage i myndighedernes kontrol.

Ved Government Complex trak politiet sig tilbage igen efter gnidninger med demonstranterne.

Der er stadig sidst på eftermiddagen spændinger. Specielt omkring Government House, Democracy Monument i centrum og Government Complex sitene.

Senere på dagen siger Centre for Maintaining Peace and Order, CMPO, undtagelsestilstandsrådet, at aktionerne idag ikke har haft til formål at opløse demonstrationerne, men at fange demonstrationslederne.
Operation not designed to disperse protesters: CMPO

Mht demokrati og at sammenligne vestligt demokrati og Thailandsk dempokrati, vil jeg mene det må ingen gøre, da de fungere vidt forskelligt og på vidt forskellige vilkår.

Et par store forskelle:
Korruption, her er Thailand i seneste opgørelse faldet de sidste to år fra 88. til 112. pladsen.

Senest er kommet opgørelse over pressefriheden. Her rangerer Thailand som nummer 130 i verden ud af 180 lande. Dog fremgang fra nummer 135 for et år siden. Til sammenligning er Burma nummer 145 og Libyen nummer 137.

Danmark indtager 7. pladsen.

Thai press freedom improves in World Press Freedom index

Fortsat god Valentines dag og Makha Bucha Dag Sol
Lars
Lars
15-02-2014 14:06
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Det ikke nemt at rapportere om hvad uro patrujlerne er sat på gaderne for af CMPO, men der var mange af dem igår og idag.

Igår startede med at de ville rydde nogle demo steder, sidst på dagen sagde de at det ikke var for at rydde stederne for demonstranter, men anholde lederne og her til morgen sagde de at de ville fortsætte med at rydde stederne. Men ihvertfald er de mere end talstærkt ude og klar.

Chalerm vows non-stop campaign to clear sites

CMPO: Retrieval of public areas not to disperse protesters

Idag har det været Government Complex på Chang Wattana som er blevet forsøgt ryddet som også var tilfældet igår. Men forhandlinger førte ikke til en løsning. Ser ud til politiet vil forsøge igen imorgen.

Police keep on trying to clear Chaengwattana from protesters

Inde i centrum virker det som om der er ret få demonstranter nu. Ihvertfald i dagtimerne.

Om det fortsat vil gå fredeligt for sig kan kun tiden vise?

Imorges citeres lederen af dette ordensråd, CMPO, for:

"A high-ranking police officer confirmed officers will not use force to disperse the protesters"

Og i eftermiddag er standpunktet igen ændret:
"CMPO threatened to use force on anti-govt protesters if they refuse to abide by the law", skriver The Nation.

Der har været flere voldelige angreb på protest relaterede steder og personer de sidste døgn.

Der er blevet smidt en bombe mod demonstranter i Rayong med fire sårede.

Kriminal retten i Bangkok ramt af granat i nat, uden tilskadekommende.

4 wounded in bombing at Rayong PDRC site; Criminal Court attacked

Flere skud mod og ind i hus i Bangkok. Huset beboes af bestyrelsesformanden for Toyota, Thailand, bestyrelsesmedlem i Siam Cement og formand for house of Anti Corruption of Thailand.

Det skrives i en noget spøjs artikel. Håber det er oversættelsen den er galt med.

Manden nævnes som en af dem der støtter demonstranterne og det kunne være motivet.

Myndighederne har lavet liste over politiske modstandere som støtter demonstranterne og vil hænge dem ud offentligt.

Men listen siges at være blevet lækket til dele af pressen og derfor ikke blive offentligjort.

Der skrives også at stifteren af Red Bull er på listen over støtter. Han døde i 2012 som de også skriver.

Gunmen spray bullets into house of ACT chairman Pramon Sutivong

Hvad søndagen byder. Eneste næsten sikre er vist at solen vil skinne Smile
Lars
Lars
16-02-2014 18:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Intet nyt fra Bangkok.

Politiet forhandler med demostranterne ved Chang Wattana i Nordbangkok om at få ryddet gaden. De kan ikke forhandle direkte, da lederen af demonstrationerne der, en munk, har en arrestordrer hængende over hovedet. Der forsøgt med videokonference og endte med telefon forhandlinger. Politiet siger de blot vil have vejen åbnet for trafik. Demonstranterne siger de vil have den lukket for at beskytte demonstranterne i området mod angreb udefra. De kræver så politiets garanti for sikkerhed.

Men jeg ret sikker på det ikke drejer sig om at få vejen helt åbnet, men ryddet hele området.

Another police attempt to reclaim Chaengwattana government complex

CMPO rådet siger derudover at de vil tilbageerobre samtlige 5 demonstrationssteder næste uge. Nok ikke tvivl om de let kan indtages, hvis man vil. Men kan også ende voldeligt. Mon ikke det vil ske i nær fremtid. Det tror jeg, men tro er ikke altid nok....

Regeringen lovede i sidste uge at betale landmændene det de har til gode.

De vil mandag starte udbetalingen af 4 milliarder baht til rislandmændene. Ialt 130 milliarder skal betales.

17 milliarder baht lån er sikret fra en af de kommercielle banker, Government Savings Bank, som er statsejet, til den statsejede bank der skal udbetale pengene.

B17bn rice loan eases pressure on government

Valget er stadig mere end svært at finde rigtig løsning på. valgkommissionen, EC, og regeringen har længe været lidt langt fra hinanden. Mandag holdes igen møde og forventingerne fra valgkommissionen er:

"will help resolve conflict between the commission and the government about the election and hopefully will lead to improvement of the situation"

Kan forestille mig at frygten hos regeringen er at det hele skal ende med en annulering af valget den 2. februar som det var tilfældet i april 2006. Dengang var der ej heller var valgt nok ind i parlamentet til at det kunne være beslutningsdygtigt og det endte med annulering og nyt valg udskrevet til 6 måneder senere. Det nåede man aldrig. Der var demonstrationer før og efter valget og de tog til og til sidst overtog militæret.
Redigeret af Lars d. 16-02-2014 18:30
Lars
Lars
16-02-2014 18:46
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Der også rygter om "demonstrationer i lufthavnen".

Jo der har været nogle der. Mest en happening for at skabe lidt opmærksomhed.

Omkring 10 demonstranter gik rundt foran lufthavnen med skilte og "samlede penge ind" og delte nogle risting ud til dem der gav en skilling. De var der 30 minutter og tog tilbage til deres base i Bangkok.

De ser nu rimeligt fredelige ud:

www.bangkokpost.com/media/content/20140216/596620.jpg

Farmers take plight to airport
Lars

Lars
17-02-2014 15:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Tirsdag varsler regeringen at de vil genindtage flere bygninger i Bangkok. Måske god ide at holde sig langt fra de områder de næste dage.
Om det sker skal jeg ikke kunne sige.

Det Regeringsbygningen (som blev genindtaget af demonstranter idag), Government Complex i Nordbangkok, Energi og indenrigsministeriet samt broen Phan Fa broen nær starten af flodbådene og nær Democracy Monument.

Måske god ide at holde sig fra disse områder de næste par dage?

Der varsles ny stordemonstration på onsdag. Om det bliver, hvor og hvor stort meldes der ikke om endnu, ihvertfald ikke i engelske medier.

Nej, det er ikke Halløj på badehotellet. Monty Python genopstår måske her i 2014?

Men det absolut ikke nemt at være care taker regering i Thailand i øjeblikket og ser ud til ligemeget hvad der gøres, så mødes modstand fra forskellige sider.

Bedst som regeringsbygningen var erobret tilbage i fredags og skulle gøres klar til normal arbejdsplads onsdag, så annoncerede demonstranterne søndag aften at de ville omringe det igen mandag formiddag.

Som sagt så gjort og der er smidt cement foran nogle indgange. Så ser ud til politiet må på besøg igen hvis kontorerne skal åbnes.

Ser ud til landmændene ikke helt tror på forsikringer om at de får deres penge. For idag drog en flok landmænd til forsvarsminister sekretærens område, hvor PM tilsynelandende har midlertidig kontor. PM er også forsvarminister. De brød gennem indhegningen, men PM ville ikke mødes. Finansministeren kom vist ud men endte med at gøre landmændene vrede. Han kunne ikke sige hvornår penge ville blive udbetalt, kun sige at alle ville få deres penge. De kastede så vandflasker, frugt og sko mod ham. Han måtte så forlade området.

Udbetalinger til landmændene virker igen usikker. Der skrives om både 5, 17 og 20 milliarder baht som Government Savings Bank har lånt ud.

Men det er kunderne ikke tilfredse med, så idag har mange kunder trukket penge ud af banken. Skrives derer hævet 20 milliarder baht mere end der er indsat idag.

Banken der har fået pengene til at betale landmændene med har nu sagt de ikke vil bruge pengene til dette og levere dem tilbage. 5 milliarder i første omgang. Deres egne medarbejderes fagforening også været imod ideen.

Der er nu rapporteret om 11 landmænd der har begået selvmord pgra dårlig økonomi. CMPO lederen har idag sagt at når der skal deles penge ud skal familierne til disse have først. Her duer bedre sent end aldrig ikke rigtigt?

Demonstrationsleder Suthep varsler endnu en stor demonstrationsdag onsdag den 19. februar. Samme dag som der måske vil komme flere landmænd til Bangkok.

Senest siger CMPO at de vil generobre Reringsbygningen, Government Complex, Indenrigs og energi ministeriet samt broen Phan Fa (ved starten af flodbådene ved Democracy monument) imorgen tirsdag.

GSB faces Bt20bn in net withdrawals

Protesters return to Government House

Suthep returns to Pathumwan rally

Farmers storm into PM??s temporary office at Muangthong Thani

Kittiratt flees angry farmers

CMPO to try to retake five government premises tomorrow

BAAC halts paying farmers with its 5 billion baht inter bank loan

Mht betalingen af landmændende læste jeg at de lån der skulle tages, kan gøres med hjemmel i regeringsbeslutning fra september sidste år. Kunne spørge hvorfor det så ikke er gjort tidligere?
Redigeret af Lars d. 17-02-2014 16:39
Lars
Lars
18-02-2014 15:54
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Rislandmændene og deres penge.

Det ser ikke godt ud. Regeringen kan ikke finde nogle steder der vil eller må låne dem penge. Banken der startede med at låne penge ud i et interbanklån i sidste uge har nu trukket sig. Det var en statsejet bank.

Præsidenten for banken der gav lånet har idag trukket sig pgra.
GSB President resigns to show responsibility for infamous loan

Læste et sted at PM idag sagde at regeringen måske først vil have pengene om 6-8 uger.

PM forsvarer risunderstøttelsessystemet idag og siger det er til gavn for landmændene og hun vil fortsat kæmpe for dem (det var valgløfte i 2011 og landmændenes stemmer vigtige).
Yingluck defends rice scheme, rejects corruption claim

PM giver (igen) idag demonstranterne skylden for landmændenes problemer.
Yingluck blames anti-government protests for rice-pledging problems
Crackdown
og er samtidig idag blevet sigtet for hendes mulige andel i problemerne med risprojektet Premierminister sigtes for rolle i tabene i rissagen

Sikkerhed og uro:

Som skrevet igår startede regeringen så småt crack down på demonstrationsområrderne idag.

Det kom til voldsomme sammenstød og flere dræbte og politiet trak sig senere tilbage. Det i områderne ved Democracy Monument og Regeringshuset lidt nord derfor.

Mere i tråden - Betjent dræbt ved rydning af demonstrationer

Myndighederne vil nok fortsætte med at få fjernet demonstranterne de næste dage vil jeg tro.

Så hold afstand til demonstrationsstederne. Men det normalt rimeligt tydeligt hvor det er. Politiet også tilstede i massive antal så ikke til at overse på lang afstand.

Politiet har brugt et par områder ved Sanam Luang Parken nær Khao San Road og pladsen nær kongepaladset til at samle mandskab og forsyninger og arbejde udfra.

Udenfor demonstrationsområderne er der fortsat stille og roligt.

Områderne i centrum ved shopping centrene ligger næsten øde hen om dagen og kan være lette at indtage og rydde. Det ikke forsøgt endnu, men kan måske ske en af dagene? Ikke at det sådan lige kommer på to minutter, men jeg vil da ikke afvise at det kunne ske i løbet af en dag så er man gået ind i MBK og er der nogle timer, kan det godt se anderledes ud når man kommer udenfor igen? Blot en tanke. Rydningerne er dog indtil nu startet fra morgenstunden.
Lars
Lars
19-02-2014 17:03
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Min egen helt personlige opfattelse:

Så længe du holder dig fra demonstrationsområderne, demonstranter, politi og militær og andre samlinger af personer skulle du være sikker. Men denne uge kan udvikle sig til at blive voldelig.

Tidligere i februar blev flere kommunale rengøringsfolk sårede af granat gemt i blomsterbed. Den gik af da den blev rørt under oprydning fra et forladt site. Pas på hvis du er inde i demonstrationsområderne. De kan se forladte ud i dagtimerne, men er klart afgrænsede med hegn og lignende så skulle ikke kunne tage fejl. Og at de er forladte er ikke nogen garanti for der ikke er gemt overraskelser der.

- - -

Onsdag har været rolig mht sammenstød med politi og lignende.

Aktionerne igår var døbt "Peace for Bangkok" kostede 5 mennesker livet, 4 demonstranter og en betjent, og 70 sårede.

I videoen fra igår såes en modig betjent, der sparkede granat væk og den sprang da han ramte den.

Han overlevede og hans tilstand er stabil:

www.khaosod.co.th/en/online/2014/02/13928125001392813029l.jpg

Mere - Grenade-Kicking Policeman In Stable Condition

En politichef citeres for at sige at politifolkene er lav på moralen nu.

Demonstranterne har varslet de vil forfølge premierministeren rundt så hun ikke kan få arbejdsro.

Omkring 4.000 demonstranter drog så idag til kontoret hun har holdt til på og omringede det. Dog med militær imellem dem og huset.

pbs.twimg.com/media/BgzzTn0IYAAHRYn.jpg

Yingluck flees farmers, protesters

Suthep declares war on PM, protesters rally at Defence Permanent Secretary's Office today

Thailand's caretaker premier a 'no show' at work today

Rislandmændene har ikke udsigt til de penge som Premierministeren lovede på speciel pressekonference i sidste uge, ville blive betalt i denne uge.

De var så på banen igen idag og låste porten til handelsministeriet med kæder, så ansatte ikke kunne komme på arbejde.

Så vidt forståes tog en del derefter til de andre demonstranter og slog sig sammen med dem i aktionen ved PMs kontor.

Farmers escalate protest, lock Commerce Ministry

Viceborgmesteren i Bangkok og flere andre ledende personer i administrationen har meddelt at de tager ferie indtil den politiske situation er afklaret Smile

BMA Executives Skip Work For Political Reasons

I banken der lånte penge til regeringen indirekte, har kunder trukket netto 48 milliarder baht ud mandag og tirsdag og det fortsatte idag, med mindsket styrke.

Det er altså mange penge der skal findes. 130 milliarder baht ud af statsbudget på 2.500 milliarder (2014 National Budget) er 5 % af statens årsbudget der mangler. Ville svare til at der ligepludselig mangler 35 milliarder kroner i den danske kasse.

Imens demonstranterne var ved PMs kontor har demositene i centrum ligger næsten øde hen. Politiet har ikke benyttet lejligheden til at rydde de steder.
Redigeret af Lars d. 19-02-2014 17:06
Lars
Lars
20-02-2014 08:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Som om der ikke er nok "trafic jam" i Bangkok, så bliver det nok ikke bedre nu Smile

Mere end 500 traktorer er på vej til Bangkok med rislandmænd fra provinserne nord for Bangkok.

De kører ikke så hurtigt, så måske tager de en overnatning og kommer først til Bangkok imorgen.

Lidt uklart hvor de vil parkere, men der er forskellige rygter.

pbs.twimg.com/media/Bg5auQXCIAAfbiT.jpg
Picture Credit: Kata Mahakayi
https://twitter.com/teamkorn/st...
Lars

Lars
20-02-2014 12:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Skal du i lufthavnen imorgen, så hold øje med nyhederne og tag i god tid afsted

pbs.twimg.com/media/Bg5_zyhCAAAjgZb.jpg

Der er nu lidt mere om hvor landmændene vil hen. Tidligere var rygterne de vil til Suvarnabhumi lufthavnen.

Og det ser ud til det nok kan ske.

Ihvertfald er lufthavnen igang med at finde parkering til de nye gæster på langtidsparkeringen ved lufthavnen.

Dem længst nordfra startede igår og har haft en overnatning.

De ankommer i 400 specielle thaitraktorer, 22 lastbiler, 50 pickups og 150 motorcykler.

Lufthavnen, såvel som care taker regeringen, beder dem venligst om ikke at genere lufthavns trafikken.

Den kan godt gå hen og blive lidt tricket. Det kan være en tom trussel, en happening eller noget helt andet.

Suvarnabhumi airport braces for rice farmer protest

Samtidig har andre firma der forbindes med Shinawatra familien haft besøg af demonstranterne som nu har valgt nogle af dem som mål.

Der nævnes også mobil selskabet AIS og kunder opfordres til at skifte selskab. Men det forstår jeg ikke helt. Det er solgt for mange år siden af familien til Singaporianske Temasak, med en meget lille del aktier i fri handel - den handel der for alvor satte gang i det som endte i militærkup i 2006. (uden at være helt sikker, mener jeg også det var et af firmaerne i denne gruppe som PM var direktør for eller ledende topsstilling, indtil hun blev præsenteret som PM kandidat ganske få uger inden sidste valg.)
Redigeret af Lars d. 20-02-2014 12:22
Lars
Lars
21-02-2014 16:03
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Landmændene besluttede sig i sidste øjeblik for at tage hjem igen efter de har fået lovning på betaling i næste uge. Og samtidig truet med at sker det ikke, vil de komme tilbage for at besætte lufthavnen.

Demonstranterne kører lidt rundt i byen for at genere forskellige institutioner ser det ud til. Vist opgivet at gå, da lederen er lidt slidt nu. Idag var det så kontoret Center for maintenaince of peace and order der fik besøg udenfor dørene.

I formiddags blev en granat kastet ved en benzinstation på Viphavadi Road 400 m fra CMPO kontoret.

Regeringen er lidt stækket efter retten bestemte de ikke benytte undtagelsestilstanden til at opløse demonstrationer på vejene. Demonstrationer er en grundslovsikret ret også på gader i længere tid.

Statsministeren må sige at have mobilt kontor. Alle hendes normale arbejdspladser er ikke tilgængelige nu. Hvor hun arbejder fra er der ikke nogen der ved, da demonstranterne har sagt de vil følge hende rundt.

I aftes blev kastet en granat mod SCB afdeling ved Safari World. Ikke klar over hvad forbindelse den bank har med det hele.

Bomb attack at SCB branch

Pgra myndighedernes svækkede muligheder med undtagelsestilstanden overvejes det at ophæve den nuværende undtagelsestilstand og indføre en ny, hvis tingene skulle udvikle sig voldeligt. Den skulle så give bredere beføjelser siges der.
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Tage hund med til thailand Generelt 2 25-03-2024
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 36 29-12-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Steder i det sydlige Thailand uden Russer Rejseplaner 4 26-07-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 1
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,235
· Nyeste bruger: Mogms
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder