Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
20 døde ved eksplosion nær Central World d 17/8
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
19-08-2015 10:18
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Måske et spor?

Der var tidligere på ugen snak om en person havde lavet en facebook opdatering den 13. juli, hvori der stod folk skulle passe på for noget alvorligt ville ske i Bangkok mellem den 14 og 18 august - politiet har ledt efter ham/hende som slog det op.

Husker ikke helt ordlyden, men noget i den retning.

Personen som har lavet denne opdatering har ifølge TV idag henvendt sig til politiet. Han forklaret at han har været med i en facebook gruppe hvor de to politiske grupper rød og gulskjorter har været med og bekriger hinanden på det groveste.

I kampens hede der er der en rødskjorte der har skrevet lignende: pas på, der ske noget alvorligt i Bangkok mellem 14. og 18. juli.

Det har han så delt.

Han brugt et andet navn end sit eget på den facebookprofil han brugte til at være i den gruppe. Han siges også selv at tilhøre Rødskjortelejren men ikke i ekstrem grad.

(dette frit oversat/sammensat fra TV og artikel i thai khaosod nyhedsmediet)

Derudover har myndighederne udlovet en dusør på 1 million baht (200.000 kroner).

Politiet holder stadig kortene meget tæt på kroppen om efterforskningen og hvem de mener det er. De siger det er flere personer og der kan være udlændinge med i det, men at udlændinge ikke har kunnet gøre det uden hjælp fra "Thailændere, som ikke er thailændere i hjertet" som det udtrykkes.

Der også offentliggjort denne skitse af den formodede gerningsmand:

Redigeret af Lars d. 19-08-2015 10:31
Lars
Lars
19-08-2015 15:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Mht facebook opdateringen om at der ville ske noget i Bangkok. Den er nu kommet i engelsk version og den ligner meget det jeg skrev - 'Facebook Prophet?? Denies He Authored Online Augur

Ellers tror og håber jeg at politiet er på rette spor og ved en hel hel masse som de ikke siger denne gang. Nogle gange er der for mange der udtaler sig om alt muligt i mange sager, det ser ud til der er sat mere disciplin op nu. Godt for det!!

Tales om en gruppe eller netværk.

Morderen tog fra stedet på en motobike taxa og ham har politiet fundet og det bla. hans vidneudsagn der har givet input til fantomtegningen, sammen med en masse andre fotos politiet har.

Politiet siger også de ikke er sikker på om manden har paryk på eller andet der slører ham.

Premierministeren opfordrer morderen til at melde sig selv, udfra betragtningen at han kan være i fare for at blive slået ihjel af bagmændende i netværket, som kunne have interesse i at gøre ham tavs.´

Admin: Gjort link klikbart.
Redigeret af admin d. 21-08-2015 07:21
Lars
Lars
20-08-2015 06:50
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

I elevatorne i beboelse her i Bangkok er sat disse informationer op fra administrationen:

www.thaiguide.dk/images/forum/binfo1.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/binfo2.jpg

Steder med mange turister skulle der være ekstra politi, både uniformeret og civilt. Også de store "entertainment" steder som Patpong, Nana Plaza og Soi Cowboy hvor mange er samlet på meget lidt plads.

Snakkes meget om hvad det her vil betyde for turismen, som givet allerede nu kan mærke det. Men ligemeget hvad der sker lykkedes det ikke at knække Thailand og de kommer tilbage som de har gjort alle de mange gange de sidste 12 år. Thailand er et stolt folkefærd også pgra de er det eneste land i området der aldrig har været koloniseret.
Lars
Lars
20-08-2015 06:59
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Politiet holder kortene lidt tætte, men det lykkedes CNN at få motobike taxachaufføren der kørte manden væk fra stedet i tale. Ved ikke om det betyder noget, men gerningsmanden behøver jo ikke vide alt?

Den gule mand er blevet sat af ved Lumphini Park.

Der snakkes om at det er et netværk og snak om to personer mere som er i videoen længere oppe. To personer i rød og hvid trøje. De taler sammen, den ene rejser sig og giver plads for bombemanden. Står så sammen med personen i den hvide trøje - og skærmer af da bomben bakset uder bænken?De forlader også alle tre stedet nogenlunde samtidigt.

Avisen Tha Nation har en oversigt over hvad de ved fra overvågningskameraer om den gule mangs færden de sidste 20 min før bomben sprænger

Billede - www.nationmultimedia.com/new/2015/08/20/nationa...

Artikel med billedet Key blast suspect 'a foreigner'
Lars
Lars
20-08-2015 11:46
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Politiet har nu også fået kontakt til den tuk tuk som satte den gule mand af ved Grand Hyatt Hotellet der støder op til hjørnet med bomben sprang.

pbs.twimg.com/media/CM2DsIIWwAEGYx3.jpg
Fra kapook.com

Der var udsat en dusør på 30.000 baht for at finde ham.

Der er stadig en million baht i dusør for den gule mand. Jeg ved ikke om der er tilsvarende dusør for de to andre tidligere nævnte, hvide og røde, personer. Siges der nu også er en i sort der efterlyses - det skulle være en kvinde. Alle fire er at se på den video tidligere i tråden.

Da de tre nyeste efterlyste alle forlader stedet kort inden bomben kan det virke pudsigt at de ikke har henvendt sig til politiet med deres viden og observationer, men det kan der så være en grund til.

1 milion baht, 200.000 kroner lyder måske lavt med danske øjne.

Kan prøve at regne lidt.

Minimumsløn er omkring 8.000 baht/mdr - 96.000 baht / år. Så omkring 10 årslønninger.

En universitetsuddannet kontordame ligger måske på 20.000 baht/mdr afhængig af ancinitet. ?rsløn 250.000 baht. Så 4 årslønninger for en kontordame.
Redigeret af Lars d. 20-08-2015 12:01
Lars
Lars
20-08-2015 12:47
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Desværre ikke kun en enkelt gal mands værk. Ser yderst velplanlagt og iscenesat ud, hvis politiets tanke om at de alle fire her er med i det holder stik.

Ret sikker på politiet har set sådanne ting for lang tid siden.

På billedet rød, hvid og sort person samles da manden med rygsækken har sat sig - måske uafhængigt. De rykker tættere og tættere sammen og nærmest danner en mur - måske tilfældigt og forlader stedet sammen samtidig med den gule mand gør klar til at gå. Tegn?

To af de tre foran slår lige et blik tilbage over mod den gule mand og bænken på vej væk.

www.thaiguide.dk/images/forum/mistaenkte1.jpg
Der tales meget om det er ikke thailændere og noget der kaldes "hvide arabere" eller udlændinge med mellemøstlige træk har været nævnt. Syntes ikke det er entydeligt her.

Det vel ikke engang sikkert at det er den gule mand der har udløst bomben? Han bare sat tasken og en helt 5. kan have udløst den?
Redigeret af Lars d. 20-08-2015 12:59
Lars
Lars
20-08-2015 14:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Flere kilder, bla. BBC korrespondent i Bangkok, siger nu at den rød og hvide i billederne IKKE har forbindelse med bomben. Har meldt sig selv idag og det skulle være kinesere.

Men ingen officiel information.
Lars
Lars
21-08-2015 07:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Medier, vist startet med The Times, skriver at politiet har navn og pas information for en person de mistænker.

Politiet afviser dog at siger at det navn The Times har skrevet ikke er på deres liste over mistænkte.

Igår var der 10 mistænkte/efterlyste.

De to "hvide og røde tshirts" blev cleared af listen og det samme gjorde tuk tuk chaufføren som kørte manden til stedet.

Tilbage så syv for politiet interessante personer.

Dusør for den gule mand skulle være hævet.

Thai TV siger den er hævet til 2 millioner baht. Andre skriver 3 millioner baht.

De ekstra penge til dusøren skulle komme fra en velhavende privatperson.
Lars
Lars
24-08-2015 10:41
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Er det sikker nok at tage til Bangkok?

Jeg har ikke tidligere sagt noget om min mening her.
Kan det ske igen?

Så længe der ikke er fundet nogle gerningsmand eller bare en lille bitte ide om motivet kan det måske ikke udelukkes at det kan ske igen et eller andet sted. Imorgen eller om et år?

Politiet siger at de garanterer for udlændinges sikkerhed, men det er jo i praksis helt umuligt at garantere, da de intet ved om hvad der sker eller hvor og udlændinge er spredt for alle vinde hele tiden.

Sådanne garantier er meget brugt retorik fra ledere i Thailand, når tales til befolkningen. Som at oversvømmelserne vil ikke komme til Bangkok, det tillader jeg ikke, udtale forrige Premierminister kort tid inden store dele af Bangkok blev begravet i mere end 1 meter vand. Samtidig har vestens befolkning måske oveni en generel tendens til ikke at lytte til militærdiktaturer

Politiet har været talstærkt mødt frem på forskellige meget turistbesøgte steder om aftenen, som gogo bar områder, og inviterede medierne med for at beskrive at de er der og vist billeder. Om politiet stadig er der uden medierne vides ikke.

Samtidig med disse garantier så har man aflyst en mindehøjtidelighed på stedet pgra man frygter for sikkerheden. Den skulle have været idag, men aflyst få timer inden.

Hvor står politiets efterforskning.

Jeg tænkte politiet holdt kortene tæt på kroppen, men det ser nu ud til at politiet ikke har meget at gå efter og ikke har nogle ideer om gerningsmand, medgerningsmand eller motiv.

Bangkok Bomber May Have Fled Thailand: Police

Så vidt jeg husker har politiet aldrig rigtigt fået opklaret nogle af de mange andre momber, granatangreb osv rundt i Thailand. Heller ikke de små eksplosioner der skete flere steder i Bangkok nytårsaften 2006 har der kunnet findes motiv eller gerningsmænd til eller granatangrebene under demonstrationer i 2014 hvor et af dem havde meget tydelige billeder af gerningsmandens ansigt.

De siger gerningsmanden meget vel kan have forladt Thailand men fortsætter eftersøgningen af spor og personer der kan hjælpe på vej.

Bangkok er fyldt med overvågningskameraer på gaderne og alle større vejkryds er der mange kameraer.

Det siges at gerningsmanden talte i telefon mens han kørte på motobike taxa fra stedet. Der må være bunker af informationer om telekommunikation der kan sige noget om andre han der var i kontakt med?

Men OK har de været så smarte at telefonen er smidt væk umiddelbart efter og manden har haft et sted at skifte forklæding og taget direkte i lufthavnen, så har de ikke mange chancer.

Der kom meget sent kom efterlysning af nogle personer på videoerne, og det kom ikke som "vi vil meget gerne tale med disse personer", men de blev umiddelbart nævnt som misttænkte. Og det kom ikke tydeligt frem i de udenlandske medier selvom det var udlændinge. Hurtigt at kunne afskrive nogle mistænkte må kunne lette efterforskningen. Der har ikke i de engelske medier været officielle opfordringe rtil udlændinge om at henvende sig til politiet.
Redigeret af Lars d. 24-08-2015 10:50
Lars
Lars
24-08-2015 11:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Det er ikke godt for turismen det som sker, hvis det ikke opklares hvem der står bag?

Talte med fem unge Malayer der skulle på ferie i Bangkok og havde været der fire gange før. De var bekymrede for at tage til Bangkok, men havde ikke aflyst turen, men flyttet den til Hua Hin. Det pgra af det som de hører i Malaysia er var 10 turiststeder i Bangkok som der skulle passes på.

Det siger noget om hvordan andre lande reagerer.

Ikke undervurdere de malaysiske turister. Der kommer mere end to millioner om året og overgåes kun af Kina i antallet af turister der kommer til Thailand.
Lars
Lars
24-08-2015 12:42
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Op til 75 % af overvågningskameraerne som kunne give input har ikke virket, skriver AP. Desuden er mange af de billeder de har af sløret kvalitet og der mangles udstyr som der bruges i TV kriminalserier siger

Det har været oppe for år tilbage da det blev besluttet at sætte de mange kameraer op for at højne sikkerheden - at de ikke virker. Men intet er gjort. Så det lidt spild af penge i første omgang?

Den aflyste mindehøjtidelighed blev altså først aflyst og senere gennemført alligevel og sker her ved 18-19 tiden.
Redigeret af Lars d. 24-08-2015 12:43
Lars
Lars
24-08-2015 16:38
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Besøgte Erawan Shrine i fredags og taget lidt billeder.

Stedet åbnede igen sidste onsdag. I fredags begyndte blomstersælgerne udenfor at sælge igen. Thaidanserne og deres musikere startede også igen fredag. De var alle sluppet uskadt fra eksplonionen. Hegnet omkring som blev beskadiget er også repareret midlertidigt.

Det regnede lige op til besøget så derfor ingen mennesker på det første billede her taget fra gangbroen ved BTS/Skytrain.

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-1.jpg

Blomsterhandlerne der sælger blomster, røgelsespinde og "guld" glimmer til at lægge inde ved helligdommen som er øverst til venstre:

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-2.jpg

Regnen lagde sig og der kom hurtigt folk. En stor del pressefolk og fotografer og tvstationer fra ind og udland.

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-3.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-5.jpg

Der var tidligere en bænk mere i rækken her:

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-6.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-7.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-8.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-9.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-10.jpg

Der var ikke stort opbud af sikkerhedsfolk, men politiet har en base lidt nede ad sidegaden og de går stille og diskret rundt på området hele tiden.

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-12.jpg

På BTS overgangsbroen var slet ikke nogle sikkerhedsfolk. Disse ved indgangene til et hotel og Erawan centret.
www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-13.jpg

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-14.jpg

Der var ikke megen trafik på vejen udenfor syntes jeg. Her set ned mod Central World Centret en fredag lige i starten af myldretiden, der virker meget tom eftersom det er en fredag og lige i starten af myldretiden. Syntes altid den vej plejer at have en del mere trafik.

Ej heller var der mere sikkerhed ved BTS og der var god plads trods det var sen eftermiddag.

Nogle shopping centre tjekker bilerne der kører ind. Dvs de åbner baggagerummene, men tjekker ikke inde i bilerne bag de tonede ruder. Der kan snildt ligge en bombe 10 gange større bag forsæderne som de ikke ser.

www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-15.jpg
Beklager kvaliteten er Dogme håndholdt hihi og det er kort klip.

Danserne danser dog ikke hele tiden. De danser når nogle betaler for det:
www.thaiguide.dk/images/erawan-shrine/erawan-shrine-11.jpg


Lars
Lars
29-08-2015 16:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Forskellige thaimedier rapporterer at politiet har anholdt/tilbageholder en mistænkt for bombeangrebet.

Det deles af vestlige medier og Bangkok Post har også en artikel.

Bangkok Post skriver det er en mand der har flere falske pas bl.a. tyrkisk, det nævnes nok fordi der har været snak/rygter om at han rejse med tyrkisk pas.

Politiet siger, at de endnu ikke er klar over hvilken nationalitet manden har.

Han er i første omgang anklaget for at være i besiddelse af sprængstoffer som skulle være fundet i den lejlighed i det ydre Bangkok, Nong Chok distriktet, som han blev anholdt i.
(tankerne fra Koh Tao kommer lige frem igen, med sprængstof der er fundet og hvem har lagt det der og ejer det - der er stort pres for at finde en gerningsmand)

På Thai medier kan ses at skribenterne stiller spørgsmålstegn ved om det er den rigtige osv. Da journalist spurgte politiet om det var den rigtige, blev politiet irriteret og spurgte tilbage "er du thai".

Kunne se ud til han har gjort noget ulovligt hvis det er hans sprængstoffer, men der er ikke kommet noget ud om koblingen til bomben for små 2 uger siden - udover de fundne materialer.

Premierministeren citeres for at sige han ikke er sikker på han er bombemanden, men mener han har forbindelse til ham/dem for der var måske to.

www.bangkokpost.com/news/general/673552/police-...

Billedet her skulle være af manden og sprængstofferne.

Redigeret af Lars d. 29-08-2015 16:57
Lars
Lars
29-08-2015 17:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Ekstra Bladet - Mistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdt
Lars
Lars
30-08-2015 11:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Den anholdte nægter at udtale sig eller samarbejde, siger politiet idag.

Det vel ganske god indikation af at der er noget galt.

Er det bombemanden eller en sammensvoren der er anholdt er det måske lidt foruroliggende at tænke på hvad alle materialerne til sprængstoffer er i lejligheden for. Er det "overskud" fra første bombe, ville jeg tro man ville forsøge at skaffe det af vejen.

Det er et ret afsides lille bydel helt i udkanten af Bangkok at han blev anholdt.

Premierministeren siger ifølge The Nation at han mener manden planlagde flere bomber.

Bangkok Post skriver at det er teledata der har ledt politiet på sporet.
Bangkok Post

Igår blev det informeret at det var et tip fra lokale om at en person der lignede gerningsmanden boede derude der ledte politiet på sporet.

Nogle officials citeres også for at bomben er hævnangreb for thailands udvisning af de kinesiske muslimer som har støtter fra samme mindre gruppe folk i Tyrkiet og støtterne der angreb det thailandske konsulat.

Måske derfor den anholdte også indtil videre beskrives som måske tyrker. Det afvises i første omgang af den tyrkiske ambassade.

Derudover er der en mindre tv station, Nation TV, som ser ud til at gøre sig i alternativ journalistik og nyheder.

Igår fandt simpelthen et billede på nettet af en selvmordsbombevest og satte billedet ind i udsendelse med politiets arbejde om sagen og det skulle vise at politiet havde fundet den på stedet.

Det gik også stærkt med politiets tv briefing om sagen igår, hvor de eller måske rettere en TV producer, også fik bragt samme internetbillede i sammenhæng med omtale og billeder af fund på stedet. Det blev dog først opdaget idag af politiet at det var galt.

Politiet advarer befolkningen om at dele billedet og at de kan straffes for det, selvom det blev er politiet som har været med til at dele det på alle landets kanaler. Disse briefinger sendes på alle stationer samtidig, hvor signalerne automatisk afbrydes for at sende disse ting og andre regeringsnyheder.

?rgerligt for politiets troværdighedsimage som de kæmper med.

I sidste uge fandt den kreative TV station på at de ville lave deres egen rekonstruktion og iklædte en mand samme tøj og tasker som bombemanden og sendte ham på samme tur med tuk tuk osv og gik rundt inde på Erawan Shrine området sammen med alm. gæster og sørgende. Med stort TV crew til at forevige det.

Formålet aldrig klart og de har undskyldt.
Redigeret af Lars d. 30-08-2015 11:36
Lars
Lars
30-08-2015 16:01
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Ser ud til der er mere kød på sagen og ihvertfald nogle mænd med bombe materialer.

Politiet har her søndag ransaget 9 lejligheder i beboelse i Min Buri bydelen nær ved hvor manden igår blev anholdt. Stadig helt i det nordøstligste af Bangkok. Samtlige resterende 21 andre lejligheder i blokken vil blive ransaget så snart lejerne er kontaktet.

Der har de fundet mere materiale som kan bruges til at lave bomber med. Politiet siger de har fundet frem til stedet efter "tip" fra den ellers tavse anholdte.

Lejligheden er lejet af en thailandsk kvinde som politiet nu leder efter.

Derudover leder politiet efter tre ukendte personer som på CCTV er set forlade lejligheden den anholdte boede i. Han har måske boet der med endnu en udlænding.

Forøvrigt er der stadig flere alvorlig kvæstede blandt de 120 sårede. Tidligere på ugen var omkring 15 stadig indlagt på intensivafdeling og andre indlagt på almindelig afdeling.

Bomb ingredients found in apartment

Police seek arrest warrants against three more foreigners

dr med videointerview
VIDEO DR??s journalist i Thailand: Politiet har sjusket med bombe-efterforskning

"Befolkningen i Thailand er utilfredse med, at det har taget 14 dage at anholde en mistænkt efter bombeangreb dræbte 20 og sårede 100.

Selv om politiet i Bangkok i dag anholdt den første mistænkte for bombeangrebet mod et hinduistisk tempel i Bangkok, der dræbte 20 og sårede 100 mennesker, så er utilfredsheden med efterforskningen blandt den thailandske befolkning høj."

Thailænderne virker engagerede i sagen på nettet og ja de virker ikke imponerede er også min opfattelse.
Redigeret af Lars d. 30-08-2015 16:20
Lars
gall
31-08-2015 08:04
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1009
Tilmeldt: 30.10.08

Lidt fra danske medier: http://www.fyens.dk/udland/Thailandsk-politi-ef...el/2775595

Om det forvirrer mere, end det oplyser må den enkelte afgøre.

Thailandsk politi efterlyser to nye personer for angrebFund af ingredienser til at lave bombe får politiet til at efterlyse en kvinde og en udenlandsk mand.

Politiet i Thailand efterlyser mandag også en udenlandsk mand og en 26-årig thailandsk kvinde i forbindelse med bombeangrebet i hovedstaden Bangkok 17. august.

De to efterlyses, efter at der er blevet fundet materialer, som kan bruges til at lave en bombe, i en lejlighed i en forstad til Bangkok.

- Vi har fundet sække med kunstgødning, ure og radioudstyr. Dele, der kan bruges til at lave bomber med, siger politiets talsmand Prawut Thavornsiri ifølge AFP mandag.

Lørdag blev en person anholdt mistænkt for at have tilknytning til bombeangrebet ved et tempel. 20 mennesker mistede livet.

Angrebet er det værste enkeltstående angreb i Thailands historie.
Thomas
Lars
31-08-2015 11:37
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Her billede som politiet har frigivet af de to efterlyste.

Billedet af thai kvinden er fra det ID kort hun har anvendt, da hun lejede den lejlighed hvor der er fundet det bombemateriale søndag. Navnet fra ID kort også offentligjort. Forudsat at ID kortet ikke er falsk.

Mandens identitet og nationalitet nævnt som ukendt.

www.thaiguide.dk/images/forum/efterlyste.jpg

Politiet har udbetalt dusør, så må antage at den anholdte mand er manden der placerede bomben. Politiet udbetalt dusør for bombemanden til sig selv

Uden relation til sagen her. Men alt andet lige ville jeg have troet at der skulle en form for domstolsafgørelse til at fastslå skyld eller en klippefast ubetinget tilståelse og troede ikke politiet havde den direkte dømmende magt selv i Thailand.

At dømme og give sig selv dusør vil måske ikke øge politiets omdømme hos befolkningen eller internationalt, også efter alle historierne der har været i årevis om at befolkningen ofte er bange/mistroiske overfor om uskyldige dømmes for at få løst sager - en stor dusør for at løse en gåde kan måske friste nogle?
Redigeret af Lars d. 31-08-2015 11:38
Lars
Lars
31-08-2015 17:59
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Familiemedlemmer til den eftersøgte muslimske thaikvinde siger at kvinden nu er i Tyrkiet hos sin mand og ikke har været i Thailand de sidste tre måneder.

Det kom frem da militær og politi har opsøgt hendes familie i nærheden af Phuket. www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=144102...

(det må immigrationsmyndighederne kunne be- eller afkræfte, hvis hun ikke er rejst med falsk pas)

Området den anholdte blev truffet i er et område med flere muslimer end resten af Bangkok og et område der er billigt at bo i og tiltrækker en del udlændinge i de billige boliger der.

Mere og mere peger i retningen af en muslimsk forbindelse?

Premierministeren siger der kan være en sammenhæng i retning af den muslimske gruppe, Uighurs, hvor 100 fra Kina blev nægtet asyl i Thailand tidligere i år og deporteret.

Thailand har også sendt en del der havde tyrkisk statsborgerskab tilbage til Tyrkiet. Nogle fra denne gruppe i Tyrkiet, ialt omkring 45.000 i Tyrkiet, gik amok da de andre blev sendt til Kina og angreb det thailandske konsulat.

Afslag på asyl til vore brødre fra andre lande - så begynder vi at bombe Jeres befolkning og turister - vil helst ikke tro den sammenhæng kan være rigtig - og er rene spekulationer.

Hvis nogle vil læse lidt mere om flygtningesagen er der lidt her - Why Thailand Forced Uighurs to Return to China

Omend enkelte/få ekstremister fra denne religion har for vane, at når de ikke er tilfredse, så slår man ihjel, skyder og bomber og nogle fra denne gruppe i Kina har også lavet flere terrorangreb i Kina.

Inden nogle forsøger at blive flygtninge i Thailand kan anbefales at tjekke lidt op. Thailand har en stram holdning til flygtninge og giver ikke umiddelbart flygtningestatus til nogle.

Ej heller ønskede Thailand at tage imod de muslimske bådflygtninge fra Burma og Bangladesh tidligere i år, hvoraf en del fra sidste land dog så ud til at søge lykken og flere penge og arbejde i udlandet. Flygtningene ønske dog heller ikke at komme til Thailand, men ville videre.

Ligesom Thailand heller ikke giver mulighed for familiesammenføring af indvandrere ved en permanent opholdstilladelse, men kun 1-årige midlertidige opholdstilladelser kan søges - ej heller selvom der skulle være børn involveret.
Lars
Lars
01-09-2015 09:59
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6714
Tilmeldt: 30.09.08

Nu, Nu skulle bombemanden være fanget.

Det har premierministeren netop meddelt - at de mener eller er sikre på det er den rette mand. Andre skriver det som at det er en "hovedmistænkt" der er anholdt og ikke defineret nærmere, men tidligere sagt at manden de anholdt forleden ikke er bombemanden.

Omend dusøren for manden blev udbetalt igår pgra en anden anholdelse.

Politiet har anholdt en udlænding i Sa Kaew provinsen som grænser op til Cambodia.

Men vist stadig så mange forskellige talsmænd for politiet at det er uklart hvem det menes personen er.

Men skulle være "hovedmistænkte" i sagen.

Der blev tidligere idag skrevet om at 6 personer tilknyttet immigrationen i Sa Kaew var blvet forflyttet i forbindelse med nogle skulle have fået mulighed for at passere grænsen.

Igår meddelte politiet at to mistænkte var i Cambodia og de havde beordret Cambodiansk politi til at finde dem. Mon lidt dusør til dem også skal til for at de virkelig lægger kræfter i det, nu de ser andre har taget puljen.

Kvinden der var efterlyst er der usikre informationer frigivet om, kun at inge rigtigt ved eller vil sige hvor hun er eller hvad forbindelse der kan være eller hun måske er ret uskyldig og blot har lejet lejligheden videre.

Politiet har nu tjekket at hun er rejst ud af Thailand, men det er de usikre på om er korrekt.

Medier har også nævnt at premierministeren har nævnt muligheden for at den anholdte forleden skulle være del af menneskehandelsring med de kinesiske muslimer, baseret på at manden hvade omkring 10 falske pas.

Der også udstedt arrestordre på yderligere tre "tyrkiske" mænd. De er anklaget for ulovlig besiddelse af sprængstoffer.

Beklager hvis det hele virker mere forvirrende end opklarende. Nogle gange over tiden beder myndighederne befolkningen om ikke at dele materiale der kan skade landets image eller sprede rygter.

Men nogle gange sker det også for myndighederne selv at der kommer mange forskellige forvirrrende og modstridende meldinger og meget impulsive svar til medier, at det kan give et pudsigt billede af opklaringsarbejdet? Medierne nok heller ikke uden skyld i deres hurtige og halve historier.

Det var vist også grunden til at Koh Tao mordsagen sidste år fik så stor opmærksomhed som den har fået.
Redigeret af Lars d. 01-09-2015 10:15
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Brand i Central World Bangkok - centret evakueret Nyheder 2 10-04-2019
Mindre eksplosion i centrale Bangkok onsdag aften Nyheder 1 05-04-2017
Slut med gadeboder ved Siam Square og Central World Shopping 3 12-07-2016
4 idømt livstid for granatangreb ved Central World i 2014 Nyheder 3 11-11-2015
Mindre eksplosion ved færgeleje i Chao Phraya floden Nyheder 2 18-08-2015
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 9
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 982
· Nyeste bruger: Fon Lukson
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder