Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
20 døde ved eksplosion nær Central World d 17/8
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
01-09-2015 12:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Der har været skrevet om at der nu skulle strammes op på immigrationens tjek af indrejsedokumenter og være mere grundige.

Men som altid er et system ikke stærkere end svageste led i kæden?

Den anholdte mand har fortalt politiet at han tog fly fra Tyrkiet til Vietnam med falsk pas. Tog uden problemer videre ti Laos og derfra kom han så let til Cambodia.

Ved grænsen til Thailand betalte han 18.000 baht til grænsefolkene for at komme ind i Thailand uden at vise pas.

Derfor er chefen for Sa Kaew immigration øjeblikkelig forflyttet til Bangkok og fem underordnede ligeså degarderet og skal møde hos chefen på torsdag.

Sa Kaeo immigration chief transferred in bomb case

Mon det er første gang noget sådan er sket på dette eller andre immigrationskontorer?

Manden er så rejst både ud af Tyrkiet, ind og ud af Vietnam, Laos og Cambodia uden problemer med et falsk pas.
Redigeret af Lars d. 01-09-2015 12:19
Lars
Lars
03-09-2015 19:29
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Må sige at efter en måske lidt tung start, ser politiet virkelig ud til at have fået fat i noget og efterforskringen kommer langt omkring og tror de har mere i ærmet.

Nu er der tre anholdte.
1.
I lørdags i lejlighed med sprængstoffer i det nordøstlige Bangkok. Ikke set om der er oplyst endelig identitet, men ikke thai.

2.
Tirsdag ved grænsen til Cambodia. Han er på den 9 personers lange liste over arrestordrer og passer med informationer fra et pas der er fra Kina og fra Xinjiang provinsen hvor Uighur folkene også holder til.

Hans fingeraftryk er også fundet på de bombematerialer som er fundet i lørdags. Læst men ved ikke om det er officielt at manden siger han var i området med bomben da den sprang, men han ikke placerede den.

3.
En 3. mand, thai, blev onsdag anholdt i det sydlige Thailand. Oplyses han har haft kontakt med en af de eftersøgte som ikke er fundet endnu.

Alle anholdte er fløjet med helikopter til Bangkok, hvor de opholder sig på en militærbase.

Det endnu usikkert om manden der placerede tasken med bomben er blandt de tre anholdte.

Eftersøgte:

Politiet har udstedt arrestordre på en thai kvinde som er lejer af en af lejlighederne som er blevet ransaget. Hun siger hun er rejst til Tyrkiet med sin tyrkiske mand for nogen tid siden og ikke kender noget til det.

Den 3. anholdte er oplyst at have haft kontakt til denne kvinde for nylig.

Ikke desto mindre kvindens information om uskyldighed, udstedte politiet igår arrestordre på hendes mand.

Der er også flere andre efterlyste.

Stramninger for udlændinge:
Har været nævnt at nogle frygter den lidt trivielle 90 dages rapportering vil blive mere kompliceret og kræve flere dokumenter af bopæl osv, men det ikke andet end rygter.

Det har været nævnt at det kan betyde flere stramninger bl.a. strammere opfølgning af kravet om at udlejere skal rapportere til politiet hvilke udlændinge de har boende.

Det også nævnt at der er udgivet ordrer om at følge den. Den officielle ordlyd fra National Council for Peace and Order statement om situationen 2. september er lidt blidere formuleret:

to assist in the procedures of officials, we would like to ask homeowners, and owners of hotels, apartments, and accommodation buildings, where there are foreigners staying in the accommodation, to inform officials at the nearest Immigration Bureau, or the local Police Station, within 24 hours of the foreigners?? arrival at your premises. This is in accordance with the Immigration Act B.E. 2522 (or A.D.1979)

Der er IKKE tale om at turister eller fastboende selv skal melde opholdssted. Hoteller skal gøre det for turister og udlejerne for lejere.

Umiddelbart nemt at lige stramme op her uden det koster noget. Men ok at udlejere måske lige får et kig på hvem de har boende lige nu. Bad guys vil nok alligevel komme igennem nåleøjet hvis de vil. Der masser af måder at finde sådanne smuthuller og bo hos venner og bekendte?

Den ene af de to anholdte er kommet ind ved at betale penge til immigrationspolitiet uden at vise sit falske pas.
Den anden ikke oplyst hvordan han kom ind, men ingen af dem ville være blevet "fanget" af rapporteringen. Det måske lettere sagt end gjort at få styr på dette ved grænserne.
Redigeret af Lars d. 03-09-2015 19:37
Lars
Lars
04-09-2015 15:26
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Politiet gjort et kæmpe arbejde med at finde bombematerialer og personer forbundet til det.

Men politiet har endnu ikke været ude offentlig at fortælle med hvori linket mellem personerne og bomben ved Erawan Shrine består - udover materialet skulle være lignende.

Idag siger politiet at DNA fra personen der blev anholdt ved grænsen til Cambodia ikke passer med det DNA som er fundet og menes at tilhører bombemanden. De mener ikke det er bombemanden, men har forbindelser dertil.

Politiet har selvfølgelig informationer, som de ikke fortæller.

Nyeste teori om motivet fra en regeringstalsmand kunne være forbindelser til menneskehandlere der er utilfredse med at deres forretning er under pres. Enten de anholdte selv menneskehandlere eller bestilt til det. Der er så linkene til Kina og Tyrkiet og så kan der så gættes videre derfra.

Thaikvinden der har været efterlyst, og efter hendes oplysninger er i Tyrkiet og ikke kender noget til sagen, har lejet en række boliger i samme område og videreudlejet ser det ud til.

Men hun har været usandsynlig uheldig med de lejere hun har fundet, for en del af boligerne ser ud til at være brugt til andet end lige at spise, sove og se TV.

Senest et raid mod et af hendes lejede huse. Denne gang dog ikke bombemateriale men derimod mange liter væske, som kan bruges til at fremstille narkotika.

Manden fanget ved grænsen er set i dette hus, ligesom hans fingeraftryk er fundet i et andet af hendes lejemål og i den første lejlighed med den først anholdte.

Historien om den anholdte ved grænsen bliver mere forvirrende med medier der skriver at manden blev pågrebet i lufthavnen i Phnom Penh i Cambodia og i hemmelighed fragtet tilbage til Thailand over grænsen. Han var en af dem som var efterlyst i Cambodia. Politiet har heller ikke fortalt hvor i grænseområdet de spottede ham.

Fra blandt andet Bangkok Post
Lars
Lars
08-09-2015 09:47
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Skal man tro mediernes versioner af en af de anholdtes forklaringer er den egentlige bagmand som altid en kujon og har ladet en masse små fisk tage skraldet.

Den man der blev anholdt som nummer 2 ved grænsen til Cambodia har tilstået at være i besiddelse af debombematerialer der er brugt ved bomben.

Derudover skulle han have sagt:

Han lavede bomben og kom den i en rygsæk. Han lagde den et sted nær Bangkok Hovedbanegård. Der kom selve bombemanden i den gule trøje og byttede rygsækken med en anden.

Manden siger, at han aldrig mødte selve bombemanden.

Manden siger bagmanden arrangerede det hele via WhatsApp og bl.a. gav ordrer til den anholdte om at købe materialerne og at bagmanden forlod Thailand dagen inden bomben og har været så smart at de involverede ikke har haft kendskab til hinanden.

Politiet siges dog ikke at være sikre på mandens forklaringer.

Så er der den anden bombe som blev smidt i vandet ved floden og sprang nede i vandet dagen efter. Ikke set noget om hvad han siger om denne bombe.

Indtil sidste uge var der 8 efterlyste og 2 anholdte. Så blev en 3. anholdt og senere som en arrestordre på ham.

Nu er der kommet endnu to arrestordrer.

Men kun 2 af de 10 efterlyste er fundet/anholdt, plus en som kom til som ekstra undervejs.

Den først anholdte blev forleden fremstillet i grundlovsforhør indenfor tidsfristen som gælder i Thailand. Idag den anden. Ingen af dem har indtil nu haft advokatbistand, men det kan skyldes ingen er sikre på hvem de er og hvor de kommer fra og derfor kan ambassader ikke komme til at yde bistand. De anholdte ønsker åbenbart ikke denne bistand.

Den lidt mystiske thaikvinde som er efterlyst da hun er lejer af flere vigtige steder og bedyrer sin uskyld kan politiet nu ikke mere få kontakt til. Hun har tidligere sagt at hun ville komme hjem og rense sit navn, men det endnu ikke sket. At bevise at hun ikke kender noget til sagen kan måske også være vanskeligt og vil uanset skyld nok ende i en celle et godt stykke tid.

Mere om sagen hos KHAOSOD ENGLISH
Lars
Lars
08-09-2015 13:23
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Efter dagens retsmøde med manden der har tilstået noget, blev der arrangeret hvad der skulle være en rekonstruktion af hvad manden havde lavet i en af lejlighederne.

Men endte vist også i et medieshow hvor manden blev vist frem.

pbs.twimg.com/media/COXhucWUkAAsw7d.jpg

Fra Wayne Hay, Twitter

pbs.twimg.com/media/COXoWhFVAAASAIr.jpg

Fra Panu Wongcha-um, twitter

Imorgen fortsætter rekonstruktionerne nær Bangkoks Hovedbanegård.

Retsplejeloven er vist anderledes i Thailand end i Danmark. I Thailand må billeder, navne, Id kort informationer og adresser samt for udlændinge pasinformationer på sigtede gerne offentliggøres så vidt forståes. I mange tilfælde laves pressefremvisninger af anholdte/sigtede umiddelbart efter anholdelser, hvor de sigtede ofte holder et skilt med deres navne på.

Tilføjet: Billederne af mistænkte er altid med de mistænkte og en række politifolk med på billedet. Lidt samme stil som en jæger viser sit bytte frem, altså at vise politiet har gjort et godt stykke arbejde?
Redigeret af Lars d. 08-09-2015 15:44
Lars
Lars
13-09-2015 12:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Der har været lidt dødt en tid, men lidt nyt og medierne hungrer selvfølgelig efter mere nyt og noget på rygtebasis

Politiet siger de har identificeret det de kalder netværkets bagmand.

Han skulle rejse med gyldigt kinesisk pas og bærer et ikke typisk kinesisk klingende navn, Abudustar Abdulrahman.

Tidligere meddelte politiet at manden var rejst til Kina og derfra til Banghladesh og der var samarbejde med Bangladehs om at finde ham. Senere om udlevering fra Kina. Der blev vist billede af en person som skulle være denne mand. Billede taget ved paskontrollen ved udrejse af Thailand.

Idag siger politiet at de ikke mener han har forladt Thailand.

Så til hvad medierne skriver:

Selve bombemanden er måske identificeret.Rygter om at bombemanden skulle være anholdt i Malaysia afviser politiet eller de afviser at kommenterer på det, alt afhængig hvilket medie der læses.

En navgivet pakistansk mand skulle have overført relativt stort pengebeløb til de tyrkiske mand som er gift med en efterlyste thailandske kvinde.

Politiet skulle have undersøgt stedet hvor han skulle have boet i Bangkok, men han var der ikke. Medier skriver han forlod Thailand 5. september.

Både den tyrkiske mand og hans thailandske kone har været efterlyst i længere tid.

Mere hos The Nation og Thai PBS
Redigeret af Lars d. 14-09-2015 09:41
Lars
Lars
14-09-2015 10:36
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Medierne var ikke helt galt på den.

Malaysisk politi fortæller ifølge AFP, at de har anholdt tre personer for nogle dage siden. En pakistansk mand og to malayer, en af dem en kvinde.

Søndag blev yderligere en adresse i Bangkok ransaget af politiet og tre kvinder blev taget med på stationen til afhøring. Det var en beboelse for kvinder, kollegium, i Din Daeng distriktet og lejligheden menes at have været brugt til opbevaring for personer fra bombegruppen.

Der boede to kvinder og for et par måneder siden bestemte den ene kvindes mor at der skulle bo en af hendes venner der også.

En person omkring lejligheden skrives at have hjulpet gerningsmændene, med taxa til en af bombemændene og flytning af nogle ting til kvindernes lejlighed fra pakinstaneres lejlighed som blev ransaget forleden.

Så indtil videre er de anholdte og eftersøgte fra Thailand, Tyrkiet, Malaysia, Pakistan og den vestlige del af Kina, hvor Uighurs muslimerne også holder til og nogle efterlyste er der ikke sat nationalitet på.

De omkomne var fra
6 Thailand
5 Malaysia
4 Kina og Hong Kong
1 Singapore

4 ukendt (for undertegnede)

Siden bomben har Thailand strammet op ved indrejser i Thailand og vil tjekke personer mere grundigt og forsøge at lukke hullet ved grænsen hvor det er lykkedes mindst en at komme ind med penge under bordet uden at vise pas.

Ikke at blande EU/Schengen politik ind i det, men grænserne dertil er i øjeblikket pivåbne for alle som vil ind.
Redigeret af Lars d. 14-09-2015 11:15
Lars
Lars
16-09-2015 16:01
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Der ventes stadig på det store gennembrud og at nogle af de hovedmistænkte efterlyste bliver anholdt.

De seneste par dage har politiet opfordret medierne til ikke at løbe med halve historier der kan skabe rygter osv. Omvendt er meldingerne nogle gange skiftende.

Forleden formiddag afviste politiet på pressemøde at der var anholdt mistænkte i Malaysia. Det skete næsten samtidig med at politiet i Malaysia meddelte de havde anholdt tre.

Men igår meddelte politiet at de så en sammenhæng mellem bomben og muslimer og det var hævn for asylafslaget til muslimer fra en gren der hører til i Kina og Tyrkiet og sammenhæng bekæmpelsen af den menneskesmuglerring som var omkring disse flygtninge samt sammmenhæng med angrebet på det thailandske konsulat i Tyrkiet efter Uighurs muslimerne havde fået afslag og var sendt videre.

Senere var premierministeren ude og tage afstand fra dette, da ingen havde taget ansvaret og intet var bevist. Også polititoppen var senere ude og dementere.

Thailand og Tyrkiet er lidt uenige om hvor meget kontakt der er mellem de to lande i forbindelse med efterforskningen, hvis nogen overhovedet.

Thailand siger en del af de efterlyste er tyrkere og at de har kontakt til de tyrkiske myndigheder for at få Tyrkiets hjælp og input.

Tyrkiet siger de ikke har fået henvendelser fra Thailand eller fået svar på nogle af de henvendelser de har sendt til Thailand for at høre hvad det drejde sig om.

Hvem der har ret er så uvist.

Den først anholdt siger nu ifølge politiet at han ikke har noget med det at gøre. At han er blevet smuglet ind i Thailand af smuglere en uge efter bomben sprang og tvunget til at være i den lejlighed han blev anholdt i men troede han skulle til Malaysia og arbejde. Han kom ind ved at grænsepolitiet var bestukket. Grænsepolitiet må have svaret på hvordan han kom ind.

Et af USAs punkter i at bekæmpe menneskehandel/smugling er at officials roller skal undersøges og dømmes hvis der er noget at dømme for. Ved ikke om der kigges nærmere på politiet som her modtog korruption og om der er flere sager eller denne sag og andre sager afgøres med forflyttelser.
Redigeret af Lars d. 16-09-2015 16:24
Lars
gall
23-09-2015 11:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1014
Tilmeldt: 30.10.08

Malaysisk politi har anholdt yderligere otte personer, der mistænkes for at være involveret i det dødelige bombeangreb i den thailandske hovedstad, Bangkok, i sidste måned.

De anholdte er fire udlændinge og fire malaysiere, der blev pågrebet i hovedstaden Kuala Lumpur og i delstaten Kelantan, oplyser myndigheder i Malaysia.
http://ekstrabladet.dk/112/mala...
Thomas
Lars
24-09-2015 15:12
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Kort efter Ekstra Bladets melding igår, kom thai medier med en opfølgning.

Khaosod siger, at vice-politichefen tirsdag var i Malaysia og onsdag efterfølgende fortalt at der ikke er nogle anholdte dernede som er interessante for sagen.

De er anholdt i sidste uge pgra menneskesmugling og illegal indvandring, men ikke umiddelbart nogen sammenhæng med bomben siger politiet altså. De fire udlændinge formodes at være etniske Uighurs muslimer (ingen ID)

Han tog afsted på baggrund af mediehistorier om at bombemanden var iblandt og mente det var nødvendigt at tjekke disse historier.
Vice-politichefen informerede tilsynelandende pressen om dette, mens hans chef ikke vidste han havde været afsted eller om resultatet af rejsen, men senere bakkede op om rejsen. Kunne nogle gange se ud som om Khaosod er lidt mere kritisk, mens Bangkok Post er den politisk korrekte. Jeg ikke altid sikker på hvad Khaosod citerer noget og hvor de selv bygger historien op.


Bangkok Bombers Not in Malaysian Custody, Deputy Police Chief Rules

Bangkok Bombers Rumored to be in Malaysian Custody

Politiet mangler lidt et afgørende gennembrud i sagen. De har mange eftersøgte, nogle med navne på, og har to anholdte som er de små fisk og den ene påstår han først kom efter bomben.

Der udspiller sig også en lille kamp mellem medierne og politiet.

I sidste uge bebrejdede politiet medierne for at være skyld i at gerningsmændene var undsluppet pgra mediernes megen skriveri.

Jo de er meget aktive og har mange teorier som ikke holder vand og der er nok kommet mere ud end det er normalt i dansk efterforskning, også fra politiets side. Har medierne venner i politiet? Ihvertfald mange oplysninger fra unavngivne kilder og mange vidner der også gerne vil i pressen.

Politiets tradition for at vise deres resultater af arbejdet og fremstiller formodede gerningsmænd og de ting som evt relaterer dertil som narko, våben og tyvekoster har måske også været lidt med her.

Ved den første anholdelse postede politiet billeder af den anholdte, stedet og det de havde fundet og forskellige sammenhænge til andre personer, til både og i TV. Senere da en blev anholdt ved Cambodia kom der også billeder og information om sammenhænge meget hurtigt ud.

Pressen blev inviteret med til rekonstruktioner og de sad også med da politiet besøgte en efterlysts familie og snakkede med dem udenfor et hus og kunne rapportere om LINE kommunikation mellem familien og den eftersøgte.

Men er der så mange af forskellige nationaliter indblandet og falske ID papirer er det lidt af en udfordring de er oppe imod.

Seneste medierygte har været at en af de anholdte skulle have tilstået at være bombemanden, men det afviser såvel hans forsvarer og politiet. Manden siges løbende at ændre forklaring.

Politiet udbetalte dusøren for at finde bombemanden til politietaten selv efter første anholdelse, men bombemanden er altså stadig ikke kendt.
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Brand i Central World Bangkok - centret evakueret Nyheder 2 10-04-2019
Mindre eksplosion i centrale Bangkok onsdag aften Nyheder 1 05-04-2017
Slut med gadeboder ved Siam Square og Central World Shopping 3 12-07-2016
4 idømt livstid for granatangreb ved Central World i 2014 Nyheder 3 11-11-2015
Mindre eksplosion ved færgeleje i Chao Phraya floden Nyheder 2 18-08-2015
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 2
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,013
· Nyeste bruger: Gina124
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder