Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - som turist - Shopping
Sukhumvit i Bangkok skal ryddes helt for gadeboder og køkkener
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
03-10-2016 10:37
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Er Bangkok på vej til at blive det nye Singapore med kun høje betonhuse og shoppingcentre?

Alle gadeboder skal efter myndighedernes plan være væk hele døgnet på Sukhumvit Road fra Soi 1 - 21. Det skulle efter byrådets plan komme til at gælde både selve hovedgaden og de små sidegader. Der startes ud med de ulige soi-numre.

Der er sikkert lagt op til et kattens leg med musen, hvor de handlende vil gøre alt for at forsøge at slå lejr når der er fri bane.

Nogle handlende snakker om at der skal betales bestikkelse til et kontor for at have boderne, som ellers skulle være gratis på allokerede områder. Op til 3.000 baht per madbod med tre små borde. Det bliver til en del indtægt med måske 100 boder.

For et par år siden ville myndighederne gøre det samme og dengang blev det kompromis, med at der kun måtte være boder om aftenen.

Tiden må vise om det lykkedes at få ryddet gaderne. Sidst måtte der stå betjente på gaderne i nogen tid for at sikre de ikke kom tilbage. Udholdenhedskamp.

Der kunne være en grund, men tror ikke det er den hvis det også gælder madboderne. Salget af kopivarer fra boderne, som USA bl.a. ikke er specielt tilfredse med.

Alt det skriver Khaosod English mere om.

Kommer der ikke ofte, men de seneste gange syntes jeg kunderne der vandrer mellem boderne langt overvejende er fra mellemøsten og Indien og længere og længere mellem vesterlændinge som tidligere var i overtal.

--

Hvad mon der skal ske med natboderne, der sælger alkohol fra små udendørs barer på fortovene?
Ja de har altid været ulovlige (og ret dyre at få lov at have der), men ingen har endnu set dem. De er åbne fra efter midnat til sen morgen, hvor de etablerede steder inde bag på fortovet skal være lukkede og det tjekkes om de lukker.
Muito complicado.

Pudsig historie om de gadebarer. Først i 00'erne indførte daværende regering skrappe lukkeregler for barer, som gjorde nogle skulle lukke ved midnat. Indtil da var der ikke rigtigt nogle gadebarer. Efter den nye lukkelov, som blev håndhævet ved tjek, er fortovsbarerne skudt op ude i det fri og fået lov at være åbne. Forbud giver basis for nye forretningsmodeller?

Forøvrigt arbejdes igen på at få barer til at lukke efter reglerne. Arbejdes på at indføre kl. 01 lukketid for mange barer og natklubber i nogle dele af landet.
Redigeret af Lars d. 03-10-2016 12:10
Lars
Lars
06-10-2016 16:07
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Var tilfældig forbi Sukhumvit igår og det ser ud til at myndighederne mener det alvorligt med at gadeboderne skulle væk, både eftermiddag og aften.

Der var ingen boder. Som med eftermiddagsrydningen sidste år, var der grupper af betjente med jævne mellemrum og et "hovedkvarter" på fortovet med stor banner og borde og stole og overdækning som informationsområde og skiltning forskellige steder med de nye regler.

Byplanlægning, byfornyelse, byforskønnelse, lettere at komme rundt eller hvad det nu er.

Samme er sket for Siam Square området i denne uge, hvor der har været mindre demonstationer fra de handlende og de har vist fået lov til i det mindste at mødes med myndighederne om det. De handlende siger de vender tilbage. Det gør officials sikkert også for at forhindre det.

Silom Road er også blevet uden gadehandlere i denne uge.

Khao San Road - mon der sker noget eller lader de denne lille enklave leve videre i sit egen "fristadsagtige" atmosfære?

Her fra igår.

Mellem Soi 5 og 7.

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-soi-5-7-evening-1.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-soi-5-7-evening-2.jpg

Ved Soi 7
www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-ved-soi-7-evening.jpg

Soi 7 ligger helt øde hen, plejer at være fyldt med boder. Lidt nede ligger Beer Garden helt alene, alle andre butikker i soien er rømmet (for nedrivning?)

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-soi-7-evening.jpg

Kønt - det er det måske ikke med de grønne telte?

Men jo det er en af charmerne og mange turister elsker at se det og bruge markederne. Men de fleste vil nok helst ikke have at strøget i byen derhjemme så sådan ud?

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit2505144.jpg
Redigeret af Lars d. 06-10-2016 16:47
Lars
A12019
06-10-2016 17:43
Bruger
Antal indlæg: 136
Tilmeldt: 28.02.12

Rømningen af SukhumviT Rd er en af de bedste nyheder i lang tid og jeg har lidt svært ved at få armene ned igen Smile

Jeg var også et smut forbi nedre Sukhumvit i går aftes og det var lidt mærkeligt at kunne gå til Asoke uden at skulle manøvrere gennem en hel folkemængde mellem skrammel-boderne.

Jeg kommer ikke til at savne boderne og glæder mig til et andet miljø når/hvis de eksisterende forretninger måske vil bruge pladsen foran vinduerne til udstilling og salg.

Nu håber jeg så bare, at der bliver gjort noget ved alle de afrikanske narkosælgere udenfor 7-11 omkring soi 13/15? og de (vistnok) indiske ur-sælgere omkring mrt-udgangen på hjørnet overfor Terminal 21.

Kunne være fint med lidt handel på begrænsede områder men det kan sikker ikke kontrolleres og ender nok med at tage overhånd.
Lars
10-10-2016 16:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg er nok tilbøjelig til at være enig med dig Farang Baa. men ved mange turister er vilde med det liv der er og de varer de sælger og rigtigt mange thailændere bruger de andre områder meget. Mange ansatte køber også deres frokost ved gadehandlerne.

Men de skabte lidt liv i gaderne som byen der aldrig sover og som jeg da også håber kan skabes på en ny måde at udnytte fortovene på og så de ikke behøver at gå hen over sidegaderne og fodgængerovergange i lyskryds.

Og afrikanerne, ja de gavner vist ikke rigtigt noget de steder hvor de visker "can I help you with something". Men ingen har set dem endnu. Dog så jeg at der forleden var razzia i Sukhumvit Soi 3, Soi Africa, og 30 personer med mørk hudfarve, som thailandske medier beskriver dem, blev taget med.

ThaiPBS skriver idag, at der nu er lykkedes myndighederne at vinde 127 handelsområder i 35 af byens 50 distrikter tilbage til folket fra 18.000 gadehandlere.

Det er bl.a. Siam Square shopping området, Ratchaprasong intersection (krydset ved Central World og Erawan), Pratunam, Silom Road, Sukhumvit Road, Petkasem Road i Bang Khae, Paholyothin Road i Phya Thai.

"Fristaden" Khaosan Road er ikke omtalt, endnu.

Målet er at vinde fortovene tilbage i 48 distrikter inden august 2017.
--

De handlende tilbydes ofte andre standpladser, men det vist ofte ret øde under broer og lign. og langt fra samme kundegrundlag.

Panthip Elektronik Center er til gengæld blevet renoveret med nye gulve og maling, men stadig mange små butikker rundt omkring.
Redigeret af Lars d. 10-10-2016 16:58
Lars
A12019
16-10-2016 06:42
Bruger
Antal indlæg: 136
Tilmeldt: 28.02.12

Lars skrev:
Jeg er nok tilbøjelig til at være enig med dig Farang Baa. men ved mange turister er vilde med det liv der er og de varer de sælger og rigtigt mange thailændere bruger de andre områder meget. Mange ansatte køber også deres frokost ved gadehandlerne.

Men de skabte lidt liv i gaderne som byen der aldrig sover og som jeg da også håber kan skabes på en ny måde at udnytte fortovene på og så de ikke behøver at gå hen over sidegaderne og fodgængerovergange i lyskryds.

...
...
...

De handlende tilbydes ofte andre standpladser, men det vist ofte ret øde under broer og lign. og langt fra samme kundegrundlag.

Jeg glæder mig stadig over rydningen ved siam og nedre sukhumvit fra soi 3-21 og tror, at den bedre plads på fortovene vil åbne op for mere salg foran butiksvinduerne og at det på sigt måske bliver en bedre forretning for de tilbageværende 'boder'. Jeg kan allerede nu mærke en lidt mere afslappende stemning sammenlignet med tidligere hvor man bare skulle gennem mylderet hurtigst muligt. Måske lidt naivt men jeg tror på, at 'rydningen' ender med noget godt.

Jeg savner til gengæld madboderne og håber at der bliver slækket lidt på restriktionerne og synes at myndighederne burde se på fremkommeligheden for fodgængerne i stedet for bare at forbyde alt salg på fortove uanset hvor brede de nu engang måtte være.

Den restriktive tilgang har også betydet et farvel til blomster-pigerne udenfor 'Erawan Shrine' som ligger tæt ved Central World. Min sædvanlige nuddel-suppe-pusher og andre småboder mellem soi 20 og 22 har også fået besked på at flytte deres boder væk fra fortovet og er nu rykket helt ind til butiksvinduerne. Den frigjorte plads tættest på sukhumvit road bliver nu brugt som parkeringsplads for mc'ere...
Lars
14-02-2017 14:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Farang baa skrev:

Jeg glæder mig stadig over rydningen ved siam og nedre sukhumvit fra soi 3-21 og tror, at den bedre plads på fortovene vil åbne op for mere salg foran butiksvinduerne..


Det er jeg enig i og bruge lokalplaner af en art til at indrette byen? Lokale skal jo stadig have mad og frokost osv på gaderne.

Men glæder var kort. Var forbi i den nedre del af Sukhumvit forleden aften og mødte dette:

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-gadeboder-feb-2017-2.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/sukhumvit-gadeboder-feb-2017-1.jpg

Syntes der var ret mange indiske gadehandlere, hvordan de får lov ved jeg ikke - måske det altid været sådan. Men de lovlydige sælgere der er flyttet til andre steder, taber og dem der bryder loven vinder?

Var forbi On Nut for vel en måned siden og der var alt også væk, også spisestederne.

Politiet har vist også travlt med andre nye forsøg på at få lidt mere trafikorden.

Kampen for at få scootere til ikke at køre på fortovene - selvom det er hurtigere for dem - og få biler og scootere til ikke at parkere på fortovene. Det gælder formentlig også de betjente på tohjulede på fortovene?
Sat forskellige forhindringer op mange steder. Men heller ikke altid nemt - selvom bøderne kan være op til 5.000 baht.

www.thaiguide.dk/images/forum/fortove-pale-1.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/fortove-pale-2.jpg
Redigeret af Lars d. 14-02-2017 15:04
Lars
A12019
15-02-2017 08:37
Bruger
Antal indlæg: 136
Tilmeldt: 28.02.12

Lars skrev:
Men glæder var kort. Var forbi i den nedre del af Sukhumvit forleden aften og mødte dette:

...
...
...

Syntes der var ret mange indiske gadehandlere, hvordan de får lov ved jeg ikke - måske det altid været sådan. Men de lovlydige sælgere der er flyttet til andre steder, taber og dem der bryder loven vinder?

Var forbi On Nut for vel en måned siden og der var alt også væk, også spisestederne.

Ja, glæden var kort men jeg håber så at Sukhumvit kan blive ryddet for gadehandlere på et senere tidspunkt. Jeg læste vist noget om at der afventes udfaldet af en retssag men er ikke helt sikker.

Jeg kender ikke til de indiske gadesælgere medmindre du mener de indisk-lignende personer som prøver at sælge falske Rolex-ure? Jeg forstår ikke at de kan få lov til at fortsætte deres salg og er ret irriteret over deres forsøg på salg, især ved metroudgangen i Asoke-krydset overfor Terminal 21.

Jeg forstår heller ikke at de afrikanske 'narkohandlere' kan fortsætte deres handel (eller hvad de nu laver) udenfor 7/11 overfor Chuvit-parken omkring Sukhumvit 13/15. Stod det til mig, ja så blev de, sammen med de indiske gadesælgere, smidt ud af landet med det samme.

Apropos On-Nut så har du ret i at der er ryddet op på den ulige side fra bts-stationen og hen til BigC. Der er dog stadig madboder på den lige side mellem soi 48/3 og soi 50. Der skulle også være lavet et nyt 'mindre' marked lige ved siden af BigC, med nogle madboder og salg af diverse varer.
gall
16-02-2017 08:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Fortovet ved Pratunam var pænt ryddet - Men områderne ved Bobae ligner sig selv.

Thomas
A12019
04-03-2017 15:10
Bruger
Antal indlæg: 136
Tilmeldt: 28.02.12

Yes, det ser ud til at den nedre (ulige) del af Sukhumvit Road i Bangkok igen er fri for gadehandlere, i hvert fald på den del af fortovet som vender ud mod Sukhumvit. Der er dog nogle få stader på butikssiden af fortovet men det skyldes måske velvilje eller andet fra grundejernes side.

Kan så kun håbe at det bliver lidt mere permanent end da initiativet blev påbegyndt sidste år. Klokken er nu omkring 21 og jeg håber så ikke at de manglende butikker skyldtes det 'tidlige' tidspunkt.
Lars
18-04-2017 10:52
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Farang baa skrev:
Jeg kender ikke til de indiske gadesælgere medmindre du mener de indisk-lignende personer som prøver at sælge falske Rolex-ure?


Det var de helt almindelige faste stande ved soi 3 og 5. Der stod indere og solgte og jeg spurgte en af dem direkte. Troede ikke det var muligt, selvom indere har nogle privilegier på nogle områder. Jeps dem der går rundt kan være en udfordring..

Farang baa skrev:
Jeg forstår heller ikke at de afrikanske 'narkohandlere' kan fortsætte deres handel (eller hvad de nu laver) udenfor 7/11 overfor Chuvit-parken omkring Sukhumvit 13/15. Stod det til mig, ja så blev de, sammen med de indiske gadesælgere, smidt ud af landet med det samme.


Lige nær billederne jeg lagde i andet indlæg stod 5-7 afrikanske gadeludere (de er rimeligt nemme at spotte og de venter ikke på bussen). Det måske lidt af det samme. Nogen har måske ikke interesse i at de fjernes? Narkohandlerne kan være ret agressive? - oplevet dem for en del år siden - så længe siden at jeg troede det var løst. Samme problematik måske om gadebarerne som var der om natten, selvom barerne indenfor ikke måtte have åbent. Ordensmagten kunne godt komme ind og tjekke de etablerede barer, men så ikke dem udenfor.

Du skrev der måske er retssag om stadepladserne. Det burde være ret let uden særlig lovgivning at fjerne den del af butikkerne som sælger medicin ulovligt, kopivarer og pornografi?
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Alle skal nu have negativ COVID test inden afrejse til Danmark - gælder fra 9. januar Nyheder 15 20-01-2021
Thailændere der skal til Thailand - hvordan? Visum til Danmark 54 18-01-2021
Dansk naturist resort i Bangkok Bangkok 3 11-11-2020
Så kom "fodlænken" der skal holde øje med turister Sundhed og medicin 14 31-10-2020
At date en Thai pige: Er det helt umuligt? Kærester m.m. 5 19-10-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 5
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,046
· Nyeste bruger: Stefan
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder