Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Kongeligt
Begravelse af Kong Bhumibol bliver i oktober
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
03-03-2017 09:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Ifølge Bangkok Post forventes begravelsen/kremeringsceromonierne for Kong Bhumibol Adulyadej at finde sted sidst i december i år.

HKH Princesse Maha Chakri Sirindhorn, lillesøster til thailands nye Konge, har som rådgiver foreslået regeringen at begravelsesceremonierne afholdes over fem dage i perioden fra 25 - 29. december.

Kong Bhumibol Adulyadej ligger i øjeblikket i Grand Palace og begravelsesceremoni vil blive i nærliggende Sanam Luang, hvor der i øjeblikket er ved at blive opført krematorie og en række andre faciliteter.

Den første dag bliver der ceremonier i Dusit Maha Prasat Throne Hall, hvor Kongen er i øjeblikket.

Den anden dag vil Kongen blive flyttet til krematoriet i Sanam Luang, hvor kremeringen vil ske.

De kommende tre dage vil foregår forskellige ceremonier som hører sig til traditionerne.

Dette bliver givet en følelsesladet tid i Thailand og blive en form for sørgeperiode.

Tabet af Kongen og sorgen er langt fra overstået og forleden aften var der en flere timers lang direkte TV-udsendelse på flere/alle kanaler fra rituelle handlinger i Grand Palace, hvor Thailands nye Konge Rama X deltog. Disse udsendelser sendes så der kan vælges mellem thai eller engelsk kommentator (ihvertfald på kabelnettet)

Bliver det perioden mellem jul og nytår kunne det godt tænkes at kunne påvirke jule og nytårsarrangementer og f.eks. alkohol og musik.

(Admin 18/4 - ændret overskrift fra "forventes sidst i december" til "bliver i oktober" )
Redigeret af admin d. 18-04-2017 11:39
Lars
Lars
18-04-2017 11:35
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Det skulle nu være fastlagt hvornår Kong Bhumibol Adulyadej, der døde sidste oktober, skal begraves.

Ceremonierne vil finde sted på Sanam Luang:

25-29. oktober iår.

Selve kremeringen bliver

26. oktober.

scontent.fbkk9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17903958_1788411747839351_4368543485006934489_n.jpg?oh=fe52542415cef657b58c5fa79d58413e&oe=59901EA3
Lars
Lars
13-09-2017 15:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Begravelsen af afdøde Kong Bhumibol Adulyadej nærmer sig i næste måned. Kongen døde 13. oktober sidste år.

Det vil officielt strække sig over 5 dage og med 26. oktober som officiel helligdag og foregå på og ved Sanam Luang (kort nederst).

Jeg har ikke set nogle officielle udmeldinger om specielle forholdsregler som udlændinge bør tage i denne periode. Næsten unødvendigt at opfordre til alm. sund fornuft og respekt for thailænderne i disse svære dage.

Men der vil være mange tilrejsende fra oplandet og der vil være trafikale problemer nogle steder og omlægninger af trafikken og generelt mange flere mennesker nogle steder. Det vil måske være sværere at få en taxa, tuk-tuk eller motobike taxa end normalt og Skytrain og Metroen vil måske være hårdt belastet.

Der forventes mange fra oplandet vil komme til Bangkok i fly, biler, busser og tog. Der vil være rigtigt mange mennesker omkring Sanam Luang hvor kremeringen vil ske og andre steder i byen hvor busser vil stoppe og folk skal måske overnatte og have fortæring.

Der vil givet være store trafikomlægninger og adgangen begrænset omkring Sanam Luang og Grand Palace. Det vil sikkert påvirke trafikken til og fra Khaosan området der ligger meget tæt på.

Grand Palace, lige op ad Sanam Luang, er der afdøde Konge er indtil kremerings ceremonierne og vil tro der vil blive lukket til Grand Palace i en periode, men ikke set noget officielt endnu.

Hele begravelsen vil blive sendt på samtlige tv kanaler i Thailand og der er stort forberedelsesarbejde med transmissionerne allerede og vil bruge mere end 120 kameraer og 18 OB vogne til at dække det.

Thailandske TV kanaler er blevet påbudt at dæmpe farverne og justere programfladen fra 1. oktober og til en måned efter Kongens dødsdag 13. oktober.

Set lidt forskellige formuleringer, men indtil 20. oktober skal sendes Kongerelateret TV eller indholdet skal være justeret til at passe til situationen. Fra 21 - 29. vil der muligvis blive sendt specialprogrammer til ære for afdøde Konge på alle kanaler.

Indtil en måned efter Konges dødsdag vil TV sende i dæmpede farver og måske specielt program. Nogle websider vil skifte til sort/hvid som vi så det i tiden efter Kongens død.

Men intet er nok mere fast end det kan ændres på nogle områder når tiden nærmer sig. Der er ingen rigtige erfaringer med afholdelse af så vigtig begivenhed i nutiden, så der er ikke nogen drejebog som ved en almindelig begravelse.

--

Ihverfald i Bangkok kan stadig ses at mange klæder sig i sort tøj og/eller bærer lille sorte emblem/sløjfe på trøjen ved specielle anledninger og steder. Ved privaten er ligeså stadig opsætning med Kongens billede og passende pynt omkring i sort/hvid og det har stået der siden Kongens død - og vil blive der til efter begravelsen.

----

Andre må gerne kommentere, tilføje fakta eller stille spørgsmål.

Som altid er ytringsfriheden under ansvar og kan have konsekvenser hvad man ytre og hvor man gør det. Her vil negative eller kritiske ytringer omkring hele Kongehuset og begravelsen have konsekvensen at man bliver udelukket fra siden uden varsel. Dette grundet den thailandske lovgivning på området, respekten for denne og respekten for det Thailandske Kongehus og befolkning.


Redigeret af Lars d. 13-09-2017 15:24
Lars
Lars
24-09-2017 06:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Grand Palace vil være lukket for offentligheden fra 1-29. oktober.
Se evt tråden - Grand Palace lukket 1-29. oktober
Lars

Lars
04-10-2017 17:13
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Der er nyt fra de thailandske turistmyndigheder til turister/udlændinge for de 5 dage, 25 - 29. oktober som begravelsesceremonien strækker sig over.

Først nævne at oktober er sørgemåned, mere end de forrige måneder, og det ses i dagligdagen også.

Det ses bl.a. at, ihvertfald i Bangkok, går flere i sort eller mørkt tøj, specielt kvinder, så vidt jeg har bemærket.

Det betyder dog ikke at det også forventes af besøgende, men jo nærmere man kommer selve begravelsen, jo mere velset vil det være at vise respekt ved at være moderat klædt i specielt farvevalg - dæmpede farver og undgå rødt.

Mht underholdning og lignende:

Der er nogle events der er aflyst, det bl.a. Full Moon Party på Koh Phangan i oktober. Andre underholdningsetablisementer afventer udmeldinger og evt. retningslinier - kan ikke afvises at nogle steder vil holde lukket i en periode der eller blive afdæmpet.

Shopping:

Netop idag set at Tesco Lotus Supermarkedskæde vil lukke sine butikker kl 14 den 26 oktober, for at give deres ansatte muligheden for at vise den sidste respekt for Kongen og evt følge med i TV. Tesco Lotus har 1.900 butikker landet over med 63.000 ansatte.

Kan meget vel tænkes at andre vil følge efter, selvom de normalt har åbent alle årets dage til sent? Tesco er en af de to store - vil den anden store spiller Big C følge eksemplet og vise godt ansigt? Hvordan vil shoppingcentre forholde sig? Mange mindre butikker vil nok være lukkede ligesom de vil være på andre helligdage - måske undtaget turisme relaterede områder.

Den 26. oktober er officiel helligdag og kun denne dag. Derudover er den 23. oktober også helligdag, men det ikke pgra begravelsen. Desuden er den 13. oktober ny helligdag fra i år og fremover til minde om afdøde Konge på årsdagen for hans død.

Men til Turist organisationens udmelding om dagene 25-29. oktober.
Uddrag frit oversat til dansk:

Alle turistattraktioner med undtagelse af Grand Palace og Temple of Emerald Buddha er åbent som normalt. Grand Palace og Temple of Emerald Buddha vil være lukkede 1-29. oktober, da de er del af stedet hvor ceremonierne foregår.

Transport, banker, shopping, hospitaler og andre offentlige services også åbent som normalt.

Nogle tilbyder gratis transport i dagene omkring 26. oktober. (red: Bla. vist gratis BTS den 26. oktober)

Besøgende skal dog være opmærksomme på at transport i nogle områder kan være påvirket og turister bør være tålmodige og forstående overfor evt. forsinkelser og lukkede veje i disse dage.

Der bedes også om forståelse for at denne tid er meget følsom og med mange følelser involveret for det thailandske folk og have respekt for dette.

Mange thaiere vil være klædt i sort tøj, men dette er ikke et krav til besøgende. Men, hvis muligt, klæde sig respektfuldt i offentligheden.

Verden er velkommen til Thailand i denne historiske periode. Besøgende vil i denne tid opleve at se den store kærlighed som thaierne har for deres elskende Konge. Samtidig er thaierne taknemmelige overfor dem som kommer og deler deres sorg. Denne gestus af empati vil blive husket af thaierne.

For flere detaljer se siden - www.kingrama9.net/EN

Hele den engelsk tekst kan ses på:

Thailand travel advisory on the Royal Cremation for the late King Bhumibol Adulyadej - TAT
Redigeret af Lars d. 04-10-2017 17:38
Lars
Lars
05-10-2017 17:39
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Der er kommet lidt nyt i forhold til lukkede veje i oktober. Det er dog desværre ikke som i Danmark, hvor der laves overskuelige kort fra centralt hold og en plan, når der er nogle større arrangementer.

Dette derfor med forbehold for at det ændres - da der ikke er et officielt sted at finde det.

18 veje i området omkring begravelsesstedet lukkes den 7., 15. og 21. oktober og igen 25-29. oktober ved begravelsen.

De næste lørdage vil være generalprøver op til begravelsen. Det er måske fra kl 07 - 13. Alle kan kigge på, men skal være klædt i sort.

Derudover lukkes 13 veje lidt mere rundt i Bangkok også 25-29 oktober for at give nemmere adgang for VIP til begravelsesområdet.

Veje nær begravelsesområdet som lukkes 7., 15., 21. og 25-29. oktober er:
Khao San Road området ligger lige nordøst for Sanam Luang og lidt lukket inde rent trafikalt.

www.thaitravelblogs.com/wp-content/uploads/2017/10/roadclosures.jpg

(foto- Fra Richard Barrow, link nederst)

Ratchadamnoen Nai Road (ถนนราชดำเนินใน)
Sanam Chai Road (ถนนสนามไชย)
Lak Mueang Road (ถนนหลักเมือง)
Kalayana Maitri Road (ถนนกัลยาณไมตรี)
Charoenkrung Road (ถนนเจริญกรุง)
Phra Phiphit Road (ถนนพระพิพิธ)
Thai Wang Road (ถนนท้ายวัง)
Maha Rat Road – next to Grand Palace (ถนนมหาราช)
Maha Rat Road – next to Wat Mahathat (ถนนมหาราช)
Phra Chan Road (ถนนพระจันทร์)
Setakarn Road (ถนนเศรษฐการ)
Chetuphon (ถนนเชตุพน)
Phraya Phet Road (ถนนพระยาเพชร)
Na Phra Lan Road (ถนนหน้าพระลาน)
Na Phra That Road (ถนนหน้าพระธาตุ)
Rachini Road (ถนนราชินี)
Phra Arthit Road (ถนนพระอาทิตย์)
Soi Saranrom (ซอยสราญรมย์)

Veje længere væk fra begravelsesområdet som 25-29. oktober er:

Der er flere af dem som er populære blandt turister også. Der vil måske være generalprøve på lukningen en dag, men uvist hvornår der pludselig er lukket i trafikkerede gader.

Det skulle være disse gader - helt eller delvist.

Charoenkrung Road (ถนนเจริญกรุง)
Surawongse Road (ถนนสุรวงศ์)
Rama VI Road (ถนนพระราม6)
Phitsanulok Road (ถนนพิษณุโลก)
Ratchadamnoen Klang Road (ถนนราชดำเนิน)
Ploenchit Road (ถนนเพลินจิต)
South Sathon Road (ถนนสาธรใต้)
Sathon Nua Road (ถนนสาธรเหนือ)
Rama IV Road (ถนนพระราม)
Sukhumwit Road (ถนนสุขุมวิท)
Wireless Road (ถนนวิทยุ)
Ratchadamnoen Nai Road (ถนนราชดำเนิน)
Sanam Chai Road (ถนนสนามไชย)

Kilde: Richard Barrow - Road and river closures for King Bhumibol’s funeral in October
Redigeret af Lars d. 05-10-2017 18:40
Lars
Lars
22-10-2017 16:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Selve begravelse, som er en kremering, er på torsdag.

Jeg har ikke skrevet så meget og ikke opdateret - og det vil jeg nok heller ikke gøre den nærmeste tid. Medier- trykte, internet og TV er dagligt fyldt med nyt stof omkring begravelsen, så det fylder meget i mediebilledet. Det også billeder af begravelsesområdet og historier og billeder af og om Konges liv.

Cerenomien strækker sig som nævnt fra 25. - 29. oktober, men vigtigste begivenhed værende selve kremeringen som vil ske om aftenen den 26. oktober. Denne dag er også officiel fridag i Thailand.

En del forretninger, attraktioner og andet vil være lukket helt eller delvist 26. oktober.

Du kan læse mere om hvad tips om påklædning, hvad der er lukket som butikker, atraktoner og sitautionen for restauranter og barer her på Thaiguide:

Kongens begravelse - påklædning, hvad vil lukke og andet praktisk

For dem som skulle være mere interesserede kan jeg foreslå et par sider der har rigtigt meget seriøs infomration om begravelsen:

Den officielle side - findes delvist også på engelsk.
www.kingrama9.net/en

Rejsebloggeren Richard Barrow har en omfattende omtale på:
www.thaitravelblogs.com/categor...
Redigeret af Lars d. 22-10-2017 17:03
Lars
Lars
29-10-2017 08:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7723
Tilmeldt: 30.09.08

Idag er sidste dage i den fem dage lange begravelsesceremoni og det vises også i TV.

Næste kongelige begivenhed bliver Kongens fødselsdag (afdøde Konge Rama IX) den 5. december. Det er officiel fridag som mindedag for Kongen, Thailands Nationaldag og farsdag i Thailand.

Derefter følger Kroningen af den nye Konge Rama X. Kroningen vil altid først ske efter begravelsen af afdøde Konger, så der er ikke noget unormalt ved at det ikke er sket endnu og Konge Rama X har været Konge af Thailand siden 13. oktober 2016.

Datoen er endnu ikke offentliggjort og vil ikke gisne om dette.

Hvis nogle vil læse lidt mere om afdøde Konge, hans liv, hans opfindelser og patenter, interesse for musik og Kongens betydning for det thailandske folk er der en del på Wikipedia på dansk.

Der er et større afsnit om Kongens position. Der er sikkert andre opfattelser og fakta end Wikipedias om mange historiske og politiske hændelserne og vurderinger i verden, men det et bud der forklarer lidt om hvorfor tabet er større for thailænderne end mange måske forestiller sig. Der er mange andre grunde end lige den der nævnes her.

Det starter således:

Kongens ophøjede position

Det kan for udlændinge være svært at forstå, den ophøjede position en konge af Thailand har, Bhumibol Adulyadej var ingen undtagelse. Ifølge Brahman-doktrinen er Thailands konge en avatar af de tre mægtige guder: Brahma, Shiva og Vishnu. Eftersom ordet Ramathibodi forekommer i kongens fulde navn, er kong Bhumibol avatar af Vishnu eller Narayana (det højeste absolutte væsen i hinduismen og betragtet som den højeste guddom i vaishnavisme).[10]

At være en royalist i Thailand kan være følelsesmæssigt beroligende, for man er sammen med millioner af ligesindede, der ærer kongen og stadig ærer kong Bhumibol Adulyadej. Man føler sig som et medlem af en gigantisk familie, hvor kongen er "fader". Strengt taget er der ingen gud i buddhismen, religionen for det store flertal af næsten 70 millioner thailændere, måske mange derfor har en længsel efter en gud-lignende figur, der er perfekt og uomtvistelig. Hvis nogen, især thaier, sår tvivl om det idealiserede forhold mellem kongen og hans loyale undersåtter, betragtes de som upatriotiske og utaknemmelige – at være thai, er lig med at være loyal over for kongen. Royalistiske thaier forestiller sig at Kongeriget Thailand er unikt, og betragter afdøde kong Bhumibol som kongernes konge.

Wikipedia - Bhumibol Adulyadej - dansk
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Bliver du snydt i automater med VISA - Master Card? Valuta og banker 2 12-01-2020
2 års dag for afdøde Konge Bhumibol lørdag den 13. oktober Kongeligt 7 12-10-2018
Nye mønter med HM Kong Rama X portrætter Kongeligt 1 30-10-2017
Kongens begravelse - påklædning, hvad vil lukke og andet praktisk Kongeligt 11 26-10-2017
Kongens begravelse - live TV på net de næste par dage Kongeligt 2 26-10-2017
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 2
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,063
· Nyeste bruger: Anne Sofie
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder