Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Begivenheder i Thailand
Song Kran aflyst i Khaosan Road i år (13-15. april)
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
25-03-2017 08:09
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7210
Tilmeldt: 30.09.08

Traditionelt er der kæmpe vandkampsfester i Khaosan Road området under Song Kran med udlændinge og nogle thaiere og TV/fotografer finder også vej dertil.

Et medier skriver, at efter møder med forskellige interessenter og bl.a Bangkoks administration og politiet er det besluttet at aflyse aktiviterne med vand i år. Vejene omkring har normalt været afspæret i disse dage og det vil de ikke være i år.

?rsagen er at Thailand stadig er i sørgeperdiode over den højt elskede og savnede Konges død i oktober sidste år og det vil være upassende at lukke området af for festligheder nu. (Khaosan Road området ligger samtidig tæt ved Grand Palace hvor Kongen stadig ligger indtil kremeringen i december og mange stadig besøger for at sige et sidste farvel - det kunne også spille meget ind)

Der er normalt også en måske større vandfest i Silom området i Bangkok hvor gaden også spæres af. Har ikke set noget om dette afholdes eller aflyses.

Kilde: ThaiPBS, engleks

Omvendt skriver andet medie igår, at Governor of the Tourism Authority of Thailand siger Song Kran ikke ændres i år og bla. citeres for:
"In Bangkok, the usual festivities will play out on Khaosan and Silom roads as usual, and state-sponsored events will be held nationwide for the festival??s days, which fall April 13 to 15, said Yuthasak Supasorn, governor of the Tourism Authority of Thailand, though he added that revelers are advised to observe customs and behave appropriately."

Dog skriver et par thailandske medier også det er aflyst i Khaosan Road.

Kilde: Khaosod English
-----

For dem som måske ikke kender Song Kran.

Det er den største højtid i Thailand og fejres hvert år officielt 13. - 15. april. Nogle steder startes lidt før og varer lidt længere.

Song Kran var, for efterhånden mange år/generationer siden, det thailandske nytår inden de skiftede til at have det officielle nytår 1. januar. Vil stadig mange steder høre thaierne ønske hinanden godt nytår.

Fejres traditonelt ved at mange familier samles og mange rejser hjem til familierne i denne tid.

Derudover så over årene kommet "vandpjask" til som "verdens største vandkamp" hvor der nogle steder sprøjtes på alt og alle. Det er for thaierne nok, efter min opfattelse, overvejende for den unge generation, børn og forældre med mindre børn og så barpiger og lignende på turiststederne.

Den mere traditionelle version hvor yngre Thaiere (tager hjem til deres fødebyer og familier) viser deres respekt for de ældre ved at sprøjte/stænke lidt velduftende vand på de ældres hænder. (eget billede af det nederst)

Millioner forlader Bangkok og mange andre steder for at besøge familier og en stor del af den rejser mod Nord og Nordsøst. Det giver fyldte bussser, tog og fly i den periode og voldsom trafik og mange dræbte på vejene. Størstedelen i Bangkok er tilflyttere, det samme gælder vel for feriestederne.

Bangkok er som en drøm i Song Kran med næsten ingen trafik og en renere luft, men bliver våd i dagtimerne. Vandpjask plejer at stoppe ved 18-20 tiden og normalt forbudt på restauranter og i barer efter den tid. Der er længere mellem taxaerne i Bangkok fra dage før til dage efter, da mange rejser hjem, men omvendt ikke så mange mennesker tilbage.

Offentlige kontorer, private firmaer, fabrikker og banker holder ferielukket. Det samme gør mange mindre forretninger som f.eks. frisører, vaskerier, apoteker og familieforetagender. Centre, 7-11, barer og andet på feriestederne vil stadig være åbne. mindre restauranter måske ferielukkede nogle steder.

---

Rundt i Thailand, ser bort fra turiststederne, afholdes også ofte udendørs koncerter om dagen og med lukkede gader - udover den normalt vandpjask fra fortovene, men ikke tegn på at de aflyses.

Turiststederne har deres egne vilde vandkampsdage med udlændinge som hovedaktører og iscenesættere hihi. I Pattaya render udlændingene vist rundt i en uges tid og fester og sprøjter med vand. Chiang Mai har også stort vandpjaskeri for alle.

Til Song Kran hører også ofte "hawaii" lignende tøj i friske farver. Har læst forskelligt om der iår vil være dæmpet på det og have mere sort og lignende på netop i denne sørgeperiode. Det er til salg og vil tro mange unge vil tage det på uanset. Det ved andre nok bedre end jeg.

Fra den traditionelle Song Kran:
www.thaiguide.dk/forum/forum/attachments/song-kran-traditional-2014.jpg
Redigeret af Lars d. 25-03-2017 08:10
Lars
Lars
25-03-2017 14:34
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7210
Tilmeldt: 30.09.08

Det har skabt en del debat og diskussioner, at der er delt disse artikler om aflysningen af Song Kran vandfestivitas i Khaosan Road.

Vil stadig mene at der er aflyst/nedtonet nu, eller dæmpet ned, mht de voldsomme festligheder.

Men der er tid endnu og det kan måske ændres nogle gange - det vil have stor betydning for forretningsdrivende i området som givet har en enorm omsætning i de dage.

Her informationer fra medier - så må I selv bedømme indtil videre:

Disse meddeler at det er aflyst.

3 store medier:
ThaiPBS henvisning til Khaosan Road Business Association president.

The Nation - henvisning til director of the Phra Nakhon district office.

Bangkok Post henvisning til director of the Phra Nakhon district office fra pressemøde til thailandske journalister og udtalelser fra flere andre fra området.

Bla.a disse thailandske medier skriver der nedskaleres, men i lidt forskellige versioner af hvordan mht alkohol, musik og vandkampe:

Khaosod (th), TV7, Manager, Prachachat og bangkokbiznews

Citerer beliggenheden nær Grand Palace som årsagen. Mange kommer dertil og det vil være upassende at der er stor fest lige der.

Disse mener det ikke er aflyst:

Khaosod English, ovenfor, - information fra igår fra Turistorganisations chef.

Stickyboy, som siger at det alle medier skriver om aflysning ikke er korrekt, men uden at have nogle kilder. Dette er mere underholdningsside. Den tog også fejl mht gratis visum, som ikke er gratis mere.

Thaivisa - de mener som sådan ikke noget. De deler hver dag nyheder fra engelsksprogede medier og deler både det ene og andet - også her.
Lars
Lars
11-04-2017 09:18
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7210
Tilmeldt: 30.09.08

Så er det vist lige op over at Song Kran starter?

13 15. april de officielle dage.

Starter måske før nogle steder og længere andre?

Er du i Thailand og skal også ud og lege?

7-eleven ved at være klar inde i butikkerne med plastikovertræk

Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Song Kran og andre arrangementer som er aflyst COVID-19 Begivenheder i Thailand 1 09-03-2020
Khao San Road - oprydning i gadeboder kommet dertil Shopping 4 20-09-2018
Songkran Thai Festival i Gistrup ved Aalborg den 14. april 2018 (Nu på lørdag) Arrangementer i Danmark 1 10-04-2018
Nye pengesedler med nye Konges portræt udkommer i april Valuta og banker 1 08-03-2018
Nogle gode hoteller på sukhumvit road bangkok Syd - vestkysten - Andamankyst (Phuket) 3 04-03-2018
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,031
· Nyeste bruger: Rene
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder