Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
 Udskriv debat Udskriv debat
gall
18-08-2017 06:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Fra Ekstra Bladet. Læs artiklen her: http://ekstrabladet.dk/ferie/de...

De seneste år er den elektroniske cigaret – oftest kaldet e-cigaret – blevet mere og mere populær.

Men hvis du er en af dem, der er hoppet på hypen omkring det cigaretformede stålhylster med e-væske, og du nærmest får abstinenser ved tanken om at undvære et sug i længere perioder ad gangen, så skal du måske finde en anden feriedestination end Thailand.

Hvis du bliver stoppet i tolden med en e-cigaret i lommen, kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i et thailandsk fængsel.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på sin hjemmeside.
Thomas
Lars
17-09-2017 12:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Det er sandt nok det er ulovligt at medbringe, importere, sælge og bruge e-cig og har været det i vel næsten 1 år.

De mange års fængsel er straframmen som den kan give i yderste konsekvens, ligesom man har i Danmark.

De længste straffe er rettet mod sælgere/importører med forretning for øje. Mener at have set to straframmer alt afhængig af hvilken type det var.

Men klart at blive anholdt og bare det at få lov at opholde sig eller overnatte på stationen eren grim oplevelse. Og forelagt trussel om 10 år i spjældet åbner det muligheden for at en anholdt kan fristes til at forsøge at betale sig fra det eller indirekte bliver tilbudt en "bøde" istedet. Sådan ender en del lovgivning med høje straffe?

Men hvorfor har Thailand forbudt det?

jeg har set flere svar gennem tiden.

1. De store multinationale tobaksfirmaer vil bruge dette til at videreføre deres rygning.
Det tror jeg kan være sandt nok, de skal finde nye produkter. De kunne, som TDC, opkøbe de lovende førende producenter - eller som de gør, selv er ved udvikle nye teknologier. Dermed afvises nogle firmaer og det bringer til næste punkt.

2.
Thailand, staten, ejer "Tobacco Monopoly", som står for produktion af alle lokale cigaretter. Det giver sikker god indtægt fra selve produktionen og så lagt afgifterne og moms oveni.
På den ene side sikre indtægt fra produktion og samtidig opfordre til ikke at købe ens produkter ved rygestop og risikere salget og afgifter går til e-cig firmaer istedet.

4. Ungdommen/ikke-rygere vil starte med at ryge e-cig og det ønskes ikke.
Måske det er blevet in i Danmark for unge at ryge e-cig, med eller uden nikotin - ved det ikke helt.

3.
Det er ikke bevist at væskerne til e-cig og produkterne i røgen efter opvarmningen ikke er skadelige.

Det kan have sin rigtighed, også i Thailand. Alt kan fremstilles og fyldes i plastikbehopldere og sælges på markeder og facebook. Ingen krav og kontrol til hvad der er i - så aner ikke hvad det er som man damper på og hvor meget nikotin der evt er i.

---

Kunne, hvis det var muligt at kontrollere, så flytte afgifterne over på e-cig og væsker, det er netop det der er problemet idag at der ikke er betalt import afgift da de er smuglede ind den som sælges lokalt.

Nu er cigaretafgifterne steget for at tjene ekstra og/eller for at få folk til at stoppe med at ryge og e-cig ikke alternativ Steget vel 20 % for nogle og det kan mærkes for thailændere i det daglige.
Redigeret af Lars d. 17-09-2017 12:58
Lars
Lars
28-01-2018 05:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Bringer lige emnet op igen.

For nyligt stod der 3, hvad der efter sprog, udseende og opførsel kunne være russere eller ukrainere, og røg hvor der er tydelig rygning forbudt skilte, udenfor afganghallen i Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok - de gad ikke gå de 30 meter til det tydeligt mærkede rygeområde. (Jeg er selv ryger)

Den ene røg e-cigaret og de to andre alm cigaretter, man er vel konger og hævet over loven som gæst i andet land.

Ved ikke med alle flyselskaber, men THAI fortæller i deres video lige inden ankomst hvad der er forbudt at medtage og der er e-cigaretter også nævnt, omend langt inde i videoen som ingen måske ser til ende.

Et israelsk medie rapporterer om at et ægtepar har fået bøde på 1.200 Dollars i forbindelse med e-cigaretter, men artiklen er så tynd og udokumenteret at jeg ikke vil linke til den.
Lars
Lars
18-11-2018 04:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Sæsonen for ferier står for døren, så tager den lige igen.

Det er stadig ulovligt at medbringe e-cigaretter og tilbehør inklusive væsker til Thailand. Det også ulovligt at bruge dem i Thailand.

Men måske bliver det tilladt en gang i fremtiden - det har været i et medie, men altså fremtiden.

Tidligere har været meldt ud fra myndighederne at årsagen var at de var sundhedsskadelige.

Jeg har tænkt om der også kunne være en sammenhæng med skatter og afgifter som mistes, hvis folk skifter, samt at Thailand ejer landets eneste tobaksfabrik, Tobacco Monopoly, og dermed også derigennem har indtægt og arbejdspladser.

Nu ser det ud til myndighederne måske er ved at åbne for at lovliggøre e-cigaretter - det er nu ikke et spørgsmål om sundheden men økonomien.

Et thailandsk netmedie har skrevet at der arbejdes på at få pålagt skatter og afgifter på e-cigaret produkterne og så gøre det lovligt.

Det er oversættelse af et thaimedies forståelse af informationer og der kan nemt snige sig små misforståelser ind i hvor seriøst det er f.eks om det er noget der tænkes på eller noget der kunne tænkes på - blot eksempel. Det er fra Nation/Thaivisa som tidligere fået visum regler helt galt i halsen på den konto.

Der er uden tvivl en opgave i at få det systematiseret, så der kan kræves afgifter og undgå side import/produktion og salg af omveje og markeder som er måden det sker på idag.

Her er et par link til den danske og thailandske ambasade om forbudet idag.

Forbud mod E-cigaretter
Skal ned til lovgivning man skal være opmærksom på og folde det ud.

ELECTRONIC CIGARETTES ARE ILLEGAL IN THAILAND

Her information om at nye tider måske på vej:
E-cigarettes set to be legal in Thailand

Jeg tager her ikke stilling til evt. smugling af e-cigaretter eller om nogle vælger at bruge dem.

Det op til den enkelte om man vil tage risikoen også risikoen for at løbe ind i betjente der lige har det emne på dagens to-do-liste og slår ned på det som så ud til at være tilladt igår og som så lige pludselig absolut en dårlig ide at gøre og straffes.

Det er meget typisk for Thailand at mange love ikke håndhæves 100 % hver dag, men pludselig gøres det enten af den enkelte betjent eller område eller planlagte razziaer.
Redigeret af Lars d. 18-11-2018 04:10
Lars

Lars
21-08-2019 16:04
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Der var for nogle måneder siden snak i medier om at e-cigaretter måske kunne blive lovlige.

Det har regeringschefen, den tidligere militærregeringsleder, manet til jorden nu.

I linket skrives bla.

"Someone wants these black-market products, which have a substantial value, to be legalised," Gen Prayut said, responding to questions from reporters on Tuesday.

"But in making decisions on this matter, the government cannot simply consider the economic impact," the prime minister said. "E-cigarettes will also impact people's health and place an extra burden on the country's health-care budget," he added.

PM to keep e-cigs illegal

Måske kommer man ikke helt udenom at tænke økonomi. Der mangler veje til at sikre afgifter på de nye produkter. Og samtidig er staten ejer af eneste tobaksfabrik i Thailand, der producerer alle lokale mærker.

Andre lande har løst problemet med afgifter, men det nok lidt for kaotisk marked i Thailand med alle de mere eller mindre hjemmelavede produkter.

Koreanere bruger meget systemer som Phillip Morris IQOS, hvor det er tobak der er i men det varmes kun lidt op til nikotinen frigives.
De sælger side om side med almindelige cigaretter og til samme priser med bandaroler. Dog har Koreanske firmaer udviklet deres egen kopi af de originale IQOS.
Redigeret af Lars d. 21-08-2019 16:04
Lars
Lars
01-09-2022 17:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Sundhedsministeren har forleden igen slået fast at myndighederne stadig ikke vil tillade brugen og importen af e-cigaretter i Thailand.

Dvs det er stadig ulovligt at medbringe og bruge e-cigaretter i Thailand.

At det så ikke altid håndhæves er så en anden sag, men politiet kan nok ikke være alle steder på en gang.

Der nævnes dog at der vil kigges lidt mere på det og ja som andet så kan der komme razziaer osv.

Om turister kan være mere udsatte for at blive snuppet skal jeg ikke kunne sige. Men fristes nogle til at forsøge at skaffe nogle gebyrer så er turister nemt bytte

Argumentationen er at e-cigaretterne er skadelige. Der skrives endog at nikotin er skadelig for ALLE dele af kroppen...

Siges dog også at det anslåes at halvdelen af de 80.000 brugere der antages at være idag er unge mellem 15 og 24 år og det ønskes ikke.

Der er så også den hage ved det at:

Al Tobaks monopolet som producerer alle thailandske cigaretter er en statsejet virksomhed og skal jo tjene penge og frigive e-cigaretter vil så give endnu lavere omsætning af en omsætning som vist allerede er for nedadgående og med konkurrence fra udenlandske mærker.

Det er nok de færreste udviklede lande at staterne ejer tobaksfabrikker idag. Staten skal så samtidig med at opfordre til rygestop også tjene penge på fabrikkerne der producerer cigaretter. Hænger måske ikke helt sammen, men det er en anden sag.

Dertil så støtter den også de thailandske tobaksbønder i stor stil og de vil måske lide tab og kan ikke afsætte deres tobak hvis for mange skifter.

Sidst så er det svært for Thailand at få et velfungerende afgiftssystem op at stå. Det er lykkedes i andre lande hvor varerne sælges side om side med alm. tobaksvarer og med bandarole og afgiftsbetaling.

Jeg tror selv de sidste punkter er blandt de tunge argumenter i vurderingen og ulovliggørelsen.


Lars
Lars
04-03-2023 13:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Ikke tegn på legalisering af E-cigaretter, ifølge Sundhedsministeren.

Thailand har gjort det lovligt at sælge og ryge hash også mere eller mindre offentligt og derefter kører videre på motorkøretøj i påvirket tilstand (selvfølgelig ikke lovligt at køre på den måde, men der er stort set ikke nogen kontrol)

Men det er stadig forbudt at bruge e-cigaretter.

Først vil jeg sige at jeg ikke tager stilling til at det er udbredt eller hvor udbredt det er at anvende og kunne købe e-cigaretter og hvad risikoen er for at ende i problemer.

Forholder mig mest til hvad myndighederne siger og hvad der er lovligt.

Det er ulovligt at importere, bruge og købe/sælge e-cigaretter og tilhørende væsker og lignende.

Kan straffes med store bøder og fængsel i grove tilfælde.

I Facebook opslaget nederst citeres Sundhedsministeren for at stå helt fast på beslutningerne om at det ikke skal lovliggøres uanset det er meget udbredt.

Et stort antal unge er begyndt at ryge e-cigaretter og det bekymrer pgra afhængigheden af nikotin og som der skrives er man ikke sikker på om det er skadeligt.

Altså Sundhedsministeriet holder fast pgra afhængigheden af nikotin og påståede usikkerheder og risikoen ved rygningen. De mener at vide at e-cigaretter øger risikoen for nogle sygdomme.

Noter fra mig:

Staten ejer Thailand Tobacco Monoply der har eneret på at frestille tobaksvarer i Thailand. Derigennem støtter de de thailandske tobaksbønder ved at indkøbe tobak hos dem.

Selskabet (staten) vil tage penge på legalisering af e-cigaretter og har i forvejen haft nogle år med svært ved at tjene penge. Er i stor konkurrence fra importerede meget billige cigaretter, som kan producere billigere end Thailand. Der betales måske meget for tobakken for at hjælpe erhvervet?

Det har ikke været muligt at finde en vej hvor der kan blive inddrevet afgifter på e-cigaretter eller IQOS teknikken og staten vil tabe store beløb i afgifter.

Myndighederne har tidligere, år siden, udtalt de havde fornemmelse af at de store tobaksfirmaer i verden ville slå sig på den nye forretningsmodel og overtage dette marked og det ville de ikke være med til. De har måske lidt ret med IQOS komme.

Note for nylig - om bøder:

Mener det var i januar at der var et par tilfælde hvor udlændinge pludselig blev antastet og måtte betale store bøder for at være i besiddelse af e-cigaret.

Det ene tilfælde var i Bangkok, hvor politiet stoppede en taiwanesisk kvinde og fandt en e-cigaret på hende. Kvinden er "skuespiller" og det blev så stor historie da det jo var en VIP. Personen selv sagde e-cigaretten blev plantet. Kvinden blev tvunget til at betale jeg mener 30.000 baht for at slippe for videre tiltale.

Politiet var så uheldige at de kropskameraer som politiet havde på var blevet slettet da de skulle bruges. Sikkert meget passende og tilsyneladende ikke noget forkert.

Det blev så stor historie at det mere eller mindre blev sagt at sådan noget måtte ikke ske igen. (Nej selvfølgelig må korruption og afpresning ikke ske - men det er ikke altid almindelig forståelse i Thailand).

Sundhedsministeren er dog lidt klar og hård i sin melding om at nu skal der strammes op. Men det skal han selvfølgelig være som minister.

Om nogle vil ryge e-cigaretter eller ej må folk selv vurdere - dels moral overfor thailandske love og risicien der løbes.


Citat af starten:
The Minister of Public Health has reaffirmed his stance against the use or legalization of e-cigarettes, noting that the devices have become popular among young people. He also expressed concerns about health-related issues faced by those who use e-cigarettes.

Public Health Minister Anutin Charnvirakul recently discussed the problem of e-cigarettes, whose use has been spreading among youths, at the launch of an academic forum on e-cigarettes.

... fortsættes i linket.


Redigeret af Lars d. 04-03-2023 13:47
Lars
Lars
11-03-2023 16:28
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Importørers lager ransaget og tømt

Det er ikke bare en der lige kommer med 25 e-cigaratter i bagagen. Noget af det virker temmelig organiseret ser det ud til.

Myndighederne har ved besøg i to lagerbygninger i Bangkok og Nakhon Pathom beslaglagt hvad der skulle svare til udstyr for 80 millioner baht.

Det inkl. mere end 20.000 e-cigaretter og 80.000 flasker med e-væske.

Der må være et rimeligt kundegrundlag trods forbuddet da dette nok ikke er første eller sidste lager der har været eller kommer.

Myndighederne siger raided af lageret var resultatet af netsøgninger og reklamering ved nettet.

Der meldes ikke om bagmændene er fundet eller om de blot glemmer at komme til lageret og hente varerne og ikke har deres rigtige navne på fragtpapirerne. Men investeringen i varelageret ser nok tabt.

E-cigarettes and e-liquids worth ฿80m seized in Bangkok and Nakhon Pathom

Gadesælgere også taget

To kvinder blev taget i deres hjem i Phuket by den 4. marts. Den ene 47 år mens den anden kun 17 år (måske datter?)

I hjemmet fandt politiet bla. 290 pakker udenlandske cigaretter, mere end 300 flasker e-væske, 15 e-cigaretter og 66.000 baht i kontanter (13.000 kroner).

Parret blev anholdt en måned tidligere for samme forseelse.

De er sigtet overtrædelse af forbud mod salg af enhver elektronisk cigaret, e-væske eller tobaksrelaterede produkter samt ulovlig import eller besiddelse af varer, der er ubeskattede, begrænsede eller forbudte.

Two Women Arrested in Phuket for Illegally Selling Contraband and E-Cigarettes

Ser ikke ud til "mor / datter" parret har fået nogen særligt stor dom for første tilfælde. Ihvertfald ikke afskrækket dem fra igen at tjene hurtige gode penge i det marked. Tænker der sagtens kan fåes mere end 400 baht profit om dagen som de måske kunne tjene i alm. jobs.

Almindelige brugere og private købere

Ser ikke mange rapporter på nettet om dette. Men det er småtingsafdelingen så kommer nok ikke frem med mindre de forurettede selv stiller sig frem. Som "VIP" kvinden fra Taiwan i tidligere indlæg.
Hvad der sker lokalt på thaimarkedet og thaierne kommer nok heller ikke rigtigt frem. Småting i forhold til andre nyheder og politisager.

De store bøder og fængselsstraffe der altid nævnes i Thailand er som i Danmark straframmen som der kan dømmes indenfor ved en bestemt type forbrydelse. Det betyder ikke at der altid dømmes den højste straf - langtfra. Med de høje straffe her er de så også dækket til at håndtere de virkelig store smuglere og distributører.
Redigeret af Lars d. 11-03-2023 16:30
Lars

Lars
16-03-2023 11:14
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Pas på med indenrigsflyvning og e-cigaretter.

En dansker i denne uge opdaget med e-cigaretter i bagagen ved en indenrigsflyvning.

Han slap med at få konfiskeret udstyret.

De beholdt tilsynelande tasken en kort tid og sendte den senere frem til ejermanden, uden e-cigaretterne.

Ved indenrigsflyvning tjekkes bagage og håndbage også i scannere.

Så vidt jeg ved er der også sikkerhedstjek af håndbagagen i Suvarnabhumi Lufthavn hvis der rejses i transit i lufthavnenved ankomst, f.eks. København - Bangkok - Phuket.

Det er personen selv der har fortalt historien og ikke en "har hørt fra nogen der har hørt fra sin fars moster" historie.
Redigeret af Lars d. 16-03-2023 11:20
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Tage hund med til thailand Generelt 2 25-03-2024
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 36 29-12-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Steder i det sydlige Thailand uden Russer Rejseplaner 4 26-07-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 12
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,236
· Nyeste bruger: Bohnielsen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder