Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Nyheder
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
 Udskriv debat Udskriv debat
gall
18-08-2017 07:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Fra Ekstra Bladet. Læs artiklen her: http://ekstrabladet.dk/ferie/de...

De seneste år er den elektroniske cigaret – oftest kaldet e-cigaret – blevet mere og mere populær.

Men hvis du er en af dem, der er hoppet på hypen omkring det cigaretformede stålhylster med e-væske, og du nærmest får abstinenser ved tanken om at undvære et sug i længere perioder ad gangen, så skal du måske finde en anden feriedestination end Thailand.

Hvis du bliver stoppet i tolden med en e-cigaret i lommen, kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i et thailandsk fængsel.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på sin hjemmeside.
Thomas
Lars
17-09-2017 13:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Det er sandt nok det er ulovligt at medbringe, importere, sælge og bruge e-cig og har været det i vel næsten 1 år.

De mange års fængsel er straframmen som den kan give i yderste konsekvens, ligesom man har i Danmark.

De længste straffe er rettet mod sælgere/importører med forretning for øje. Mener at have set to straframmer alt afhængig af hvilken type det var.

Men klart at blive anholdt og bare det at få lov at opholde sig eller overnatte på stationen eren grim oplevelse. Og forelagt trussel om 10 år i spjældet åbner det muligheden for at en anholdt kan fristes til at forsøge at betale sig fra det eller indirekte bliver tilbudt en "bøde" istedet. Sådan ender en del lovgivning med høje straffe?

Men hvorfor har Thailand forbudt det?

jeg har set flere svar gennem tiden.

1. De store multinationale tobaksfirmaer vil bruge dette til at videreføre deres rygning.
Det tror jeg kan være sandt nok, de skal finde nye produkter. De kunne, som TDC, opkøbe de lovende førende producenter - eller som de gør, selv er ved udvikle nye teknologier. Dermed afvises nogle firmaer og det bringer til næste punkt.

2.
Thailand, staten, ejer "Tobacco Monopoly", som står for produktion af alle lokale cigaretter. Det giver sikker god indtægt fra selve produktionen og så lagt afgifterne og moms oveni.
På den ene side sikre indtægt fra produktion og samtidig opfordre til ikke at købe ens produkter ved rygestop og risikere salget og afgifter går til e-cig firmaer istedet.

4. Ungdommen/ikke-rygere vil starte med at ryge e-cig og det ønskes ikke.
Måske det er blevet in i Danmark for unge at ryge e-cig, med eller uden nikotin - ved det ikke helt.

3.
Det er ikke bevist at væskerne til e-cig og produkterne i røgen efter opvarmningen ikke er skadelige.

Det kan have sin rigtighed, også i Thailand. Alt kan fremstilles og fyldes i plastikbehopldere og sælges på markeder og facebook. Ingen krav og kontrol til hvad der er i - så aner ikke hvad det er som man damper på og hvor meget nikotin der evt er i.

---

Kunne, hvis det var muligt at kontrollere, så flytte afgifterne over på e-cig og væsker, det er netop det der er problemet idag at der ikke er betalt import afgift da de er smuglede ind den som sælges lokalt.

Nu er cigaretafgifterne steget for at tjene ekstra og/eller for at få folk til at stoppe med at ryge og e-cig ikke alternativ Steget vel 20 % for nogle og det kan mærkes for thailændere i det daglige.
Redigeret af Lars d. 17-09-2017 13:58
Lars
Lars
28-01-2018 06:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Bringer lige emnet op igen.

For nyligt stod der 3, hvad der efter sprog, udseende og opførsel kunne være russere eller ukrainere, og røg hvor der er tydelig rygning forbudt skilte, udenfor afganghallen i Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok - de gad ikke gå de 30 meter til det tydeligt mærkede rygeområde. (Jeg er selv ryger)

Den ene røg e-cigaret og de to andre alm cigaretter, man er vel konger og hævet over loven som gæst i andet land.

Ved ikke med alle flyselskaber, men THAI fortæller i deres video lige inden ankomst hvad der er forbudt at medtage og der er e-cigaretter også nævnt, omend langt inde i videoen som ingen måske ser til ende.

Et israelsk medie rapporterer om at et ægtepar har fået bøde på 1.200 Dollars i forbindelse med e-cigaretter, men artiklen er så tynd og udokumenteret at jeg ikke vil linke til den.
Lars
Lars
18-11-2018 05:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Sæsonen for ferier står for døren, så tager den lige igen.

Det er stadig ulovligt at medbringe e-cigaretter og tilbehør inklusive væsker til Thailand. Det også ulovligt at bruge dem i Thailand.

Men måske bliver det tilladt en gang i fremtiden - det har været i et medie, men altså fremtiden.

Tidligere har været meldt ud fra myndighederne at årsagen var at de var sundhedsskadelige.

Jeg har tænkt om der også kunne være en sammenhæng med skatter og afgifter som mistes, hvis folk skifter, samt at Thailand ejer landets eneste tobaksfabrik, Tobacco Monopoly, og dermed også derigennem har indtægt og arbejdspladser.

Nu ser det ud til myndighederne måske er ved at åbne for at lovliggøre e-cigaretter - det er nu ikke et spørgsmål om sundheden men økonomien.

Et thailandsk netmedie har skrevet at der arbejdes på at få pålagt skatter og afgifter på e-cigaret produkterne og så gøre det lovligt.

Det er oversættelse af et thaimedies forståelse af informationer og der kan nemt snige sig små misforståelser ind i hvor seriøst det er f.eks om det er noget der tænkes på eller noget der kunne tænkes på - blot eksempel. Det er fra Nation/Thaivisa som tidligere fået visum regler helt galt i halsen på den konto.

Der er uden tvivl en opgave i at få det systematiseret, så der kan kræves afgifter og undgå side import/produktion og salg af omveje og markeder som er måden det sker på idag.

Her er et par link til den danske og thailandske ambasade om forbudet idag.

Forbud mod E-cigaretter
Skal ned til lovgivning man skal være opmærksom på og folde det ud.

ELECTRONIC CIGARETTES ARE ILLEGAL IN THAILAND

Her information om at nye tider måske på vej:
E-cigarettes set to be legal in Thailand

Jeg tager her ikke stilling til evt. smugling af e-cigaretter eller om nogle vælger at bruge dem.

Det op til den enkelte om man vil tage risikoen også risikoen for at løbe ind i betjente der lige har det emne på dagens to-do-liste og slår ned på det som så ud til at være tilladt igår og som så lige pludselig absolut en dårlig ide at gøre og straffes.

Det er meget typisk for Thailand at mange love ikke håndhæves 100 % hver dag, men pludselig gøres det enten af den enkelte betjent eller område eller planlagte razziaer.
Redigeret af Lars d. 18-11-2018 05:10
Lars

Lars
21-08-2019 17:04
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Der var for nogle måneder siden snak i medier om at e-cigaretter måske kunne blive lovlige.

Det har regeringschefen, den tidligere militærregeringsleder, manet til jorden nu.

I linket skrives bla.

"Someone wants these black-market products, which have a substantial value, to be legalised," Gen Prayut said, responding to questions from reporters on Tuesday.

"But in making decisions on this matter, the government cannot simply consider the economic impact," the prime minister said. "E-cigarettes will also impact people's health and place an extra burden on the country's health-care budget," he added.

PM to keep e-cigs illegal

Måske kommer man ikke helt udenom at tænke økonomi. Der mangler veje til at sikre afgifter på de nye produkter. Og samtidig er staten ejer af eneste tobaksfabrik i Thailand, der producerer alle lokale mærker.

Andre lande har løst problemet med afgifter, men det nok lidt for kaotisk marked i Thailand med alle de mere eller mindre hjemmelavede produkter.

Koreanere bruger meget systemer som Phillip Morris IQOS, hvor det er tobak der er i men det varmes kun lidt op til nikotinen frigives.
De sælger side om side med almindelige cigaretter og til samme priser med bandaroler. Dog har Koreanske firmaer udviklet deres egen kopi af de originale IQOS.
Redigeret af Lars d. 21-08-2019 17:04
Lars
Lars
01-09-2022 18:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Sundhedsministeren har forleden igen slået fast at myndighederne stadig ikke vil tillade brugen og importen af e-cigaretter i Thailand.

Dvs det er stadig ulovligt at medbringe og bruge e-cigaretter i Thailand.

At det så ikke altid håndhæves er så en anden sag, men politiet kan nok ikke være alle steder på en gang.

Der nævnes dog at der vil kigges lidt mere på det og ja som andet så kan der komme razziaer osv.

Om turister kan være mere udsatte for at blive snuppet skal jeg ikke kunne sige. Men fristes nogle til at forsøge at skaffe nogle gebyrer så er turister nemt bytte

Argumentationen er at e-cigaretterne er skadelige. Der skrives endog at nikotin er skadelig for ALLE dele af kroppen...

Siges dog også at det anslåes at halvdelen af de 80.000 brugere der antages at være idag er unge mellem 15 og 24 år og det ønskes ikke.

Der er så også den hage ved det at:

Al Tobaks monopolet som producerer alle thailandske cigaretter er en statsejet virksomhed og skal jo tjene penge og frigive e-cigaretter vil så give endnu lavere omsætning af en omsætning som vist allerede er for nedadgående og med konkurrence fra udenlandske mærker.

Det er nok de færreste udviklede lande at staterne ejer tobaksfabrikker idag. Staten skal så samtidig med at opfordre til rygestop også tjene penge på fabrikkerne der producerer cigaretter. Hænger måske ikke helt sammen, men det er en anden sag.

Dertil så støtter den også de thailandske tobaksbønder i stor stil og de vil måske lide tab og kan ikke afsætte deres tobak hvis for mange skifter.

Sidst så er det svært for Thailand at få et velfungerende afgiftssystem op at stå. Det er lykkedes i andre lande hvor varerne sælges side om side med alm. tobaksvarer og med bandarole og afgiftsbetaling.

Jeg tror selv de sidste punkter er blandt de tunge argumenter i vurderingen og ulovliggørelsen.


Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Forlængelse af ophold i Thailand Visum til Thailand 5 27-11-2022
Problem at veksle danske kroner i Thailand - fra 24/9 Valuta og banker 17 15-11-2022
10 millioner skydevåben i Thailand blandt private Generelt 1 09-10-2022
Brevstemme til folketingsvalget i Thailand og Cambodia Nyheder 1 06-10-2022
Fyret betjent dræber 35, heraf 24 børn, i børnepasningscenter i Thailand Nyheder 1 06-10-2022
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Problem at veksle danske kroner i Thailand - fra 24/9
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september
45 dages visumfri indrejse i vinterhalvåret
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 16
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,204
· Nyeste bruger: oerneborg
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder