Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - i Danmark - Visum til Danmark
Thai visum til DK - op til 31.500 kr i banken - nye regler feb 2018
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
10-02-2018 14:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6658
Tilmeldt: 30.09.08

For en thailænder der skal have visum til Danmark.

Kravene til bankindestående for den thailandske part er i februar 2018 blevet ændret - nu samme krav for alle typer visum - besøgs og turistvisa - også hvis man er bosiddende i Thailand og skal til Danmark på familiebesøg med sin ægtefælle.

Tidligere har kravet været at den thailandske part skulle have 50.000 baht på en bankbog, som kunne vises ved ansøgningen.

Nyt - Generel regel kræver nu 350 kr per dag i Danmark. Bor man på hotel generelt 500 kr per dag. Det kan give 31.500 kr - 164.000 baht for 90 dage som er maksimale der kan søges visum til.

Der står dog også at hvis man bor privat og værten betaler alt kan lavere beløb accepteres - men den er lidt vagt formuleret og uden konkret beløb.

Men det er en væsentlig ændring i de generelle krav i forhold til ordlyden tidligere - se citater længere nede.

Dette var mere eller mindre kravene til turister tidligere - altså thailændere som ikke besøger bekendte.

Helt konkret er ordlyden fra den Danske Ambassade i sine visumkrav:

Proof of sufficient economic resources for the travel (either by applicant or spouse/co-habitant or both), Thai or Danish bank statement (original Thai bank book + 1 copy of each used page)

You must have the necessary means to pay for your stay and return trip. What will be considered as necessary funds will be determined by the Embassy and depends on the length of your stay, and whether you will stay at a hotel or with friends or family. As a general rule, you must have at your disposal approx. DKK 350 (THB 1,750) per day. A smaller amount may be accepted if you are staying in a private home and your host will cover all costs. If you are staying at a hotel, the amount must be greater, approx. DKK 500 (THB 2,500) per day.


Den tidligere tekst for at besøge kæreste/ægtefælle var:

Documentation of funds to cover the trip (for example applicants/guardians bank statement , original bank book + 1 copy of each used page) (adult 50,000 THB/90 days, children 25,000 THB/90 days)


Kilde: Ambassadens hjemmeside om visum til Danmark. Kravene er nævnt i tjeklisterne for hvert type visum. Kan ses her -Short stay visas
Lars
Lars
11-02-2018 06:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6658
Tilmeldt: 30.09.08

For dem det måtte berøre kan man jo håbe på at det kun er teksten der er ændret for at "harmonisere" de enkelte visumtyper og praksis forbliver som hidtil. Måske usikkert at satse på det nu, men tiden må vise om det bliver sådan.

Hvis det er ren individuel bedømmelse kan det anvendes forskelligt, afhængig af baggrunden for at søge?
Lars
milex
23-02-2018 15:45
Bruger
Antal indlæg: 37
Tilmeldt: 10.03.16

Var på VFS for et par dage siden sammen med visum-ansøger.

Der ikke nogen tvivl hos den venlige dame der, at der skal fremvises bankbog lydende på 1.750 baht pr. dag, også selvom den besøgende får ophold mv. betalt af den inviterende.

Om det vil være anderledes hvis man søger visum direkte på ambassaden ved jeg ikke.
Lars
25-02-2018 09:00
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6658
Tilmeldt: 30.09.08

Puha. Håber I klarer den alligevel. Det mange penge lige sådan at sætte ind på en thaikonto.

Så den passage med at det beløbet kan nedsættes hvis personen i Danmark betaler alt, bruges ikke.

Men mange tak for informationen, selvom den er skidt for mange. Rart at høre hvordan det tolkes i praksis.

Det kan måske virke lidt pudsigt med de krav, hvis man samtidig ser på ansøgningen, hvor den person der bor i Danmark skal krydses af som den som betaler det hele, rejse og ophold.

Er det måske strammet/hævet fordi der er flere der ikke har helt ren mel i posen og nogle ikke kommer for det formål som de søgte på og det så rammer alle?

Det vist ikke nogen hemmelighed at nogle ønsker at komme til DK for at finde et nyt liv. På massagestederne er også nogle som måske ikke har lovligt ophold/tilladelse og er der på turistvisum og andre steder måske. Turistbesøg har dog altid krævet penge i banken.

Her fra ansøgningen om visum, hvor der skal krydses af hvordan turen finansieres (nummer 31 og 32 referer til personen i Danmark som inviterer).

Lars
milex
26-02-2018 16:39
Bruger
Antal indlæg: 37
Tilmeldt: 10.03.16

Det var for så vidt ikke noget problem.

Grunden til at spørgsmålet om indestående på bankbog overhovedet kom op, var fordi vi havde angivet et lidt større antal opholds-dage end fly-reservationen indebar.

I forhold til fly-reservation var indestående ok - i forhold til angivne antal opholds-dage var indestående for lidt.

VFS så først på opgivne antal opholds-dage, og konstaterede bank-indstående var for lidt. Efter at have set på flyreservation var det OK.

Har altid undret mig over man skal angive antal opholds-dage, og forevise flyreservation. Det burde vel ligesom hænge sammen.

Men igen, ved ikke hvad udkommet havde været hvis indestående vitterligt havde været for lavt. Og vi havde konstateret overfor VFS: 'bare send ansøgningen'.

VFS laver kun en screening og har ikke nogen form for afgørelse om visum bliver godkendt og kan ikke bare afvise en ansøgning.
Lars1975
05-03-2018 14:35
bruger
Antal indlæg: 2
Tilmeldt: 05.03.18

tak for de mange tips
Allandk
07-10-2018 12:17
bruger
Antal indlæg: 2
Tilmeldt: 07.10.18

Er det mulig at inveter en thai pige op til Danmark og
holde jul og nytår hun kan kun være her i 2 uger er det muligt at få et visa for så kort tid til Danmark håber nogen ved ledt om det
Redigeret af Allandk d. 07-10-2018 12:23
girobank
08-10-2018 21:06
Bruger
Antal indlæg: 183
Tilmeldt: 11.03.09

Der kan du sagtens.
Bare kom i gang med at lave invitationen/ansøgningen.

Du skal bruge blanket VU 2, udfyld blanketten 100% korrekt, send ind og print ud til dig selv. Din veninde skal bruge j.nr. ved mødet i visa centret i Bangkok.


Husk hun skal forevise opdateret bankbog med et indestående på 1750 tbh pr. dag (antal dage i søge visa for).


har selv gjort det i april måned, alt gik fint.


vh
Povl Erik
Grand Beach,Mae Phim,Klaeng, Rayong www.MaePhimproperty.com
styker
08-10-2018 21:40
Bruger
Antal indlæg: 63
Tilmeldt: 21.01.15

Der er så sket den ændring at man nu skal reservere tid i visumcenteret, bare så hun ikke rejser dertil og får besked på at reservere tid og komme tilbage om måske 2-3 uger.
Lars
10-10-2018 16:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6658
Tilmeldt: 30.09.08

Som andre skriver det kan sagtens lade sig gøre.

Der skrives meget om lange sagsbehandlingstider for visumansøgninger de seneste måneder. Der tjekkes grundigere og flere ansøgninger sendes muligvis til behandling i Danmark og derved længere sagsbehandlingstid.

Op til 2 måneder.

Så vil blot opfordre til at indlevere ansøgning snart. Better safe than sorry.

Følg vejledningen fra ambassadens hjemmeside punkt for punkt så går det rimeligt med at samle den information der skal bruges.

Der skal måske også tænkes på at dokumenterer et forholdet til hinanden (går ud fra det er en kæreste der tales om) - at få en person man kun har snakket med på nettet til Danmark er stort set udelukket.
Redigeret af Lars d. 10-10-2018 16:20
Lars
Allandk
09-12-2018 10:56
bruger
Antal indlæg: 2
Tilmeldt: 07.10.18

Tak for di good svar ja det bliver nok først til næste år hun kommer og besøger mig og var nede og besøge hende i september i år så vi har mødt hinanden i theiland håber hun kan møde min I Denmark næste år så ves hun kommer og besøger mig for en måned er det så Ca 11.000 kr der skal sættes ind på en hun skal have på en konto
Redigeret af Allandk d. 09-12-2018 14:38
Lars
10-12-2018 15:10
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 6658
Tilmeldt: 30.09.08

Der er nok andre end mig der har helt up to date info omkring dette.

Men forbered dig på at udover at papirarbejdet skal være i orden, bliver den store udfodring:

At sandsynliggøre at I er fast par og at hun vil rejse hjem igen inden visumet udløber.

I har kendt hinanden relativ kort tid, et besøg i den virkelige verden, så billeder af Jer sammen og andet der kan bevise I har mødtes.
Brev fra arbejdsgiver der dokumenterer hun har arbejde og kan få ferie i så lang tid og kan vende tilbage til jobbet - hvis job haves.

Ferieloven i Thailand levner ikke umiddelbart tid til en måneds ferie - omkring 2 uger om året.

Hvis job ikke haves, så skal der være andet som binder hende til Thailand (her kan børn og huse så vise sig ikke at være nok i sig selv. Det jo kendt at thailandske kvinder rejser alene uden sine børn og også har huse som familien bor i.

Skal hele tiden tænke i at man er op imod dem som tidligere har snydt med visum og de ting som sagsbehandlerne derfor kigger efter.

Mht indestående - så kan andre sikkert svare bedre da det jeg skriver her kun er noget jeg har set nogle mene noget om hvordan arbejdsgangene og vejledningerne som der arbejdes efter er!!!

At pengene ikke må være kommet lige før der ansøges. Men skal være der en tid inden. Om ambassaden tjekker tilbage hvor de kommer fra ved jeg ikke.
Evt. prøve at tjekke mere om på det.

Endelig. Dette må du bruge lang tid på at fortælle kæresten.

jeg er altid nået længst med at være ærlig. Dvs. udfylde papirer korrekt. Fortælle sandheden.
Starter din kæreste med at rode sig ud i historier som hun tror vil være bedst at sige, kan det hurtigt blive noget rigtigt rod hun ender i hvor ingen tror på hende - da det måske ikke hænger sammen hvis de spørger mere ind til det.

Blot eksempel:
Har hun ikke arbejde og siger hun arbejder i f.eks i Big C. Ja så kommer spørgsmålene helt naturligt. Hvilken afdeling, hvad hedder din chef, hvad er arbejdstiden, lønnen, bonus osv. Det kan hurtigt blive en pinlig samtale.

Spørges om hun har tænkt sig at blive i Danmark og hun svarer ja fordi hun vil give udtryk for at kunne lide Danmark - så kan det være tæt på dumpet.
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
pensionist visum Visum til Thailand 11 02-04-2019
Nye rejsetider med Thai Airways Rejseplaner 1 15-03-2019
Ny visumtype - 4 års "Smart" visum Visum til Thailand 3 05-03-2019
Visum - step by step Visum til Danmark 13 03-03-2019
Turist fængslet i 11 dage for overskredet visum. Visum til Thailand 1 04-02-2019
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 10
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 944
· Nyeste bruger: seik
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder