Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - i Danmark - Visum til Danmark
Kæresten er arbejdsløs er det et problem ?
 Udskriv debat Udskriv debat
Jess
16-11-2019 12:58
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 16.11.19

Jeg er i gang med at søge besøgs visa til kæresten.
Planen er at hun skal komme 10-11 Januar næste år og blive i to måneder
:-)

Hendes arbejde igennem de sidste syv år er så dårlig betalt, plus hun jævnligt har været udsat for sexchikane fra chefen...
Så jeg bad hende simpelthen om at sige op nu og dækker så hendes løn indtil hun kommer herop og selvfølgelig også under opholdet.

Er det et problem i forhold til at få visa at hun ikke har et arbejde i øjeblikket ?

Mvh
Jess
Lars
17-11-2019 06:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Jess,
Jeg har ingen erfaring i hvordan ambassaden forholder sig til punktet med arbejde.
Det vil nok værre de færreste i job som kan få 2 måneders ferie sådan uden videre. (med 6-10 feriedage om året som oftest tages over mange korte perioder.)

Lønningerne kan være dårlige i Thailand set med danske øjne, men med mindre lønnen har været lavere end mindstelønnen, så er det svært at bruge det argument for ikke at arbejde. Millioner arbejder for den løn.

Skulle jeg tage ambassadens øjne på, kunne man tænke at jobbet også er sagt op med henblik på at blive i Danmark - da du forsørger indtil og under ferien. Det er aldrig en god ide at "opgive dette" ved visumansøgning.

Held og lykke med projektet.

Lars
Jess
17-11-2019 23:49
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 16.11.19

Tak for svar Lars !

Ja nu må vi se.
Da "projektet" på længere sigt er at gifte mig med hende og søge familiesammenføring, ville vi jo ødelægge muligheden for det, hvis hun blev illegalt.

Jeg går udfra ambassaden godt kan forstå det.
Lars
18-11-2019 12:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Jess,

Mht jeg skrev "med henblik på at blive i Danmark" var ikke ment som illegalt. Men som at hun måske ville søge familiesammenføring undervejs og dermed blive i Danmark på den måde.

Skriver det fordi det kan give afslag hvis der er mistanke om dette. Ikke at det giver afslag, men kan give afslag. Opsagt job kunne måske give den tanke.

Er der enkelte punkter i dokumentationer der måske halter lidt, så kan mit råd være at gøre endnu mere ud af at alt andet er til topkarakter, solid dokumentation/argumentation for at det er solidt og reelt forhold (netdating alene giver sjældent visum) og argumenter for at det kun er en ferie.Lars
Jess
03-12-2019 16:33
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 16.11.19

Status lige nu er, at repræsentationen har sendt ansøgningen videre til udlændingestyrelsen.

Dette er efter kæresten blev ringet op af repræsentationen og udspurgt meget grundigt.
Det handlede om hvor godt hun kendte mig og om jeg havde mødt hendes familie osv.

Derefter spurgte de til et besøg i 2017, hvor hun besøgte sin eks kæreste i Sverige og lavede overstay. Det havde hun ikke selv opdaget og forklarede at hun bare havde fulgt den billet han havde købt til hende.
Hun havde set at der stod visa fra 05-07 - 26-8
Hun var der fra 05-07 - 17-08
MEN der står altså også antal dage 38 og hun var der i 44 ;-/

Jeg tror der er maks en 50/50 chance for et ja...

Skal jeg ringe til DIS og snakke for min sag ?
Hjælper det noget ?
Lars
05-12-2019 09:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Jess,

Jeg tror ikke du kan gøre noget lige nu. Der er nogle issues som de skal overveje og du kan så kun tale for din syge moster - og kender måske ikke hele historien og alt hvad der blev snakket om i telefonen. Du kan i værste fald komme til at sige noget modsat det kæresten har sagt.

Overstay var så en oplysning som ikke var fremme før. Ærgerligt hvis du ikke vidste det tidligere. Om hun har vidst det eller ej vides så ikke. De opdager jo altid sådan noget - det er deres job.

Hun og manden har så desværre ikke fulgt med i timen, for der følger et stykke papir med visummet, hvor netop dette er nævnt. Og der står også det antal dage man må være i Danmark/Schengen på visumet. Man skriver i ansøgningen det antal dage man søger visum til og det som visumet så er udstedt til.

Ja der står visumet er gyldigt i en periode og opholdets varighed. Dvs de opholdets varighed på 38 dage skal bruges i den periode visumet er gyldigt.

Hvis hun får visum så tjek papirerne grundigt.
Redigeret af Lars d. 05-12-2019 09:45
Lars
Jess
01-01-2020 20:48
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 16.11.19

Status nu, er at Noi blev ringet op Mandag d. 30/01 fra den danske ambassade i Thailand.
De informerede om at de har modtaget en afgørelse i hendes sag fra Danmark.
Den vil de videresende i morgen d. 02/01, da Thai post holder fri d. 30.
De kan ikke åbne brevet og kigge for hende, så nu venter vi i spænding :-)
Måske har vi svar Lørdag, ellers Mandag.

Jeg har checket min invitations status, da der står at jeg her kan se status hvis ansøgningen er afvist, men her står Status Anvendt, som der hele tiden har gjort.
Lars
02-01-2020 18:39
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Pøj Pøj med hvad svaret må blive.

Du skrev i første indlæg at det var planen Noi skulle komme 10-11. januar - det er da lige i 11. time så.

Kan ikke kommentere på invitations status informationen og hvad det betyder. Jeg ved ganske enkelt ikke noget om det og aldrig været det vej omkring med invitationer.
Lars
Jess
06-01-2020 10:31
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 16.11.19

Vi modtog et afslag på ansøgningen i Lørdags.
Begrundelsen er, at Noi ikke har dokumenteret, at det er begivenheder udenfor hendes kontrol, der resulterer i et overstay på 6 dage.

Da hun blev spurgt over telefonen, hvorfor hun havde lavet overstay, var hun uforstående og mente ikke hun havde gjort noget galt.
Bagefter opdager hun selv fejlen og sender en lang forklaring på Thai per mail.
De beder om en engelsk oversættelse, som hun ikke afleverer.

På den baggrund kan jeg godt forstå afslaget.

Vi sender en ny ansøgning med en så udførlig forklaring og forsikring om vores intention om at overholde alle regler som muligt.

Jeg tror stadig der er en god chance for, at de bare rutinemæssigt afviser.
Hvis afslagets ordlyd skal tages bogstaveligt, betyder det at et overstay straffes med tre års karantæne i Danmark. (Så er indrejsen nemlig forældet og skal ikke med i en vurdering)
Til sammenligning straffer Sverige med et års karantæne for overstay mellem 6 og 90 dage.

Men nu må vi se, jeg prøver lige en gang til :-)

Lars
06-01-2020 14:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7074
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Jess,
Det var en gang rigtig træls nyt.

Ja overstay straffene er hårde og det er set at en dags overstay kunne give 2-3 års indrejseforbud.

Du er allerede klar over at der skal arbejdes på netop det punkt med overstay inden I søger igen. Vurdere meget hvad der skrives.

Når I søger igen så husk at alle papirer skal være oversat til engelsk. Sidste gang min kone søgte tænkte vi at en standard thai vielsesattest kendte de jo nok på Ambassaden, men den skulle oversættes til engelsk, selvom det er ganske få ord.

Det er måske svært for hende at bevise at det var hændelser udenfor hendes kontrol, hvis man ser rent nøgternt på det - fordi det er hende der søger og hende der dengang viste booking af billet og i princippet selv er ansvarlig for det hele - altså hvis nogle vil holde sig 100% til reglerne og intensionerne om at det er hende der ansøger alene.

Findes der en kopi af den visumansøgning som blev indleveret dengang og den booking der blev vedlagt? Bookingen skulle jo så passe med antal dage der blev søgt visum til.
Eller måske har manden så ændret biletten efter visumet er kommet og ikke læst visumet og det vedlagte papir ordentligt? Eller er der en forklaring som du ikke kender?

Det input til hvad I er "oppe imod" når I søger igen.

Måske nogle kan tænke. Ja hun prøvede med en europæer og nu gør hun det igen. Hvorfor nu det? For at bo i Norden eller få ophold?

Hvad de lavede i Sverige i den ferie? Hvor lang tid de var kæreste bagefter osv. Har den mand et blakket ry med at have haft flere udlændinge på besøg og deriblandt andre uheldige eksempler?

Det med overstay er ikke helt så klart at finde efter den danske ambassade er gået over til at bruge udenrigsministeriets standard tekster for hele verden. Ej heller på VFS side.

Men her lidt input:
NyIDanmark.dk:

Det er meget vigtigt at være opmærksom på visummets gyldighed, da det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du udrejser for sent.

Hvis du overskrider et visums gyldighed, kan du blive pålagt en karensperiode. I karensperioden vil du normalt ikke kunne blive meddelt visum til Danmark.

Hvis visumperioden er overskredet med højst 30 dage, bliver du pålagt 3 års karensperiode. Hvis visumperioden er overskredet med mere end 30 dage, bliver du pålagt 5 års karensperiode.

Du bliver dog ikke pålagt karensperiode, hvis du kan dokumentere, at overskridelsen skyldes uforudsete begivenheder, som du ikke selv har indflydelse på, fx trafikforsinkelser, flystrejke eller alvorlig sygdom. Du vil heller ikke blive pålagt karens, hvis det vurderes, at afslag på visum vil udgøre en uforholdsmæssig reaktion, i forhold til den adfærd du har udvist på dit tidligere visumophold.

Fra https://nyidanmark.dk/da/Ord-og...


Her fra ambassadens side:

Please note that the Danish mission will add a grace period of 15 days to the validity period of your visa. Therefore, the validity period and duration of stay on the visa sticker is not the same. It is your responsibility to check that the information on your visa sticker is correct.
Redigeret af Lars d. 06-01-2020 14:09
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Har jeg husket alt, til at hjælpe kæresten med at få visum til ferien i Danmark? Visum til Danmark 4 21-08-2019
Advarsel - kan påvirke dig resten af livet at tage til Thailand Muntre hjørne 1 05-01-2015
Arbejdsløshed på 0,6 % i Thailand Generelt 1 16-11-2013
Bliver der et K??MPE problem ud af dette?? Kærester m.m. 7 23-10-2013
KLM også med tilbud fra Bangkok resten af januar, fra 32.000 baht Fly 1 24-01-2012
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,014
· Nyeste bruger: BALSLV
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder