Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
29-03-2020 16:52
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Bekymret...

Kan være lidt bekymret for om Thailand som vesten er ved hele tiden at komme et skridt for sent og om man ikke tager inkubationstiden med i strategier.

Det har også været fremme at vi skulle blive hjemme og holde afstand i denne weekend og næste uge eller ville vi se en stigning i næste uge? Effekten er næppe så hurtig?

At man koncentrerer sig om de områder som ”i dag” er set smitte i og stor smitte, men glemmer dem som kan komme andre steder. Lidt som da Danmark advarede mod et sted i Italien. Så kom smitte fra andre stedet og man advarede så om det osv.

Fokus på flere hot risiko områder som er bl.a Bangkok, Phuket, det allersydligste Thailand, Chonburi og Sa Kaew provinsen i øst ved grænsen til Cambodia.

Det er dem folk skal se efter og passe på – kan måske give nogle indtryk af at man godt kan slække lidt i yderstederne med få smittede?

Havde man lavet samme oversigt for en uge siden havde Phuket nok ikke været på listen da mange tilfælde er kommet for nylig.

Der er tydelig tendens over de sidste par uger at tallet i Bangkok er steget, men tallene samlet udenfor er steget mere.

På kortene nederst ses tydeligt at antallet er steget meget i Bangkok og f.eks. Pattaya/Chonburi området. Men ses også at mange provinser er gået fra ingen smittede til nu at have smittede.

Hvordan ser det ud i næste uge?

Frygter det kan blive langvarigt hvis det senere kommer til stigninger i andre provinser og der så først der tages forholdsregler. Det kan gøre det hele sker i steps over lang tid?

Der er den sidste uge rejst tusinder ud af Bangkok mod specielt nord og nordøst Thailand. Hvor mange det er og hvor mange der er smittede ved jeg ikke, men givet nogle som er smittede. De er ikke registreret som smittede endnu og vil så ikke være relateret til de tilfælde som findes i dag. De vil komme på listen den næste tid?

Lars
Lars
29-03-2020 17:07
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Holde afstand er et problem

Det nævnes fra myndighederne at manglende afstand er skyld i nogle af de smittede man ser nu.

Det givet rigtigt nok, men det er jo så folk der er smittet for 1-2 uger siden og folk var dengang ikke opmærksomme på det.

Skal nok vente 10-14 dage for at se effekten af den massive opfordring til at blive hjemme og holde afstand som blev kørt sidst på ugen.

Derudover ville jeg tro myndighederne også skulle gå forrest med det?

Politiets afdeling for immigration, Immigrations kontoret i Bangkok, som hører under politiet har det ikke været praktiseret med hensyn til indretningen og de store køer der har været der.

Jeg var der selv den 20. marts som ses på billedet. Inde på selve kontoret stod de normale stole, som er faste stolerækker med små sæder, normalt. Dvs underarm mod underarm. De andre udlændinge og thaiere derinde gloede lidt underligt, fordi jeg stod og glanede op af en skillevæg helt for mig selv.

www.thaiguide.dk/images/forum/Distance-immigrationskontor-bangkok.jpg

I sidste uge var der endnu mere travlt med alle dem som ikke kunne komme hjem og skulle forlænge ophold. Der ingen styring af køen og venteområderne.

www.thaiguide.dk/forum/forum/attachments/koe-immigration-bangkok.jpg

I dag ser jeg nogle officials udtale sig til TV. Den der taler, har maske på. Derudover står mindst 2 personer der skal med i billedet meget tæt på og uden masker. I TV i går var der indslag om masker og en fagperson sad og snakkede med en fra TV. De sad med masker men helt tæt i en sofa.
Myndighederne siger i dagens briefing der skal/bør bæres masker.

Tog:
I undergrundsbanen skulle det nu være mærket op så man kun må sidde på hvert andet sæde.

Busser:
Har set nogle busser har gjort så hvor der er to sæder ved siden af hinanden må der kun sidde en.

Supermarkeder:
Tesco Lotus mindre butikker, Lotus Express, har fra idag indført i 1.600 butikker at de kun lukker 15 personer ind ad gangen.
Redigeret af Lars d. 29-03-2020 17:08
Lars
Lars
29-03-2020 17:13
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Bliv hjemme...

Udfra trafikken at dømme har der ikke været mange ud og køre biler idag.

Det ganske usædvanligt at se så grøn en trafik en søndag eftermiddag kl. 16.

Motorvejen som jeg kan skimte har heller ikke haft særligt mange biler mod normalt og her sen aften minder det næsten om da der var udgangsforbud om aftenen efter sidste militærkup.

Lars
Lars
29-03-2020 18:18
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Phuket lukning:

Der kan være nogle som er i tvivl om hvordan situationen er med flyafgagnge, da den officielle annoncering kun omtalte land og vand transport.

Skal du ud fra Phuket lufthavn eller væk fra Phuket indenfor de næste par måneder, så kan jeg da kun opfordre til at få fingeren ud og komme afsted. Det kan kun gå for langsomt.

Ved aldrig om man havner i noget bureaukrati og ikke kommer videre, som thaiere der strandede rundt i verden pgra pudsig hurtigt indførelse af uopnåelige krav. (et par hundrede thaiere der var strandet i Malaysia er idag kommet hjem)

Så kopiere fra Richard Barrow seneste opdatering:

⏰ UPDATE ONE: This is good news at least. @SiobhanRobbins from Sky News has confirmed with local authorities that tourists in neighboring provinces such as Phang Nga can enter Phuket if they can show evidence of a flight out, such as tickets and a boarding pass. Good luck!

⏰ UPDATE TWO: The Facebook page of Phuket Provincial Police has announced that there is a plan to close Phuket Airport from 10-30 April. So, if you don’t have a flight out yet, you should find one soon. An official announcement is expected soon.

⏰ UPDATE THREE: Looks like the provincial police has deleted the post that Phuket Airport is expected to close on 10 April. I will keep my tweet here for the moment as it’s still likely to happen. I personally think that if you’re a tourist in Phuket you should leave sooner rather than later.

Flyselskaber:
NOK Air skriver at de stadig flyver normalt på indenrigsruter.

Air Asia: Ikke tjekket

Thai Smile som vist flyver Thai Airways indenringsruter nu: Ikke tjekket.
Lars
Lars
29-03-2020 18:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Phuket smittede:

Phuket er gået fra 2 til nu 53 smittede på et par uger.

Langt flertallet af smittede opgives til at være relateret til underholdningsbranchen og nattelivet.

Et par stykker har været syge siden den 18. og 20. marts men først nu tjekket.

https://www.bangkokpost.com/tha...

Phuket har 400.000 indbyggere, men det er så uden alle dem som kommer fra andre provinser og arbejder der, barer, restauranter, tuktuk, hotelrengøring, byggeriet osv osv.

Men 53 smittede bringer lynhurtigt Phuket i samme niveau som Bangkok størrelse taget i betragtning. Bangkok har hidtil været centrum for flest smittede og der nogle cluster udbrud er sket.

Administration af diverse tiltag, nedlukninger og restriktioner.

Det ser ud til at lovgivningen i Thailand er så de enkelte provinser selv bestemmer en del omkring hvilke tiltag de vil tage.

Derfor har restauranter og shopping centre også nogle steder været åbent længere end i Bangkok fordi det var lokal beslutning.

Det gælder så vidt jeg ved også Phuket, hvor man med viden nu kan sige de måske er kommet en postgang for sent. Pattaya ligeså og der er der også stor stigning nu.

Det kan syntes jeg være et stort ansvar at placere i de enkelte provinser der måske ikke har opt eksperter til hjælp til at analysere tal og træffe de rette beslutnigner i så vigtige sager og hvor man ikke ved hvad der er op og ned lige nu?

Håber central regeringen og diverse ekspertafdeligner assisterer i baggrunden og det ikke kun er den lokale sheriffs ansvar.
Lars
Lars
30-03-2020 17:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Det bliver kort indslag idag, vender tilbage imorgen.

Nogle gange tænker jeg om det er COVID eller trafikken der er største modstander i Thailand.

Ser jo mange der har en form for maske på men ikke syntes hjelmen er væsentlig.

Men den her er nok for viderekommende at forstå. Der er flere gode vidoer i listen på siden.
(for dem der ikke lige kender streger osv, så er der to spor i en retning og denne lastbil skulle nok have kørt på den anden side af midterrabatten....)

En thai videodelingsside.

https://seeme.me/ch/js100/9aELjl

Kan desværre ikke sætte videon ind direkte her. Men skærmprint.

Redigeret af Lars d. 30-03-2020 17:42
Lars
Lars
02-04-2020 12:58
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg har været lidt stille her på siden de sidste dage. Prøver lidt igen idag.

Der er sket meget rundt omkring i Thailand og mange stramninger med at bevæge sig rundt og evt udgangsforbud.

Men det måske største tiltag er netop kommet.

Udgangsforbud i hele Thailand fra kl 22-04.

Det træder i kraft fra fredag aften, 3. april.


Er man ude i det tidspunkt uden rigtig god grund er straframmen bøde op til 4.000 baht eller fængsel.

Derudover lukkes alle parker, offentlige som private og alle "parker" der er i lejlighedskomplexer. Dette hovedsageligt for at stoppe folk fra at stimle sammen. Der er regel om ikke at samles i større forsamlinger, men der er efter hvad jeg forstår ikke sat tal på. Det kan også berører steder folk bruger til at gå en tur for motionens skyld.

Udgangsforbud har måske ikke den store betydning for den almindelige borger, men er naturligvis en indgriben i den personlige frihed.

Tidligere når der har været udgangsforbud som i 2010 efter store demonstrationer og 2014 efter militærkup har det berørt mange mennesker og erhversdrivende. Lige nu er barer, natklubber og anden underholdning, restauranter osv allerede lukket ned.

Gadekøkkener sælger normalt til sent og de vil så blive berørt meget.

Igår kom der ordrer i Bangkok fra Bangkoks Administration om at alle convinient butikker som 7-11, fødevarerbutikker og gadekøkkener osv skulle lukke fra midnat til kl 05. Det må så være taget over at denne nye ordrer fra premierministeren.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/udgangsforbud1-2.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/udgangsforbud2-2.jpg
Redigeret af Lars d. 02-04-2020 13:14
Lars
Lars
02-04-2020 14:07
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08


Lars
Lars
02-04-2020 17:19
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg kan godt lide når et firma som Reuters slet ikke har forstået det de sender ud. Det endte bla. på DR som her og TV2. Det render sikkert automatisk til mediernes nyhedsstream uden journalister er inde over.

Thailand indfører udgangsforbud i dagstimerne
Fra på fredag følger Thailand trop og indfører ligesom mange andre lande udgangsforbud for landets borgere mellem klokken 10 til 16.

Det oplyser landet premierminister,Prayut Chan-o-cha, ifølge Reuters.

Landet har registreret 1875 smittede, og 15 personer er døde.


Det er så 22-04 eller 10 PM-4 AM

Ikke 10 AM - 4 PM Grin

Måske en Reuters journalist der er blevet forvirret over hvordan døgnet nogle gange opdeles i Thailand. I 4 gange 6 timer.

Så kl 4 kan være kl 04, 10, 16 og 22, hvis man ikke læser eller hører det som hører med tallet som fortæller om det er nat, morgen osv.

Det opgivet efter den tidsopdeling i thai tv idag.

Redigeret af Lars d. 02-04-2020 17:21
Lars
Lars
02-04-2020 18:46
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7541
Tilmeldt: 30.09.08

Der er i forvejen en vis bekymring blandt thaiere omkring os udlændinge.

At have arbejdet tæt på udlændinge er faktisk et af de kriterier der bruges til at bedømme om man er i risikogrppen for corona test.

20% af alle der er testet positivt er udlændinge, så måske noget om snakken at det er importeret derfra?

Så disse vesterlændinge herunder bør skamme sig.

Politiet fandt en fest på et tag af en bygning i Kathu på Phuket (et af de hårdest ramte områder i Thailand).

Anholdt 9 vesterlændinge og 5 thai kvinder.

Vi takker dem meget for at skabe endnu mere kiggen skævt til udlændinge der eventuelt bor her og overholder alle regler.

https://www.bangkokpost.com/tha...

Police arrested nine foreigners and five Thai women for partying in violation of the order against gathering in crowds, to control the spread of coronavirus disease.

Her er deres navne mejslet ind i internettet

The arrested foreigners comprised six men and three women: Australian national Al-Mouzafar Mohamad, 22; Britons Oliver Hoskins, 23, Alan Jones, 22, and Stuart McDonough, 29; Ukranians Zakharov Andrii, 27, Petriv Tetiana, 22, Chala Anasiia, 22, and Semko Iana, 31; and American Russell Robertson, 32.

Ydermere syntes de også det er smart at forbryde sig mod narkolovgivningen:

Police found 4 grammes of cannabis and 0.94gm of cocaine in their possession, and also seized several bottles of liquor and loudspeakers.
Redigeret af Lars d. 02-04-2020 18:53
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Vaccine i Thailand overblik - planer for vacciner, ophæves karantæne osv Sundhed og medicin 10 28-01-2021
Status for åbning af Thailand for danskere - løbende opdateringer Sundhed og medicin 298 27-01-2021
Gouda forsikring til Thailand - dækker ikke altid Sundhed og medicin 1 19-01-2021
Thailændere der skal til Thailand - hvordan? Visum til Danmark 54 18-01-2021
Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden - for thai til DK Visum til Danmark 34 09-01-2021
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,046
· Nyeste bruger: Stefan
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder