Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
28-07-2020 10:53
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Ja normalt er det ikke helt velset at bære maske når man går i bankerne..

Godt at høre hvordan det håndteres med masker osv rundt omkring. Jeg har jo kun indtryk fra mindre dele af Bangkok.

Det kan virke som om de nogle steder ikke er helt oplyste og uvidende og ser en masse der deler falske skræmme nyheder på nettet og alle æder alt råt.

De udlændinge der er i Thailand nu har været her i mindst 4 måneder og man er stadig bange for vi skulle være smittede.

Har hørt det med bankerne, men jeg har dog ikke selv oplevet nogle steder hvor jeg ikke var velkommen. Har en gang i corona perioden været i en bank, men det helt uden problemer.
(Har brugt netbank i mere end 10 år, kan anbefales - aldrig opdateret en bankbog. Det kun tip og udenfor emnet og ikke at det skal være emnet i tråden her.)

Men har oplevet på nettet at der er nogle, måske mindre grupper, der giver udtryk for kraftige fremmedfjendske holdninger og hvor en del bakker op om det. Det er måske ikke pgra corona at udlændinge nægtes adgang forskellige steder, men corona er blot påskuddet for at kunne? Det gælder næsten også ministre, hvor sundhedsministeren i live interview kaldte faranger for beskidte der ikke går i bad. Thaierne har efter min opfattelse ikke samme syn på eller viden om racisme, som er tilladt hvis det går ud over andre og det ikke ses/vides at noget er racisme og ikke noget man har lært om.

I Laos har jeg oplevet at to thailandske kvinder var voldsomt sure og nærmest råbte til mig og andre om problemet på et hotel. De var utilfredse med at de skulle betale mere for tuk tuk og tourguider/ture end de lokale. Kunne kun smile til dem - det er ligesom normalen i Thailand på turiststeder?

Her er et nyt eksempel fra Bangok hvor en udlænding, der er aktiv i debatter, besøger en restaurant og taler thai og bliver bedt om at gå fordi han er udlænding. Retauranten har tidligere haft et skilt med forbuddet, men det er fjernet.
Der er desværre mange thaiere som bakker op om denne linie i FB kommentarer.
Tidligere i coronatiden nægtede restauranter i Chiang Mai at serverer for kinesere i en tid hvor der jo virkelig var seriøs fare for at de kunne være smittede. Det var ikke tilladt da det ikke var velset at diskriminere kinesere, selvom vi idag ved de har lagt hele verden ned.
Richard Barrow har følgende kommentar i hans deling:
Video clip by Yan Marchal of his attempt to visit Fullmoon Terrace & Bar in Bangkok. In his own words, he was thrown out because they refused to serve foreigners. This is part of a worrying trend in #Thailand this year where a small minority of Thais showed a xenophobic attitude. This included operators of bus companies, governors of provinces and mangers of banks.
📍MAP: Fullmoon Terrace & Bar, 614 Lad Prao Wanghin Rd, Lat Phrao, Bangkok 10230 https://goo.gl/maps/C48cib5i4bv6jKbAA]

Det måske lidt for politisk og udenfor corona, men kan tænke over hvad fremtiden bringer nu vi ser det fremmedfjendske komme mere til overfladen i denne tid. Thaierne er jo et stolt folkefærd og er bedst og kan klare alt selv.
Lars
Lars
28-07-2020 11:10
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Turiststederne total affolket.

Her video fra Patong Beach på Phuket som skulle være taget sidste uge. Trist syn.

Phuket som Bangkok Post idag skriver nu desværre må forholde sig til at de har satset all in på turisme. Turismen skulle stå for 80% af Phukets økonomi og beskæftiger mere end 300.000 mennesker. Tabet indtil videre estimeres til 160 milliarder baht - omkring 52 milliarder kroner.
Samui:

Her 5 minutters kørsel ned ad Chaweng Beach Road stort set uden mennesker og faktisk alt er lukket som på Phuket.

Har så set sådan ud i 4 måneder nu.


Redigeret af Lars d. 28-07-2020 11:12
Lars
Lars
30-07-2020 13:33
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Bliver det gamle backpacker område Khaosan Road til Thai in sted i fremtiden?

Khaosan Road har som andet lov at åbne.

Der er nu noget aktivitet og det ser ud til at være de unge thaiere der nu har "indtaget" nogle af stederne.

Et nyt RCA i Bangkok for unge?

Kan Khaosan Road i denne turistfrie tid stille om til det som de thailandske unge går efter og blive et helt andet når grænserne igen åbner?

Her indtryk fra Richard Barrow fra besøg forleden:

This evening I went to check out Khao San Road in #Bangkok. It would seem that the place is evolving into a kind of RCA for Thais. I spent most of the night at Mulligan’s which was a packed house. It looked like 99% Thais with a couple of Westerners. Down on the street, it was more like 90% Thais. These photos were taken at around 11pm tonight. The whole road wasn’t busy like this. There were plenty of empty bars too. I think that the bars on Khao Sao Road that can adapt to the needs of the Thai clientele will survive. Who knows, this could become the new hangout for Thais in the not too distant future. Let’s see.Lars
Lars
30-07-2020 13:47
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Masker....

MUndbind - Ja det diskuteres livligt i Danmark om det skal anbefales eller påbudt osv.

Maskebrugen i Thailand og hvordan det startede.

I Thailand startede brugen af masker slet ikke med myndigheders anbefalinger eller påbud.

I Bangkok, hvor jeg fulgte hvad der skete, var valget frivilligt i lang tid hvor flere og flere begyndte at bruge masker. Længe inden regeringen meldte ud.

En del skyldtes nok at der i tiden optil var massiv luftforurening så mange af den grund brugte masker allerede.

Flere og flere brugte så masker på gaderne og nogle på kontorer.

Hen mod slutningen af marts var der stadig ikke maskepåbud på offentlige kontorer eller forrretninger.

Alligevel kunne man se stor del bruge masker. På immigrationskontoret brugte næsten alle maske, men det var ikke et krav.

Derefter kom så anbefalingerne om at bruge masker. Det blev krævet for at komme ind på offenltige kontorer og nogle forretninger.

Så kom påbud fra myndighederne som faktisk var forskellig fra provins til provins og ikke var et krav alle steder.

Alligevel brugte langt hovedparten masker der hvor jeg kom.

Grunden kan sikkert diskuteres og folk viden måske også - brugtes ofte udendørs men ikke indendøre i starten - måske flokmentalitet ikke at føle sig udenfor når man var udenfor. Nogle brugte dem pgra den stadig luftforureningen.

Inden maskeanbefalingerne kom var der så temperaturtjek og håndafspritning på offentlige kontorer. Social distance kneb det med dengang i marts og vel aldrig helt blevet godt.

Pointen for mig her:

Thaierne begyndte at bruge masker lang tid før myndighederne begyndte at snakke om det skule indføres.

Ventede ikke på myndighederne.

Virkningen er naturligvis ikke til at måle direkte, da der nok er mange andre årsager til at Thailand og andre asiatiske lande har klaret sig så godt igennem.

Men jeg tvivler på maskerne har skadet noget - udover social distance måske blev nedprioriteret pgra man føler sig beskyttet af maskerne.
Lars
Lars
30-07-2020 13:51
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

THAI Airways aflyser afgange i hele september også.

Indtil videre har THAI meldt ud at det aflyste alle fly i august.

Idag ser det ud til THAI også har aflyst i hele september.

Det er ikke muligt at booke en billet i hele september til København og andre europæiske byer på deres side i september som det ellers har været muligt. Ændringen er sket idag.

Der kan købes billet til oktober men det vil igen være et "måske" da ingen ved hvad der sker.

Har ikke set nyheden andre steder, men bookingmulighederne eller mangel på samme plejer at hænge sammen med aflysninger, hvis det da ikke er en programmeringsfejl Tænker
Lars
Lars
03-08-2020 09:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Corona krisen har nu også kastet NOK Air ud i betalingsstandsning.

NOK Air i betalingsstandning

Rækken af firmaer, store som små, der har store problemer er nok desværre ikke nær en slutning.

Mindst 9 millioner skulle have mistet jobbet som følge af Corona, enten midlertidigt eller permanent eller venter stadig på at markederne kommer op igen så de kan komme tilbage. Det er omkring 20-25% af arbejdsstyrken.

Heraf mindst 2 millioner indenfor turistindustrien efter nogle af de tal der kan læses.

9 millioner ville svare til at 900.000 i Danmark havde mistet jobbet og tallet er langt under 100.000. Så konsekvenserne i Thailand er voldsomt meget større end i Danmark og i Thailand lever mange fra hånden til munden og har ikke noget i banken.

Tallene er svære at få bekræftet da der ikke rigtigt er nogen registrering af dem som arbejde i den uformelle sektor, mens der kun er omkring 10 millioner registrerede i jobs i den formelle sektor. Derudfra kan angives antal registrerede arbejdsløse, men det dækker ikke alle dem udenfor som er langt hovedparten af arbejdsstyrken.
Redigeret af Lars d. 03-08-2020 09:24
Lars
prasat
07-08-2020 16:40
Bruger
Antal indlæg: 11
Tilmeldt: 06.06.20

har de overhovedet sat en dato for hvornår de vil åbne landet for turister igen uden den der 2 ugers karantæne?
prasat
milex
07-08-2020 16:55
Bruger
Antal indlæg: 76
Tilmeldt: 10.03.16

Næ - det har de ikke.
Lars
07-08-2020 20:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7152
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg tror heller ikke at der kommer en fast dato som sådan. Men det er jo kun mit gæt.

Tror der vil blive åbnet lidt gradvist som Danmark og EU har gjort og må henad vejen evaluere og justere, hvis det bliver nødvendigt.

Det kan nok have lange udsigter inden der kan rejses frit ind.

Først skal turister have lov at komme. Så kommer spørgsmålet med hvordan karantæne håndteres.

"Hjemmekarantæne" på hoteller for turister tror jeg ikke på overhovedet vil virke, selvom det kun skulle være et par dage mens man venter på testresultat.

Turister kommer måske for solferie eller nogle shoppe og oplevelsesdage i Bangkok først og så skal de bruge de første par dage på et hotelværelse og må ikke komme ud og spise, til poolen, stranden eller en aftentur eller ud og ose rundt. Nej det vil de ikke vente på når de nu er kommet.
Redigeret af Lars d. 07-08-2020 20:16
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Udrejse - hvornår åbnes Thailand for danskere? Sundhed og medicin 92 23-09-2020
Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden Visum til Danmark 10 07-09-2020
Dansk iværksætter succes i Thailand solgt for 100 mio. kr. Nyheder 1 13-08-2020
Folkepension fra Udbetaling Danmark til Thailand ? Job, banker, forretninger 23 23-06-2020
Køre bil i Thailand Generelt 5 28-01-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,024
· Nyeste bruger: Jyden30
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder