Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
27-11-2020 15:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Thailand sikret sig 26 mio doser vaccine

Thailand og levarandøren AstraZeneca har idag underskrevet aftale der sikrer Thailand 26 mio. doser vaccine. Det skete ved stor bevågenhed/ceremni. Billede nederst.

Premierministeren sagde forleden af de ville kommme midt i 2021, idag skrives der:
Premierminister sagde at han tror på at vaccinen vil blive tilgængelig inden udgangen af 2021.

De 26 mio doser svarer til lidt over 1 ud af 3 thailændere kan blive vaccineret.

Kommer der ikke flere doser i 2021 så er der lange udsigter til at thaierne er vaccinerede og kan modtage turister, som forleden var forudsætning for at kunne åbne landet helt.

Vi må nok vente lidt endnu og se hvad der er op og ned.

Den store ceremoni må være lidt PR, for det at staten køber vacciner er vel blot er en del af jobbet at være regering og indtil videre ikke til alle.

Kilde, National News Bureau of Thailand:
www.facebook.com/nbtworld/posts...

Redigeret af Lars d. 27-11-2020 15:53
Lars
olaflacour
28-11-2020 02:04
Bruger
Antal indlæg: 91
Tilmeldt: 13.10.20

Den vaccine som Thailand har valgt er den billigste, koster cirka 25 Dkr. pr dosis. Der skal 2 doser til pr. person, så 26 mill er nok til knap 20% af befolkningen....

Den vurderes at have en effektivitet på 62-90%, og da man skal op på at 60-70% af befolkningen er vaccineret, så er dette en dråbe i havet.

De håber imidlertid på at de selv kan fremstille den på lisens for AstraZeneca, men det er en langsom proces når der skal bruges langt over 100 mill doser.

Når vi taler åbning af landet for turister, så er det IKKE i 2021 det kommer til at ske, måske en gang i 2022. Til den tid vil mange hoteller mv ganske enkelt være gået konkurs.
Livet er for kort til idioter.
Lars
28-11-2020 06:46
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg er helt enig Olaf, at de mindre rige lande ikke har samme muligheder som Danmark og Thailand er ikke som Danmark (derfor det er så populært turistmål, for var det som Danmark ville kun få komme - meget service ville ikke være tilstede, inkl. barmiljøerne og antal på datingsider, og priserne høje)

Danmark har faktisk også lavet forhåndsaftale om samme billige vaccine. Faktisk for 2,6 millioner doser som er flere doser end de har har "bestilt" hos de andre firmaer. https://nyheder.tv2.dk/samfund/...

Den har så den store fordel i lande som Thailand at den ikke skal opbevares ved hverken minus 70 eller minus 20 grader men alm. kølskabstemperatur. Det gør logistikken meget nemmere og billigere.

Hvordan skulle prisen være

Skulle tingene være fair skulle priserne jo gradueres.
De skulle sættes efter landenes økonomi f.eks. Jo højere BNP jo højere priser og jo lavere BNP jo lavere priser.

Så ville alle lande have lige adgang til det - og de fattige vil ikke blive ladt i stikken.

Danskere vil så nok mene der skulle betale for meget. Næ de ville skulle betale det samme som mindre rige lande i forhold til indtægter og landets økonomi.

Det er jo allerede kendt med f.eks skattesystemer at dem der har mest betaler mest. Nogle afgifter ligeså.

Men ja desværre er det ikke alle lande der har ligeså mange penge som Danmark. De må så gøre det bedste de kan?

Konkurser.

Set lidt kold og kynisk

Uanset hvornår der åbnes vil udbuddet af hoteller og alle andre services til turister være for højt udfra tidligere tider - i lang tid. Ikke alle kan overleve.

At hoteller og andet går konkurs har måske ikke den store betydning for fremtidens turisme og de udbud der er.

Når turismen starter igen vil udbuddet igen komme og noget vil starte op igen. Andet vil blive "opfundet" på ny og måske give bedre produkter til turister.

Nogle dele af turismen for mænd er måske lidt død nu, men det er der måske mange thaiere og politikere der har det fint med udfra image synspunkt?

Det vil så være et sørgeligt syn mange steder indtil der kommer rigtigt gang i den og det er ikke voldsomt smukt at opleve som turist. Men det er det jo til en vis grad allerede. Dog vil jeg forvente endnu mere vil lukke når de lidt større pengekasser løber tomme.

Så står nye investorer i kø for at købe billigt.

Største problem jeg ser er her og nu problemet med de mange uden arbejde allerede nu. Nogle får måske stadig lidt løn for at gå hjemme, andre for fra A-kassen, men det er max 6 måneder. Mange (de fleste) har intet.

Lidt intern turisme med thiaere der tager på lidt weekend ferier giver lidt støtte. Nogle tusinder udlændinge der kommer nu giver vel nærmest ingen støtte til turistindustrien, da de fleste ikke som sådan er turister men med tilknytning til Thailand og ikke smider pengene i turistindustrien.
Redigeret af Lars d. 28-11-2020 06:53
Lars
Lars
29-11-2020 16:00
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Julestemning og få mennesker i lokalt Central Department Store i Bangkok idag.

Huskede at tage 3 billeder fra lidt julestemning i en Central Plaza i Bangkok idag. Fik desværre ikke taget så mange men lidt stemning er der dog her.

I bunden af træet kunne børn gå ind i træet.

Rammer denne krise kun turistdelen af Thailand.

Kan læse med her og få en ide.

Denne Central ligger ikke i turistområde og har altid været langt overvejende thaiere og ganske få udlændinge imellem.

Nu overrender jeg ikke disse storcentre, så kan ikke helt huske hvor mange der normalt er en søndag sidst på eftermiddag, men der var ikke mange idag.

Søndag plejer at være den store familieudflugtsdag til centre og aircon og ose rundt og måske vise det nye tøj frem for de unge og måske købe en smule og så en af de fine poser til at vise venner og kollegaer hihi.

Så syntes det så lidt tyndt ud alle steder. Der var fri passage alle steder og ikke noget med zig zag. I selve Central delen var der meget få kunder. FÅ unge syntes jeg også.

Samtidig en af de 3 dages Black Friday, fredag til søndag, med gode tilbud, men heller ikke det hjalp.

På etagen med spisesteder plejer der altid at sidde folk bænket udenfor i kø ved de populære steder og det gjorde de absolut ikke idag.

Så der er en del thaiere som ikke går ud på samme måde som før og bruger penge. Om de holder på dem pgra usikkerhed om fremtiden eller ikke har nogle så mange ved jeg ikke. Men er overbevist om det er en konsekvens af Corona tiden.

Det er ikke første gang jeg oplever det samme i denne Central.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/20201129_170320.jpg
www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/20201129_170328.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/20201129_170337.jpg

Forøvrigt - 1 thai er smittet med COVID blev offentligjort igår.

Det har skabt meget omtale at en 29 årig thaikvinde er testet positiv efter hun henvendte sig til hospital, da hun var syg.

Der skabes lidt panikstemning syntes jeg, men det nok for at få folk til at være på vagt og ikke glemme paraderne.

Kvinden tog til Burma i oktober og returnerede med feber den 24/25. november udenom normale grænseovergange i Chiang Rai området. Dvs kom illegalt gennem "junglen" og derfor undslap hun karantæne.

Hun var skidt tilpas da hun ankom til sin lejlighed i Chiang Mai, men tog alligevel ud i byen og sammen med venner i dagene efter inden hun så henvendte sig til hospital.

En bar og et shopping center er siden blevet lukket og desinficeret og op mod 300 personer holdes der øje med. Heraf nogle af dem i mere nær kontakt med kvinden.

Hvis hun har haft en fornemmelse af hun var syg, kan jeg måske godt forstå at hun handlede som hun gjorde for at komme tilbage til Thailand hvor sygehusene givet er bedre end i det nordøstlige Burma. Bortset fra hun lige glemte den gratis karantæne.

Indtil videre ikke meldt om flere smittede.
Redigeret af Lars d. 29-11-2020 16:03
Lars
Lars
29-11-2020 17:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Føromtalte smittede kvindes veninde og testet positiv.

En veninde som var i Burma og rejse sammen med den tidligere omtalte smittede kvinde er også testet positiv. De har begge været dårlige i Burma inden de smuglede sig selv ind i Thailand og også nægtede at gå i karantæne.

Her på udenlandsk en af de officielle versioner. Denne fra National News Bureau of Thailand.

FRIEND OF PATIENT A’S TIMELINE FROM CHIANG RAI

16-22 Nov - Shows various symptoms, felt feverish, self medicated with paracetamol.

23-24 Nov - Still working in Myanmar, began to feel better.

26-28 Nov - Travelled back home to Thailand, bypassing state quarantine (along with her friend), and stayed at the Mai Sai Inn. She showed no symptoms.

28 Nov - Discovers her friend in Chiang Mai has been diagnosed with COVID-19. Went by motorcycle taxi to Bangkok Hospital Chiang Rai where she received testing for COVID-19. The hospital admitted her due to details of her case and symptoms.

29 Nov - Test results for COVID-19 came back positive. Currently receiving treatment.

Men endnu er der ikke fundet nogle der er smittet i Thailand af de to "kvikke" kvinder.
Lars
Lakhe
30-11-2020 02:55
Bruger
Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 04.04.20

Lars skrev....Denne Central ligger ikke i turistområde og har altid været langt overvejende thaiere og ganske få udlændinge imellem.

Nu overrender jeg ikke disse storcentre, så kan ikke helt huske hvor mange der normalt er en søndag sidst på eftermiddag, men der var ikke mange idag.

Søndag plejer at være den store familieudflugtsdag til centre og aircon og ose rundt og måske vise det nye tøj frem for de unge og måske købe en smule og så en af de fine poser til at vise venner og kollegaer hihi.

Så syntes det så lidt tyndt ud alle steder. Der var fri passage alle steder og ikke noget med zig zag. I selve Central delen var der meget få kunder. FÅ unge syntes jeg også.

Samtidig en af de 3 dages Black Friday, fredag til søndag, med gode tilbud, men heller ikke det hjalp.

På etagen med spisesteder plejer der altid at sidde folk bænket udenfor i kø ved de populære steder og det gjorde de absolut ikke idag.

Så der er en del thaiere som ikke går ud på samme måde som før og bruger penge. Om de holder på dem pgra usikkerhed om fremtiden eller ikke har nogle så mange ved jeg ikke. Men er overbevist om det er en konsekvens af Corona tiden.

Det er ikke første gang jeg oplever det samme i denne Central.


Det er nok rigtigt at pengene er små her under krisen, og mange nok vil prøve at betale gæld på bil osv. fremfor at gå i Central osv. Og mange køber nok ind på online som Lazada o.lig.
Samtidig skal man nok lige også huske på at mange fast arbejdende thaier får deres løn den 1 i måneden, så man skal nok se det over en bredere kam f.eks. i næste weekend hvor pengene er trillet ind på kontoerne og de brænder i lommen.

Lakhe.
Fuck verden, glem smerten. Ikke tude, bare hold ud. Lev dit liv. I Thailand skinner solen
Lars
30-11-2020 11:30
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Lakhe,
Giver dig ret i dine tanker. Dog har en del nok fået lønnen udbetalt fredag selvom de først skal udbetales den 30., men selvfølgelig ikke alle.

Ja det er som i Danmark. Gå aldrig ud og handle den første weekend i måneden og slet ikke de store hypermarkeder.

Men vi har oplevet det samme tidligere de sidste par måneder. Typisk har det været spisesteds etagen som har været godt besøg og folk sikkert er kommet for sammen med lige at ose. Det kan trods alt ikke købes online. Og mange (unge) har mere eller mindre hængt ud der og ikke kun for at shoppe. Folk har elsket aircon shopping centre om søndagen.

De små boder med mobil tilbehør kigger langt efter kunderne.

Online vinder frem, men tror ikke det over corona har taget 50% eller mere af shoppingcentrenes kunder som det kunne se ud til her.

Mht lån har der været nogle ordninger med lidt henstand af betalinger eller lavere rente (ikke helt opdateret) og for kreditkort skal der kun betales 5% af udestående af hver måned frem til slut 2021, hvor det tidligere var 10%. Det tjener bankerne så faktisk mere på hvis de generelt får deres betalinger (da renterne jo løber på af større beløCool. Faren er så at folk får større og større gæld og til sidst ikke kan betale tilbage. (Kreditkort er ikke som i Danmark bundet op direkte til ens normale konto, men er helt seperat konto og afregning)
Lars
Lars
30-11-2020 12:54
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

Nu 4 smittede som er kommet illegalt fra Burma udenonom karantæne.

Yderligere to kvinder er teste positive for COVID-19. Det bringer det samlede antal op på 4.

De har tilsynelandende alle 4 arbejdet i "underholdningsbranchen" i Burma nær området ved Mai Sai i Nordthailand.

De sidste to er hhv. 23 og 26 år og de var sløje i Burma og velvidende om at en kollega var testet positiv.

Godt spørgsmål hvor mange der er kommet eller vil komme på samme måde.

Håber ikke der kommer flere af deres slags med alt det som Thailand hele tiden har gjort for at sikre sig mod import at virus og det så kommer fra thaierne selv og deres dumheder er næsten symbolsk.

De vælger at tage til et hotel og overnatter, men også en tur ud og handle lidt. Dagen efter vælger den ene om eftermiddagen at tage til hospital og blive testet mens den anden bestille noget mad til hotellet og bliver der.

Så et sted at der står en bande bag smulginger og manden er udlænding der skulle være kæreste med den første smittede. Nævnes dog ikke om der med udlænding menes burmeser f.eks. Men det kan nemt være de små æg der er blevet til elefanter.

Nedenfor beskrivelsen af hændelsesforløbet fra en kilde.

Frit google oversat fra National News Bureau of Thailand (der står begge og ikke to nye tilfælde, det skal man tænke sig til): www.facebook.com/nbtworld/posts...

--

Chiang Rai-myndigheder rapporterede, at begge patienter i alderen 26 og 23 i øjeblikket gennemgår behandling på Chiangrai Prachanukroh hospital.

De var venner med en 29-årig kvinde, der blev fundet inficeret med COVID-19 i sidste uge i Chiang Mai-provinsen.

De to patienter havde krydset grænsen ulovligt fra byen Tachileik i Myanmar til Chiang Rais Mae Sai-distrikt fredag. De to besluttede at besøge Bangkok Hospital Chiangrai for en kontrol lørdag.

Tidslinje for de to nye COVID-19 tilfælde i Chiang Rai:

Tidlig november:

To kvinder i alderen 26 og 23 år rejser på arbejde på et underholdningssted i Tachileik-distriktet i Myanmar.

25. nov: Begge føler sig syge med lav feber og hoste. De er opmærksomme på, at en kollega i underholdningsstedet blev fundet at være inficeret med COVID-19.

27. nov: Midt om natten krydser de Moei-floden med en statsborger fra Myanmar, der fører an. Efter at have krydset den thailandske side tager de en motorcykeltaxi for at købe mad og vand, inden de overnatter på et hotel i Mae Sai-distriktet (iført en maske hele tiden). De kommer ind på hotellet kl. 21 og overnatter i separate værelser. De går ud om natten til en dagligvarebutik ved hjælp af hotellets personale.

28. november: Kl. 15:00 hyrer den 26-årige en motorcykel fra Mae Sai-distriktet til Muang-distriktet og stopper ved en butik overfor hotellet, inden han går ud for at blive testet. Kl. 17 bliver hun testet for infektionen på et privat hospital i Chiang Rai. Kl. 21.30 overføres hun til Chiang Rai Prachanukroh Hospital. 23-åringen bestiller mad levering til hendes hotelværelse.

29. november: Kl. 02 er den 26-åriges COVID-19-infektion bekræftet. Samme dag begynder den 23-årige kvinde at få feber, hovedpine, kropssmerter og slim, mens hun opholder sig på hotellet, når sygdomsbekæmpelsesofficerer kom for at tage hende til test efter at COVID-19 testen af ​​hendes veninde er bekræftet positiv.

30. november: Infektion af 23-åringen bekræftes.
Lars
styker
30-11-2020 18:00
Bruger
Antal indlæg: 105
Tilmeldt: 21.01.15

Nu går de jo så nærmest i panik og gør en hel masse der for os virker lidt meningsløst.
Men det er jo selvfølgelig for at vise handlekraft(og ikke tabe ansigt)

Ifht tidspunktet de er rejst ind i Thailand så går der jo 4-7 dage inden en evt smitte hos dem de har været i kontakt med kan påvises.

Lidt det samme skete i Rayong da der havde været nogle syge udenlandske militærfolk på besøg, der testede de også en hel masse med det samme før de overhovedet ville teste positiv hvis de var blevet smittet.
Og så hørte man ikke mere til den sag!
Men konen har noget familie dernede(nevø) hvor der har været et par stykker der har været syge efterfølgende, bl.a. var datteren indlagt og fik ilt.
De havde så fået at vide at det var denque fever, det stemmer så bare ikke med at hun fik ilt.
For lungerne er en af de ting der ikke bliver ramt med denque fever.

Og faren(nevøen) har været dårlig i en del måneder siden han var syg med symptomer der lignede corona.
Og alt det han fejler passer meget godt med senfølger på corona.

Lars
30-11-2020 18:14
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7528
Tilmeldt: 30.09.08

TIT, Styker,
Men myndighederne kender jo godt de grænser med omkring 6 dage efter smitte. Det bruger de lidt i karantænetestene efter 4-5 dage og ikke lige ved ankomst og er en af grundene til karantænen ikke kan forkortes væsentligt.

Kan håbe de så ikke har smittet nogle som ikke opdages. Dog kun været på fri fod kort tid inden de blev spærret inde på hospital.

Men som du skriver, så skal der vises handling uanset hvad handling det er så ædes det råt af læsere og seere og alle er glade. Ligesom når man har PR tur i Bangkok og fjerner en ulovligt parkeret bil, så gøre sder jo noget og et problem er løst af politiet der får kredit for det i befolkningen (løst på det sted, den dag men...)

Jeg har kun kendskab til en person jeg vidste hvem var, der formodentlig havde COVID og hun døde desværre hjemme. Gik på sygehuset da hun pludselig unormalt fik åndedrætsbesvær, men blev sendt hjem og døde hjemme kort tid efter. Kvinde sidst i 40erne tror jeg.

Tror der er en del som indlægges med "mistanke" om lungebetændelse også - der er så mange tilfælde af dette og influenza dødsfald om året at det ikke kan ses. 45.000 registreres døde af denne årsag årligt. Dobbelt så mange som i Danmark. Men som skrevet før nok ikke alarmerende og golloperende som hvis det var mange, så ville der ske noget.
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Status for åbning af Thailand for danskere - løbende opdateringer Sundhed og medicin 290 23-01-2021
Vaccine i Thailand overblik - planer for vacciner, ophæves karantæne osv Sundhed og medicin 6 21-01-2021
Gouda forsikring til Thailand - dækker ikke altid Sundhed og medicin 1 19-01-2021
Thailændere der skal til Thailand - hvordan? Visum til Danmark 54 18-01-2021
Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden - for thai til DK Visum til Danmark 34 09-01-2021
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,046
· Nyeste bruger: Stefan
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder