Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Corona inkl visum, indrejser
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
22-06-2021 12:32
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Lempelser af restriktionerne på landsplan
– alkoholservering på mange spisesteder igen

På trods af at smitten for hele landet ikke er faldet og måske endda nu er lidt stigende lempede regeringen de landsdækkende restriktioner lidt fra den 21. juni.

Skal igen nævnes, at dette er minimum krav alle provinser skal leve op til. Nogle provinser kan vælge at have strengere krav end vist her og nogle har det.

Lempelserne betyder bl.a at der på spisestederne i 53 provinser nu kan serveres alkohol og holde åbent som normalt. (provinserne kan stadig sige nej)

Thailand er nu opdelt i fem farve-zoner og restriktionerne er så farvespecifikke.

De nye zoner:

Mørkerøde, Røde, Orange og Gule zoner. Der nævnes også Grøn zone, men er ikke ibrug endnu.

Stort set alle provinser nord og nordøst er nu gule og det samme gælder f.eks. Phuket, Surat Thani med Koh Samui .

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/zoner%2021-06-21-r.jpg

Mørkerøde - Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani og Samut Prakan

Røde – nu kun 11 provinser mod før 17:
CENTRAL REGION: Nakhon Pathom, Phetchaburi, and Samut Sakhon, Saraburi; EASTERN REGION: Chachoengsao and Chon Buri; and SOUTHERN REGION: Narathiwat, Pattani, Songkhla, Trang, and Yala.

Orange reduceret fra 56 provinser til 9.
CENTRAL REGION: Ayutthaya, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, and Samut Songkhram; EASTERN REGION: Chanthaburi, Rayong, and Sa Kaeo, and SOUTHERN REGION: Nakhon Si Thammarat and Ranong.

Gule - ny zone - de resterende 53 provinser:
CENTRAL REGION: Ang Thong, Chai Nat, Kanchanaburi, Lop Buri, Nakhon Nayok, Sing Buri, and Suphan Buri; EASTERN REGION: Prachin Buri and Trat; NORTHERN REGION: Chiang Mai, Chiang Rai, Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phetchabun, Phichit, Phitsanulok, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani, and Uttaradit; NORTHEASTERN REGION: Amnat Charoen, Bueng Kan, Buri Ram, Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen, Loei, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Roi Et, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Surin, Ubon Ratchathani, Udon Thani, and Yasothon, and SOUTHERN REGION: Chumphon, Krabi, Phang Nga, Phatthalung, Phuket, Satun, and Surat Thani.

Lempelser af restriktioner fra 21. juni
– og nogle af dem som består

Dette er de landsdækkende restriktioner – hertil kan der være lokale restriktioner som der bla. er i Bangkok og på Phuket.

Spisesteder / mad og drikkevarer

Servering af alkoholholdige drikkevarer, mens man spiser, er fortsat forbudt i de Mørkerøde, Røde og Orange zoner.

Mørkerøde

Spisesteder kan holde åbent indtil kl. 23.00, men spisesteder med aircondition skal begrænse kapaciteten til 50% af den normale drift.

Røde Kan holde åbent indtil kl. 23.00.

Orange Spisesteder kan genoptage normal åbningstid.

Gule: Spisesteder kan genoptage normale åbningstider og drift.

Indkøbscentre

Indkøbscentre, stormagasiner og lokale centre i de Mørkerøde og Røde zoner må kun åbnes indtil kl. 21.00. og har ikke lov til at afholde salgsfremmende aktiviteter.

Orange og Gule zoner: De i de resterende zoner får lov til at genoptage normale timer.

Samlinger og aktiviteter - her har nogle provinser yderligere restriktioner for private samlinger og "fester".

Mørkerøde Samlinger og aktiviteter med højst 50 personer er tilladt i den mørkerøde zone;

Røde ikke mere end 100 mennesker i den røde zone;

Orange ikke mere end 150 mennesker i den orange zone og

Gule ikke mere end 200 mennesker i den gule zone.

Sportssteder

Mørkerøde sportspladser skal forblive lukkede, bortset fra udendørs sportssteder, som får lov til at genåbne indtil kl. 21.00. og har tilladelse til at afholde sportsbegivenheder uden noget publikum.

I Rød zone tillades alle typer sportssteder at genåbne indtil kl. 21.00. og har tilladelse til at afholde sportsbegivenheder uden noget publikum.

Orange og Gule zoner har alle typer sportssteder lov til at genoptage normale timer og har lov til at afholde sportsbegivenheder uden publikum.

Arbejde hjemmefra

Offentlige og private organisationer opfordres til at fortsætte med at arbejde hjemmefra.

Ansigtsmasker

Maskemandatet, der kræver, at alle i Thailand 'altid korrekt og korrekt bærer hygiejniske eller stofmaskede ansigtsmasker uden for deres opholdssted eller indkvartering' er fortsat obligatorisk på offentlige steder over hele landet.

Lukning af underholdningssteder

Barer, barer, karaokebarer og massagesaloner over hele landet skal forblive lukkede.

Egen note: Forstår at steder som 7-11 nu må holde åbent som de plejede, men er ikke nævnt i TAT teksten, men grafikken herunder i 3. sidste kolonne.

Kilde: Thailand further relaxes COVID-19 measures from 21 June 2021 - Tourist Authority of Thailand, TAT.

Samt denne grafik, dog på thai, fra bla. CCSA. Ingen provinser kvalificerer lige nu til grøn zone:

Redigeret af Lars d. 22-06-2021 14:51
Lars
Lars
23-06-2021 13:12
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Bangkok lempede restriktionerne 21. juni

På trods af at smitten de sidste par måneder ikke er faldet og der de sidste 10 dage har været en stigning i både smittede og kritisk syge har Bangkok valgt at åbne for nogle aktiviteter.

Bangkok har ikke samme stramme restriktioner på alkoholindtag, fester, sammenkomster med alkohol som Phuket har. Det kan måske skyldes, at Phuket skal have en meget lav smitte for at der kan åbnes 1. juli for vaccinerede i Ø-karantæne og ikke ønsker at tage chancer. Er smitten for høj efter åbningen kan der indføres flere restriktioner og restriktioner for turisterne - sker det er Phuket løsningen næsten død, da ingen ved hvad de rejser ind til?

Her liste over det som blev åbnet 21. juni, derefter det som åbnede for en uge siden og til sidste det som stadig er lukket.

Nogle af punkterne i nyeste åbning følger regeringens landsrestriktioner.

1. Offentlige svømmehaller eller andre lignende virksomheder;

2. Alle typer pools eller damme til sportsaktiviteter eller marine aktiviteter; såsom jetski, kitesurfing og bananbådssejlads får lov til at genåbne for et begrænset antal kunder indtil kl. 21.00. og har tilladelse til at afholde sportsbegivenheder uden noget publikum;

3. Læringscentre, videnskabscentre for uddannelse, videnskabsparker, videnskabs- og kulturcentre og gallerier;

4. Offentlige biblioteker, samfundsbiblioteker, private biblioteker og boghuse;

5. Butikker, der sælger mad eller drikke; forbrug af mad og drikkevarer på de nævnte steder er tilladt indtil kl. 23.00. Disse spillesteder skal begrænse antallet af personer, der indtager mad og drikke til 50% for antallet af faste pladser. Indtagelse af spiritus og alkoholholdige drikkevarer på de nævnte steder er forbudt.

6. Alle typer udendørs og godt ventilerede indendørs sportssteder har lov til at åbne igen indtil kl. 21.00 og har lov til at afholde sportsbegivenheder uden noget publikum;

7. Dagligvarebutikker (7-11 og lign) kan genoptage driften med deres normale tid;

8. Enhver aktivitet, der er udsat for sygdomsudbredelse såsom møder, seminarer, banketter, distribution af mad eller relaterede genstande, fester, camping, produktion af film eller tv-programmer, religiøse aktiviteter, Dharma-praksis og møder med ældre pårørende kan organiseres, men antallet af deltagere må ikke overstige 50 personer.

Åbnede for nogen tid siden:

1. Museer, nationale museer, lokale museer og lignende museer, historiske steder og gamle monumenter får lov til at genåbne under strenge folkesundhedsforanstaltninger;

2. Offentlige parker og botaniske haver må kun genåbnes, men kun for for motion med gang og løb. Ingen anden aktivitet tiladt.

3. Æstetiske klinikker, medicinske klinikker til skønhedsservice og kosmetiske klinikker får lov til at genåbne under tilsyn af certificerede læger og skal drives under strenge folkesundhedsforanstaltninger;

4. Sundhedsrelaterede virksomheder (specifikt sundhedsmassagebutikker og kurbadbutikker) har kun lov til at åbne igen for fodmassage.

5. Lokaler til tatovering eller piercing af hud eller andre dele af kroppen (undtagen i ansigtet) og manicure- og pedicure-butikker har lov til at genåbne. Personalet skal altid bære masker. Men hvis der opdages nye sager, skal lokalet være lukket i 14 dage.


I mellemtiden kan indkøbscentre, indkøbscentre, "comunity malls" eller lignende virksomheder åbne for drift fra deres normale åbningstid og indtil kl. 21.00.

Følgende er stadig lukket:

1. Bygninger og steder for skoler, undervisningsskoler og alle typer uddannelsesinstitutter;

2. Underholdningssteder, enhver virksomhed, der leverer lignende tjenester til underholdningssteder, forlystelsessteder, pubber, barer, karaoke-butikker eller andre lignende spillesteder;

3. Massagesaloner;

4. Virksomheder til servicering af bad og etablering af dampbad og urtedamp;

5. Cockfighting ringe og cockfighting træningsringe;

6. Bullrings, fiskekampringe eller andre lignende sportsarenaer;

7. Biografer, teatre og legehuse;

8. Vandparker og forlystelsesparker;

9. Legepladser og legepladsudstyr til børn;

10. Zoologiske haver og dyreudstillingssteder;

11. Skøjteløb og arenaer med rulleskøjter eller andre lignende aktiviteter;

12. Snooker- og billardhaller;

13. Bowlingbaner og arkadespil til spilmaskiner;

14. Spilcentre og internetcaféer;

15. Fitnesscentre;

16. Udstillingshaller, messecentre og kongrescentre;

17. Pasningscentre og børnehaver (undtagen dem, der opereres på hospitaler med regelmæssig adgang til overnatning), udviklingscentre for tidlig barndom og udviklingscentre i børnehaven;

18. Ældreomsorgscentre (undtagen optagelse til overnatning som regelmæssighed)

19. Bokse stadioner og træningscentre til boksning;

20. Kampsportskoler (fitnesscentre);

21. Sociale / balsal danseskoler og akademier;

22. Hestevæddeløbskurser;

23. Amulet og Buddha statue handel markeder og centre;

24. Vægttabscentre, æstetiske klinikker og kosmetiske klinikker (der ikke er certificeret som medicinske klinikker);

25. Sundhedsrelaterede virksomheder (specielt til skønhedsmassageforretninger);

26. Alle typer konkurrencesteder

27. Underholdningssteder eller steder med offentlige forestillinger eller rekreation;

28. Steder, der leverer tjenester på mødelokaler, cateringlokaler, cateringsteder og andre lignende steder;

29. Skønhedssaloner og frisørsaloner (kun åbent til vask, klip og sætning. Ikke tilladt at kunder venter i butikkerne.

Maskemandatet, der kræver, at alle i Bangkok 'altid bærer hygiejniske eller stofmæssige ansigtsmasker uden for deres opholdssted eller indkvartering forbliver på plads indtil yderligere varsel. Overtrædere pålægges en bøde på højst 20.000 Baht.

Kilde: Bangkok allows more venues and businesses to reopen from 21 June 2021 - TAT

Masker og motion i Bangkok:

Bangkoks administration har lavet detaljeret oversigt for ophold i parker, og specielt masker, til udlændinge.

Herunder beskrevet brugen af masker ved gang og løb som følger:
Under gåture opfordres offentligheden til at bære ansigtsmaske og anvende fysisk afstand på mindst 1-2 meter. I tilfælde af løb opfordres offentligheden til også at bære ansigtsmaske, men kan lade næsen være afdækket, anvende fysisk afstand på mindst 5 meter og løbe i samme retning.

Andetsted læste jeg at kravet om maskebrug gælder også selvom man er helt alene - fordi andre kan komme forbi senere.

Jeg ved ikke, men virus i luften vil blive fortyndet på ret kort tid med blot lidt bevægelse af luften udendøre. Er også meget påpasselig med at få rengjort veje/gulve og lignende nogle steder som har haft flere smittede. Noget kan falde på vejen eller sætte sig på en lygtepæl eller en busk, men det vel de færreste som kysser vejene eller lygtepæle eller direkte sætter hænderne på jorden/vejen. Om virus kan hvirvles op af vinden ved jeg ikke.

Men OK, det er nemt at administrere og folk skal så ikke tænke selv.

Den med masken under næsen er meget brugt og en af grundene er måske at maskerne falder ned af sig selv pgra ansigtsformen. Ligesom briller ofte skal sættes lidt oftere på plads.
Lars
Lars
23-06-2021 14:44
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Smitte situationen - den forkerte vej

Det går den forkerte vej lige i øjeblikket og lidt for hurtigt måske.

Antal smittede er fortsat i opadgående retning.

Antallet af kritisk syge og patienter i respiratorer er nu højere end nogenside tidligere og stigende.

51 mistede livet de sidste 24 timer og det er også flere end tidligere set.

Bangkok har idag meldt ud at der ikke er flere ledige sengepladser for kritiske syge på alle de offentlige hospitaler. Kritisk syge kan måske sammenlignes med intensivafdeling.

Der reserveres 20 sengepladser til akutte patienter.

Fra www.facebook.com/nbtworld/posts...

Hvor er smitten steget?

Bangkok som stadig tegner sig for flest smittede, ligger stadig stabilt på samme niveau smittede per dag.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smitte%20udvikling%20bkk%2023-06-21.jpg

Samlet er Metro Bangkok dog stigende og det øvrige Thailand ser ud til at følge sammen mønster:

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smitte%20bangkok%20resten%20over%20tiden%20r%2023-06-21.jpg

Stigningen i kritiske syge:

I tal ser det i tabellen ud til at Bangkok og omegn stiger meget. Bangkok med omkring 10% og en provins næsten fordoblet på få dage.

Modsat er stigningen i provinsen helt oppe på 25% og hurtigere der.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/kritisk%20syge%2016-22-juni%20provinser.jpg

Den indiske Delta variant

Varianten forventes, som andre steder, at tage over efter den britiske i løbet af nogle måneder. Kan læse der menes at 10% af de smittede idag er smittet med denne variant (tror det er stikprøver).

Nyhedsbureauet skriver et i en grafik at denne variant spredes 60 gange hurtigere end den britiske. (spreads 60 times faster than). Det lyder voldsomt.

Dagens tal

Antal smittede som løbende gennemsnit

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20smittede%20gennemsnit%207%20dage%2023-06-21.png

Antal smitte i rådata

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20smittede%20dag%2023-06-21.jpg

Kritisk syge og patienter i respiratorer

Stigningen er 20% på 10 dage.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20kritisk%20dodsfald%2023-06-21.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20respirator%20dodsfald%2023-06-21.png

Antal dødsfald

Som nævnt er der idag rapporteret 51 dødsfald og det er det højeste antal nogensinde.

De sidste dage har de yngste der er døde været unge, som tidligere set - 29, 28, 30 og 26 år kun.

Medianen ligger sådan omkring start/midt i 60'erne år. Dvs halvdelen af dødsfald er blandt borgere unger omkring 65 år.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20dodsfald%2023-06-21.png
Redigeret af Lars d. 23-06-2021 14:58
Lars
Lars
27-06-2021 16:58
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Hospitalernes kapacitet nær maximum i Bangkok?

Efter at en chef for hospitalsområdet i Bangkok sagde at de havde nået maximal kapacitet var sundhedsministeren ude og sige der ikke var nogle problemer og meddelte ifølge det engelske skrevet i medier, at han ikke tillader at smitten får sundhedsvæsenet til at bryde sammen.

En tidligere premierminister udtalte under store oversvømmelser i 2011 og vandet stod højt udenfor Bangkok: Jeg tillader ikke vandet kommer ind i Bangkok. Vandet var lidt ligeglad og kom ind i Bangkok.

Lørdag kunne Bangkok Post så rapportere om en 38 årig kvinde der har ventet i 7 dage på at finde en hospitalsseng. Tirsdag blev det værre og prøvede at ringe efter hjælp på hospitaler men intet skete. Torsdag blev hun bevidstløs og døde inden ambulancen nåede hospitalet.

Det virker som om historien gentager sig fra starten hvor smitten steg. Der døde også folk der ventede på sengepladser. Så blev smitten stabil og der slappes af. Så stiger den igen og beredskabet kan ikke følge med.

Woman dies while waiting for ICU place
Lars

Lars
27-06-2021 17:04
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Stadig den forkerte vej med antal smittede og kritisk syge

Overordnet er smittetallene støt stigende og nu 3.600 smittede per dag over de sidste 7 dage mod 2.200 for 14 dage siden.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20smittede%20gennemsnit%207%20dage%2027-06-21.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20smittede%20dag%2027-06-21.jpg

Antallet af smittede som er indlagte er lige nu 43.600 og heraf er 1.750 i kritisk tilstand.

Antallet af kritisk syge stiger også stadig med samme fart som tidligere og er nu 1.725 mod 1.250 for 14 dage siden.

Det samme gælder for antallet i respiratorer som nu er på 489 mod 350 for 14 dage siden.

Der er ikke tegn i nogle af tallene på at de er ved at bøje af.

Antallet af dødsfald er også i højere niveau end før og nu mellem 30 og 50 hver dag.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid%20smittede%20respirator%20dodsfald%2027-06-21.png

Ialt er 244.000 nu fundet smttede og heraf mere end 200.000 siden 1. april.

Bangkok er stadig den med klart flest smittede og er nu højere end 1.000 i 4 ud af de sidste 5 dage.

Bangkoks omegn er også ramt og stigende.

Derudover er der stor spredning i 4 af de sydligste provinser og de er nu blevet mærket mørkerøde, med strengeste restriktioner.
Redigeret af Lars d. 27-06-2021 17:05
Lars
Lars
27-06-2021 17:42
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Fordeling af smittede på nationaliter

Der er i maj og indtil nu i juni fundet 145.387 smittede i Thailand.

Her af er 5 af dem danskere fordelt med 2 i Bangkok, 2 i Chonburi og 1 på Phuket. Den ene dansker er en 30 årig, der ifølge opgørelserne, befinder sig i fængsel/arrest eller lignende i Bangkok.

99.0% af de smittede er fra Thailand og de tre omkringliggende migrant-lande.

116.000 thaiere, 27.000 fra Burma, Cambodia og Laos og resterende ca. 1.500 er fra andre lande. Dem fra andre lander er spredt over det meste af kloden, men 320 fra Guinea i Afrika og 200+ fra Kina.

Thailand - 80%
Burma - 15%
Cambodia - 3%
Laos - 1%
Andre - 1%

Tallene er fra Department of Disease Controls COVID-19 webside og statistik. Hører under Sundhedsministeriet.
Redigeret af Lars d. 27-06-2021 17:42
Lars
Lars
27-06-2021 17:53
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Nye restriktioner og nedlukninger af Bangkok og ni andre provinser

Grundet det stadigt stigende antal kritisk syge coronapatienter har regeringen valgt at lave meget lokale nedlukninger og lidt bredere restriktioner.

Der var iløbet af ugen tale om at flere foreslog total nedlukning af Bangkok i 7 dage.

Det er blevet afvist af regeringen, der mener at situationen kan komme under kontrol med mere lidt nedlukning og lokale aktioner hvor der idag er problemer på byggepladser og muligheden for at lukke områder ned, hvis det er nødvendigt.

Der er tale om Bangkok, fem nærliggende provinser og fire i det allersydligste Thailand - Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani, Yala og Songkhla.

Derfor træder følgende i kraft fra mandag:

- Spisesteder må ikke have siddende gæster, men kun take-away.

- Shopping centre skal lukke kl 21.

- Forsamlinger må højst være 20 personer.

- Sociale forsamlinger og fester er ikke tilladt.

Omkring 575 byggepladser lukkkes helt en måned og medarbejderne skal så vidt forståes blive hvor de er. De må ikke blive flyttet rundt. Betjente og militær vil bevogte stederne. De drejer sig om omkring 81.000 medarbejdere, thaiere og migranter.

--

Parker og andre aktiviter som der de seneste uger er blevet åbnet for i Bangkok forbliver åbne, ligesom andre landsdækkende forbud stadig er i kraft.

Partial lockdown in and around Bangkok and southern provinces of Thailand from Monday

Fra dette link er også denne grafik, hvortil så kan lægges generelt forsamlingsforbud på max. 20+ personer.

Lars
Lars
29-06-2021 05:27
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Strategien med at smittede skal indlægges

Strategien er i dag at alle smittede skal på hospital i mindst 14 dage. Fåes symptomer er det længere.

Alle kendte smittede isoleret effektivt.

Strategien virker meget effektiv når der er mindre antal smittede som kan håndteres.

Som jeg ser det har denne metode også svagheder.

Når alle skal køres til hospital og smittetallet stiger så giver det problemer at få fokuseret på dem som virkelig har behov for hjælp og presset på sengepladser stiger og stiger. Dels at fokusere på at få de trængende først til hospitalet og få fokus på de rette patienter.

Ingen lader sig teste unødigt da de selv uden symptomer bliver indlagt og mister job, penge og måske ende i feltlazaret med ganske få toilet og bade faciliter osv.

Mange forsøger at klare det med lidt medicin fra apoteket og kommer så først på hospitalet når der virkelig er syge. Ser at der ofte kun går under en uge fra patienter testes positive til de dør.

Det er relativt svært blot at blive testet gratis hvis der ikke haves en god grund og været i kontakt med smittede.

Dertil har mange været i tvivl om priser for denne karantæne. Myndighederne ikke helt formået at nå klart ud om at det er gratis at blive indlagt, så længe der accepteres de tilbud det offentlige giver - det kan være felthospitaler og alm. hospitaler. Den manglende klarhed eller måske mistro og eksempler på privathospitalsregninger har skabt yderligere forvirring.

Fyringsgrund at blive smittet? Jeg er ikke sikkert på politiken i år. Men sidste år meddelte nogle arbejdsgivere at det var fyringsgrund hvis de fik COVID. Generelt belagt med tabu at få COVID-19 og kan ses ned på. Ingen vil tage chancen at blive testet med de udmeldinger.


Alternativet - hjemmeisolation?

Lad os blot bruge 2.000 smittede idag.

I dag isoleres de 2.000 alle effektivt.

Isolere hjemme – en mulighed med samme resultat eller bedre?

Kunne ske flere ville lade sig teste og evt lade sig teste tidligere, blive indlagt tidligere og få fornøden hjælp i tide.

Testes flere findes så måske 4.000 om dagen, der skal blive hjemme. Hvis blot halvdelen af disse holder det er stadig 2.000 ”sat ud af spillet” plus de fleste andre vil være delvist ude af spillet.

Antallet af smittede sat ud af spillet vil muligvis være flere og antal indlagte meget mindre?

Giver flere ressourcer til at få de trængende indlagt hurtigst muligt og flere ressourcer til at få behandlet de rette bedst muligt.

Og muligvis endda fundet flere smittede, der sættes ud af spillet.
Lars

Lars
29-06-2021 14:34
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Thailand bruger naturmedicin og medicin fra Japan mod COVID

For nylig er Thailand begyndt at give patienter uden symptomer naturmedicin fra andrographis paniculata planten, som jeg må sige jeg ikke kender. Det menes at have en effekt overfor infektionens udvikling og et gammel kendt naturmedicin.

Til patienter med symptomer har Thailand i lang tid anvendt medicinen Favipiravir som menes at nedsætte dødeligheden. Medicinen bliver normalt brugt i Japan mod influenza. Jeg har tidligere søgt information om det, men meget lidt tilgængeligt på engelsk. Medicinen er kun anerkendt mod COVID i få lande.

For naturmedicinen skulle være lavet forsøg på 6 personer som fik medicinen og efter 5 dage viste gode resultater. Der mangler så blot testen på tilsvarende 6 personer som ikke modtog medicinen. Tilsvarende når thaierne siger at når de spiser antibiotika så er deres forkølelse væk efter 5 dage - det er min også uden medicin. Det siges dog også at ud af 300 smittede var der ikke nogle som blev alvorligt syge.

Hjemme-isolation for smittede bliver nu indført

Hjemmeisolation af smittede uden symptomer bliver nu indført i Bangkok, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan og Samut Sakhon provinserne, skriver bl.a. National News Bureau idag.

Der er ikke kapacitet og ressourcer til at håndtere de mange smittede.

Det vil være for personer under 60 år som er ved godt helbred og ikke er overvægtige eller lider af bestemte underliggende sygdomme.

Må være en person mere i boligen.

Skal sove i hvert sit værelse og undgå fælles arealer - (det er ofte ikke muligt da mange boliger kun har et rum, udover toilet)

Må ikke få besøg eller omgåes ældre og børn

Staten vil tilsynelande betale 1.000 baht per dag til indkøb af take away mad og 1.100 til medicinske udgifter.

Myndighederne er ved at overveje at udvikle et system der kan tracke smittede og tage sig at iltindhold i blodet og temperatur rapporter.

Som ofte før, skal jeg sige at selvom det siges at være sådan og at Sundhedsministeriet har sagt det, kan det være det ikke bliver til noget eller ikke er planlagt.

Kilde: NNT - www.facebook.com/nbtworld/posts...

Redigeret af Lars d. 29-06-2021 14:35
Lars
Lars
03-07-2021 17:01
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8005
Tilmeldt: 30.09.08

Lars skrev:
Hjemme-isolation for smittede bliver nu indført

Hjemmeisolation af smittede uden symptomer bliver nu indført i Bangkok, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan og Samut Sakhon provinserne, skriver bl.a. National News Bureau idag.

(....)

Som ofte før, skal jeg sige at selvom det siges at være sådan og at Sundhedsministeriet har sagt det, kan det være det ikke bliver til noget eller ikke er planlagt.

Kilde: NNT - www.facebook.com/nbtworld/posts...


Desværre ser det ud til at det måske endnu engang er and fra nyhedsbureauet. Dæleme svært når det aldrig vides om bureauet skriver virkeligheden eller ej? Ligner måske mere en gang PR?

PR Thai Goverment skriver dagen efter noget andet:

The ministry will also apply the home isolation measure for the "green" patients who have been treated at a "hospitel" for ten days and have no symptoms,


Nyhedsbureauet har denne hjemmeside - https://thainews.prd.go.th
PR Thai Goverment har denne webside -
http://thailand.prd.go.th/

Dvs samme hoved-webadresse men to forskellige underdomæner.
Redigeret af Lars d. 03-07-2021 17:03
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Visum til Thailand skal søges online Visum til Thailand - se også COVID-19 gruppen 28 03-08-2021
Status for åbning af Phuket og resten af Thailand - løbende opdateringer Corona inkl visum, indrejser 452 03-08-2021
Thailand nu vundet 1. guldmedalje ved OL Nyheder 1 24-07-2021
Thailand til Danmark - med nye rejseregler - åbningerne af Danmark Corona inkl visum, indrejser 32 21-07-2021
Vaccine i Thailand overblik - planer for vacciner, ophæves karantæne osv Corona inkl visum, indrejser 98 21-07-2021
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 7
· Brugere online: 1
· Pej
· Antal brugere: 1,069
· Nyeste bruger: JOLK
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder