Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
02-03-2020 17:32
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Danmark har med nu 4 smittede ligeså mange smittede med COVID-19 som Thailand.

Thailand har nu 43 officielt registrerede. Har idag fundet endnu en smittet og det skulle være en som har haft kontakt til en der tidligere er registreret smittet.

Der er 12 gange så mange mennesker i Thailand, så Danmarks 4 svarer til 48 i Thailand.

Mig selv...
I weekenden opfordrede myndighederne alle der kom hjem fra risikolande at gå i en form for frivillig karantæne.

Så jeg har siden lørdag sat mig selv i frivilig karantæne hjemme. Meddelte firmaet, at det nok var det bedste og arbejder så hjemmefra. Det vil være nogle få dage.

Dels for at følge myndighedernes anvisninger og hvis det i værste fald skulle ske jeg får har COVID-19, så vil det være en katastrofe at jeg ikke fulgte anbefalingerne og som farang kan det sikkert give ekstra udfordringer.

Firmaer og regler for udlandsrejser:

Flere og flere firmaer er begyndt at lave regler for rejser for ansatte både i embeds medfør og fritiden.

F.eks. DTAC. DTAC har også måttet lukke nogle service butikker efter pres på nettet. Det er fordi de har haft nogle medarbejdere i Japan og de er kommet tilbage og arbejdet i de afdelinger.

DTAC har offentliggjort hvad der skulle være deres nye retningslinier for rejser.

Forbudt alle udlandsrejser i embeds medfør lige nu.
For private rejser beder ledelsen om samarbejde om at undgå rejser til du satte områder/lande.

Gør de det skal de i hjemmekarantæne 14 dage og tage det som sygedage.
Plus en række flere punkter.

De lande som DTAC for et par dage siden ridsede op er ifølge DTAC dem som myndighederne har listet som højrisiko:


China

South Korea

Vietnam

Hong Kong

Japan

Italy

Macau

Singapore

Iran

Taiwan

Malaysia

At Vietnam er på listen kan måske overraske, da de officielt ikke har nogle smittede mere, har haft 16 og det er nogle uger siden de sidst har rapporteret nogle. Nogle ved noget andre ikke ved. Stoler Thailand ikke på tallene - ligesom man ikke stoler på tallene i Thailand?

Jeg venter på at overstå karantænen og få lov at rejse til Vietnam. Så kan jeg tage 14 dage mere når jeg kommer hjem.... Tænker


Arrangementer:

Flere og flere større arrangementer aflyses og det forventes at blive endnu flere de næste måneder.

Senest så jeg at et stort moto grand prix på motorbanen i Burinam er udsat på ubestemt tid. Det skulle være afholdt 22. marts.

Om det vil påvirke Song Kran vandfesten og evt de store mængder mennesker samlet i de store byer må tiden vise.
Redigeret af Lars d. 02-03-2020 17:43
Lars
Lars
03-03-2020 08:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Her er så en liste over hvilke lande/regioner der p.t. er restriktioner på for indrejse og karantæne i Thailand.
Vietnam og Malaysia er ikke på disse lister. Men er på lister for undervisningsinstituioner.

Fra WHO, Thailand d. 2. marts, der referer de thailandske myndigheder:

1. China
2. France
3. Germany
4. Hong Kong SAR
5. Iran (Islamic Republic of)
6. Italy
7. Japan
8. Macao SAR
9. Republic of Korea
10. Singapore
11. Taipei and environs

Det betyder bl.a dette hvis du kommer fra de lande:
Google oversat
Hvis du ikke har nogen symptomer, bliver du bedt om at overvåge dig hjemme i 14 dage fra ankomstdatoen. Hvis du eller nogen anden i din nærmeste familie udvikler feber eller åndedrætssymptomer i løbet af dette tidsrum, bliver du bedt om at kontakte sundhedsmyndighederne øjeblikkeligt og give oplysninger om din nylige rejse.

Hvis du er vendt tilbage fra et af disse lande på et hvilket som helst tidspunkt i de sidste 14 dage og ikke har nogen symptomer, bliver du bedt om at starte selvovervågning derhjemme indtil en dato svarende til 14 dage fra din ankomst til Thailand.
--
I udmelding fra Sundhedsministeriet i lørdags blev anvendt ordet "self-quarantine"

I vejledning fra Department of desease control står desuden:
https://ddc.moph.go.th/viralpne...

Stay home for self-monitoring by taking your temperature daily for 14 days, avoid unnecessary or non-essential large-scale public gatherings, avoid sharing items for personal use such as drinking glasses, towels, eating utensils and keep at least 1 meter away from others for social distancing practices
--

Fuld tekst fra WHO, Thailand
On 2 March 2020, the Ministry of Public Health กระทรงสาธารณสุข advised that countries and areas listed below are experiencing ongoing #COVID19 transmission:

1. China
2. France
3. Germany
4. Hong Kong SAR
5. Iran (Islamic Republic of)
6. Italy
7. Japan
8. Macao SAR
9. Republic of Korea
10. Singapore
11. Taipei and environs
Germany and France are new additions to this list.

What does this mean if you are traveling from these countries?

1) If you are found to have fever or respiratory symptoms on arrival in Thailand, you will be assessed by health officials.
2) If you do not have any symptoms, you will be asked to self-monitor at home for 14 days from the date of your arrival. If you or anyone else in your immediate family develops fever or respiratory symptoms during this time, you are asked to contact health authorities immediately and provide details or your recent travel.

If you have returned from any of these countries at any time in the past 14 days and have no symptoms, you are asked to begin self-monitoring at home until a date corresponding to 14 days from your arrival in Thailand.

For more information on COVID-19, please visit the WHO Thailand website at https://www.who.int/thai…/emergencies/novel-coronavirus-2019 or
Department of Diseases Control, Ministry of Public Health, at https://ddc.moph.go.th/viralpne...

Photo credit: Ministry of Public Health, Thailand


Lars
Lars
05-03-2020 16:48
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Personligt kom jeg godt igennem med frivillige hjemmekarantæne og igang igen. Lidt specielt stort set ikke at komme udenfor en dør i 4-5 dage.

Ellers er det stadig noget forvirrende at finde hoved og hale i myndighedernes, sundhedsministeriets, håndtering af karantæner såvel frivillige som tvungne. Teksten nedenfor gør det måske ikke mindre forvirrende desværre...

Der er 4 nye smittede i Thailand, ialt nu 47 officielt smittede.

Det er personer under 42 og som er kommer fra Iran og Italien sidste uge.

En italiener, en thai der ankom fra Italien, en thai der kom fra Iran og en kineser der ankom fra Iran og ville rejser videre, men er nu på hospital i Nonthaburi nordvest for Bangkok.

Direktøren for Disease Control Department, sgier ifølge Bangkok Post at alle der amkommer fra risikolande vil blive tvangsinterneret, uanset om der haves symptomer eller ej. Det vil være lukkede steder med vagtværn.

Der er ukendt antal a titusinder at illegale arbejdere i Korea. Nu er mange ved at vende tilbage. Det frygtes at en del kan have fået viruset. 17 ud af 158 der ankom onsdag havde høj feber.

En vice premierminister udtaler til Bangkok Post at 5 militære områder er forberedt til de returnerende koreanske arbejdere.
Samme vice premierminister udtalte den 3. marts at der ikke var nogen lov nu der kunne tvinge nogen til at isolere sig.

Kilde til ovenstående er www.bangkokpost.com/thailand/ge...

Den thailandske sundhedsminister, og vice permierminister, har den seneste tid haft nogle skal man sige lettere dumme sager.

Først var han i en lufthavn for nogle uger siden og dele masker ud og der var der mange vesterlændinge der ikke ville tage imod og bruge dem.

Det fik ham til med tv kameraer rullende at sige rigtigt grimme ord om vesterlændinge og mente vesterlændinge skulle smides ud når de nægtede at bruge masker.

Han er nu af en anden mening og udtalte forleden det kun er smittede der bør bære masker. Ikke nemt for den thailandske befolkning. (I Danmark er det så eksperter, Sundhedsstyrelsen osv, der udtaler sig, mens det i Thailand af og til er ministre.

Siden kom der så et opslag på hans facebook side forleden om at det var tuvngen at gå 14 dage i karantæne for dem som ankom fra 9 risiko lande. Opslaget blev senere fjernet. Det ukendt hvorfor opslaget kom og det er andre der har skrevet det siges der.

Nu er ministerens facebookside lukket.

Samtidig udtaler direktøren for Disease Control Department under SUndhedsministeriet så som omtalt ovenfor at alle vil komme i karantæne.

Idag skrives at han foreslår at thaierne selv skal lave deres masker af tøj, DIY.

Sådanne masker vil også være mere miljøvenlige end hospitalsmasker, citeres han for at skulle have sagt.

Det skulle dæmme op for hamstring.

https://forum.thaivisa.com/topi...

Ministeren skulle have meddelt at have værdier for tæt ved 1 milliard kroner i de opgørelser som alle parlamentsmedlemmer skal give.

Til slut:

Blev i klogere på om man kommer i karantæne hvis man rejser fra et risikoland eller har været der for nylig?


... to be continued
Redigeret af Lars d. 05-03-2020 16:54
Lars
Lars
05-03-2020 17:33
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Nu skulle det klart med karantænerne... eller... ihvertfald indtil næste brev.

Dvs direktøren for Disease Control Department tidligere idag enten har udtalt sig forkert, citeret forkert eller karantæne har været i kraft men nogle timer senere ikke er det mere.

The Thai government has published a new list of high risk countries. These are: South Korea, China, Macao, Hong Kong, Italy & Iran. No compulsory quarantine unless you show any symptoms of coronavirus. The message is now clear, Thailand is open to tourists.‬

The countries no longer classed as high risk by Thailand are: Taiwan, Singapore, Japan, France, Germany, Vietnam and Malaysia. Passengers arriving from those countries are not considered a risk & certainly don’t face mandatory self-quarantine.


Brevet der henvises til er på thai og det er ikke min stærkeste side.
Men det er herfra, torsdag aften thai tid:


Lars
Lars
06-03-2020 13:58
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Er det farligt at tage til Thailand mht VOCID-19?

Tja vel ikke mere end mange andre steder.

Der er flere danskere der er blevet smittet forskellige steder i udlandet.

Men jeg har ikke hørt om nogle som er kommet hjem med smitte fra Thailand.
Det på trods af at januar og februar er absolut højsæson for danske turister og vil tro et af de steder fleste danskere tager til i de måneder.

Mht at rejse fra nogle lande til Thailand. Ja forvirrende information. Ikke kun mig der er forvirret. Bloggeren Richard Barrow er også. Han er ellers god for både at tale og læse thai. Alligevel har han idag skrevet dette på sin facebook:

As we cannot rely on the Thai government to give us timely and clear travel guidelines, can you please comment in this post if you have first-hand knowledge of flying into Thailand from Friday 6th March onwards from South Korea, China, Macao, Hong Kong, Italy and Iran. Other firsthand experience in the Thai airports would also be useful. Thanks.


Rundt omkring i det almindelige Bangkok, dvs udenfor det relativt lille turistområde går livet sin gang og ingen ser ud til at være i panik. Der gøres også forskellige ting som at der gøres oftere rent. tørres oftere gelændere på rulletrapper af. Afspritter bordene på fast food restaurant har jeg set. Mange steder er stillet håndgel op ved indgange, så man lige kan rense hænderne.

Dog kan det godt være der er færre folk i centre og lignende steder.

Folk bruger ikke fingrene til at trykke i elevatorerne. Rører ikke håndtag direkte med hænderne hvis man kan åbne uden osv.

Masker - jo nogle, men indenfor. Udenfor er det ikke til at sige om det er pgra forureningen eller virus. Men det er fåtal. Folk der kommer fra BTS tog eller lignende har ofte masker på.

Og så bruger man jo ikke det at give hånd i Thailand, det hjælper måske også.
Lars
Lars
06-03-2020 16:36
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Det ligner mere og mere en teaterforestilling, når man ser myndighedernes udmeldinger omkring karantæne for turister. Den har indtil videre varet det meste af ugen.

Igår blev en ny lov vedtaget der nævner 6 lande i højrisiko gruppen. Det nogenlunde samme lande som Danmark også ser som højrisiko. Så langt så godt.

For at undgå forvirring med de thailandske medier og om de misforstår, så bruger jeg idag Reuters som kilde.

De indleder med at sige at de seneste dage har været forvirrende pgra forskellige udmeldinger fra forskellige officals om dette emne.

Igår udtaler en talsmand for sundhedsministeriet til Reuters nyheder i hele verden:

Alle der ankommer skal blive hjemme eller på hotel i 14 dage. Melde sig til muyndighederne eller myndighederne vil besøge dem.
Overholder man det ikke kan man få en bøde på 20.000 baht (4.000 kr).

Fredag siger en anden "official" noget andet og nu bliver man så nærmest hentet og bragt til karantænecenter, hvis man ikke overholder det og samtidig få bøde:

“For now, we are recommending people to exercise home quarantine. But if you don’t follow that, then we will use the law to take you to government quarantine centers,” said Sukhum Kanchanapimai, the health ministry’s permanent secretary.

Nevertheless, the government information department’s verified Twitter account on Friday repeated the threat of a 20,000 baht fine for those who failed to self-quarantine.

Tanarak Plipat, deputy director-general of the Department of Disease Control, told reporters the health ministry would issue regulations requiring all arrivals from the six areas to report their health condition daily.


Sundhedsministeriet siger også det kan blive skærpet.

Det kan jo så være OK, hvis de ikke skal bruge en uge frem og tilbage med forskellige talsmænds forskellige forståelse af reglerne.

Her linket til Reuters opdateret fredag tidlig eftermiddag dansk tid.
https://www.reuters.com/article...

Konklusionen:

Kommer man fra eller rejser igennem følgende lande/områder kan man risikere at skulle være i hjemme karantæne i 2 uger. Men endnu ikke tvungen.

Sydkorea, Kina, Macao, Hong Kong, Italien og Iran.

Tyskland og andre europæiske lande er p.t. i næste gruppe.
Lars
Lars
08-03-2020 14:50
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Udenrigsministeriet har de sidste par dage opdateret rejsevejledningerne for omkring 80 lande.

Det med forskellige anbefalinger i forbindelse med COVID-19 og evt at rejser frarådes og lignende.

Rejsevejledningen for Thailand er ikke blevet opdateret. Ikke noget nyt omkring forsigtighed som er tilføjet.

Seneste opdatering af rejsevejledningen for Thailand er den 18. februar.

Rejsevejledningen kan ses her:

https://um.dk/da/rejse-og-ophol...

Som jeg forstår det betyder det at der ikke er særlige forhold at tage højde for lige nu som f.eks. karantæne / hjemmekarantæne ved hjemkomst til Danmark, når der ikke er beskrevet at rejser frarådes og lignende.

I rejsevejledningen for Italien er der direkte skrevet:
"Hvis du kommer hjem fra ovennævnte regioner, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver hjemme i 14 dage."

Lars
Lars
09-03-2020 13:28
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Rejsevejledning:

Udenrigsministeriet har så efter jeg skrev sidst opdateret rejsevejledningen for Thailand også.

Det er med en tekst de har sat ind i rigtigt mange rejsevejledninger og ikke kun for Thailand. For nogle lande i risikogruppen er der direkte nævnt f.eks. hjemmekarantæne efter hjemkomst. Ikke for Thailand.

Her indledningen inden selve rejsevejledningen
OBS (08.03.2020 18:57)
THAILAND: Rejsevejledningen for Thailand er opdateret. Vi opfordrer danskere til at være ekstra forsigtige i Thailand som følge af en stigning i antallet af smittede med coronavirus og som følge af de lokale myndigheders tiltag for at forebygge smittespredning. Du bør læse mere om lokale tiltag hos den danske ambassade i Bangkok: https://thailand.um.dk/da/rejse... De lokale myndigheder kan implementere nye tiltag med kort varsel. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Du bør også altid følge Sundhedsstyrelsens råd: https://www.sst.dk/corona og kan også søge information på www.coronasmitte.dk


https://um.dk/da/rejse-og-ophol...

Ankomst til Thailand:
Jeg må indrømme jeg ikke kan give klokkeklart svar på hvilke lande der er restriktioner for hvis man rejser igennem disse. F.eks. med anbefalinger omkring at blive på hotel. Men Tyskland var ikke på listen for nogle dage siden.

Som jeg kan se på sundhedsministeriet hjemmeside er der ikke ændring fra den 5. marts.
Undgå at rejse fra eller gennem:
Italien, Iran, Sydkorea, Kina, Macau og Hong Kong.

Andre lande der kan afvise rejsende der har været i Thailand.

Flere lande laver restriktioner på at thailændere og dem som har været i Thailand ikke kan komme ind i de lande eller vil komme i karantæne.

F.eks. har Qatar nu forbudt indrejse fra disse lande:
Bangladesh, China, Egypt, India, Iran, Iraq, Lebanon, Nepal, Pakistan, Philippines, South Korea, Sri Lanka, Syria and Thailand

Dog skrives der at det ikke gælder transit passagerer:
Only those with onward connections through Hamad International Airport are accepted for travel.

I kan læse det hele her - https://qatarairways.zendesk.co...

Tingene kan hurtigt ændre sig, så hvad jeg lige har skrevet kan være ændret imorgen.

Så dette er skrevet for at give ide om hvad der sker med flyselskaber og restriktioner rundt omkring

Hold Jer opdateret hos de enkelte flyselskaber, hvis I ikke flyver direkte med THAI.

Det gælder jo også rejser til eller via mange andre lande at der kan komme ændringer og ikke kun for Thailand.

HUSK REJSEFORSIKRINGEN - og tjek hvad den dækker hvis I skulle strande et eller andet sted.

Erstatning ved flyforsinkelser efter EU regler fåes ikke med ikke-EU flyselskaber når flyene flyver mod Danmark fra lufthavne udenfor EU.
Redigeret af Lars d. 09-03-2020 13:37
Lars
Lars
09-03-2020 14:22
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7065
Tilmeldt: 30.09.08

Der er måske en grund til at mange er skeptiske overfor de tal man hører og hvordan myndighederne håndterer det - Om der er en plan.

Mange thaiere, ulovlige arbejdere i Sydkorea, er vendt hjem og skulle i karantæne. De fleste fra et fly fra Korea slap udenom kontrollen og gik frit videre ud af luyfthavnen. Nu efterlyses de og trues måed bål og brand og bøder og fængsel.

Andre der er "internerede" forlader stederne. Ja kan sige disse personer har jo en liste der viser at de ikke tager tingene så tungt og ansvarlighed overfor andre er måske lille, når man også vælger at arbejde og bo ulovligt i Korea.

Idag er der en voldsom kritik af regeringen.
https://www.bangkokpost.com/opi...

Bla. siger en universitetsmand der har rådgivet regeringen:
he had lost the energy to support the government because some ministers have hidden agendas for their own vested interests while some other ministers are either incompetent or have been put in the wrong jobs and refuse to give them up.


several cabinet ministers who were given their ministerial posts not because of their competency, wisdom, expertise or vision, but because of the parliamentary seats that they have delivered and their brotherly connections with the prime minister.


Det sidste gælder må også til dels i Danmark når ministre udpeges som vennetjenester og lang tro partimedlem og i den rigtige blok i et parti....

Senest er endnu et stunt kommet frem som igen gør at man mister tilliden til den information man får, når nogle blot tror de kan tjene penge og omtale og misbruge anerkendte institutioners navne - uden skrubler stiller de direkte forkerte forventningner - og sikkert uden straf.

Det drejer sig om en boks stillet op ved Emporium Shoppingcenter i Bangkok som alle skulle passere ved indgangen.
Den lover med, godkenkendelse fra EU, at den fjerner virus med nanoteknologi. Problemet er bare at det organ ikke kender til det og ikke godkender ting i det felt.

Lars
kunst
10-03-2020 04:18
Bruger
Antal indlæg: 25
Tilmeldt: 08.08.12

ja , så er corona virus også kommet til Danchang en lille by i Suphan Buri provins lidt nordvest for Bkk. en person også kommet tilbage fra Korea er blevet isoleret med symptomer på virus. håber teorien om at varmen vil hjælpe med at bekæmpe sygdommen 41 grader her i gårSmile
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Udrejse - hvornår åbnes Thailand for danskere? Sundhed og medicin 27 06-07-2020
Folkepension fra Udbetaling Danmark til Thailand ? Job, banker, forretninger 23 23-06-2020
Køre bil i Thailand Generelt 5 28-01-2020
Norwegian stopper alle flyvninger til Thailand - også fra Oslo Fly 1 17-01-2020
Demonstrationer varslet i Thailand Sikkerhed 4 12-01-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 5
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,011
· Nyeste bruger: prasat
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder