Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
16-05-2020 14:16
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Forbud mod indrejse i Thailand med fly er forlænget.

Thailand har idag besluttet at forlænge forbuddet mod at internationale passagerfly lander i Thailand.

Det er forlænget til 30. juni.

(tidligere til 31. maj)

Det er dog ikke sikkert at der åbnes 1. juli. Forbuddet kan forlænges igen.


Lars
Lars
17-05-2020 08:20
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Mere åbning for transport rundt i Thailand.

Togene

Det er ikke kun erhverv og lignende der åbner igen nu.

Også transportsektoren åbner for transport mellem "landsdelene" / provinserne igen.

Togene starter som nævnt tidligere den 18. maj med at køre en del afgange på de 4 hovedstrækninger ud fra Bangkok og flere mindre kortere ruter fra Bangkok.

Langdistance ruterne der åbner er:
Bangkok-Chiang Mai‬
Bangkok-Thungson i Nakhon Si Thammarat (normalt til Hat Yai)‬
Bangkok-Ubon Ratchathani
Bangkok-Nong Khai

Linien mod syd stopper i Nakhon Si Thammarat, hvilket betyder at der stadig ikke vil blive tog til de sydlige provinser som har kæmpet med virus.

Phuket kæmper også lidt med virus, men der er i forvejen ingen linier dertil. Derimod blev lufthavnens åbning den 16. maj udskudt på ubestemt tid i sidste øjeblik - pgra virus problematikken.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/togruter-genoptages-18-05-20.jpg

Busser

‪The Transport Co., Ltd vil genoptage en række langdistance ruter 18. maj.

De første der starter skulle være til Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Sot i nord, Surin, Buriram, Chiang Khan i nordøst og fra 1. juni til Samui, Phuket og Trang.

Kilde:
www.facebook.com/richardbarrowt...

Jeg har ikke nogen information om det populære selskab Nakhonchai Air, som er kendt for deres gode busser og comfort og for ikke at anvende 2 etagers busser pgra faren for ullykker.
www.nakhonchaiair.com

Shopping

Shopping centre i Bangkok er åbnet igen, omend med kort varsel fra fredag eftermiddag.

Her lidt billeder fra MBK i Bangkok idag og hvordan man får lov til at komme ind. Det er ikke alle forretninger der var valgt at åbne eller nået at blive klar til det.

Man skal skanne en QR code og bliver så ledt til en myndighedswebsite hvor der indtastes tlf nummer. Skal så tjekke ud igen når man går. Ingen app er nødvendig.
Den service skulle kunne fortælle om stedet er overfyldt, give karakterer for om de overholder kravene og måske, men ikke sikkert, få advarsel hvis der nogle senere smittede har været hvor du har været.

Derudover den obligatorisk temperaturmåling på panden ved indgangen - må have højst 37,3 gr for at komme ind. Masker også et krav.

Det virker måske simpelt med den registrering, men hurtigt implementeret, og kan måske hjælpe lidt.

Set i forhold til at Danmark stadig arbejder på at lave en app, hvor de først nu har fundet platformen at lave den på... - som burde have været klar for 1-2 måneder siden efter at have set erfaringern emd hvad de har gjort i Kina. Sæt nogle hundreder programmører på sagen. Just Do It.

Temperaturmåling.

Oftes måles jeg til 35,8 eller deromkring. En dag blev fruen målt til 34.9 og jeg grinede til damen der blot kiggede tilbage. Hun tjekkede så dog igen og så var den 37,0.


Lars
Lakhe
17-05-2020 13:10
Bruger
Antal indlæg: 30
Tilmeldt: 04.04.20

Man skal skanne en QR code og bliver så ledt til en myndighedswebsite hvor der indtastes tlf nummer. Skal så tjekke ud igen når man går. Ingen app er nødvendig.
Den service skulle kunne fortælle om stedet er overfyldt, give karakterer for om de overholder kravene og måske, men ikke sikkert, få advarsel hvis der nogle senere smittede har været hvor du har været.

Hvad gør man så hvis man ingen scanner har f.eks. ingen smartphone Kommer man så ikke ind i Shopping centeret ? Det er da ikke alle som har en smartphone eller en ipad/tablet
Fuck verden, glem smerten. Ikke tude, bare hold ud. Lev dit liv. I Thailand skinner solen
Lars
17-05-2020 14:25
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Lakhe skrev:
Hvad gør man så hvis man ingen scanner har f.eks. ingen smartphone Kommer man så ikke ind i Shopping centeret ? Det er da ikke alle som har en smartphone eller en ipad/tablet


Som der står i facebook opslaget:
"you must scan a QR-CODE or fill out a form if you don’t have a smartphone."

Der er også billeder af folk der udfylder et papir.
Lars
Lars
18-05-2020 17:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Shoppingcentre åbnede igår

Mange har brændt inde længe for at få lov at bruge penge og købe tøj eller bare komme ud og ind i et køligt shoppingcenter.

Det endte med meget lange køer ved Central World, IKEA osv pgra den nye registrering med QR kode ved indgangene. Først ved indgangen til shopping centret og så ofte ved indgangen til hver butik man vil besøge inde i centret.

Cafeer og coffee shops er mange steder stadig kun åbne for take away. Taler kun for Bangkok.


Hua Hin åbner lidt mere

Hoteller i Hua Hin har været lukkede nogen tid.

Nu har Prachuap Khiri Khan provinsen, som Hua Hin ligger i, besluttet at give hoteller og resorts lov til at åbne igen.

Det kan tages som tegn på man håber at den indenlandske turisme vil begynde igen f.eks. med Bangkok borgere der tager weekendtur i Hua Hin.

Senere, ja så er man klar til når verden åbner sig for turisme igen. Hvornår det er skal jeg ikke gætte på.
Lars
Lars
23-05-2020 13:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Thailands åbning

Thailand har som sådan ikke åbnet mere den sidste uges tid.

Først en ny kort video med engelsk tekst fra regeringens PR bureau, om hvilke 5 ting det er vi i Thailand stadig skal tænke over og holde fast i nu tingene og paraderne sænkes lidt.
Men os i Bangkok åbner os selv mere og mere,om jeg så må sige. Er stadig lidt på vej ud fra de mange ugers sommerhi og titte frem rundt omkring og se hvordan verden ser ud og hvor farlig den er blevet Smile

Trafikken stiger dag for dag. Folk i parkerne. Flere folk på gaderne. Jeg syntes mange nu er mere afslappede og humøret er ved at vende fra en lidt mut stemning rundt omkring. Paraderne er også sænket lidt kan jeg fornemme.

Det er kun en uge siden fase to blev sat iværk og venter stadig udviklingen af det, men forstår der tænkes i hvad der skal ses på næste gang der skal åbnes mere - måske allerede om en uges tid.

For grænserne er er ikke noget nyt, de er stadig lukkede og meldt ud at det vil de være til juni ud.

Restauranter har det stadig ikke let.

Mange steder jeg har set i Bangkok er med et bord og en stol.

Et indendørssted jeg kiggede forleden kunne jeg få et bord omkring 45*45 cm. Midten overmod den anden var der et 50 cm højt mørkegrønt bølgepapagtig skilleplade. Den samme plade var så ind mod resten af den lille restaurant. Så skulle sidde i lille mørkegrønt bølgepapbur - dog vindue til vejen. Ham jeg var sammen med kunne sidde på den anden side af den 50 cm høje mørkegrønne plade. Vi droppede det. Ikke helt med på hvorfor der var afskærmet ind mod resten udover der gik kunderne til de næste borde, men langt til næste bord.

Det er ikke forkert at der skal være afstand, det er bare slet ikke optimalt at drive forretning sådan.

Her fra lokal området idag.

Ved det første her er der normalt to store borde og bænke som rastepladsstilen og fyldt med thaiere til aftensmad og nogle forfriskninger.

Ikke set nogle sidde udenfor endnu de gange jeg har været forbi. Desværre for ejerne selvfølgelig. Vi kunne nok godt få lov at sætte to borde sammen hvis fruen og jeg gik derned.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/restaurant-afstand-covid-2.jpg

Dette her er vist en restaurant blandet med farangbodegahængeudsted for fastboende vesterlændinge i området.

Normalt sidder en 8-10 mænd i sin bedste alder over 50 omkring bordene og hygger sig. Også her sidst på eftermiddagen en lørdag. Sidde alene og uden øl passer ikke ind i faranghængeud stilen.

Der er ellers generelt en meget lille andel af vesterlændinge i beboelseskvarteret og flere restauranter er koreanske og japanske.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/restaurant-afstand-covid-1.jpg

Det restauranterne der gør står nok lidt i kontrast til dette her. Det er for et par dage siden et sted med "gadekøkkener" omkring hvor der så er lavet dette område til at spise maden i. De skamler er ret små. Der går jænvligt pbetjente gennem området, der er ved togstation.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/spisested-afstand-covid-1.jpg

Det er lidt bevidst alle billederne er taget uden personer på.
Redigeret af Lars d. 23-05-2020 14:03
Lars
Lars
25-05-2020 11:16
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Der er stadig mange der venter på svar om hvornår man kan flyve til / fra Thailand.

En ting er ferier bliver aflyste og udsat, en anden er de mange udlændinge med fast bopæl i Thailand der i øjeblikket er strandet udenfor Thailand uden at kunne være sammen med deres ægtefæller og børn eller bare i deres normale hjem. Det er også danskere der normalt bor i Thailand og andre som normalt bor her halvdelen af året.

Det skyldes at udlændinge, selvom de er gift og bor fast i Thailand, ikke har lov til at vende tilbage. Hvor længe der vil gå ved ingen helt endnu.

Det gælder så også for dem i Danmark som må vente til deres familier kan komme til Danmark. (personer med fast ophold i Danmark har måske fået lov til at vende hjem til Danmark, ikke helt opdateret på hvordan reglerne blev)

Jeg ved også der er flere danske fædre som blev fanget i Danmark og ikke kan se deres ganske små børn i ukendt tid endnu.

Der har tilsyneladende også været nogle afrikanere som har været strandet og boet i Bangkoks lufthavn og ikke kunne komme videre.

En af historierne om en thai vestlig familie der var på ferie i Sydafrika og senere måtte manden lade sin kone og børn vende alene hjem og selv blive i Sydafrika.er selv strandet i Sydafrika siden. Lukningen for indrejse i Thailand kom med kort varsel.

Starter sådan:

This Thai family were on holiday in South Africa when their world was turned upside down by #COVID19. They were trapped there for 7 weeks until they heard about a repatriation flight back to #Thailand.

The cost of the flight was a steep US$1,000 each for both adults and children. But, Dillon thought it was well worth it to get everyone back home. But then he was told that his wife and kids could go, but he couldn’t as he wasn’t a Thai citizen. ....


Lars
Lars
28-05-2020 19:29
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Thailand åbner måske helt 1. juli.

Dette her er en historie fra et medie og ikke officielt og kan ikke garantere rigtigheden så længe der ikke er noget officielt.

Der er skrevet rigtigt meget gennem de seneste måneder og voldsomt meget af det har ikke været korrekt, delvist korrekt eller misvisende.

Men Bangkok Post skriver at Thailand vil lempe alle restriktioner 1. juli.
Det vil bla. vise sig ved at undtagelses tilstanden vil ophøre.

Men er ikke særligt meget i dybden og der skrives at myndighederne iløbet af næste måned til sætte betingelserne.

Der står der vil lempes på rejser også internationalt. Men skriver ikke helt klart at man kan rejse ud og ind som man vil.

Jeg er ikke ekspert, men der kan nemt komme nogle restriktioner på indrejser - også set ud fra at nogle lande som også besøger Thailand en del statig ikke rigtigt har peaket helt.

Men jeg tror på at meget vil blive lempet og gjort frit - meget er allerede næsten dagligdag og erhverv og kontorer behøves ikke arbejde hjemme fra næste uge. Bortset lige fra skoler og undervisningsinstitutioner og de udfordringer det giver for forældre også.

Her er artiklen, så kan I selv dømme og vurdere.

Complete end to lockdown on July 1

State of emergency likely to end June 30

The government has set July 1 for the lift of all business and activity lockdowns ordered earlier to cope with the coronavirus disease 2019 (Covid-19), said the National Security Council chief.

These include interprovincial and international travel, as well as the end of emergency decree and curfew.

NSC secretary-general Gen Somsak Rungsita said on Thursday that the lift of restrictions would be a complete reopening of the country. Officials would next month prepare measures for the reopening.
... fortsættes i linket.

Complete end to lockdown on July 1
Lars
Lars
29-05-2020 12:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Bangkok Post har idag udgivet en anden artikel som ligner den ovenfor rigtigt meget i indhold. Men har ændret overskriften

Govt eyes July 1 lockdown end

Skal man nu tro på overskriften siger de nu at nogle ser en mulighed, hvor de igår stod at nedlukningen ville forsvinde helt. Artikler med samme indhold.

Om man skal tro helt på indholdet?


Lars
Lars
29-05-2020 15:29
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7156
Tilmeldt: 30.09.08

Lars skrev:
...
Shopping

Shopping centre i Bangkok er åbnet igen, omend med kort varsel fra fredag eftermiddag.

Her lidt billeder fra MBK i Bangkok idag og hvordan man får lov til at komme ind. Det er ikke alle forretninger der var valgt at åbne eller nået at blive klar til det.

Man skal skanne en QR code og bliver så ledt til en myndighedswebsite hvor der indtastes tlf nummer. Skal så tjekke ud igen når man går. Ingen app er nødvendig.
Den service skulle kunne fortælle om stedet er overfyldt, give karakterer for om de overholder kravene og måske, men ikke sikkert, få advarsel hvis der nogle senere smittede har været hvor du har været.


Derudover den obligatorisk temperaturmåling på panden ved indgangen - må have højst 37,3 gr for at komme ind. Masker også et krav.

Det virker måske simpelt med den registrering, men hurtigt implementeret, og kan måske hjælpe lidt.

...


En lille opdatering.

Det ser ud til at være lidt af en fiasko med det system - som måske ofte ses er IT systemer i Thailand ikke altid optimale.

Kort: Scanner en QR kode. Klikker på den info man får og kommer til en webside. Der skal tastes tlf nummer ind. Ideen så at der kan advares hvis nogle har været der eller der er for fyldt osv. Telefonnummeret der tastes ind kan være tilfældigt og forskelligt ved ud og indgang. Websider kan ikke umiddelbart hente mobilens telefonnummer.

Resultat:

Det er kommet frem at det eneste der sker er at man indtaster sit telefon nummer på denne hjemmeside. Derefter kan systemet ikke gøre mere.

Idag bruger stort set ingen den QR kode. De steder man bruger det, f.eks. 7-11, står de klar med temperaturmåleudstyret og et ark papir.
Der skriver langt de fleste deres navn og et telefonnummer og tiden man kom. Ingen kan læse navnene og tlf numrene kan være hvad som helst. Når man går ud skal man skrive tiden man gik ud.

Om nogen senere taster disse ofte ulæselige oplysninger ind er måske tvivlsomt.

Ikke desto mindre, så trods det er lige ubrugeligt, fortsættes det mange steder.
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Udrejse - hvornår åbnes Thailand for danskere? Sundhed og medicin 93 25-09-2020
Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden Visum til Danmark 10 07-09-2020
Dansk iværksætter succes i Thailand solgt for 100 mio. kr. Nyheder 1 13-08-2020
Folkepension fra Udbetaling Danmark til Thailand ? Job, banker, forretninger 23 23-06-2020
Køre bil i Thailand Generelt 5 28-01-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 5
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,024
· Nyeste bruger: Jyden30
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder