Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Corona inkl visum, indrejser
Corona virus i Thailand - opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
20-09-2021 09:09
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Vaccineudrulningen

Efter et fald i forrige uge i antal doser er antallet nu det samme for sidste uge.

Der haves en tanke om at der skal gives 1 million doser den 24. september til ære for Prince Mahidol, Kong Rama IX's far, der døde 24. september 1929.

Det skulle blive starten på at give 900.000 doser per dag imod nu 600.000 per dag. Samtidig skrives nogle steder at der haves som mål at 50% af borgerne skal have 1. stik inden udgangen af oktober.

Tallene her er til og med søndag, så dækker en uge.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/vaccine-doser-per-dag-19-09-21.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/vaccination-19-09-21.png

Indkøb af flere doser Moderna - Chulabhorn Royal Academy

Chulabhorn Royal Academy meddeler at de har bestilt 8 millioner doser Moderna via det thailandske som er Modernas partner i Thaland.

Der nævnes ikke spor om hvornår de kan forventes at ankomme, men vil formode det er engang næste år, når der ikke er skrevet noget. Der skrives ej heller noget troværidgt om hvordan de skal fordeles - gratis-betaling. Der citeres blot fra en lang reklame pressemeddelelse om de to parter.

Der har tidligere været rygter om at militæret tidligere har adspurgt om mulighederne for at få adgang til 1 million Moderna doser og Røde kors nævnte de havde sat nogle doser til side, uden dog at nævne til hvad. Det imens militærregeringen selv promoverer den kinesiske Sinovac til medborgerne. Stauts vist officiel ukendt.

Chulabhorn Royal Academy, CRA, er det institut som blev udpeget ved Kongeligt Dekret til også kunne indkøbe og fordele vacciner, sideløbende med den anden instans der køber ind for staten og hospitalerne.

CRA har tidligere indkøbt Sinopharm, som så blev til en betalingsvaccine som resultat at det Kongeligt Dekret der skulle hjælper borgerne, da tingene sejlede lidt i sundhedsministeriet tidligere på året.

Akademiet har navn efter Princesse Chulabhornen, 64, som er lillesøster til HM Kongen og søsteren er ifølge Wikipedia Præsident for et institut som blev en del af akademiet ved dets dannelse for 5 år siden. Princessen er uddannet kemiker og har hele livet arbejdet for udbredelsen af videnskabelig forskning og modtaget flere hædersbevisninger for indsatsen.

For nylig er en del af Sinopharm vaccinerne sat af til en pulje til vaccination af skolebørn. Jeg mener ikke der er nogen dokumentation der anbefaler brug til børn eller at der er erfaringer fra test omkring dette.

Admin: Rettet sidste afsnit. Tidligere stod der Sinovac, det er Sinopharm og vaccinationer af børn fra 10-18 år startede idag med denne vaccine som der ikke er megen tilgængelig viden om fra andre end fra Kina selv. Et medie skriver at de første doser nu er en del af et forskningsprojekt hos dem selv for at se hvordan det virker på de unge - jeg mener ikke at have set at de unge, eller deres forældre, har tilmeldt sig som testpersoner i vaccineforsøg og måske ikke er vidende om dette. Så et ligner forsøg og uden der er nogen anden information der kan underbygge det sikkerhedsmæssige i dette:
www.thaipbsworld.com/over-10000...
Redigeret af admin d. 20-09-2021 16:49
Lars
Lars
20-09-2021 15:23
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Vaccineudrulningen sammenlignet med andre lande i asien

Thailand har overhalet Indien og Taiwan nu, men det er som om førerfeltet mindst kører ligeså stærkt og nogle trækker enddda hurtigere.

Thailand har nu "et højt at antal daglige doser", når der tales internt. Udadtil er det måske som mange andre lande og nogle har mere fart på.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/vaccine%20doser%20100%20borgere%2017-09-21.png

Thailand ligger et stykke under verdensgennemsnittet, så stadig i den tungeste ende. Igen, desværre, at det er sådan da Thailand meget gerne vil have turistindtægter og der så ikke er satset på, eller total fejlvurderet i prioriteringerne, at komme med i den forreste gruppe istedet for at ligge i den nederste halvdel af verden.

Men det er fortid og kan nu kun håbe på kadancen kan holdes frem til målet engang i december og vaccineleverancerne kan følge med.

Så kan vi komme til at "ånde" frit i Thailand og turisterne kan forhåbenligt snart komme igen.

Dem som bor i Thailand, thaierer og udlændinge, er nok mindst ligeså trætte af situationen og nedlukninger og måske mere i det daglige som turisterne der venter på tiltrængt ferie.
Redigeret af Lars d. 20-09-2021 15:29
Lars
Lars
21-09-2021 15:16
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Dagens tal

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid-21-09-21.png
Lars
Lars
22-09-2021 07:39
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Dagens tal

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid-22-09-21.png
Lars

Lars
23-09-2021 07:34
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Ophævelse af Undtagelsestilstanden på vej

Der er tale om ikke at forlænge undtagelsestilstanden, Emergency Decree, eller at den ihvertfald kun forlænges i en kortere periode.

Til erstatning arbejdes på en revision af hvad der kan kaldes Epidemiloven, som så skal træde istedet for. Hvad den indeholder om magtfordeling, beføjelser og endelige beslutningner, ved jeg ikke.

CCSA, det organ som idag bestemmer og styrer meget omkring COVID håndteringen er oprettet som en del af loven omkring Undtagelsestilstanden. Derfor vil det formelt ikke have nogen indflydelse, men vil få en anden rolle og stadig eksisterer på en eller anden måde.

Undtagelsestilstanden har af mange været kritiseret for stadig at være iværk for at kunne stække de politiske modstandere og demonstrationer, da loven også gør det muligt at gribe ind og forbyde forsamlinger som demonstrationer eller politiske møder.

Personligt tror jeg ikke hele ansvaret lægges i Sundhedsministeriet hænder. Tidligere på året tog Premierministeren en del opgaver fra Sundhedsministeriet over til sig selv, da han ikke var tilfreds med håndteringen. Premierministeren sidder sikkert stadig idag med en del af de væsentlige beslutninger i Sundhedsministeriet.

Jeg mener også at det er under Undtagelsestilstanden at udgangsforbud normalt indføres, da det er nemt at gøre på den måde - men kan tage fejl.

Vi her i Thailand kunne håbe på en lempelse eller helt fjernelse af udgangsforbuddet i nær fremtid. Det vil nok også være en forudsætning for at få store mængder turister til områder som HuaHin, Pattaya og Bangkok som idag har udgangsforbud fra kl 21-04 og alle butikker og restauranter skal lukke kl. 20, også 7-11.

Kilden til ændringer af Epidemilov og ophør af Undtagelsestilstanden er dagens tv briefing fra CCSA:
www.facebook.com/watch/?v=12158...
Lars
Lars
23-09-2021 15:29
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Dagens tal

Smittetallene ser ud til at ville blive på samme niveau.

Derimod falder andre tal stadig som kritisk syge og patienter i respirator og antal dødsfald ser også udtil at kunne falde lidt mere.

Måske "mættes" samfundet på et vist niveau af smitte som nu efter der blev åbnet lidt mere den 1. september?

Antal indlagte på hospitaler forbliver også samme niveau, men det behøver ikke betyde der er samme antal syge som tidligere, men blot at ikke alle kan lade sig selvisolere i deres boliger og nogle steder anvendes den mulighed måske ikke. Jeg hører/ser ihvertfald ikke mere om store problemer med overfyldte hospitaler.

Min kone fortalte dog en pudsig historie for nogen tid siden, hvor det går lidt i selvsving, når ansatte har fået lært at de skal følge reglerne og papirgangen og ikke lært også selv at tænke og tage de rigtige beslutninger på rette tidspunkter - eller er blevet forbudt selv at tænke.

En meget syg patient kom til hospital, men de ville ikke gøre noget uden at have ID kort, som åbenbart var glemt i farten af dem der havde hjulpet.

Dette havde dog ikke noget med travlhed at gøre.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid-23-09-21.png
Redigeret af Lars d. 23-09-2021 15:29
Lars
Lars
24-09-2021 09:21
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Dagens tal

Nederst på dagens grafik står antallet af indlagte på hospitaler m.m. De giver måske ikke et klart overblik over hvor mange der virkelig er indlagte og samtidig med symptomer og behandlingskrævende.

Der er ikke 40.000 indlagte behandlingskrævende patienter i Thailand nu som tallene kunne indikere.

Her en oversigt over hvor de aktive smittede befinder sig - alle dem som endnu ikke har overstået de 14 dage eller har flere komplikationer.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/indlagte-udvikling-24-09-21.png

Nogle steder anvendes hjemmeisolation ikke. Nogle steder/provinser er der måske ikke flere smittede end at de lokale sygeshuse kan klare alle. Nogle steder anvendes felthospitaler ikke, da der ikke har været behov for det - hospitaler kunne klare det.

Dog kan siges at dem mange på felthospitaler og i isolation alle er symptomfrie eller med milde symptomer.

Men kan omvendt ikke sige at alle indlagte på hospitaler har symptomer og er behandlingskrævende.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/covid-24-09-21.png
Lars
Lars
24-09-2021 09:27
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Lidt mere om udviklingen

Ser stadig fornuftigt ud, men langsomme fald sammenlignet med Danmark og det er nok naturligt da der blev lempet på restriktionerne meget hurtigt for at holde så meget gang i hjulene som muligt og få arbejdspladserne igang igen og livet kom lidt igen rundt omkring.

Rigtig mange arbejdspladser var på spil i butikker, restauranter og liberale erhverv i de mørkerøde provinser og mange er nu igang igen.

Smitten er stadig faldende over tid, dog ikke meget mere:

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smitede-7-dage-gennemsnit-24-09-21.png

Her blot et par oversigter mere

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/aktiv-smittede-kritiske-respirator-24-09-21.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smittede-kritiske-dodsfald-24-09-21.png
Lars

Lars
24-09-2021 09:52
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Undtagelsestilstanden og lidt andre kommentater

Onsdag meddelte CCSA, at en anden løsning var på vej istedet for undtagelsestilstanden. Det var revision af epidemiloven, som der vel har været "et par måneder" til at tænke over allerede.

Men ja så kom det torsdag frem at en undergruppe af CCSA nu foreslår at forlænge undtagelsestilstanden endnu 2 måneder - har været ikraft siden marts 2020.

Det er ikke altid let.

Karantæne for turister nedsættes måske til 7 dage for vaccinerede fra nogle lande og 10 for andre - måske ikke.

Pattaya og Hua Hin åbnes måske 1. oktober?

Pattaya og Hua Hin åbner måske 15. oktober?

Bangkoks åbning er måske udskudt til november eller mere?

Undtagelsestilstanden forlænges måske?

Udgangsforbuddet bliver måske ændret fra 21-04 til 22-04.

Skolerne - ja de åbner måske i november

Skolernes åbning afhænger måske af antal vaccinationer der kan gives til de unge.

Corona pas indføres måske "snart" - trods stort set ingen er færdigvaccinerede og test faciliter er sjældnere end en offentlig skraldespand på gaderne og alt for dyre til at nogle vil bruge det.

Spørgsmål og alle mulige og umulige meldinger fra alle der vil i medier er der rigeligt af.

Svar og beslutninger kniber det måske en smule med.

Bangkoks åbning ser ud til at være en kamp mellem Bangkok og administrationen? Kunne få tanken at Bangkok gerne vil være sikre på at få de vacciner de har brug for NU og derfor insisterer på at have mindst 70% færdigvaccinerede inden de vil give lov til åbning. Blot en tanke om det spil der er igang.

Samtidg er der midt i det hele nu planlagt at give mindst 150.000 personer et 3. stik. Det er dems om tidligere har fået 2 doser Sinovac.

Bangkok siges at have vaccineret mere end 95% af borgerne. Så skal i rimeligt fremtid have doser til at færdiggøre dem, hvis der da ikke skal startes forfra.

Det virker imponerede at være nået ud til så mange i Bangkok på så relativt kort tid - 3 måneder ca.

Hvordan vides hvor mange der bor i Bangkok - der tages udgangspunkt i 7,699,175 indbyggere?

Det er kun dem som har egen bollig eller er registreret i husbøgerne (typisk familie) der er registreret i "CPR registret" som bosat i Bangkok og dem som er registreret på det formelle arbejdsmarked eller erhvervsdrivende er også registeret med adresse i Bangkok.

Derudover så alle dem i de uformelle jobs og dem som evt. er hjemmegående tilflyttere eller bare har en uregistreret lille biks et sted. De er ikke umiddelbart registreret i Kommunen. Hvor mange det er har jeg ikke ide om.

En del migranter fra nabolandene er så vidt jeg forstår stadig uregistrerede.

Andre udlændinge er der rimeligt godt styr på via immigrationens optegnelser for forlængelser og 90 dages rapporteringer og arbejdsministeriet oversigt over arbejdstilladelser.
Redigeret af Lars d. 24-09-2021 09:55
Lars
Lars
25-09-2021 15:01
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 8512
Tilmeldt: 30.09.08

Vaccinationer og forsøg under masseudrulningen

Springes over hvor gærdet er lavest og hvor man ikke ved om isen på den anden side kan bære?

Forleden skrev jeg hvordan Thailand er begyndt at vaccinere skolebørn ned til 12 år med Sinopharm vaccinen fra Kina, uden der tilsynelandende er nogen dokumentation eller anbefalinger for dette. Det også indirekte bekræftet af at det kom frem kom det frem at det er et forskningsprojekt, altså forsøgsprojekt, for at se hvordan det virker på de unge.

Nu har Thailand besluttet at ændre måden vaccinerne injekteres på. Fra den normale med stik ind i en muskel i skulderen til at være lige under huden.

Denne metode gør at der kun skal anvende 20% vaccine sammenlignet med den normalt metode. Doserne kan altså række til 5 personer istedet for 1 person.

Det siges at det er pgra mangel på vaccinedoser at man er nødt til at gøre det sådan.

Denne metode vil blive anvendt til dem som skal have 3. stik efter 2 stik med Sinovac.

Det gøres med baggrund i et studie lavet i Thailand hvor der er testet 242 personer. 122 med den nye metode og de andre med den normale.

Begge grupper opbyggede i forsøgene samme "immunitet".

Samtidig siges at blot 15% får bivirkninger med den ny metode, mens hele 80% får det med den normalt metode. De 80% virker noget højere end de officielle tal der ellers cirkulerer.

Jeg er ikke ekspert i vacciner og slet ikke måden de bedst injekteres på, men ville spørge:

- hvordan er udviklingen i immunitet over tid? Holder den ligeså godt over tid både mht beskyttelse mod at blive smittet og mod at blive alvorlig syg.

- hvad menes med immunitet? Beskyttelsesgraden for ikke at blive smittet eller begrænsingen i at udvikle alvorlig sygdom.

- alvorlige bivirkninger ses normalt i ganske lille del af de vaccinerede. Er 242 testpersoner nok til at vurdere dette?

- Er forsøgene og resultaterne blevet tjekket af uafhængige forskere?

Forsøgene er lavet for ganske nyligt, da de er blevet udtænkt efter det fandtes at det er nødvendigt med 3. stik til de Sinovac vaccinerede.

Reuters har tidligere forsøgt at få kommentater fra AstraZeneca og Pfizer, men har ikke fået svar.

AstraZeneca skriver selv i deres vejledning at den ikke må
gives i en blodåre (intravaskulært), i underhuden (subkutant) eller i huden
(intradermalt).

Phuket study confirms subdermal injections using less vaccine more effective as boost jabs
Redigeret af Lars d. 25-09-2021 15:08
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Rejs til Thailand uden karantæne - Vejen til Thailand trin for trin Corona inkl visum, indrejser 81 27-11-2021
Thailand Pass indrejsetilladelse trin-for-trin og spørgsmål Corona inkl visum, indrejser 132 25-11-2021
Hvilken VPN server er bedst i Thailand Corona inkl visum, indrejser 3 24-11-2021
I tilfælde af positiv test i Thailand Corona inkl visum, indrejser 3 23-11-2021
Svartider på PCR test efter ankomst til Thailand Corona inkl visum, indrejser 11 14-11-2021
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 4
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,126
· Nyeste bruger: Cyklus
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder