Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Udrejse - hvornår åbnes Thailand for danskere?
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
09-07-2020 06:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

Noget helt andet....

THAI har aflyst deres afgange til/fra Danmark i hele august.

Hidtil har det været indtil udgangen af juli at fly var aflyste.

Det måske forventeligt med de udmeldinger der har været om planerne om turisters ankomst - med mindre der kommer en drastisk ændring i åbningsmåden.

Mon ikke andre selskaber følger med og dem som ikke gør de skraber så pengene ind på bestillinger indtil de aflyser?

Så kommer september som sammen med maj normalt er virkelig lavmåneder for danskere at rejse til Thailand.

Fra Thai airways hjemmeside:

8th of July 2020

Updated on 8th of July concerning flight TG951/950 Copenhagen - Bangkok - Copenhagen.

Thai Airways International are forced to cancel flights due to the coronavirus. Flights on THAIs entire flight map have been forced to cancel. As of 01st of April 2020 – 24th of October 2020 all TG961/960 Stockholm – Bangkok – Stockholm are cancelled. TG951/950 Copenhagen -Bangkok – Copenhagen are cancelled between 1st of April – 31st of August 2020.


Aflysningerne til Stockholm skal ikke skræmme. THAI meldte allerede i marts ud at ruten til Stockholm ville være indstillet indtil slutningen af oktober.
Redigeret af Lars d. 09-07-2020 09:11
Lars
Lars
11-07-2020 13:05
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

Intet nyt om planerne for åbning for turister.

Det er stadig kun udlændinge med arbejde, familie eller permanent opholdstilladelse som kan søge om at komme til Thailand (plus enkelte speicalgrupper som ikke er aktuelle)

Der mangler måske en opdatering på de forslag som medier fremlagde som jeg nævnte skulle behandles af ministrene for mere end 1 uge siden og starte i august. Det var bla.:

Max 1000 turister per dag i grupper i 5 faste områder/byer i Thailand.
30 eller 60 dages covid frie lande.
14 dages karantæne.

Grunden til jeg ikke har skrevet er at regeringen ikke har meldt noget ud.

Det kunne tyde på der stadig tænkes og vurderes og ja der ville slet ikke komme nogle emd de krav de stillede og ville nok være temmelig krævende at administere. Selvom man er vant til bureaukrati, papirer, kopier og stempler i Thailand.

Der kan læses forskellige personer citeres for andre modeller og lempeligere krav, men er nok også under brainstorming kategorien.

Må vente og se.

Det er uden tvivl ikke en nem øvelse myndighederne er igennem. Dels helt at undgå import af smittede til Thailand og dels at få hjulene igang for de par millioner der p.t stadig står uden arbejde og det store antal erhvervsdrivende der stadig stille.

Thailand har stadig ikke rapporteret nogle tilfælde af indlagte siden sidst in maj.

Andet som måske også skal løses - Mange thaiere stadig strandet ude i verden

Mange thaiere er stadig strandede rundt i verden og venter på at få lov til at komme hjem med de fly der er til rådighed.

Skal man tro Khaosod English er der 3.400 thaiere på venteliste i England for at komme hjem plus dem som evt ikke har meldt sig til ambassaden.

Det er siden omkring 1. april at det har været svært for thailændere at vende hjem.

Ifølge mediet skulle der kun være kommet 1.050 (fra England?) retur til Thailand siden krisen startede. 600 flere skulle være planlagt i juli.

Thailand skal måske have deres egne borgere hjem førend andre kan begynde at komme?

www.khaosodenglish.com/news/cri...
Lars
Lars
12-07-2020 12:11
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

Rejse til Thailand som det er nu.

Her er en video lavet af en thailænder om hendes tur tilbage til Thailand sidst i juni.

Fra inden afrejse fra Los Angeles til Bangkok med mellemlanding i Sydkorea.

Der bliver virkeligt taget forholdsregler ved ankomsten med lufthavnsansatte paket helt ind og med alverdens beskyttelsesudstyr.

Også blik ind i karantæne hotelværelset, der så ikke kan forlades i 14 dage og der er lidt forsyninger. (prisen for værelset ikke oplyst)

(reglerne er de samme idag som dengang - blot lidt flere krav til udlændinge inden de kan få lov at flyve)


Lars
Lars
28-07-2020 15:57
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

En update efter længere tid.

Mange på de sociale medier bliver småsure når nogle spørger til åbningen. Jeg forstår dem derimod godt. Flere af jer har booket billetter til senere i år eller planlagt vinterferie og følger med spænding og har andet at lave end konstant følge diverse medier.

Hvordan situationen er idag.

Situationen er uændret for turisme.

Udenlandske turister kan ikke komme til Thailand og der er ingen som helst indikation fra myndighederne om hvornår det så småt kan starte.

Tidshorizonten er uvis, ingen ved noget - alt er gætterier.

Personer med arbejdstilladelse, gift eller har børn med en thai kan søge om at komme til Thailand - plus specielle tilfælde.

Der gælder 14 dages tvungen karantæne på bestemte udvalgte steder - både thaier og udlændinge. Hjemmekarantæne kan ikke bruges.

Ser på f.eks. Facebook siger folk ofte "du skal huske du skal 14 dage i karantæne hvis du rejser til Thailand." - henvendt til turister

Det giver ingen mening for kun udvalgte grupper kan få lov at rejse til Thailand. Andre kan ikke engang komme i nærheden af at komme med et fly

Senest er åbnet for enkelte grupper som f.eks.

Medical tourists.

100.000 immigrantarbejdere fra nabolandene.

Det sidste arbejdere er ofte beskæftiget i f.eks. byggebranchen og vil dermed blot gøre det muligt for bygherrer at lave flere penge.

De arbejder, spiser og sover ofte og resten af deres løn går direkte tilbage til familierne ide lande de kommer fra. De kommer ikke til at bidrage meget til økonomien eller at få penge til at cirkulere rundt og skabe aktivitet.

Hvad sker der så nu og fremover med indrejser?

Som jeg ser det er det lidt fastlåst og udviklingen rundt i verden lidt svingende med opblusninger forskellige steder i asien og Europa.

Så der kan måske gå adskillige månder inden danske turister kan rejse til Thailand igen.

14 dages karantæne for turister virker ikke som en løsning der vil få turister til at komme og ideen om at lande skal være COVID frie i f.eks. 30 dage er der vist ikke nogle der kan overholde lige nu.

Men igen ingen ved noget.

Kravene til indrejse fremover.

Der er nogle krav for dem som kan komme ind lige nu.

Der er ingen der ved om de vil blive ført videre til en større åbning eller de vil blive ændret. Alle må vente og se og ikke fokusere så meget på kravene idag.

De lyder bla. på tvungen karantæne og rejse/sundhedsforsikring der dækker 100.000 USD - 650.000 kr.

Karantæne virker ikke som brugbar løsning.

Forsikringen.
Under normale omstændigheder dækker danske rejseforsikringer det fulde beløb for ulykker og behandlinger uanset størrelse. Så skule kravet om rejseforsikring blev et blivende krav så vil det nok løses med de forsikringer der er idag når verden gives fri for danskere (skifter til gul).

Thailand går efter 0 lokalt syge af COVID-19.

Vi så for et par uger siden at to smittede personer slap ind i Thailand, en militærperson fra Egypten og en pige fra ambassadeansat familie.

Det medførte voldsomme reaktioner ihvertfald på sociale medier og de trykte og TV baserede var ikke sene til at følge op om katastrofen ved at 2 smittede personer havde været i landet.

Det viste at Thailand går efter 100% corona frit land lige nu og har strammet op på indrejser også for diplomater.

Efter dette er det som om debatterne og informationer om evt. åbning er sat på hold en tid. Tænkeboks om hvordan pokker man løser åbningen og sikre at alle der rejser ind ikke er smittede.

Tests:

Måske kan ngoet løses med at teste folk før afrejse og efter ankomst.

Men noget ser ud til ikke at virke optimalt siden der skal 3 tests til at man kan erklæres negativ. Om det er udstyret/testkit der ikke er godt nok eller om det er personale som ikke tager prøverne korrekt dybt ind i munden ved jeg ikke.

At tro på udenlandske attester - ingen må være naive med hvad der kan fremstilles i verden.

Der kan man gøre som jeg har set nogle lande gøre. Kræve at covid tests skal være foretaget på helt bestemte udvalgte og godkendte klinikker for at kunne bruges.

Hvem er de "farlige" lande?

Thailand mener at Europa ikke har styr på corona, da de stadig har smittede.

Danmark mener at de har styr på det fordi tallene er lave efter deres målestok, men USA ikke har styr på det. Men at de har så meget styr på det at Thailand bør åbne selvom de går efter Nul.

USA mener de har ligeså meget styr på det, eller mere, end mange andre dele af verden.

Ikke nemt at blive klog på.

HVordan med andre lande - er det kun Thailand der er lukket?

Thailand har nu 60 dage uden lokalt syge. Vietnam overgik dette indtil forleden hvor de vist havde 3 måneder uden smitte og så fik en opblomstring.

Mange ser Thailand som nogle der "ikke vil have vores penge".

Alle andre lande i sydøst asien er stort set umulige at komme ind i og kan nogle komme ind har de alle 2 ugers karantæne.

Samme gælder Australien, Indien, USA, Mexico, Brasilien. Ja stort set hele verden er stadig lukket land for turister. Enkelte som Tyrkiet er vist åbnet og mener det var Emiraterne jeg så også er rimeligt åbent.

Europa har næsten kun åbnet indad i Europa og endda ikke helt endnu. Ellers kun åbnet til lande med lavere smittetryk end Europa har.

Ja Thailand mangler penge fra turismen og måske flere end andre lande, men det gør mange af de andre lande i asien også. Vietnam har normalt rigtigt mange kinesiske turister, direkte naboer, og det samme har Sydkorea. Brasilien, Mexico, Indien - alle bløder i turistområderne.

Bekymrende så lang tid dette tager som vi måske alle tænkte i starten ville være ovre på et par måneder.
Redigeret af Lars d. 28-07-2020 17:09
Lars
Lars
28-07-2020 17:47
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

Hvad betyder det at flyselskaber har billetter til salg og hoteller tilbyder gode rabatter i f.eks. september?

Betyder det at Thailand er åbnet til den tid?


Kort svar - Nej, lad dig ikke fuppe.

Skriver det fordi mange tror at fordi der sælges flybilletter eller der kan bestilles hotelværelser så betyder det at Thailand vil være åbnet.

Det er ikke helt fup og fidus, men alligevel lidt måske.

Flyselskaber og hoteller har ingen indflydelse på hvornår Thailand åbner og næsten sikker på de ej heller har informationer om det fra regeringen.

Flyselskaberne har siden april gjort det på den måde at de har aflyst en eller to måneder og så haft åben for køb af billetter derefter.

Det er udelukkende i håbet om at kunne flyve igen og de har ikke haft vidst om de kunne flyve. Men prøver at sælge og så får de jo lidt penge i kassen som for de fleste nok har nået bunden og slået hul i den.

Når tiden så kommer så aflyses igen og satses så igen på måneden efter.

HVer gang får de penge ind som de så beholder i en længere tid i denne tid.

Mange hoteller gør det samme. De får så også penge i kassen mange gange forud men kan ikke vide om der er åbnet.

Min anbefaling vil være.
Lad være med at booke ferierejser indtil der er givet grønt lys for rejser.

Den thailandske ambassade i Tyrkiet har tidligere været ude med samme anbefaling.

Afbestille eller aflysning.

Det er ikke klogt selv at afbestille inden rejsen, da der så kun fåes afgifter tilbage og ikke hele billetprisen.

Skal vente til flyselskabet aflyser, hvis der skal gøres håb om at få det hele eller det meste tilbage.

Kan så istedet udsætte billetten efter de reglerne selskaberne har der hvis det sker før flyene er aflyste.

At få pengene tilbage kunne godt tænkes kun at blive mere og mere besværligt og langsommmeligt fremover jo færre penge selskaberne har i kassen. Evt indtægter de får ved bookinger nu ryger nok direkte med i det store hun med faste udgifter som de hele tiden skal betale.

Her opfordringen fra den thailandske ambassade i Tyrkiet til at vente med at bestille. Ideen bag er stadig den samme, selvom det er skrevet tidligere - ingen ved hvornår Thailand åbner.

Lars
Lars
29-07-2020 13:34
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7101
Tilmeldt: 30.09.08

Omkring karantæne for thailændere og udlændinge der rejser til Thailand nu.

ALLE der rejser ind i Thailand nu skal i tvungen karantæne på et af de steder som myndighederne har udvalgt som mulige karantæne steder (lavet aftaler med). Det kan typiske være hoteller, hvor man så skal være isoleret på værelset i hele perioden til man kan løslades.

Hjemmekarantæne er ikke en mulighed for nogen, ej heller for thaiere.

Skriver dette fordi det ser ud til der florerer vandrehistorier om at hjemmekarantæne er en mulighed. Samtlige medier engelske og thai og alt delt fra myndighederne har i mange uger kun talt om tvungen karantæne på dedikerede steder.

Hjemmekarantæne prøvede man at bruge i starten tilbage i marts hvor thaiere kom hjem fra f.eks. Kroea. Hjemmekaranæne blev opfattet som. Jeg er hjemme ved min familie. Min familie farer rundt og vennerne kommer på besøg. Enkelte gik på shopping ture og tog billeder af det og lagde på nettet og blev anmeldt at dem der så det.

Forøvrigt har THAI haft to flyafgange de sidste 2 søndage fra København til Bangkok med personer der gerne ville tilbage til Thailand. Der har ialt været 97 personer fra skandinavien med flyene, hvoraf de 32 har været skandinaver og altså 65 thaiere.

Derudover afgår der også andre fly fra forskellige steder i Europa til Thailand med personer der vil hjem.
Redigeret af Lars d. 29-07-2020 13:58
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Corona virus i Thailand - opdateringer Sundhed og medicin 259 07-08-2020
Folkepension fra Udbetaling Danmark til Thailand ? Job, banker, forretninger 23 23-06-2020
Køre bil i Thailand Generelt 5 28-01-2020
Norwegian stopper alle flyvninger til Thailand - også fra Oslo Fly 1 17-01-2020
Demonstrationer varslet i Thailand Sikkerhed 4 12-01-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 2
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,019
· Nyeste bruger: Madsen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder