Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Corona inkl visum, indrejser
Status for åbning af Thailand - løbende opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
28-03-2021 15:25
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Mere bred fortolkning af åbningen 1. juli.

Thailandsk TV3 har idag omtalt åbningen 1. juli med en mere bred formulering af hvem der må åbne uden karantæne.

Deres oversigt flugter lidt med mine ord nogle indlæg tidligere
Min konklusion:
Der er åbnet for at nogle lokale dele af Thailand i fremtiden kan åbne uden karantæne for rejsende der er færdig vaccinerede, når der er vaccineret så mange lokale at der er opnået flokimmunitet.


Deres beskrivelse er overordnet som før, men mere åben for andre end Phuket.

- Gælder for færdigvaccinerede rejsende.

- Gælder områderne: Phuket, Krabi, Phangnga, Koh Samui, Pattaya og Chiang Mai.

1. april: 7 dages karantæne i alle områderne nævnt. (samme som anden plan)

1. juli: De 5 nævnte områder kan åbne uden karantæne, hvis 70% af borgerne er færdigvaccinerede. De skal være færdigvaccinerede en måned inden.

Det bliver i sandkassemodellen, der vil have nogle begrænsninger i bevægelighed, men vist ikke helt er fastlagt i detaljer.
(Her er kun Phuket nævnt i den anden plan)

1. oktober: Rejsende kan komme til de 5 områder uden karantæne og uden sandkassen at lege i.

--

Phuket regner med at være færdige med vaccinationerne inden 1. juli og derfor de ar været nævnt.

Der kan blive kamp om de få vacciner der er til rådighed inden 1. juli. eller skal ud og hamstre.

Ligemeget hvilken måde der er rigtig, så er det vel et godt skridt i den rigtige retning der er på vej.

Ting kan selvfølgelig ændres inden 1. juli, men kursen er sat.

Faktisk igen lidt pudsigt at nogle engelsksprogede mediers thailandske journalister og TV3s journalister får forskelligt ud af de samme pressemøder eller meddelelser.

Redigeret af Lars d. 28-03-2021 18:05
Lars
Pbl
29-03-2021 20:57
bruger
Antal indlæg: 1
Tilmeldt: 29.03.21

Søger i øjeblikket COE til Thailand i maj måned, jeg har lige i dag fået besked om at mulighed for 7 dages karantæne, hvis jeg er vaccineret, hvilket jeg er, så det lyder jo meget fint. Men lad os nu hvornår den thailandske papirtiger bliver sulten igen og om DK holder skansen som ikke mutationsfarlig område.
girobank
29-03-2021 21:42
Bruger
Antal indlæg: 376
Tilmeldt: 11.03.09


Emne bangkok post
Afsender contact
Modtager Per andersenAdd contact
Dato Lør 10:22
Udenlandske turister, der er blevet vaccineret mod Covid-19 vil få lov til at besøge seks turist provinser begynder i næste måned.

De, der er blevet vaccineret, skal stadig i karantæne. Den obligatoriske isolationsperiode er imidlertid blevet reduceret fra 14 til syv dage for dem.

I juli vil Phuket være den første provins til at give afkald på karantæne kravet om udenlandske besøgende, der er blevet vaccineret, som en del af regeringens plan om at genåbne landet.

Minister for turisme og sport Phiphat Ratchakitprakarn fredag sagde Center for Økonomisk Situation Administration (CESA), ledet af premierminister Prayut Chan-o-cha, godkendt en tre-trins køreplan for at genåbne seks store turisme provinser - Phuket, Krabi, Phangnga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai - at vaccinerede udenlandske besøgende.

Verdensbanken projekter lunken opsving for thailandske turisme
Mands død ikke knyttet til Covid-19 jab
Phuket til at genåbne
Fra april til juni, podet udenlandske besøgende, der ankommer til disse provinser vil kun være forpligtet til at gennemgå karantæne på hoteller eller andre udpegede faciliteter i syv dage, sagde han.

Fra juli til september kan vaccinerede turister besøge Phuket uden at skulle gennemgå karantæne under det såkaldte "Phuket Tourism Sandbox"-program, der er udråbt som en model for genåbningen af kongerigets turistindustri, sagde hr. Phiphat.

På trods af karantæne dispensation, vil rejseaktiviteter af turister være begrænset til "forseglede ruter" på Phuket i syv dage, før de får lov til at besøge andre steder, sagde han. Turister er stadig forpligtet til at bruge kontakt sporing apps, tilføjede hr. Phiphat.

Han sagde, at mellem oktober og december, Phuket's sandkasse model vil blive anvendt til fem andre turisme provinser. En fuldstændig genåbning af landet forventes at finde sted i januar, sagde hr. Phiphat.

"CESA godkendt i genåbningsplanen i princippet at tillade udenlandske turister, der har modtaget to vaccine doser til at besøge Phuket fra juli 1 uden at skulle gennemgå karantæne, som foreslået af Tourism Authority of Thailand," hr. Phiphat sagde.

"Tat bliver nødt til at drøfte sagen med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) og kabinettet i næste uge," sagde han. "Phuket vil være den første og eneste provins, som vil blive fritaget for karantæne fra juli 1."

TAT guvernør Yuthasak Supasorn sagde planen om at genåbne disse turisme provinser har brug for støtte fra lokale beboere og TAT bliver nødt til at fremlægge oplysninger om, hvor turister ville få lov til at besøge til overvejelse af CCSA i næste uge.

"Phuket er bedre rustet til at tjene som sandkasse model til at rumme turister først som regeringen vil fremskynde de to-dosis vaccination [proces] for mindst 70% af befolkningen i Phuket før juli 1," hr. Yuthasak sagde.

Omkring 100.000 udenlandske turister forventes at ankomme til Phuket mellem april og juni og flere udenlandske ankomster forventes fra juli og fremefter, sagde han.

I alt omkring 6,5 millioner udenlandske besøgende forventes at ankomme i år efter genåbningen af landet, sagde hr. Yuthasak og tilføjede, at en tidlig genåbning for vaccinerede udenlandske turister vil hjælpe med en hurtig økonomisk genopretning.

Ifølge sandkassen forslag, genåbning planen i Phuket vil i høj grad afhænge af vaccine tildeling til turist øen provinsen. Besætningens immunitet skal opnås ved at afsætte 70% af befolkningen, før udenlandske besøgende får lov til at komme ind inden genåbningsdatoen.

I henhold til forslaget, mindst 466.587 beboere, der bor på Phuket øen skal modtage to doser hver. Forslaget har til formål at sikre 933.174 doser.

For at nå besætningens immunitetsmål inden for en bestemt tidsramme skal den første runde af vaccinationer starte den 15. april, mens den anden skal rulles ud fra 15. maj.

I henhold til planen skal turister, der ønsker at deltage i det foreslåede karantænefrie program, vise et vaccinecertifikat, vaccinepas eller International Air Transport Association (IATA) rejsekort.

I mellemtiden pattaya borgmester Sonthaya Khunpluem sagde, at byen har bedt regeringen om yderligere doser af Covid-19 vacciner til at forberede genåbning den 1 oktober.

Anmodningen blev fremsat på et møde mellem hr. Phiphat og medlemmer af den lokale private sektor for at drøfte markedsføringsstrategier til fremme af turismen i Pattaya.

I øjeblikket pattaya har en kvote på 864.386 doser, men omkring 135.000 flere doser vil være behov for nærliggende kommuner, der støtter turismen i Pattaya, sagde hr. Sonthaya.

180
www.MaePhimproperty.com
Lars
30-03-2021 09:37
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Det er så google oversættelsen af Bangkok Post artiklen refereret og linket til i lørdags. Så sætter lige linket ind også:

Phuket to rekindle tourism

Lidt forskellig fra thai-TVs og CCSA, Center for COVID Situation Administration udlægning, som er mere ens.

Omend Phuket forventes at være de første der vil åbne og være klar med lokal vaccination 1. juli og er godt i gang med at planlægge dette og finde vaccinerne der er brug for.

Det bliver spændende at se udmeldingerne fra Ambassaden de nærmeste dage mht karantænen og se hvilke områder der kan/vil åbne uden karantæne 1. juli eller snart derefter.

Der findes desværre ikke nogen side hvor alle reglerne kan ses, som f.eks. coronasmitte.dk der er ret god med information om rejser ud og ind af Danmark. Ej heller en side der indeholder evt. lokale restriktioner osv.
Redigeret af Lars d. 30-03-2021 10:32
Lars

Pegefingeren
30-03-2021 14:23
Bruger
Antal indlæg: 9
Tilmeldt: 16.12.20

er der nogle som ved om man skal have vaccine som 13årig?
Lars
30-03-2021 17:43
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Pegefingeren skrev:
er der nogle som ved om man skal have vaccine som 13årig?


Mht vaccine til børn har jeg ikke hørt noget, men heller ikke ledt efter det. Måske andre ved mere.
Redigeret af Lars d. 30-03-2021 17:44
Lars
Pegefingeren
30-03-2021 18:22
Bruger
Antal indlæg: 9
Tilmeldt: 16.12.20

ved du hvornår ambassaden åbner igen (hellerup) jeg fatter ikke en brik af hvad de skriver på deres hjemmeside
Lars
30-03-2021 18:36
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

7 dages karantæne for vaccinere - 10 dage for andre - hele Thailand.

Gældende fra 1. april.

Så kom udmeldingen fra den Thailandske Ambassade og den er endnu bedre end det som pressen hvad fået opsnuset, men som har rumsteret en tid.

Sparer tid og penge med kortere karantæne.

7 dages karantæne - eller ikke mindre end 7 dage som der står:
Færdigvaccinerede rejsende med vaccinecertifikat godkendt af WHO eller det thailandske sundhedsministerium og rejser fra lande der ikke har coronavirus varianter. Hele Thailand og ikke kun nogle provinser.
Gælder danskere.

10 dages karantæne:
Rejsende der ikke er vaccinerede og rejser fra lande der ikke har coronavirus varianter.
Gælder danskere.

14 dages karantæne:
Rejsende fra lande med coronavirus varianter.

Danmark er p.t. i gruppen der IKKE har coronavirus varianter. Listen opdateres hver måned.
P.t. er der kun rejsende fra 11 afrikanske lande der fortsat skal i 14 dages karantæne.

(Lars: Opfatter det som lande der ikke har bestemte varianter i en grad der betragtes som værende en risiko eftersom det i første omgang kun er afrikanske lande der "har varianter". Listen med 11 lande blev gentaget af CCSA på gårsdagens briefing)

Vejen til at komme til Thailand.

Dokument og proceduren for at komme til Thailand er uændret:

1. Visum, hvis der ikke rejses på den 30/45 dages virusmfrie indrejse ordning.

2. COE, Certificate of Entry.

3. Booking af karantæne. (Alternative State Quarantine, ASQ)

4. Forsikring/rejseforsikringer der dækkee minimum USD 100.000 og dækker COVID-19.

5. RT-PCR COVID-19 test (negativ) taget højst 72 timer før afgang.

6. Downloade "ThailandPlus appen og registrere sig inden afrejse.

- Dertil naturligvis billet.

Kontakt til ambassaden:

Den eneste kontakt der er nødvendig er evt. udstedelse af visum.

COE udstedelse sker online. (jeg mener at der skal opgives/haves visum eller være søgt førend COE kan udstedes.)

Karantæne hotel bookes direkte med hotellet.

Forsikring og COVID-19 test står den rejsende selv for. Dansk rejseforsikring vil dækkke stort set alt relateret til COVID-19. Gouda har været brugt af mange.

Billet - bestilles direkte hos de flyselskaber der flyver passagerer til Thailand.

Vaccinationer og certifikat

Vaccinecertifikat er ikke et krav for at komme til Thailand, så derfor ikke nævnt. Men det er et krav for at få 7 dages karantæne.

Må afvente detaljer om der vil være begrænsninger i hvor gamle vaccinerne må være og hvor længe der skal gå fra sidste stik til afrejse.

Har p.t ikke set infomrationer omkring hvad der vil gælde for børn. Thailand selv vaccinerer p.t ikke unge under 18 år.

Må afvente bekræftelse på om det er det eksisterende WHO godkendte gule vaccinationskort, som har været brugt i Danmark vel 57-70 år, som kan godkendes eller andet format. Det skal i givet fald tages op igen.

Visum:

Enten nyt visum eller gyldigt Re-Entry Permit i forbindelse med gammelt visum/opholdstilladelse.

Der skal normalt fremvises billet for at kunne søge visum.

Der er følgende grupper af rejsende og de visa der kan udstedes til disse:

Turister - visum fri indrejse på 45 dage (normalt 30 dage). Tjek om det stadig er 45 dage nu karantænen er sat ned til 7 dage. Kan forlænges med 30 dage i Thailand.

Turister - turistvisum en indrejse af 60 dage, kan forlænges med 30 dage i Thailand.

Turister - langtids - Special Tourist Visa. 90 dages ophold. Kan forlænges 2 gange 90 dage i Thailand. Være opmærksom på at der er begrænsninger i forlængelser når der kommes tæt på 30. september. Sidste forlængelse skal ske seneste 30. september og rejses ind efter 1. juli kan der ikke laves forlængelser. Ordningen havde fra starten udløb 30. september

Pensionister (50+) - Non O visum, retirement, basis. 90 dages ophold. Ser ud til der måske igen udstedes både enkelt og multiple indrejse visa, men tjek. Vær opmærksom på evt. propblemer med at rejse ud og ind igen med multiple visumet - om det giver mening.

eller Non OA visum med 12 måneders ophold.

Begge typer kan forlænges i Thailand.

Ægtefælle, barn eller forældre der er thai statsborger

Arbejdstilladelse

Studerende

--

Vil prøve at komme med lidt flere detaljer omkring karantæne hoteller og mere info om "vaccinepas" eller vaccinationskortet.

Indrejse uden karantæne fra 1. juli

Der er ikke meldt ud og det kan være tiden skal lidt tættere på 1. juli fæør der kommer alle detaljer der - mit gæt.

Information fra den Thailandske Ambassade idag:

Redigeret af Lars d. 30-03-2021 19:51
Lars

Ztoney
31-03-2021 00:31
Bruger
Antal indlæg: 60
Tilmeldt: 10.05.19

En lille tilføjelse til “Indrejse uden karantæne fra 1. juli”
Det ser her ud til at en 7 dages karantænefri periode kun kan finde sted på Phuket, hvor man så kan bevæge sig frit rundt i de 7 dage inden man får adgang til resten af Thailand.
Lars
31-03-2021 12:12
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Forskellig information om 7 dages karantæne for vaccinerede bliver indført

Der er ikke udpræget enighed om fortolkningen af reglen om 7 dages karantæne for dem som er vaccinerede, hvis der ses på forskellige medier.

Om det gælder hele landet eller kun 5-6 udvalgte områder eller om det træder ikraft.

Er det hele landet skal det selvfølgelig stadig passe med hvor der er karantænehoteller.

Er det kun udvalgte områder, hvordan sikres så at rejsende bliver der længere tid eller kan der rejses til Pattaya, 7 dage karantæne og direkte til Bangkok?

Ambassaden i Finland skriver at afgørelsen mellem 7 og 10 dages karantæne vil blive truffet ved individuel vurdering af en official ved ankomst i Thailand. Så ingen ved hvor længe de skal i karantæne? Må se hvad der mere kommer.

Af kilderne nedenfor som kan kaldes officielle er det kun de thailandske ambassader i Danmark, Norge og Finland som skriver karantænen gælder hele Thailand. Sverige, USA, London og Tyskland har ikke skrevet noget de sidste dage. Australien skriver idag deres version som er forskellig.

Blot nævne dette med nogle eksempler

Thailandske Ambassade, Hellerup

7 dages karantæne til vaccinerede (may be eligible to no less than 7 days quarantine)

Thailandske Ambassade, Oslo:

Kun information på thai. Her råt google oversat:
People who travel from non-mutant countries And received the vaccination certified by the World Health Organization (WHO) or the Ministry of Public Health at least 14 days before entering Thailand. May be considered for quarantine for at least 7 days, must show a vaccine certificate to the international control personnel.
📍 Currently, the approved vaccines are Pfizer-BioNtech, Astra Zeneca, Serum Institute of India, Sinovac and Johnson & Johnson.


Thailandske Ambassade, Helsinki

1.2 For Thai and Foreign nationals who have RECEIVED a completed dose of COVID-19 vaccine endorsed by the Ministry of Public Health of Thailand in the period of not less than 14 before departure

- Their quarantine period may be considered to reduce to not less than 7 days. Travelers must present a COVID-19 vaccine certificate to a disease control officer at Suvarnabhumi Airport. The officer will consider the quarantine period on case by case basis.

Thailandske Ambassade, Australien

Har lagt dette op i dag:
The quarantine period will be reduced from 14 to 10 days for both thais and non-thais.
(effective April 1)

Thailandske Ambassade, London

Skriver om de 10 dages karantæne, men det er noget tid siden ser det ud til.

Thailandske Ambassade, USA (de skriver også kun på thai)

Skriver om de 10 dages karantæne, men det er 5 dage siden.

National News Bureau of Thailand:

April – June 2021
- Areas open for tourists: Phuket, Krabi, Phang Nga, Koh Samui, Chonburi (Pattaya) and Chiang Mai
- Those who have been inoculated, however, must still be quarantined for 7 days.

Det giver skidt sammenhæng og mening. De fleste af områderne har hele tiden været åbne med karantæne og ellers adgang efter karantæne andetsted. Nu menes så nok blot at karantænen i disse områder er nedsat til 7 dage for vaccinerede rejsende der kommer direkte dertil.

(de beskriver også planen helt frem til total åbning ved nytår, men udelader den her da den er et mål og alt som skrives i Thailand som bekendt ikke er bindende og denne kilde er nogle gange også lidt hurtige med facebook tasterne)

Center for Covid-19 Situation Administration, CCSA, som overordnet skulle styre skibet.

Har slet ikke talt om emnet med 7 dages karantæne.

CCSA nævnte i den engelske TV briefing idag blot følgende:

Karantæne:

Reduceres 1. april fra 14 til 10 dage for lande som Danmark, der ikke har coronavirus varianter som Thailand ser efter.

11 lande fra Afrika skal stadig i 14 dages karantæne.

Mere frihed under karantænen:

Det bliver tilladt at bruge faciliteterne på hotellets område som pools, fitnessrum og bestille mad udefra. Restauranter vil ikke være åbne.
Bangkok Post skriver 7 dages karantæne gælder i de nævnte provinser ovenfor. The Nation skriver at det gælder hele landet (dette er dog blot nyhedsmedier der strikker noget sammen)

Lad os håbe, at de Thailandske Ambassader i Danmark, Norge og Finland bare er mere fremme i skoene her.

Det kan stadig virke overraskende for mig at det stadig er muligt at forvirre hver gang noget bliver ændret. Det burde ikke være så svært at sende samme tekst til alle ambassaderne og ambassaderne så lægger denne tekst op og ikke laver om på det - måske oversættelsesting. Tilsvarende med Nyhedsbureauet og så en pressemeddelse til medier.
Men OK, sådan er meget nok i Thailand. Kaos og med ukendt system i rodet undervejs nåes i mål på et tidspunkt.

Information til thaierne omkring hjælpepakker og hvordan de kan blive tilmeldt og få pengene ser til gengæld ud til at være god og forståelig for de fleste og nem at bruge. Alt er elektroniske på forskellige platforme og pengene udbetales i "wallets" og kan kun bruges med mobilbetaling i de forretninger der er med i ordningen. Det fungerer rigtig godt.
Redigeret af Lars d. 31-03-2021 12:23
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Tage hund med til thailand Generelt 2 25-03-2024
THAI - status for refusionkrav indgivet før 14/9/2020 kan ses online Fly 1 01-01-2024
Problem at veksle danske kroner i Thailand Valuta og banker 36 29-12-2023
Thailand fået ny Premierminister 22. august. Løbende opdatering siden valget. Politik 12 01-09-2023
22-årig komet fra Thailand vandt guld i herresingle i badminton VM i København Nyheder 1 28-08-2023
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,234
· Nyeste bruger: TomP
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder