Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Status for åbning af Thailand for danskere - løbende opdateringer
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
04-09-2020 09:05
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Thailand er for langsom til at åbne?

Dette høres ofte. Vil blot give en sammenligning.

De andre lande i asien er også helt lukkede for turister. Mange lande er endda mere lukkede end Thailand når der tænkes på mulighederne for udlændinge at vende hjem til deres familier og arbejde.

USA, Australien og mange mange andre lande er også stadig helt lukkede.

Danmark har åbnet for lande med lavt smitteantal og hovedsagelig internt i EU som nok til dels også dikteres af EU centralt, ligesom der var EU centralt der kraftigt rådede medlemmerne til at åbne for lande udenfor EU.

Der er sikkert også amerikanere der gerne vil til Danmark og EU men som må vente og heller ikke har fået nogen dato for åbningen. Tværtimod lukker Danmark i denne tid for flere lande der var åbnet for.

Det betyder at skulle der komme personer med virus til Danmark eller retur til Danmark vil det ikke påvirke det samlede antal smittede i nogen særlig udstrækning når antal smittede de steder er nogenlunde som i Danmark.

Forskellen er så selvfølgelig at turistindtægterne i Thailand er en stor del af eksporten og større end i mange andre lande og det påvirker så ekstra meget. Derfor tænkes nok at Thailand bør åbne og de rigere føler at deres penge kan bestemme.

Thailands politik låser så Thailand.

Thailand har sat målet til at være NUL smittede og det låser så Thailand lidt i forhold til at åbne som Danmark. Der er ingen lande i verden der kan vise Nul smittede i længere tid.

Skal vælge at holde landet lukket meget længe med uoverskuelige økonomiske og menneskelige følger eller så at sige lukke virus ind og leve med det.

Jeg kunne tro at mange frygter at systemerne til at tjekke, følge op, inddæmme osv ikke er så godt udviklede som i andre lande. En af grundene at der ikke testes ret mange udenfor dem som ankommer og er i karantæne. Så erfaringen, viden og antal involverede personer er lille og centreret om få personer. Har ikke erfaringe med at lave systematiske tests andet end hvis der var et enkelt tilfælde.

Det måske ikke nok til at dække hele landet. Der er nu ved at være etableret et testcenter i hver af de 76 provinser som hver dækker groft sagt en milion indbyggere. Så testmuligheder ligger ikke lige let for alle at komme til. Gratis tests er ikke som i Danmark.

Det kan måske, som andre steder, også være under politisk indflydelse.

Regeringen har i løbet af året haft nogle møgsager og været under pres og optræk til demonstrationer lige før coronakrisen og også her under coronakrisen er der happenings mod regeringen og måske faldende popularitet.

Corona projektet er indtil nu en succes for regeringen. De har vist de kan holde rent nul og befolkningen lært dette også - dog benhårdt og med en høj pris med enorme menneskelige omkostninger. At beholde nullet kan så være succeen kan fortsætte og opbakningen i befolkningen kan vare ved?

Svarer måske lidt til at finde en fælles fjende hvis der er andre øv sager og får fokus rettet mod dette og væk fra det andet. Bruges vel af de fleste regeringen og ledere i verden at lave sådanne manøvrer. Når det kniber i USA så laves et angreb på Kina...

Der er også andre store områder som kunne bruge opmærksomhed for at gavne den almindelig borgers levevis og endda overlevelse. I trafikken dræbes stadig mere end 20.000 om året og hertil de meget store antal kvæstede som måske bliver livsvarigt ramt. Luftforureningen koster rigtigt mange menneskeliv. 4 år kortere levetid i Chiang Mai. Men disse områder er glemt nu. For ikke at nævne korruptionen.

Tilsvarende er tiltag som udskydelse af køb af 2 ubåde til 4,5 milliarder kroner som har vagt kritik i denne tid. Bliver nok genoptaget når krisen er overstået.

Der er også set imødekommenhed omkring en sag om en rigmand der først blev frikendt og en sag henlagt efter 8 års efterforskning for at køre en betjent ned i voldsom fart og i påvirket tilstand. Det skabte voldsomme reaktioner fra befolkningen mod systemet der siges at være forskelligt om man er rig og har kontakter eller man er almindelig borger.

Samtidig omkom et helt nyt vidne ved en trafikulykke som mange har nemt så mistænkelig ud (påkørt mere eller mindre bevidst bagfra på MC) og den sag bliver der måske også kigget på for at se om det var forsætligt.

Det koster måske et par ansatte deres jobs men ellers ingen omkostninger at genoptage denne sag og skabe goodwill og vil nok ikke betyde total undersøgelse af politiet og retssystemet, også omkring korruption.

Så politik er nok også inde over her som det er i Danmark. Den politiske scene i Danmark ser ud til at være mere præget af politisk blokkamp og en blok skal være uening med den anden end det er fakta der driver det.
Lars
HH
05-09-2020 04:19
Bruger
Antal indlæg: 8
Tilmeldt: 11.07.20

Det er helt forståeligt man er forsigtig vedr. Covid 19. Men kunne man få lov at være i hjemmekarantæne ville det da være en kæmpe hjælp. Jeg selv arbejder stadig i Danmark, men er gift med Thai og har hus sammen i Salaya vest for Bangkok. Min kone bor og arbejder i Thailand og jeg rejser så frem og tilbage.
Lars
05-09-2020 10:02
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg kan sagtens forstå ideen med hjemmekarantæne og det bruges i Danmark blot at sige "bliv helst hjemme".

Spørgsmålet er om det vil virke hvis rundt nul er målet og ingen chancer. Det blev prøvet i starten men nogle thaiere kunne ikke administre det.

Din kone skal tage 2 uger fri fra arbejde og i begge skal blive i jeres hus 24/7 og ingen kontakt have til andre. Ikke noget med at gå ud og handle eller sige hej til vennerne. Og skal transporteres fra lufthavnen til huset i special kørsel. Nogle skal komme og teste for COVID.
Kan håbe det lempes når tiden går.

Kan håbe det lempes lidt når tiden går.

Nationalbanken har advaret om at tabene bliver store i år når turismen er lukket ned, men tabebe kan gøre mere ondt næste år hvis der ikke gøres noget.

"If foreign travellers still cannot visit the country, this will impact Thailand's economic growth more severely next year. The government should strike a balance between tourism measures and outbreak containment,"

www.bangkokpost.com/learning/ad...

Hvis det runde nul skal holdes kommer vi nemt hen i slutningen af 2021 før turister kan komme uden karantæne - når landene der åbnes for får nul smittede.
Lars
Lars
07-09-2020 10:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Sundhedsvæsenet en faktor i åbningen og kravet om at holde Nullet?

Jeg skrev tidligere lidt om sundhedsvæseneset og om det er klar til større smittedbrud. Det har givet negative reaktioner fra nogle som mener sundhedssystem er helt i top hele vejen igennem.

Lars skrev:
Jeg kunne tro at mange frygter at systemerne til at tjekke, følge op, inddæmme osv ikke er så godt udviklede som i andre lande. En af grundene at der ikke testes ret mange udenfor dem som ankommer og er i karantæne. Så erfaringen, viden og antal involverede personer er lille og centreret om få personer. Har ikke erfaringe med at lave systematiske tests andet end hvis der var et enkelt tilfælde.


Nu er først tegn måske kommet på at systemet er under pres?

Følgende er kort fortalt fra Bangkok Post idag og må indrømme at jeg ikke har dobbelttjekket det.

En læge på hospital beder på facebook om donationer til udstyr og penge.

Hospitaler i TAK provinsen, nordvest mod grænsen til Burma, mangler masker, andre værnemidler og penge. Mangler også handsker, ansigtsskærme og afspritningsudstyr og deres budgetter er stort set brugt.

Hospitalet siger der kan doneres direkte til hospitalerne i området og de også vil være glade for kontanter.

De siger at presset er stort pgra frygten for virus fra Burma, som har været oppe de seneste par uger pgra burmesere går ulovligt ind i Thailand og forsøger at finde arbejde. Det har givet belastning allerede her inden der overhovedet er fundet smittede i området. Det gælder for TAK og hospitalerne som Mai Sot længere nordpå.

Deres beholdninger er næsten løbet ud allerede under første bølge for måneder siden.

Det siges de behandler flere kristiske syge. Hvis der var fundet COVID-19 blandt udlændinge vil jeg tro det var kommet til medierne. Hvis det ikke er kommet til medierne er de daglige smittetal ikke korrekte? Mon de bliver testet?

Alt andet lige virker det pudsigt at bede om offentlighedens hjælp så tidligt i krisen.

Bangkok Post - www.bangkokpost.com/thailand/ge...
Lars
Lars
08-09-2020 17:21
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Rettelse til om prisen på 7.400 kr er for høj.

Kan forstå, men ikke se det online, at der på flyene fra København til Bangkok højst må være 30 thaiere. Samtidig skal der arrangeres checkin, mad/drikke, kabine personale, sikkerhedsforstaltnigner osv til turen retur.

Så prisen vil måske naturligt blive højere end normalt.

Derudover har THAI på deres hjemmesiden mulighed for booking fra Bangkok på 3 søndag i oktober.

Det kunne tyde på der vil være 3 afgange fra København også, hvis systemet fra august og september fortsættes med returflyvninger.
Lars
girobank
09-09-2020 21:40
Bruger
Antal indlæg: 249
Tilmeldt: 11.03.09

følgende spørgsmål:

afrejse med Thai fra CPH - BKK (senere Phuket)den 3. november og retur ultimo april.
min kammerat har ikke søgt visa hjemmefra, men vil gøre det i Thailand.

Som nævnt ankommer han til BKK og skal være der et par dage - kan han undgå karantæne i BKK)


Efter et par dage rejses der til Phuket, og så skal han vel i karantæne i 14 dage?

Er der flere valg af karantænehoteller og hvad er prisen?

Nogen der har en ide om hvad der vil ske?

Grand Beach,Mae Phim,Klaeng, Rayong www.MaePhimproperty.com
Lars
10-09-2020 06:06
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Hej Girobank.

Her min mening og andre kan have andre input.

Reglerne er lige nu stadig de samme som de var for 2 måneder siden.

Hvordan det ser ud til november ved jeg ikke. Der er nok en form for pilot projekter på vej på et tidspunkt, men hvornår tør jeg ikke sige.

THAI flyver ikke i oktober. Ingen ved hvornår de starter med at flyve igen.

Lige nu:

Kun enkelte grupper kan komme ind - hovedsageligt personer med arbejde, ægtefæller eller thailandske børn.

ALLE skal i karantæne. Køres direkte fra Bangkoks lufthavn til stedet.

Kan kun ankomme via fly arrangeret af den Thailandske Ambassade.

Så det første er at tjekke om han har lov til at komme ind med reglerne idag. Så kan der gåes videre med de andre punkter.

Karantæne m.m. - se evt. tråden om "Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden", hvor der står noget om hvordan thaiere kan komme tilbage. Link til hvem der kan komme ind, karantæne hoteller og andet.
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Detaljer for hvem der kan komme ind, kan du se i indlæg 27 fra starten af juli.
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Og senere sammenfatning i indlæg 38 fra 15. august
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Visum note: Visum kan ikke søges i Thailand og det skal din kammerat nok vide. Der kan søges forlængelser af ophold og skal så være dokumentation for det osv.

Lars
Lars
10-09-2020 06:48
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Tidsplanen for åbning for turister uændret - intet nyt.

Jeg er sikker på at regeringen stadig sidder og overvejer hvordan man finder en balance mellem at lukke op og risikere smitte import og så de økonomiske og menneskelige omkostninger ved at holde lukket.

Mange er sikkert meget forvirrede over nyhederne de ser - også i danske medier. Men det er alt sammen ideer der fremlægges/luftes.

Åbningsplanerne ændres ikke hele tiden?
Nej, der har ikke været noget meldt ud siden 3. juli og ordningen idag.

Åbning for turisme?
Nej - det har aldrig været på tale i denne fase.

Kort:

Mange rygter om åbningsprojekter - men ingen information fra beslutningstagerne overhovedet.

Åbning for almindelige turister har ikke på noget tidspunkt været nævnt i de mange rygter.

De modeller som har været fremme har alle været rettet mod langtidsrejsende. Personer med tilknytning ti Thailand, bolig, familie, forretning f.eks.

Fælles for dem er:

1. Det er historier som vi ikke kan se hvor kommer fra. Hvilke sammenhænge de er taget ud af kendes ikke.

2. Alle udtalelser der citeres er fra f.eks. turistorganisationen og forskellige andre. Men de er ikke den der bestemmer og tager beslutningerne. Måske er de sendt i byen for at finde løsninger og lufte dem, men det er ikke beslutninger.

3. Websider kæmper om kunderne i denne tid og det gør historierne mere og mere indholdsfattige og overskrifterne mere og mere fantastiske.

4. Websider skriver om åbning af turismen - det sælger sikkert bedst selvom det intet har haft med turisme som sådan at gøre.

Der kan læses mange sjove ting, også i danske medier, og ikke kun tegneserieaviserne Ekstra Bladet og BT, men sørme også JyllandsPosten er med på denne vogn.

Kan læses ting som:

- Phuket er klar til at modtage turister.

- Thailand er klar til at modtage turister.

- Regeringen vil melde noget ud senest 31. oktober.

Normalt er det turistorganisationen der gerne vil i medierne og måske er sat til at kaste forskellige bolde op.

Seneste er pludselig kommet et andet kontor, Centre for Economic Situation Administration, der nu giver sine ideer "regeringen vil melde ud 31. oktober". Ikke nok med det så udlægger dette kontor også en revideret plan - eller gør det eller er det bare journalisten der skriver det?

Fælles er at det altsammen ikke er udtalt at nogle med magten.

Kan virke negativ overfor nyheder - eller realist - men indtil videre har INTET på websider været korrekt om åbningen siden april.

Det er kendt i Thailand at mange har input, mange har ideer til møder. Der siges meget også mellem møder, og det som endelig besluttes kan være tæt på eller langt fra det som var fremme.

Læses danske aviser som EB og BT, så læg ikke noget i det. Tag det som at læse "Underholdning for at få kunder". Tjek det op andre steder.

Bangkok Post og The Nation er blandt de mere seriøse, selvom de også skriver om rygterne.

Her skriver jeg dog om projektet som har været mest omtalt -
Phuket modellen - ankomst og karantæne på Phuket.


Målgruppe - langtidsrejsende med en form for tilknytning til Thailand. Pensionister, andre der bor her, familier og folk med forretninger.

Karantæne - 14 dage på udvalgte hoteller mod betaling. Måske med adgang til udendørsområder på hotellet og måske til strand.

Antal - antallet vil være begrænset, da der kræves 15.000 hotelværelser til karantæne per 1.000 ankomster.

Hvem kan komme ind - Ingen information om hvilke lande der evt vil være med i første runde.

Status - må vente og se.

Startdato - uvist.

Den seneste melding fra nyt kontor igår er dog lidt anderledes, men vides ikke om det er korrekt og ændre ikke så meget.

Personer der kan komme ind med nuværende regler:

- Personer med arbejdstilladelse
- Gift med en thailænder i Thailand.
- Børn i Thailand med en thailænder.

(Detaljer i indlæg 27 og 38 her i tråden.)
Lars
girobank
10-09-2020 13:56
Bruger
Antal indlæg: 249
Tilmeldt: 11.03.09

Hej Lars
fint svar, men alligevel.

Som jeg skrev rejser han afsted uden visa, dvs at han får 30 dage ved ankomst.
Ja men vil de lade ham komme afsted fra CPH?

Han tror at der bare kan rejses med en returbillet 6 måneder senere uden at have søgt visa hjemmefra, går det mon?

Han tror han kan forlænge dernede- jeg ved ikke om det går!

Håver i nu kan forstå mine indlæg.
Grand Beach,Mae Phim,Klaeng, Rayong www.MaePhimproperty.com
Lars
10-09-2020 14:50
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Jeg tror jeg ganske glimrende forstod dine spørgsmål i forrige indlæg. De 3 linier der slutter med spørgsmålstegn og er omkring åbningen.

Men nu er det måske mere et visum spørgsmål generelt end det er omkring åbning af Thailand så.
Der kan man sige som generelt siges om rejse med billet længere end 30 dage uden visum og kan læses på selve Thaiguide visum sektionen
www.thaiguide.dk/indendurejser/...
Forlængelser kan der også læses om på siden.

Evt lave nyt emne om visum og billetter for ikke at rode sammen.

Jeg anser det for meget usandsynligt at der kan rejses til Thailand i november på almindelige vilkår med blot at tage et fly og rejse uden visum.

Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Corona virus i Thailand - opdateringer Sundhed og medicin 282 30-11-2020
Thailændere der skal til Thailand - hvordan? Visum til Danmark 42 14-11-2020
Købe rejseforsikring i Danmark eller Thailand? Sundhed og medicin 16 02-11-2020
En dagbog om en repatrierings rejse til Thailand Rejsebeskrivelser 40 01-11-2020
Dansk iværksætter succes i Thailand solgt for 100 mio. kr. Nyheder 2 16-10-2020
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,035
· Nyeste bruger: JESPER_DK
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder