Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Visum til Thailand
Automatisk forlængelse af visum under COVID-19 krisen
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
25-07-2020 10:13
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7337
Tilmeldt: 30.09.08

Regeringen har vedtaget løsning på visum amnestien

Hovedpunktet - visum amnestien er forlænget til 26. september, med betingelser.

Alle der har ventet med at lave 90 dages rapportering skal få dette gjort inden udgangen af august .


Regeringen vedtog det på deres ugentlige ministermøde i tirsdags og har været nævnt i medier, men først igår kom der officiel engelsk information.

For en uges tid siden delte jeg en artikel fra Reuters i thaiguides facebook gruppe og det ser ud til at være heldig at Reuters var det medie der nok var tættest på i forhold til alle de historier der florerede i Thailand.
https://www.reuters.com/article...

Hovedtræk:

Alle der har været under visum amnestien siden 26. marts kan blive i Thailand indtil 26. september.

Alle skal senest 26. september enten have fået en forlængelse af opholdet eller forlade Thailand.

Vælges at rejse ud af Thailand seneste 26. september skal der ikke gøres noget.

Der kan måske stadig være et problem for de fastboende der er på 1 års visum som skal forlade landet og have nyt visum eller få forlænget ophold hver 90 dag og også for dem som er bosat i Thailand, men har job udenfor Thailand i f.eks. oliebranchen rejser frem og tilbage.

Kan håbe at situationen med åbninger af landegrænser og rejser ud og ind osv ser bedre ud til oktober, så denne gruppe kan klare dem. Selvom jeg selv ikke er så optimistisk om det.

Der er undtagelse som kan give forlængelser på 30 dage, men det ser ud til kun at være sygdom som kan bruges for danskere.

Anden mulighed er hvis nogle ikke kan komme hjem og der kræves et bekræftelsesbrev fra Ambassaden på at der er problemer. Det udsteder ambassaden ikke når der er fri adgang til Danmark og er flyafgange fra Thailand (se tidligere indlæg).

For dem der gerne vil vide lidt mere, omend det er begrænset hvor meget der står, kan ses som punkt 5 i dette link til regeringens side med referat fra minstermødet 21. juli. Det er kun på thai. Den kortere engelske oversættelse har desværre ikke dette punkt med.
https://www.thaigov.go.th/news/...

Her er informationen som igår blev lagt på Immigrationens hjemmeside

Redigeret af Lars d. 25-07-2020 10:28
Lars
Lars
22-09-2020 05:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7337
Tilmeldt: 30.09.08

De automatiske visum forlængelser udløber 26. september

Seneste 26. september, det er en lørdag, skal alle der har fået automatisk forlænget opholdet under coronatiden enten have lavet en forlængelse / konvertering til anden type ophold eller forlade Thailand.

Derefter er personer uden lovligt ophold på overstay og det kan ifølge Bangkok Post resultere i anholdelse, fængsel og bøde.

Ifølge Bangkok Post siger officials at der stadig er 150.000 turister på denne amnesti i Thailand.

Normalt betyder overstay det en tur i immigrationsfængsel indtil sagen har været for en dommer og indtil udrejse kan gøres og billet og evt. bøde er betalt. I nogle tilfælde giver det også indrejseforbud et vist antal år.

Myndighederne siger at de vil forsøge at finde dem uden legalt ophold udfra sidste kendte opholdssted.

Sker det at personer anholdes vil det normalt automatisk give indrejseforbud også ved blot et par dages ophold for meget.

Henvender personer sig selv i lufthavnen på vej ud af Thailand takseres mindre overstay kun med bøde som er per dag.

At sende 150.000 i fængsel kræver en del plads, men myndighederne mener det alvorligt at det skal være styr på tingene.

Tourists face arrest, jail for overstaying - Bangkok Post

Nedenfor er vist de normale regler for overstay og de to forskellige situationer - om personen har meldt sig frivilligt i en lufthavn eller bliver anholdt i Thailand.

Kan også se mere om Overstay på Thaiguide - Overstay . Der er også videoer fra Immigrationsfængsel - det er absolut ikke som et hotelophold.

www.thaiguide.dk/images/div/overstay-fra-marts-2016-l.JPG
Redigeret af Lars d. 22-09-2020 05:55
Lars
Lakhe
23-09-2020 10:54
Bruger
Antal indlæg: 48
Tilmeldt: 04.04.20

Få et visum eller gå i fængsel - Thai Immigration

Det er jo lidt mærkeligt når man ser US Uk & Australien ikke har problemer med at lave et brev til immigration....
- Den danske norske & svenske ambassade vil, ligesom ambassader fra andre Schengen-lande, ikke deltage i specielle breve i individuelle tilfælde for dem fra vores borgere, der stadig er her på turistvisum.

Men som altid Ambassaden (læs udenrigsministeriet) er jo til for Eliten og ikke for pøblenNotgood selvom Pøblen betaler for den eksistens

Lakhe..
Fuck verden, glem smerten. Ikke tude, bare hold ud. Lev dit liv. I Thailand skinner solen
Lars
24-09-2020 07:24
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7337
Tilmeldt: 30.09.08

Lakhe, jeg ved ikke hvad andre ambassader kan eller omstændigheder. Er helt stoppet med at tro på alt det som deles af 3. personer.

Men godt nyt fra den danske ambassade her idag - Bedre sent end aldrig - det er sidste dag imorgen på de fleste kontorer og mange kontorer er fyldte til bristepunktet og langt over normal åbningstid. Mange har så nok desværre allerede valgt at flyve til Danmark.

I Bangkok skal man huske at bestille tid til forlængelser af ophold.

Fra Ambassaden:

Opdatering per 24. september 2020:

Dit visum eller andet opholdsgrundlag i Thailand er altid en sag mellem dig og de thailandske myndigheder. Ambassaden skal generelt ikke involveres.

Dog kan ambassaden nu undtagelsesvis vurdere muligheden for at udstede et brev til dig med henblik på, at du kan søge om forlængelse af dit ophold hos de thailandske immigrationsmyndigheder. Dette kræver, at du ifølge det danske CPR har bopæl i Thailand, og at dit opholdsgrundlag er af typen ’Non-Immigrant’. Du bedes indsende dokumentation herfor til ambassaden på . Vurderer ambassaden at vi kan udstede et brev til dig opkræves et sagsbehandlingsgebyr på DKK 970,-.

Hvis du er turist i Thailand, vil ambassaden derimod ikke kunne hjælpe, idet der forsat er mulighed for hjemrejse til Danmark.


https://thailand.um.dk/da/rejse...

Det kan hjælpe dem som ikke kan komme ud hver 3. måned og forlænge deres ophold ved tilbagerejse som har været nævnt tidligt i tråden ville få problemer.
Lars
Lars
27-09-2020 13:46
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7337
Tilmeldt: 30.09.08

Bad Guys In - Good Guys Out?

Det ser ud til at anmestien forlænges til slutningen af oktober ifølge facebook opslag nederst (ikke officielt - det er en kladde og ikke meldt ud).

NOTE: Dette er ikke officielt godkendt endnu og vides ikke med bestemhed om det bliver det!

Det er godt nok meget ærgerligt for alle de "gode" der har boet i Thailand på Non Imm visum og har taget konsekvensen og har forladt Thailand.

Og så først se at Ambassaden 2 dage før fristen pludselig kan hjælpe disse og så se at de faktisk ville få lidt tid at gøre det på.

Ærgerligt at Ambassaden, som har kendt til problemet i måneder, kom så sent ud af starthullerne og fandt en løsning.

Med overskriften mener jeg at dem der fulgte ordrerne og som gode borgere forlod landet, nu kan se dem som ikke gjorde det få endnu en chance.

Istedet for generel amnesti ville jeg foretrække at man kiggede på de enkelte grupper af personer og deres visum situationer og fandt løsninger for dem i de grupper der med god vilje kan siges at have tilhørsforhold og så ladet de andre løbe.

Udover dem som bor her på visum og visa run ikke kunne lave visa run eller så nyt visum er der andre grupper der er kommet i klemme.

Der er udlændinge som har drevet forretninger i turistindustrien, men som har været tvangslukket og stadig er lukkede. De har nogle gange sendt personalet hjem og når tiden til visumforlængelse kommer kan det ikke forlænges da der ikke længere er de f.eks. 4 ansatte på lønningslisten. Samme problem med arbejdstilladelse. Det er selvfølgelig uvist hvor længe der er lukket ned, men trist ikke at få en chance som "landet ligger" nu.

(der er også nogle der ikke har haft mulighed for at rejse den sidste uge da fly sikkert har været fyldte, men kunne have rejst/arrangeret det.)


Redigeret af Lars d. 28-09-2020 08:04
Lars
Lars
29-09-2020 15:23
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7337
Tilmeldt: 30.09.08

Det skulle være sikkert.

Amnestien er forlænget til 31. oktober.

Dem som allerede har fået forlænget en måned og måske betalt for brev fra ambassaden må tjekke hvad der så gælder. Nogle siger de får en måned mere, men tjek selv.

Fra PR Thai Government.
The Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) announced that the government has extended the visa amnesty for foreigners stranded in Thailand to 31 October after it expired on 26 September.

Stranded foreigners who wish to stay in Thailand after 31 October must submit an application to an Immigration office by 31 October.

For more information: https://www.immigration.go.th


Dog er der ikke umiddelbart noget at læse om det på immigrationens engelske version.

Redigeret af Lars d. 29-09-2020 15:24
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Song Kran og andre arrangementer som er aflyst COVID-19 Begivenheder i Thailand 1 09-03-2020
Visum på førtidspension Visum til Thailand 3 26-02-2020
Visum - step by step Visum til Danmark 21 07-02-2020
Visum til DK - ansøgning skal udfyldes online, og betaling ligeså, fra 1. juli Visum til Danmark 18 12-11-2019
ophold i 67 dage ed børn på 6 mdr. og år + visum oplysninger Visum til Thailand 3 27-10-2019
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 4
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,035
· Nyeste bruger: JESPER_DK
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder