Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Visum til Thailand
Automatisk forlængelse af visum under COVID-19 krisen
 Udskriv debat Udskriv debat
Lakhe
11-04-2020 02:21
Bruger
Antal indlæg: 49
Tilmeldt: 04.04.20

Du må en tur til et naboland på en lille ferie og slappe af et par dage og få nyt stempel
Nono nej jeg nøjes med en lille køretur på 40 km 90 dage tager normalt under 10 minutter i normale ikke coronatider. Mine velfortjente ferie tureSwinging går 2 gange om året til Phuket så når det bliver normalt igen bliver bilen pakket til strandCool2 gode restauranter & barerSkaal
Fuck verden, glem smerten. Ikke tude, bare hold ud. Lev dit liv. I Thailand skinner solen
Lars
21-04-2020 14:44
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Først lige.

Der kan ses forskellige fortolkninger rundt omkring om hvilke typer ophold der er inkluderet i denne amnesti.

Nogle siger at det ikke gælder for dem som skal forlænge sine et års opholds af tidligere NON Imm visum. Andre som Richard Barrow siger det også gælder Non Imm visum.

Kan anbefales at tjekke selv.

Amnestien forlænget med 3 måneder.

Regeringen har besluttet at forlænge perioden for ihvertfald turister og personer på turistvisum automatisk vil få forlængelser.

Det var først indtil 30 april, men er forlænget til 31. juli.

Det betyder, at folk der ikke kan komme hjem ikke skal bekymre sig om forlængelser og lange køer indtil den dato.

Om det er udtryk for at det ikke forventes at luftrummet vil åbnes alle steder inden 31. juli eller det blot er for at gøre det nemt, skal jeg ikke kunne sige.

Selve ordene fra Regeringsmøde idag kan ses her på Thai. Google oversæt kan lave en lidt forståelig oversættelse, men måske ikke helt klar.

https://www.thaigov.go.th/news/...

Bangkok Posts fortolkning
https://www.bangkokpost.com/tha...

Der nævnes hele tiden VISA og det måske forvirre, da personer med forlængelser ikke som sådan har noget visum mere, men ja en forlængelse af tidligere forlængelser eller tidligere visum.

Forvirringen ses ofte i daglig tale hvor der tales om retirement visa og marriage visum og der ofte menes forlængelser og ikke som sådan visum som fåes på ambassader og konsulater.
Lars
Lars
14-07-2020 08:26
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Nuværende amnesti udløber den 31. juli - hvad så?

Kan kun opfordre til at alle der er på visum amnestien nu følger alle nyheder tæt og har en plan B der tager forbehold for at de skal rejse hurtigst muligt efter 31. juli.

I dennne uge åbne ny afdeling af immigrations kontoret i Bangkok i naboprovisen Nonthaburi.

Det vil tage sig at kort tids ophold og forlængelser, 90 dages rapportering og bopælsregistreringer ifølge Bangkok Post.

Kontoret blev også anvendt i marts da der var meget lange køer og ikke kunne håndteres i det normale kontor.

Det kan betyde der forventes mange mennesker den næste tid til at få klaret sine visum ting.

Skal du have noget ordnet som kan ordnes med forlængelser eller 90 dages rapporteringer, så gør det nu inden immigrationskontorerne blive fyldte senere.

Immigrationen har flyeren vist nederst på deres hjemmeside.

Hvad sker der efter 31. juli.

Det jeg skriver her er kun det jeg har set og ikke noget officielt fra myndighederne. Men referer det som umidddelbart springer i øjnene.

Siden sidste uge har der floreret nyheder om at Immigrationen udtaler at det er ikke sandsynligt at amnestien vil blive forlænget.

Dem der så evt. er i knibe kan få forlænget hvis de får et dokument fra deres ambassade der dokumenterer at de ikke kan rejse.

VISA AMNESTY EXTENSION UNLIKELY, IMMIGRATION SPOX SAYS

Historien kan læses på mange medier men det gør den ikke mere troværdig da det er kopier af hinanden.

Den amerikanske ambassade i Bangkok idag meddelt at de ikke vil udstede sådan dokument til amerikanske statsborgere, der frit kan rejse hjem.

Derfor følg nyhederne. Kan opfordre til at følge troværdige nyheder og ikke kun alle de engelsksprogede medier som kopierer fra andre sider og flytter nogle gange lidt rundt op tingene.

Få informationerne fra hestens mule og ikke alle de medier der kæmper om kunderne ved at have de mest fantastiske "nyheder", som fremstilles som besluttede men msåke blot er ideer.

Den amerikanske ambassade har følgende meddelelse til amerikanske statsborgere:

The Royal Thai Government’s automatic extension of visas, also known as visa amnesty, will end on 31 July 2020. The U.S. Embassy will no longer provide extension of stay requests.

U.S. Citizens in Thailand temporarily have between now and July 31, 2020 to either return to the United States (or their country of permanent residence), or obtain the appropriate visa type for a long-term stay in Thailand.

Please refer your specific visa questions directly to the Thai Immigration Bureau. For questions regarding flights out of Thailand, please see the “Entry and Exit Information in Thailand” tab below.


Det kan jo ende med at amnestien forlænges og så har Thailand i mellemtiden har succes med at nogle der var turister er rejst hjem.

Hvis alle de mange tusinder, nogle siger nogle 100.000, skal rejse kan det hurtigt give et logistisk problem med de relativt få antal fly der flyver lige nu.

Derudover kommer mange i store personlige og familiemæssige problemer hvis de nu skal rejse til deres hjemlande, hvor nogle ikke engang har en bolig.

Redigeret af admin d. 14-07-2020 13:48
Lars
Lars
14-07-2020 11:49
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Den belgiske ambassade skriver idag dette på deres facebookside:

Embassy of the Kingdom of Belgium in Thailand

📍Visa extension

The embassy is experiencing a surge in questions about the extension of Thai visa. We are in contact with the Thai Ministry of Foreign Affairs and with Immigration.

A final decision on what happens after the 31 July amnesty deadline is not expected before 24 July. ⏳
Please contact Immigration to review your options.

🛫Belgian citizens have been able to return to Belgium at any time throughout the corona crisis. The embassy will therefore not issue any extension letters.

www.facebook.com/BelgiumInThailand

I det som kan læses rundt omkring og som altså er uofficielt står der at hvis amnestien ikke forlænges vil ophold længere uden relevant visum være overstay - hvis sådan er det så med dagbøder per dags overstay og risiko for deportation og indrejseforbud hvis man pågribes inden man når lufthavnen. Inden deportationen får man dog et par dages ophold i immigrationsfængsel indtil endelig dom og man har købt billet.

Nogle skriver dog, igen uofficielt, at der kan gives 7 dages forlængelse (mod betaling). Det er normalt der kan søges dette når andet ophold udløber og ikke kan forlænges mere, men ved ikke her.

Men igen rapportere kun hvad der kan læses.
Lars
Lars
15-07-2020 17:55
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Hvis jeg læser nedenståede opslag fra Immigrationskontoret i Bangkok, så er der mulighed for at forlænge turistvisum.

I første billede nævnes kun specifikt turistvisum.

Dvs ihvertfald dem som er kommet ind tidligere på turistvisum og nu er under amnesti ordningen kan forlænge.

Der nævnes dog ikke noget om hvor længe der kan forlænges.

Om det er de 30 dage som danskere normalt får eller det er de 7 dage som nogle nationaliteter kun kan få og som gives hvis andre visa sm f.eks. arbejdsvisum, er udløbet og er en ekstra tid der gives til få ordnet alt og rejse.

Hvad situatioen er for dem som er ankommet under den visumfrie ordning med 30 dages ophold uden visum nævnes der ikke noget om i dette opslag.kan jeg ikke se udaf dette opslag.

I andet billede nævnes dog også visumfrie indrejser og non immigrant visum med op til 90 dages ophold.

Igen nævnes der ikke om det er de normale forlængelser (90 dage for Non Imm) der gives eller blot de 7 dage til at pakke i.

Under alle omstændigheder kan der blive et stort pres på immigrationskontorerne fra nu til den 31. august hvis der ikke kommer en automaitks forlængelse. Så skal alle er ikke er rejst forbi immigrationskontorerne og søge forlængelser.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/immigration-bkk-extension-tourist-visa-july-2020.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/immigration-bkk-extension-stay-visa-july-2020.jpg
Redigeret af Lars d. 15-07-2020 18:10
Lars
Lars
17-07-2020 11:25
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Der er mange historier på alverdens engelsksprogede medier med deres egen "click-bate" af deres seneste nyt.

Lige fra at Chiang Mai immigrationen siger ingen forlængelse kan komme på tale og alle vil blot få 7 dages forlængelse mod betaling og til andre der siger at nogle siger at der bliver to måneders automatisk forlængelse.

Her dog en nyhed og det fra Reuters, men igen der er nogle forslag under udarbejdelse og skal så godkendes af regeringen og som altid her kan det endelige være meget eller lidt forskellige eller noget helt andet end rygterne sagde.

“So we do not propose to extend visas after July 31, but allow for visa requests from August 1 to September 26,” he said, adding the grace period will be proposed to cabinet for approval.

After which, if a request was not made and the visa expired, over staying will be considered illegal.


Thailand to offer grace period for foreigners’ visa extensions

Hvad der ligger i "allow for visa requests" vides ikke.

Nogle tror alle dem som er i Thailand lige nu på amnesti er turister der bare kan rejse hjem og at resten af danskere i Thailand er pensionister på pensionistvisum...

Der er dog en del som ikke er turister og som kan komme meget i klemme hvis der ikke åbnes for en løsning for dem.

Personer som normalt arbejder f.eks. i søfarten eller olieindustrien og er "på søen", hjemme og så ude igen. De er låst lidt og kan ikke rigtigt gøre noget. Nogle har langtidsvisum og mange har desværre ikke.

Nogle bor i Thailand med visum udstedt hvert år og skal ud og ind af Thailand hver 90 dag og til sidst forny visum. De kan hverken komme ud eller få nyt visum lige nu.

Så er der IT nomaderne som arbejder online i Thailand og måske har turistvisum af en slags - de har så ej heller grundlaget for at få et længere ophold da de er kommet som turister.
Redigeret af Lars d. 17-07-2020 11:30
Lars
Lars
17-07-2020 11:38
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Den officielle melding fra den danske ambassade angående regler og assistance er idag:

Visum og opholdstilladelse

Ambassadens muligheder for assistance ifm. visumamnestiperiodens udløb 31. juli 2020:

1. Dit visum eller andet opholdsgrundlag i Thailand er en sag mellem dig og de thailandske myndigheder. Ambassaden skal ikke involveres.

De thailandske myndigheder oplyste i april, at alle visumtyper med udløb efter 26. marts automatisk forlænges til 31. juli 2020. Dem, som ønsker at blive i Thailand efter 31. juli, har derfor haft flere måneder til at sikre sig et lovligt opholdsgrundlag.

Ambassaden fraråder på det kraftigste, at man opholder sig i Thailand uden gyldigt opholdsgrundlag. Man vil i så fald opholde sig ulovligt. Bliver man stoppet af politiet, kan man risikere at blive fængslet og udvist fra Thailand.

Alle, som opholder sig i Thailand, opfordres til at følge landets love og regler.

2. I lighed med andre EU-landes ambassader, kan vi ikke skrive et brev om, at du ikke kan rejse hjem til Danmark. Der er nemlig fortsat fly mod Europa og Danmark.

I marts og april 2020 lavede ambassaden et standard brev ifm. udbruddet af COVID-19. Det kunne man bruge, når man på daværende tidspunkt søgte om at få sit visum forlænget hos de thailandske immigrationsmyndigheder. Dengang forventede vi, at det kunne blive svært at rejse hjem til Danmark inden for den nærmeste periode. Situationen er nu en anden, og det er fuldt ud muligt at rejse til Danmark.


JEg ved at det er en diplomatisk information og skrevet af embedsmænd.

Men denne pasus dækker måske ikke helt, som nævnt ovenfor:

Dem, som ønsker at blive i Thailand efter 31. juli, har derfor haft flere måneder til at sikre sig et lovligt opholdsgrundlag.


Det er meget begrænset hvad der har været af muligheder for dem som nu kommer i klemme.
Redigeret af Lars d. 17-07-2020 11:56
Lars
milex
17-07-2020 15:56
Bruger
Antal indlæg: 76
Tilmeldt: 10.03.16

Det forstår jeg ikke 'Det er meget begrænset hvad der har været af muligheder for dem som nu kommer i klemme.'


Man har da kunnet rejse ud af Thailand i hele perioden. At man så muligvis får andre problemer hermed er vel ikke de danske myndigheders problem.
Lars
17-07-2020 17:45
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

milex skrev:
Det forstår jeg ikke 'Det er meget begrænset hvad der har været af muligheder for dem som nu kommer i klemme.'


Man har da kunnet rejse ud af Thailand i hele perioden. At man så muligvis får andre problemer hermed er vel ikke de danske myndigheders problem.


Jeg synes ikke jeg skriver at det er de danske myndigheders problem og har ikke tidligere bragt ambassaden ind i dette?

Kunne jo have udeladt den formulering som andre ambassader har gjort, da den er lidt irrelevant i denne sammenhæng og blot konstatere at folk kan rejse til Danmark, så ambassaden kan ikke lave et brev eller andet der skriver det modsatte for at få forlænget ophold.

Også fordi der ikke har været mange muligheder for at skaffe et visum.

Men skriver at virkeligheden ikke er sådan for alle også dem som har boet lovligt i Thailand. Nogle ikke reelt har haft muligheden som de giver udtryk for og som alle danskere så tror.

Det er ikke så sort hvidt som mange vil gøre det til - de kunne bare være rejst hjem - det har jo hele tiden, også fra UM, været rettet mod at turister skulle rejse hjem.

Det handler ikke om man kunne rejse eller ej, det jeg skriver.

For mange er der intet andet hjem at rejse til? Hjem er Thailand - det er ikke lige så let at forlade sit hjem som det er for en turist at afkorte ferien lidt? Det er måske mere alvorligt for den enkelte end at nogle turister fik en uges kortere ferie og ikke kan komme til Thailand lige nu.

De bliver måske fanget uheldigt i situationer som ellers ikke har givet problemer - i sidste ende flytte fra hus og hjem en ukendt tid - med de økonomiske tab det giver.

Men jo har godt set nogle danskere der på nettet konstant skriver om alle dem der bare har nasset fra staten og fået gratis ferie - uden at ane hvad det handler om. Jeg tror ikke de sparede 1.900 baht for forlængelser betyder noget her.....
Redigeret af Lars d. 17-07-2020 18:17
Lars
Lars
18-07-2020 06:41
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7349
Tilmeldt: 30.09.08

Tiden nærmer sig hvor en afgørelse skal træffes, hvis ikke amnestien blot udløber.

Det betyder også at antallet af nyheder stiger og antallet hvor det er halve historier er nok desværre de fleste og forskellige medier kan få forskellige forståelser og oversættelser ud af det samme pressemøde.

Der kan måske forventes en afgørelse på næste ministermøde på tirsdag - hvis evt fremlagte forslag kan godkendes.

Hvor mange er det der er tale om?

Bangkok Post skriver at immigrationschefen estimere at der er 300-400.000 personer på amnestien - mange på Phuket. En del af dem er så fastboende med forlængelsesproblemer.

Logistik:
Rent logistiske vil det være en kæmpe opgave at skulle få alle disse personer ud af Thailand inden 31. august. Ganske enkelt fordi der ikke er ret mange fly og nogle lande er det måske svært at rejse hjem til med specialarrangerede fly, ligesom Thailand.

Ifølge de mere seriøse medier peger det på en eller anden forlængelse af perioden, hvor folk enten kan finde en løsning med forlængelse hvis de kvalificerer til det eller arrangere hjemrejse.

MEN IGEN - INTET ER SIKKERT - DET KAN ÆNDRE SIG IGEN MANDAG.

En Plan B er måske meget god at have i baghånden.
Redigeret af Lars d. 18-07-2020 06:58
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Song Kran og andre arrangementer som er aflyst COVID-19 Begivenheder i Thailand 1 09-03-2020
Visum på førtidspension Visum til Thailand 3 26-02-2020
Visum - step by step Visum til Danmark 21 07-02-2020
Visum til DK - ansøgning skal udfyldes online, og betaling ligeså, fra 1. juli Visum til Danmark 18 12-11-2019
ophold i 67 dage ed børn på 6 mdr. og år + visum oplysninger Visum til Thailand 3 27-10-2019
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 4
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,035
· Nyeste bruger: JESPER_DK
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder