Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Politik
Demonstrationer efterår 2020
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
26-10-2020 15:01
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Der er rigtigt mange mennesker på gaderne iaften fra et sted hvor de startede mellem Hua Lamphong togstation og Lumphini Park til ned ad Sathorn Road.

Jeg tror faktisk politiet er glade for at forsamlingsforbudet blev ophævet forleden. I sidste uge blev demonstederne annonceret meget sent og politiet kom altid et skridt for sent.

Nu har de haft tid til at barrikadere sig lidt - for at beskytte den tyske ambassade. Der er sat godt ind med sikkerheden og pigtråd og det skal der vel gøres for at beskytte Ambassaden og personalet mon uheldige hændelser. Den tyske Ambassade dækker et meget stort område.

Det ville politiet ikke have haft mulighed for i sidste uge og har lidt bedre styr på alle demonstranterne. Måske det også medvirkende til at den blev ophævet da det skabte mere kaos end ro med "State of Emergency".

Demonstranterne kan så omvendt også samles i fred og ro uden at lege kattens leg med musen.

Demonstranterne har efter sigende overrakt et brev til den tyske ambassade. Som KhaoSod skriver kan det pgra lovgivningen i Thailand ikke gengives i medier hvad de har skrevet til den tyske ambassade og dermed heller ikke kommenteres her.
(på intet tidspunkt nævnes noget om Tyskland rolle i medierne her i Thailand.)

Tidligere idag var royalisterne foran ambassaden, men trak sig inden de andre kom til stedet.

De har også lavet et notat om situationen til den tyske Ambassade om situationen som de ser den udhvilket sig.

Der bruges mange forskellige navne for de forskellige demo grupper der er. Royalisterne bruger i deres brevhoved den engelske titel "People of Thailand".

Der var flere eller kom flere til end lige ses på billedet nederst, hvor der næsten er ligeså mange fotografer som demonstranter.

Samtidig er idag startet en ekstraordninær samling af parlamentet i anledning af uroen. Det bliver noget nær en døgnet rundt debat. Parlamentet har ikke været samlet/hørt i de forløbne tid og ikke i tiden med State of Emergency. Samlingen blev anbefalet af nogle partier og godkendt af regeringen.

Gadehandlerne har sikkert også været tidligt ude for at få de bedste standpladser idag.

Lars
Lars
27-10-2020 13:14
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Et par dages pause med demonstrationerne mod regeringen.

Igår var det fremme nogle steder at afvente den tyske ambassades opfølgning på det skrift der blev afleveret og som forventes at blive videregivet til den tyske regeringen.

Men så lang tid kommer der ikke til at gå inden de går på gaderne igen.

Torsdag den 29. oktober kl. 17.30 ved MBK.

Dette for at mindes 13. dagen for politiets brug af vandkanoner mod demonstranterne tidligere på måneden.

www.thaiguide.dk/images/forum/Demo-2020/demo-varsel-29-10-20.jpg

Royalisterne.
Der har været en gruppe til demo foran den amerikanske ambassade i Bangkok. De mener at USA står bag demonstrationerne og skal lade være med at blande sig.

Der har også været en ret stor gruppe i Lumphini park idag for at forsvare monarkiet mod reformer.
Disse grupper er ældre end demonstranterne der vil have forandringer i Thailand.

Mr. Desombre nævnt på billedet er USA Ambassadør til Thailand.

www.thaiguide.dk/images/forum/Demo-2020/demo-us-ambassade-27-10-20.jpg
Lars
Lars
17-11-2020 15:52
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Der har været lidt stille på nyhedsfronten om emnet her, men der er ikke sket så meget - før idag.

Demonstranterne mod regeringen der samtidig ønsker reformer af monarkiet:

De har nærmest været lidt som resigneret en tid. Lidt smådemoer rundt omkring.

Det ser ud til, uden jeg er ekspert og kan følge alt på thai, at demonstranterne er splittede i en del forskellige grupper der kæmper mod regeringen, men også mod hinanden på den måde de ikke kan ikke blive enige om en plan eller samarbejde om at nå deres mål.

Royalisterne.

Ser i medier, som måske ikke er frie, ud til at have fået medvind og mange støtter op om Kongen.

Samtidig har enkelte grupper blandt loyalister appelerede til regeringen og militæret om at hjælpe, men de trak senere udtalelser tilbage om at de ønske militæret at træde til eller de var blevet fejlciteret. Ser ud til nogle både støtter op om Kongehuset og samtidig den militærledede regering.

H.M. Kongen har opholdt sig en meget stor del af tiden i Tyskland indtil han i oktober vendte for at mindes årsdagen for sin afdøde far KOng Rama IX. Det faldt så også sammen med at demonstrationerne mod regeringen og andre mener kulminerede i de dage.

Siden da har HM Kongen befundet sig i Thailand og været meget offentlig og rundt i Thailand og hilse på befolkningen og takke for loyaliteten der vises. Det vises dagligt i det royale TV-program som altid har kørt omkring kl 20 hver dag i TV. Jeg husker ikke at have set HM Kongen være særlig meget i offentligheden siden majestætens fars død.

Idag...

Jeg kender ikke baggrunden, men det er kommet til lidt voldsomme sammenstød i Bangkok mellem de "gule" royalister og pro-demokrati demonstranterne.

Pro-demokrati demonstranterne var i område tæt ved Parlamentsbygningen og i området var også en gruppe royalister.

De røg i totterne på hinanden og der var ikke så meget politi til at stoppe det eller de brød ikke ind i starten.

Senere eller samtidig brugte politiet vandkanoner en kort tid for at holde pro-demokrati demonstranterne væk fra Parlamentsbygningen. Tåregas har også været ibrug.

Her midt på aftenen har TV og medier været optaget af at der har været rygter om lyd som nogle mener kunne minde om skud og måske mere. Kan også høres på videoer. Så vidt forstået er der ingen tegn på politiet er indblandet i noget her.

Der ses flere ambualancer i området i TV og enkelte blevet båret dertil (ikke pgra skud).

Department of Disaster Prevention and Mitigation har kl 20.30 meddelt at 15 er blevet sårede af tåregas og behandlet på steder og 19 kørt til skadestue. Uderligere 9 er kommet tilskade under sammenstød - ThaiPBS World, twitter.

En gulskjorte demonstrant skulle være kommet tilskade da en maskeret angriber stak ham i hovedet med en træ kæp og flygtede fra stedet - Khaosod English, twitter.

Ifølge Bangkok Post har parlamentsmedlemmer/medarbejdere "flygtet" fra Parlamentsbygningen sist på eftermiddagen da de tog demonstranter i nærheden begyndte at toppes. De tog med både fra Kiak Kai kajen med både fra marinen.
www.bangkokpost.com/thailand/ge...

I TV ligner det lidt tumultagtige scener med megen forvirring, men ikke "kampe" mellem grupper eller politiet.

Demonstranerne har selv stoppet demonstrationen iaften.

Men det har ryddet TV sendefladen på nogle TV stationer.

KhaosodEnglish har en del videoer fra dagen på deres facebookside - www.facebook.com/KhaosodEnglish

Her kl. 21.10 thaitid har protestlederne indkaldt til stor-demonstration imorgen kl 16 i området ved Central World.
Redigeret af Lars d. 17-11-2020 16:09
Lars
Lars
17-11-2020 17:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Parlaments og regeringsbygninger forsvares.

Det er måske med god grund at der kæmpes lidt for at holde demonstrationerne på afstand fra disse bygninger og at parlamentsmedlemmer idag valgte at forlade bygningen.

Det er før set, i 2008, at Regeringsbygningen blev invaderet i længere tid og premierministeren måtte finde et andet sted at arbejde fra. Senere samme år blev parlamentsbygningen omringet for at hindre de folkevalgte i at komme til møde. Omend de dengang var væsentligt flere på gaderne end idag.

Endnu senere besatte demonstranterne Bangkoks Lufthavn som var lukket i 8 dage. Der startede de med uhindret blot at blokere hovedvejene til lufthavnen og senere besatte selve lufthavnen.

Det var alle 3 gange gulskjorterne, der senere blev nedlagt, men var nok royalister, med støtte fra dele af militæret og det borgerlige parti Demokraterne. De fik en lidt lang line, hvor ingen rigtigt greb ind.
Lars
Lars
18-11-2020 11:56
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Der meldes om mere end 40 sårede igår og nogle af dem med skudsår. Ikke klart hvor de kom fra.

Idag er nogle personer ankommet til krydset nær Central World.

pbs.twimg.com/media/EnGclZpUUAQxkr9?format=jpg&name=4096x4096

På et af hjørnerne i krydset er Royal Thai Police hovedkvarter som skulle blive centrum for dagens demonstration.

Demonstranterne er ikke tilfredse med at politiet ikke brød ind overfor de gule royalister da uro opstod, ikke tilfredse med at der blev brugt vandkanoner mod dem men ikke de gule og vil høre hvem der gav ordre til at bruge vandkanonerne denne gang. De mener vist de gule trøjer får længere snor end dem.

Politiet har forberedt sig til dagen og sikret indgangen på forskellig måde.

Der har allerede været nogle få demonstranter udenfor murene af metalgitre hvor de har råbt at urobetjentene som står indenfor.

pbs.twimg.com/media/EnF2106VgAANmua?format=jpg&name=4096x4096

pbs.twimg.com/media/EnF8ajhVgAEyda1?format=jpg&name=large

Der er sikkert censur og medier har måske nogle krav til hvad de nogle gange skal sende og ikke sende/skrive. Der er dog stadig livedækning af demonstrationerne i TV med journalister og fotografer på stedet.

Ser man CNN f.eks. via en app fra AIS TV er der 1-2 minutters forsinkelser på signalet i forhold til CNNs eget signal. BBC er kendt for at blive blokeret i perioder i Thailand og det er også forsinket og opdages nogle uheldige indslag lukkes signalet til det er overstået.

Det er her det sker, med Central World og Royal Thai Police headquater.


Redigeret af Lars d. 18-11-2020 12:16
Lars
Lars
18-11-2020 15:06
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 7531
Tilmeldt: 30.09.08

Heldigvis endte det hele fredeligt uden konfrontationer idag.

l 20.20 meldte lederne ud dagens demo var slut og folk gik fra stedet.

Det sluttede med at nogle demonstranter kastede poser/baloner med vand og farve ind over portene til politi hovedkvarteret, hvor der vist fra 2.000 personer i kampuniform klar. Politiet havde slukket lyset derinde på området.

Næste demonstration er anmeldt til 25. november

Det bliver foran Crown Property Bureau som er det selskab som varetager Kongehuset formue og aktiviveter. De har nogle store aktieposter i nogle af de største firmaer og vil tro de store jordstykker som Kongehuset ejer også er derigennem. F.eks. er MBK bygget på Kongeligt land og leaset.

pbs.twimg.com/media/EnHA2MCVEAcESkC?format=jpg&name=large
Lars
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
THAI underskud på 28 milliarder baht første 6 måneder 2020 Fly 2 14-08-2020
Demonstrationer varslet i Thailand Sikkerhed 4 12-01-2020
Ambassaden i Bangkok søger 3 praktikanter til efterår 2017 Job, banker, forretninger 1 01-02-2017
Demonstrationer i Bangkok fra 13. maj Sikkerhed 4 16-05-2014
Demonstrationer fredag og lørdag i Bangkok Sikkerhed 5 15-05-2014
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 4
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,046
· Nyeste bruger: Stefan
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder