Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - generelt - Sundhed og medicin
Luftforureningen tilbage og i rødt - stor overraskelse for alle?
 Udskriv debat Udskriv debat
Lars
14-12-2020 12:54
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9212
Tilmeldt: 30.09.08

Traditionen tro så er luftforureningen i Bangkok igen her i december oppe i det røde felt.

Sidste år sagde nogle at de havde nogle planer. Det har jeg hørt nogle sige igen for et par uger siden. Men har dog ikke hørt hvad der er blevet gjort siden sidste år.

Bangkok nåede idag at blive verdens 7. mest forurenede by hos en af dem som viser forureningen verden rundt.

Oppe i det røde felt som er "Sundhedskadelig - bliv indendøre".

Det er egentlig ret imponerende at det kan ske allerede fra søndag aften og hele natten efter en 4 dage lang weekend med mange rejst ud af byen og folk trafikken ikke så kraftig. Det skete på pudsigt nok også over midnat lørdag til søndag.

Behøver ikke nogen måling på nettet til at opdage det stinker og er meget "tør" luft.

Her eget skærmprint fra imorges:
www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/forurening--14-12-20-08.jpg

Der kom en byge i eftermiddags og tallene faldt til lige under 150, men stadig godt tåget som på billedet der altså er ved 145 kun.

Udsigten lidt i kl 18 - normalt meget lang sigtbarhed ud i horizonten.

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/20201214_174302-2.jpg

Omvendt plejer Kina altid at være kendt for deres voldsommme forurening og store røde plamager i deres store industriområder og store kystbyer. De klarer sig voldsomt meget bedre end Thailand lige idag.

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/forurening-asien-140220.png

Luftforureningen siges at skære 4 år af livetiden i Chiang Mai som over året er Thailands mest forurenede by. Vil tro det faktisk koster flere liv og nedsætter livskvalitet noget mere end COVID gør som prioriteres over alt andet.

Her så top-ti placeringen over mest forurenede byer. Prøver måske at nå Chiang Mai der tidligere har opnået at toppe listen.

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/bangkok-nr-7-verden-forurening.jpeg

Årsagen:

Jeg har ikke læst nogen seriøse informationer om hvad der er årsagen eller hvor forureningen kommer fra. Kun nogle officials som svarer noget til journalister.

Det burde ikke være så svært at gøre med de mange universiteter. I det midste burde ret let kunne fåes en kemisk sammensætning af støvet og måske derudfra komme lidt i en retning om det er partikler fra dieselbiler, vejarbejdsstøv, markafbrændinger osv.

Jeg så en overskrift for nogen tid siden om at der var nedsat nogle teams med deltagelse af forskellige universitet og lignende til at se på luftforurening og de nok også ville komme til at se PM2.5 problemet. Det er slet ikke gjort tidligere?

Problemet kunne være at hele den offentlige transport så dømmes som skurke og man har glemte at løbende opgraderer det og (stadig) ikke sat midler af til det?

Løsnignen ser ud til hver gang at sende skolebørn hjem og spørjte vand ud i luften som et par springvand. Der skal nok adskillige millioner af disse til at rense så meget luft - måske bedre at fjerne det ved kilden, men det kræver der handles pro-aktivt.

PS: Ellers har det faktisk set ret fornuftigt ud med forureninden i efter COVID lockdown perioden hen over sommeren.
Redigeret af Lars d. 14-12-2020 13:02
Lars
olaflacour
15-12-2020 01:35
Bruger
Antal indlæg: 94
Tilmeldt: 13.10.20

Prognosen for i dag er her i den sydvestlige del af Bangkok 211. Imponerende.

Jeg har ikke noget bud på problemet, men jeg ved, at afbrænding af affald incl. plastic ikke hjælper. Godt nok så brændes der ikke så meget plastic af som tidligere, men det bør stoppes helt
Livet er for kort til idioter.
Lars
15-12-2020 14:27
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9212
Tilmeldt: 30.09.08

Ja, ser ud til Thailand bevæger sig op på ranglisten efter de attraktive 1. pladser med Thailand som 3. mest forurenede land efter Indien og Kina med måling på 237 i formiddags.

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/forurening-thailand-nr3-15-02-20.png

Men myndighederne beroliger og siger at de er klar over situationen og følger den nøje og tænker på hvilke tiltag de kan komme med - www.facebook.com/nbtworld/posts...

Nævner det kan være markafbrændinger igen – Kan man slå en usynlig fjende som corona ned kan man vel også slå ned på nogle farmere?

Man ved problemet kommer, man ser det er der, men der er ingen plan udover at vente og håbe det bedste og så ellers lukke skoler og måske sætte 4 store vandkanoner op i centrum som sidste år. Jojo lidt negativ, men det er måske de næste par måneder eller mere det vil stå på…

Det var langt fra kun Bangkok der var ramt i dag. Det var hele området fra Hua Hin - Pattaya og helt op til det nordligste

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/thailand-forurening-15-12-20.png

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/forurening-byer-roedt-15-02-20.jpg

Pudsigt nok er det faldet voldsomt over eftermiddagen i dag og det kunne også ses på udsigten sidst på dagen som virkede næsten helt klar.

Lige nu er den i grønt. Men kan se hele natten også var høj:

www.thaiguide.dk/images/forum/forurening/forurening-bangkok-15-02-20-6PM.jpg

Skolerne vil måske igen blive lukkede hvis det fortsætter. Det nedsætter trafikken, specielt om morgenen, rigtig meget i Bangkok - når skolebusserne ikke kører og ikke mindst forældrenes bringen og henten af børn i skolerne. Op til 50% længere tid når skolerne er åbne end når de har ferier.

Men skoletrafikken kan næppe beskyldes for at være årsagen her når forureningen var i top allerede inden skolerne startede efter 4 dags ferie. Men kun som aflastning. Det giver så store problemer for mange familier hvor begge forældre er udearbejdende og ikke har bedsteforældre i baghaven.

Men at gøre der rigtige og tage alle de årtier gamle bybusser, tuk-tuk, de små røde pickup busser der virkelig puster, gamle diesel pickups og lastbiler ud af drift og opgradere sker nok ikke i min generation.

Jeg ved ikke om der kommer nævneværdige mængder partikler fra plastikforbrænding, men sort røg er nok altid skidt tegn. Kan vel sige at al afbrænding af affald der sker udenfor kontrollerede forbrændingsanlæg før forbydes som stort set er i Danmark. Det udleder alskins forskellige skadelige stoffer når forbrændingen ikke styres og røgen ikke renses.

Thailand har så vidt jeg ved ingen deciderede affaldsforbrændingsanlæg. (ikke samme økonomi i det som i Danmark hvor der produceres el og varme. Varmen er der ikke så meget brug for i Thailand, så dyrere i drift.

Det er nok komplekse systemer at finde ud af, men det kan jo gøres og kan kigge rundt hvad andre lande har lavet. Danmark har kigget på det i mange år og i f.eks. 2008 udkom detaljeret rapport med Danmarks Miljøundersøgelser om forholdene i Danmark. Trafikken er en af de store syndere, når der ses på dansk forurening og en stor del er også den forurening der blæser ind over Danmark fra andre lande.

Sydkorea har faktisk også dette fænomen og derfor de ofte går med masker. De snakker om den gule støv der kommer flyvende ind fra Kina lidt vestfor.
Redigeret af Lars d. 15-12-2020 14:28
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Danske turister er nu 3/4 af før corona - samlet er 50% af turisterne tilbage Nyheder 1 30-12-2022
Danish Christmas Bazaar i Bangkok tilbage efter 3 år - 2. december Begivenheder i Thailand 1 24-11-2022
VM fodbold i thailandsk TV - komplet oversigt over alle kampe Sport og fritid 3 23-11-2022
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september Corona inkl visum, indrejser 5 01-10-2022
Rejsevejning for Thailand opdateret - Thailand tilbage i grønt Corona inkl visum, indrejser 1 15-10-2021
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september
45 dages visumfri indrejse i vinterhalvåret
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 8
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,210
· Nyeste bruger: kimj
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder