Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - bosat eller længere ophold - Leve i Thailand
Nye skatteregler
 Udskriv debat Udskriv debat
Poul
19-09-2023 06:18
Bruger
Antal indlæg: 30
Tilmeldt: 08.02.21

https://www.bangkokpost.com/bus...

Faldt lige over en artikel i Bangkok Post, hvor den ny regering vil inddrive mere i skat af beløb optjent i udlandet for at financiere nogle af de populistiske ordninger de har annoceret

Mon det kommer til at berøre udlændinge, som har opholdt sig over 180 dage i Thailand og fået penge overført fra udlandet?

Poul
Lars
19-09-2023 13:17
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Mht skatten vil jeg nok se tiden lidt an hvordan praksis i virkeligheden bliver. Det er før sket at engelske medier får skrevet halve historier eller hvor detaljerne er uklar eller ikke helt med.

Ja det kan givet berøre udlændinge i Thailand, ligesom det kan berøre nogle af de mange thaiere som arbejder for udenlandske arbejdsgivere eller rejser ud for at arbejde og tager pengene med hjem.

Idag er reglerne for skattepligt for ifølge skattevæsenets side:

"Skatteydere klassificeres i "hjemmehørende" og "ikke-hjemmehørende". "Resident/hjemhørende" betyder enhver person, der har bopæl i Thailand i en periode eller perioder, der tilsammen er mere end 180 dage i et skatteår (kalenderår). En bosiddende i Thailand er skattepligtig af indkomst fra kilder i Thailand samt af den del af indkomst fra udenlandske kilder, der bringes til Thailand. En ikke-resident er dog kun underlagt skat af indkomst fra kilder i Thailand."

Der står også i linket jeg her giver at:

"Undtaget vil også være dem, der er blevet beskattet i et fremmed land, der har en stående dobbeltbeskatningsoverenskomst med Thailand."

Thai government to tax all income from abroad for tax residents starting 2024

Og det har Danmark med Thailand.

Det nævner Bangkok Post ikke, da jeg dog hurtigt skimmede deres tekst igennem, men kan have overset det. De har det med at blande emner ind i hinanden og ind i selve budskabet så det flyder lidt ud så når aldrig til enden....

Danske pensioner beskattes i Danmark og der er dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Thailand der sikrer at der ikke betales fuld skat begge steder.

Skattevæsenet har allerede sidste år og/eller i 2021 indkaldt danske pensionister i Thailand til torskegilde for at få skat af pensionerne. Alle er så vidt jeg ved sluppet for yderligere skat da de har betalt mere i Danmark end de ville skulle i Thailand. Har ikke set nogle tale om at nogle skulle betale mere. Myndighederne har fået pensionsinformation fra Danmark.

Idag haves en anden regel som udenlandsk indkomst som også kan lyde lidt pudsig og det er måske den der blot ændres?

Min fortolkning:

Indkomst fra udlandet beskattes i Thailand hvis de indføres i samme år som de tjenes. Indføres de året efter er det skattefrit.

Der er så også mange udlændinge/danskere som bor i Thailand og arbejder for firmaer fra andre lande end deres hjemlande. Det kan f.eks. være søfolk og oliefolk.

Når det er sagt så er skatten ikke så høj som i Danmark. Afhængig af fradrag betales kun dem som tjener mere end 22-25.000 baht per måned skat og så starter skatteprocenterne for mere ved 5% og så 10, 15 og topskattten er 35% ved indkomster mere end 1 million kroner

For 100.000 baht indkomst om måneden og uden at regne evt. ægtefælles fradrag osv med, så betales samlet omkring 10% skat.

Men indkomst fra arbejde eller forretninger i udlandet kan så hurtigt blive en del højere.

Den populistiske politik

Mange forstår ikke helt demokratiet og valgløfter og ej heller politikere i oppositionen (ligesom i Danmark). De siger jævnligt at regeringens største parti løber fra nogle af deres valgløfter. Ja det skulle jo næsten være sådan, når partier ikke har 50% af stemmerne og det har de langtfra. Så kan man jo ikke bare få indført alt.

Ja den nye regeringen er ude og dele penge ud af det som de lovede og det vil koste voldsomt og har tilsyneladende fået trumpet en del igennem overfor de andre i regeringen.

De 10.000 baht til alle over 16 år, som Nationalebanken dog mener ikke er optimal. De mener, som jeg har skrevet i andet emne om regeringen, at de skal fordeles mere efter hvem der har behov. Det koster så svimlende 560 milliarder, 110 mia kroner, og midlertidig sætte penge i cirkulation, men ikke ændre noget ved de trængendes liv.

Dertil at man vil næsten halvere priserne for at køre i tog i Bangkok. Tabet til de selskaber der driver toglinierne skal så dækkes af staten. Togene er desuden allerede ofte mere end fyldte...

Det trækker dog vist lidt ud og en dag siger premierministeren at det ikke er i prioriteten nu og der er andre ting som thaierne hellere vil have nu. Transportministeren kommer så og siger han er igang i det små. Det indgår så vidt vides ej heller i Regeringsgrundlaget fremlagt for et par uger siden.
Derudover skal der gives støtte til den gæld mange landmænd har opbygget, men ingen planer om uddannelse og omlægning af landbruget.
Sættes prisen på diesel nu ned med næsten 10% for at hjælpe dem som kører disse køretøjer. Måske ikke mange lande der ligefrem vil give rabat til de mest forurenende køretøjer som oser hele Bangkok og andre byer til.

Elpriserne skal også sættes ned – dvs afgifterne. El-priserne steg kun omkring 20% i 2022 i Thailand. Det var så helt sikkert understøttet af regeringen med tilskud og nu bliver der så færre penge til at ”betale” det tilbage.

Finanslov siger i forvejen der vil være underskud på budgettet på adskillige milliarder baht og der lånes desuden til at betale afdrag på tidligere udenlandske lån. Så ikke umiddelbart penge i budgettet til alt det der skal gennemføres?

Måske kunne man se på om der er korruption og om der kunne være en stor del at spare på de offentlige udgifter. Dog forsøges militæret at blive slanket lidt mht mandskab og chefer og indkøb, men det er jo altid handlingen i sidste ende som viser hvad der reelt er sket.

Jeg savner nok at der ses mere på langsigtede forbedringsløsninger for landbruget, yderområder osv end bare at give en sjat penge og efterlade alt ved det gamle. Udvikling af borgerne og industri. Men det giver nok bedst og flest stemmer at love folk penge i morgen og ingen tænker på fremtiden.
Lars
Lars
26-03-2024 11:55
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9353
Tilmeldt: 30.09.08

Seneste information jeg har set som samlet oversigt.

Skat af udenlandsk indkomst der tages ind i Thailand.

I linket nederst er der mange punkter og områder dækket og her blot et par af dem trukket frem.

Alle skal selvfølgelig selv læse op i linket og der er links til flere skatteadvokatfirmaer i Thailand

Der skal betales skat af indkomst eller midler der tages ind i Thailand, hvis man er skattepligtig i Thailand.

Skattepligtig: Personer der opholder sig 180 dage eller mere i Thailand i et kalenderår.

Skattepligtig indkomst er f.eks. som bankoverførsler og hævninger i ATM på udenlandske hævekort. Hvor pengene er fra pension, arbejde, andre indtægter som lejeindtægter og renteindtægter. Flere på listen i linket.

Pensioner er i princippet også indkomst fra udlandet.

Selvangivelse: Efter hvad der skrives, skal den enkelte selv påføre indtægten som er skattepligtig på sin skatteopgørelse/selvangivelse, hvis beløbet er mere end bundfradraget. Det skal ske inden bestemt dato i starten af kalenderåret der følger indkomsten. Kan gøres online.
(For indkomster tjent ved arbejde (arbejdstilladelse) i Thailand vil der normalt automatisk blive indberettet til skattevæsenet og løbende trukket skat af firmaet efter en forskudsopgørelse.)

Dobbeltbeskatning: I de tilfælde der eksisterer dobbeltbeskatningsaftaler mellem der hvor pengene kommer fra og Thailand vil de regler blive brugt og der vil ikke blive lavet dobbelt beskatning. Dvs samlet set ikke betale mere i skat end det maximale i et af landene.

Der er dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Thailand. Kommer pengene fra en konto i andet land skal det så undersøges hvad reglerne er der og hvad der er betalt i skat der. Læs selv op på den situation i linket.

Beskatningen af danske pensioner er sket i Danmark og jeg regner med at den skat der er beregnet i Danmark er højere end den skat der vil blive beregnet i Thailand af de beløb der indføres. Er skatten i Thailand højere end skat betalt i Danmark skal der betales ekstra i Thailand, men det er næppe tilfældet.

Bør læse linket og dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Thailand hvis man vil være helt sikker.

Det hele

Der er mange punkter og forklaringer i reglerne så vil du vide mere kan det være en god ide at skimme det igennem.

Der står det stadig er en klade version af f.eks. oversættelser.

Personal Income Tax Guide (for foreigners) Thailand

THE ONCE SIMPLE, NOW SLIGHTLY COMPLICATED, GUIDE TO PERSONAL INCOME TAX IN THAILAND

16 February, 2024

Version 8, Rev A

Draft work in Progress


Der er heller ingen garantier fra mig om at dette er korrekt og den enkeltes ansvar at kende reglerne. Jeg er ikke skatteadvokat/revisor og har ikke alle lovene og bekendtgørelser (som er på thai).
Redigeret af Lars d. 27-03-2024 07:01
Lars

Gå til kategori:  
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 15
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,236
· Nyeste bruger: Bohnielsen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder