Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Rejsemål - udflugter, aktiviteter, overnatning... - Syd - vestkysten - Andamankyst (Phuket)
Khao Sok
 Udskriv debat Udskriv debat
gall
18-12-2008 19:47
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1014
Tilmeldt: 30.10.08

Vi snakker om at tage forbi Khao Sok i Januar. Vi vil kun blive et par nætter, og vi ved ikke om vi kommer fra Hua Hin, eller Khao Lak af.
Er der nogen der kender lidt til Khao Sok. Vi rejser med vores 2 årige søn. Er ikke kræsen, men hvordan er hytterne / overnatningen der. Har hørt det skulle være et fedt område at bruge et par dage på.
Håber på Svar.
Thomas
gall
19-11-2011 10:21
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1014
Tilmeldt: 30.10.08

Jeg besvarede egentlig mit eget spørgsmål i et svar i en anden tråd med følgende:

Vi boede ved nationalparken januar 2009. Ved indgang til nationalparken (der er måske flere indgange) fandt vi et sted hvor der var nogle... resorts. Det var mest sivmåttehytter og hytter bygget i træerne. Det første sted vi boede, var et rigtigt natursted. Det var ikke tilladt at have musik eller dvd tændt og der var ikke noget lys på stierne om aftenen. Det var ret fedt - syntes jeg, men Christel var ikke vild med lydene af dyr der luskede rundt udenfor om natten, og dyr der rodede rundt i vores toiletsager (der var åben til himlen på badeværelset). Hun fandt et sted med "murede vægge" som vi flyttede over til.
Vi havde vores 2 årige søn med ( det var også derfor at vi ikke boede ved søen). Han brugte ble. Den ene nat havde jeg ikke tænkt mig om, og smidt en ble i skraldespanden på verandaen. Om natten blev vi vækket af aberne der var ved at rode skraldet igennem.... Og næste morgen kunne jeg så gå rundt og samle stumper af "brugt ble" op fra græsplænen. Så lærte jeg det!!!
Det var fedt at bade i floden med min søn, og gå rundt og udforske junglen. Om aftenen kom aberne ned for at bade ved floden. Der var et fortrinligt restaurant, og priserne var overkommelige. De 3-4 dage vi var der så vi måske sammenlagt 10 turister.
Kan absolut anbefales, hvis man ønsker at se en anden side af Thailand end Bkk og strand.


I 2011 var vi forbi Khao Lak, og legede med tanken om at besøge nationalparken igen. Men de løsninger vi blev mødt med, var betydeligt dyrere. De indbefattede dog også en overnatning på søen, natsafari, mad osv. Men 10.000 baht pr person er mange penge. Og de vejret i de januardage var lidt ustabilt (safari bliver aflyst ved regnvejr), valgte vi at fortsætte nordpå i stedet.

Fandt et par link fra Youtube om området.

Our Jungle home http://www.youtube.com/watch?v=...

http://www.youtube.com/user/kha...

De flydende bungalows: http://www.youtube.com/watch?NR...

http://www.youtube.com/watch?NR...
Redigeret af gall d. 03-10-2012 12:20
Thomas
baancamp
20-11-2011 11:53
bruger
Antal indlæg: 3
Tilmeldt: 17.11.11

Kan absolut anbefale at besøge Kao Sok - kom dertil fra phuket på 1 heldagstur - det var fantastisk at opleve junglen og naturen - var på en elephant trekking - en anderledes elephant trekking jvf naturen - turen gik igennem junglen og op ad et vandfald - fantastisk. Derefter på en tømmerflåde tur - gennem floden omgivet af regnskov og en skøn stilhed. floden lå højt oppe, omgivet af bjerge og jungle. Da jeg kom fra phuket var det en lang køretur, men billigt - hele turen all inclusive (frokost, elephanttrekking, tømmerflådetur og en gåtur gennem junglen) kostede 2500 bhat - men var også udenfor højsæsonen (sidst i september)
gall
09-09-2012 08:54
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1014
Tilmeldt: 30.10.08

Har sakset denne fra Politiken. Læs mere på dette link:
http://politiken.dk/turengaarti...


Kalkstensklippen rejser sig lodret 100 meter op over os, og den ellers rimeligt store longtailbåd med plads til mere end tolv personer, ligner en legetøjsbåd ved siden af.

Bådens lange motor kører for fulde drøn, mens vi suser videre ind i en af søens mange forgreninger til et område, hvor den ene klippeformation efter den anden skyder brat op fra havet.

?Her er mere fantastisk end i Halong Bay,? lyder det stolt fra Jonathan Cell med hentydning til den berømte bugt i Vietnam, hvor blandt andet James Bond har drønet rundt i en speedbåd.


Jonathan er marketingschef for firmaet ??Elephant Hills??, som netop er ved at lægge sidste hånd på et flydende hotel på Cheow Larn Lake i det sydvestlige Thailand.

Fra 1. januar 2011 kan turister komme og overnatte i et telt placeret på pontoner i søen. Selve 'hotellet' består af 10 store, kraftige telte med plads til to personer i hver, samt et flydende hovedhus, hvor maden bliver serveret, og hvor man kan dele dagens oplevelser med de andre gæster.
Udforsk søen i kajak

Fra hvert telt går der en stige ned i vandet, så man kan dykke direkte fra sit telt og ned i det smaragdgrønne vand. Stigen kan også bruges til at entrere de tilhørende gule havkajakker, der ligger forankret ud for hvert telt. I dem kan man udforske de helt små forgreninger af søen og opleve dens dyreliv på nært hold.

Søen blev skabt, da den thailandske regering besluttede at bygge en dæmning og et kraftværk i området og dermed oversvømmede 162.000 kvadratmeter. Nogle steder er søen helt op til 100 meter dyb, og i den lever den såkaldte 'catfish', der kan blive på størrelse med en delfin.

På grund af dæmingen blev en stor del af regnskoven og en række små landsbyer oversvømmet, men beboerne blev genhuset, og regnskoven er stadig den største i det sydlige Thailand. Her er det både muligt at støde på den vilde asiatiske okse, vilde elefanter og sågar vilde tigre.


"I maj, når parringssæsonen går ind, kan man høre tigrene kalde på hinanden," fortæller Jonathan Cell. I de tilfælde er man nok glad for, at man skal sove på en ponton ude på søen og ikke inde på land.

Teltene, der er placeret under et grønt plastik tag til at skygge for solen og holde den værste monsunregn væk fra teltdugen, minder om et hotelværelse med en dobbeltseng, et skrivebord, en garderobe og et sminkebord i mørkt træ placeret på et lyst trægulv. Badeværelset er muret op og sat sammen med teltet, så man kan gå direkte på toilettet eller i bad uden at skulle ud. Her er både varmt vand og elektricitet, hvilket en miljøvenlig solfanger på taget medvirker til.


Læs mere om Khao Sok i artiklen.

Billedet er fra vores tur til Khao Sok 2009.

Thomas
Gå til kategori:  

Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Khao San Road - oprydning i gadeboder kommet dertil Shopping 4 20-09-2018
Khao Takiab ved Hua Hin er ændret Syd - østkysten (Hua Hin - Samui) 1 08-04-2018
Khao Lak og Kata Noi i maj ?? Syd - vestkysten - Andamankyst (Phuket) 1 19-03-2017
Scammere ved Khao San Road i Bangkok "fjernet" Bangkok 1 22-02-2017
Jul i Khao Lak - dansk julemad Jule og nytårsarrangementer 1 10-12-2016
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Nyeste indlæg
     
Sticky - fastholdte
Oprette bankkonto i Thailand?
Færge mellem Hua Hin - Pattaya
6 mdr multi turistvisum måske på vej - fåes fra november
Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum
Turistfælder
Ambassadens Danskerliste - tilmeld dig hvis du skal til Thailand eller er der allerede
Børn med på ferien 2
Mad til børn + mælkeerstaning
Internet banking til thailandsk bank konto
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 3
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,011
· Nyeste bruger: prasat
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder