Nyeste indlæg
Du er her: Forum forside - Thailand - med børn - Thailand med børn
Børn med på ferien 2
 Udskriv debat Udskriv debat
gall
17-05-2011 13:08
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Dette er lidt en fortsættelse af et indlæg som handler om børn med på ferien i Thailand http://www.thaiguide.dk/forum/f...

Jeg faldt over et indlæg som advarer mod at rejse med småbørn:
"Gunnar Hasle mener, at man bør vente med at besøge de eksotiske rejsemål, fordi små børns immunforsvar ikke er modent, før de er fire-fem år gamle. Han bakker sin påstand op med, at små børn er »stærkt overrepræsenteret« i statistikken over alvorlige hændelser ved udlandsrejser hos norske Europeiske Reiseforsikring.

En undersøgelse foretaget af Reiseklinikken og Europeiske Reiseforsikring fra 2009 viste desuden, at børn under fem år har seks gange så høj risiko som voksne for at få alvorlige infektioner ved længere udlandsrejser. Risikoen er større for endnu mindre børn".

(... i øvrigt en underholdende sætning den sidste, endnu mindre, betyder det ufødte børn.)
http://politiken.dk/turengaarti...

Vi har rejst med småbørn i Thailand 5 gange á ca. en måned. Vi har rigtigt gode erfaringer med rejserne, og det at være sammen med vore børn 24/7. Det giver også en ny måde at møde thaierne på - en absolut positiv måde. og den blever faktisk bedre, jo længere man kommer væk fra turist områderne.

Danske læger er da heller ikke helt enige med den norske (?) læge:

»Små børn - ligesom gamle mennesker - er aldersekstremer, som ikke kan tåle en masse. Det er farligere for et barn end for en voksen at blive dehydreret, og små børn bliver hurtigere mere syge og dehydrerer hurtigere, fordi de har en større overflade end voksne og hurtigere fordamper væske og lettere får diarre og feber. Så man skal være hurtigere i optrækket, hvis de bliver syge på rejsen. Men derfra og til at sige, at de ikke må tage af sted, får du mig ikke til. Forældrene skal blot opføre sig fornuftigt«.

Læge og lægekonsulent i forsikringsselskabet Trygs alarmcentral, Uffe Alsted, er enig:

»Man skal overveje, hvor man tager børnene med hen, i hvor lang tid, og hvad man udsætter dem for. For de er udsatte, når de møder bakterier, de ikke er vant til«.

Pas på myg og mad
De sygdomme, som små børn især er udsat for, når man rejser længere væk, er diarre, maveinfektioner og infektionssygdomme som hoste og forkølelse. Og Ib Christian Bygbjerg mener ikke, man er en dårlig forælder, hvis turen går til Thailand med rollingerne:

»Man skal ikke føle sig som dårlige forældre, fordi man tager sine små børn med til Phuket. Der er fine hospitaler i de fleste steder i Thailand. I den fattige del af Afrika er det mere risikabelt at rejse rundt, men hvis man ellers opfører sig fornuftigt, passer på myggene og maden, så vil jeg uden at blinke tage børn med,« siger Ib Christian Bygbjerg.

http://politiken.dk/turengaarti...
Thomas
Lars
03-06-2011 10:55
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Interessant emne og der er sikkert mange meninger om hvad små børn kan klare og skal klare.

Thomas, du skriver I har rejst med små børn flere gange og i længere tid også.

Hvad er det for "problemer" eller udfordringer der er størst ved at rejse med de små?

Har børnene kedet sig? Følt sig utilpas? Blevet syge af maden eller andre ting?

Har I erfaringer med syge børn og det thailandske sunhedsvæsen?

Ja noget har du nok skrevet i de mange andre indlæg du har skrevet....

Og så det hele opvejet mod en charter tur til Grækenland?

Lidt udenfor børnene. den med
Det giver også en ny måde at møde thaierne på - en absolut positiv måde. og den blever faktisk bedre, jo længere man kommer væk fra turist områderne.


Jeg syntes det også at have oplevet. Skal ikke langt fra turistområderne, før stemningen er helt anderledes og mere "afslappet"? Selv i Bangkok kan et par kilometer fra turistområder ændre meget.

Er der andre end Thomas der har erfaringer med at rejse med små børn til Thailand eller andre tropiske klimaer?
Redigeret af Lars d. 07-06-2011 14:55
Lars
gall
04-06-2011 22:28
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Svarer lige på spørgsmålene, et af gangen.

Vedrørende kontakt til sygehus og børn. Da Anna var 4 måneder, havde Christel ikke mælk nok, og derfor suplerede vi med Nan. Et modersmælkprodukt der også forhandles i Danmark. Problemet var, at Anna var vand til flydende Nan, og i Thailand kunne vi kun få den tørre udgave, som man skal blande op med vand. Det kunne hun åbenbart tydeligt smage forskel på, så hun nægtede at drikke det. Heller ikke vand, søde drikke m.m. kunne vi lokke i hende.
På et tidspunkt var vi lidt nervøse for dehydrering, og henvendte os til det lokale hospital i Phuket. Det var det offentlige hospital, og vores Thailandske bekendte sagde (bagefter) at vi skulle ha' henvendt os til et privat hospital. Vi havde før været på dette hospital (Engang jeg var blevet bidt af en abe), og var ikke utilfredse. Heller ikke denne gang. En ældre, meget kompetent (tilsyneladende) læge undersøgte hende grundigt. Vi fik (købte) noget medicin, og han forklarede (ved tolk) grundigt hvordan vi skulle opføre os.

Vores oplevelser med det Thailandske sygehusvæsen er positive. Det er selvfølgelig noget mere bureaukratisk, med henvendelse til flere skranke, betale ved en, aflevere recept ved en anden, og få udleveret medicin ved en tredie, men det overraskede os ikke. Folk var høflige, kompetente, tålmodige og professionelle.

Vi havde faktisk et lille problem med vores søn i januar i år 2011. Vi var på vej til et marinbiologisk center på Phuket, og stoppede op ved en legeplads undervejs (i udkanten af Phuket town. Svend Asbjørn var på det tidspunkt 4 år. På et tidspunkt kravler han hen over en klatrebro. På toppen af denne, inde i konstruktionen, havde en koloni hvepse bosat sig. Det opdagede vi først da han begyndte at skrige. Så han nåede desværre at blive stukket 15 gange inden vi fik ham væk. Han tog det rigtigt pænt. Vi opholdt os i skyggen lidt, og holdt meget øje med hans reaktioner, men han klarede det fint. Men jeg var sgu ikke helt tryg ved det. Man kan ikke sige hvordan et menneske reagerer på så mange stik. Denne gang klarede vi os uden sygehus (Men vi havde da lige fastlagt hvor det nærmeste var - just in case).
Thomas
gall
08-06-2011 19:36
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 1022
Tilmeldt: 30.10.08

Problemer/udfordringerne ved at rejse med små er at beskæftige dem. og ikke få dem til at føle at det hele er "Nej Anna" - Nej Svend"
Opholder man sig i storbyen, er der mange begrænsninger for de små. Vi opholder os ikke så meget på hotellet, og bor måske ikke altid på de dyreste hoteller, så legepladser, zoo og andre slags parker, er altid et godt indslag.

Restaurantbesøg kan godt være en prøvelse for børn (og andre gæster), derfor har vi altid en transportabel dvd afspiller og måske et wii spil med. Vi er blevet mødt med bemærkninger om at børn burde kunne underholde sig selv, og så videre.... Men helt ærligt. Børn kan altså ikke sidde stille på et restaurant ret længe.

Vi rejser heller ikke så lange stræk, som vi gjorde før, da vi rejste uden børn.

Men det kan sagtens lade sig gøre at rejse rundt med børn, og opleve steder i Thailand, også steder hvor der ikke kommer så mange turister.
Thomas

Lars
11-06-2011 16:38
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Thomas, har du overvejet at skrive en rejsebog om alle Jeres erfaringer med og uden børn? I har da rigeligt med erfaringer at skrive om?

Børn og restauranter, ja det er samme problematik om det er i Grækenland eller Thailand?

En anden udfordring ihvertfald i Bangkok... hihi. de mange skilte, telefonbokse og andet der er plantet lige der, hvor de blev læsset af den Pickup de blev leveret fra hihi. Og så lige de mange kantstenene og småhuller.

Så en længere tur med klapvognen måske en udfordring?

Tager taxaer og Tuk Tuk klapvogne med uden problemer?

Det er ikke ment som et seriøst problem Smile

Hvad siger de til, at thaierne er meget glade for børn og specielt lyse farangbørn får megen opmærksomhed og alle skal lige hen og ae dem lidt eller forsøge at bære de mindste?
Lars
Lars
12-06-2011 10:13
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Avisen.dk havde forleden en artikel om babyer på ferier, også langture.

Siri Hornbech Larsen kom til verden den 24. maj sidste år. I januar tilbragte hun tre en halv uge på rundrejse i Thailand med forældrene Kåre og Linnea.

En måned på stranden i Thailand. På tværs af USA i autocamper. Eller smørbløde bøffer og rødvin på en fortovscafe i Buenos Aires.

Blandt nyfødte danskere er eksotiske stempler i passet ikke noget at prale af. Mange nybagte forældre bruger i dag deres barselsorlov til lange udlandsrejser.

Den danske rejsebranche bekræfter samstemmende, at efterspørgslen fra småbørnsfamilier på eksotiske rejsedestinationer er i kraftig stigning.

?For fem år siden så vi sjældent børn under to år i vores bestillinger. Men den nye forældregeneration har selv rejst hele deres ungdom og er trygge ved at rejse langt væk med helt små børn. Da jeg fløj til Thailand i januar, var der mindst 15 spædbørn med flyet,? fortæller Stig Elling, direktør i Star Tour.

Især strandene i Thailand virker som en magnet på småbørnsfamilierne, fortæller kommunikationsdirektør i Spies, Torben Andersen.


Mere i artiklen Babyer samler på stempler i passet
Lars
Far-Til-Fire
15-06-2011 20:53
Bruger
Antal indlæg: 9
Tilmeldt: 15.06.11

Mit første indlæg på dette forum. Jeg har dog fulgt denne side mange år - siden den spæde start, dengang længe før webmaster fik tilbudt sit første job i Thailand.

Jeg var i Thailand første gang i 1995 hvor jeg rejste rundt som backpacker med en kammerat i 2 mdr. hvorefter vi var i australien 4 mdr.
Derefter var jeg der igen 2 mdr i 1996 og igen 2 mdr i 1997 i forbindelse med 6 mdr backpacking i sydøstasien.

I 1998 sluttede mit ungkarleliv og der gik så et par år før vi kom afsted sammen.

Af alle lande jeg har rejst i fortrækker jeg helt klart Thailand. Masser af oplevelser, fantastiske strande, god mad, lave priser, nem transport, uendelige muligheder for overnatning, og en befolkning der er imødekomne over for rejsende.

Vores første rejse med små børn, var da vi i 2000 tog vores første dreng med på rundrejse i Thailand på orlov i 3 mdr - han var på det tidspunkt 7 mdr gammel.
Herefter 1 md. igen i Thailand da den næste pige var 8 mdr og drengen nu 4 år.
Igen da næste dreng var 2 år så vi nu havde en pige på 14 år , 1 dreng på 7 år, 1 pige på 4 år og en dreng på 2 år med til Thailand i 5 uger.
Efter 2 år til Thailand igen og skal nu igen afsted sidst i Juni med 3 stk på 6, 8, 11 år - den store er nu student og gider ikke Frown

Vi har altid rejst rundt i Thailand på egen hånd som "flashpackere" - fra nord til syd og har sjældent opholdt os samme sted mere end 4-5 dage. Har rejst med både bus, tog ,fly, færger, Taxa, Tuk-Tuk.
Men det har aldrig lige været os, absolut at skulle finde den mest øde strand for at opleve paradis - vi kan kan godt lide at der er lidt andre mennesker i nærheden for ikke at få en følelse af kedsomhed. Vi har holdt os til de "kendte" destinationer, hvor vi dog har fundet steder at bo der var rolige og passende til familier. Det har været skønt at være sammen med børnene på denne måde. Vi har oplevet utroligt meget sammen, og har minder vi kan dele længe. Vores børn har aldrig givet udtryk for at de har kedet sig eller at vi har stresset rundt. Vi har rejst efter vores fornemmelse.
Klapvogne skal man ikke tage med til Thailand. Kan børnene ikke gå selv, må de i en bæresele eller op på skuldrene. Da vi var afsted i 2000 fik vores 7 mdr dreng dårlig mave, med feber og opkast. Vi ved ikke helt hvad årsagen var, men han kom i behandling og var rask efter en uge. Det kunne lige så godt have været sket hjemme.

Det er intet problem at have små børn med til Thailand.
Redigeret af Far-Til-Fire d. 16-06-2011 08:20
Lars
16-06-2011 20:33
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Tak Far-Til-Fire for at følge med i alle de år!

Dejligt at se at I, og måske andre, har fulgt med i så mange år. Mere end 10 år.

I må ha' endnu en rigtig god ferie igen her senere på måneden.

Hvor går turen hen denne gang?

God tur.
Lars

Far-Til-Fire
17-06-2011 07:47
Bruger
Antal indlæg: 9
Tilmeldt: 15.06.11

Selv tak Smile

Denne gang er det øerne:

Koh Samui
Koh PhaNgan
Koh Tao

Det er oftest bedste sted at være i skolesommerferien.
Vi starter næsten altid med 3 overnatninger i Bangkok, og slutter der med 2.
Lars
20-07-2011 10:15
Brugers avatar

Bruger
Antal indlæg: 9113
Tilmeldt: 30.09.08

Ser ud til at der er mange der, heldigvis?, ikke har lyttet til den norske læge om ikke at tage små børn med på langtursferier.

Ihvertfald er Thailand nummer tre på listen over foretrukne rejsemål for babyer på charterture.

Fra stand-by.dk

Babyboom i rejsebranchen

15.000 babyer er med på charterferie denne sommer.

De seneste 5-6 år har Star Tour oplevet en stigning på 150% i sommersæsonen og 200% i vintersæsonen i antallet af passagerer under to år. Selskabet har denne sommer ca. 3.500 babyer på charterferie med deres familier og vurderer, at det svarer til omkring 15.000 babyer totalt på charterferie i sommer.

De fleste babyer holder ferie på de hoteller, der er indrettet specielt til børnefamilier og top fem over baby-forældrenes foretrukne feriemål ser således ud: Mallorca, Vestkreta, Thailand, Rhodos og Tyrkiet.

www.standby.dk/news/25781
Lars

Gå til kategori:  
Lignende emner
Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Har jeg husket alt, til at hjælpe kæresten med at få visum til ferien i Danmark? Visum til Danmark 4 21-08-2019
Tøjvask på ferien? Generelt 8 18-10-2018
Brexit - ferien dyrere og pensioner giver lidt mindre i Thailand Valuta og banker 3 24-06-2016
Thailandske fiskebukser - In or yt? Sådan må du ikke se ud på ferien Lidt af hvert - alt det andet 4 23-06-2013
Brugt for mange penge på ferien. bange for fruen. hvad så? røverianmeldelse Muntre hjørne 1 15-04-2013
Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Problem at veksle danske kroner i Thailand - fra 24/9
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september
45 dages visumfri indrejse i vinterhalvåret
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
10 ting, man ikke gør i Thailand
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 9
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,204
· Nyeste bruger: oerneborg
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder