Nye regler for ægtefællesammenføring vedtaget
09-05-2012 07:00 Udskriv

Fra Ny i Danmark - Nye regler for ægtefællesammenføring

Folketinget har i dag vedtaget nye regler for ægtefællesammenføring.

Reglerne vil gælde for alle ansøgninger om ægtefællesammenføring, der indgives fra og med den 15. maj 2012.

Der sker i korte træk følgende ændringer:

? Afskaffelse af gebyr for indgivelse af ansøgning om familiesammenføring ?? herunder ansøgning om forlængelse, tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, genoptagelse samt klage over afslag på familiesammenføring.

? Afskaffelse af pointsystemet, hvorefter en ansøger skal opnå henholdsvis 120 eller 60 point og genindførsel af det oprindelige alderskrav, der var gældende forud for den 1. juli 2011, således at det fremadrettet som udgangspunkt vil være et krav, at begge ægtefæller er mindst 24 år.

? Tilbageførsel af tilknytningskravet til den form, som kravet havde forud for den 1. juli 2011, således at ægtefællerne fremadrettet samlet skal have en større ?? men ikke væsentlig større ?? tilknytning til Danmark end ægtefællernes samlede tilknytning til et andet land.

? Tilknytningskravet stilles ikke, hvis den herboende ægtefælle har haft dansk indfødsret i 26 år eller hvis den herboende ægtefælle er udenlandsk statsborger, der er født her i landet eller kommet hertil som mindre barn, og pågældende har opholdt sig lovligt i Danmark i 26 år. Tidligere var en 28-års regel gældende.

? Afskaffelse af indvandringsprøven og indførsel af en prøve i dansk, der skal aflægges senest 6 måneder efter at ansøger er meddelt tilladelse til ægtefællesammenføring.

? Nedsættelse af den økonomiske sikkerhedsstillelse fra 100.000 kr. til 50.000 kr.

Der vil fra den 15. maj 2012 være detaljerede oplysninger om reglerne for ægtefællesammenføring samt relevant vejledning herom i de reviderede ansøgningsskemaer her på nyidanmark.dk.

En ansøgning om ægtefællesammenføring, der er indgivet før den 15. maj 2012, kan behandles efter de nye regler om ægtefællesammenføring, hvis ansøger meddeler dette til Udlændingestyrelsen. Et indbetalt gebyr vil dog ikke kunne kræves tilbagebetalt.

Med vedtagelse af disse ændringer vil der for ansøgninger indgivet fra 15. maj 2012 normalt samlet set blive stillet følgende betingelser for en ægtefællesammenføring:

Krav til begge ægtefæller:

??gteskabet skal kunne anerkendes ?? også efter dansk ret

?For ugifte samlevende skal samlivet have været fast og længerevarende ?? normalt skal man kunne dokumentere minimum 1½ års samliv på fælles adresse

??gteskabet skal være indgået og samlivet etableret efter begge parters eget ønske

??gteskabet må ikke være indgået eller samlivet etableret med det afgørende formål at opnå opholdstilladelse

Krav til den udenlandske ægtefælle:

?Den udenlandske ægtefælle skal være mindst 24 år

?Den udenlandske ægtefælle skal opfylde sin del af tilknytningskravet

?Den udenlandske ægtefælle skal senest 6 måneder efter at være meddelt opholdstilladelse bestå en prøve i dansk

Krav til ægtefællen, der allerede bor i Danmark:

??gtefællen skal være mindst 24 år

??gtefællen må ikke inden for de seneste 10 år være dømt for visse straffelovsovertrædelser mod en tidligere ægtefælle eller samlever

??gtefællen skal påtage sig at forsørge en udenlandsk samlever

??gtefællen skal, hvis vedkommende er udlænding og ikke har opholdstilladelse efter udlændingelovens § 7 og 8 (flygtninge) have haft tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse i mere end de sidste 3 år

??gtefællen skal, hvis vedkommende er udlænding, opfylde del af de gældende betingelser for at opnå tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse i Danmark

??gtefællen skal opfylde sin del af tilknytningskravet

??gtefællen skal være selvforsørgende ?? det vil sige, at pågældende ikke inden for de seneste 3 år har modtaget ydelser efter lov om aktiv socialpolitik eller integrationsloven

??gtefællen skal råde over sin egen bolig af rimelig størrelse

??gtefællen skal stille økonomisk sikkerhed på 50.000 til dækning af eventuelle fremtidige udgifter til hjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller integrationsloven til den udenlandske ægtefælle

Der vil som hidtil være mulighed for dispensation i visse tilfælde. Læs mere om reglerne for dispensation her.

Du er velkommen til at kontakte Udlændingestyrelsen på 35 30 88 88, hvis du har spørgsmål til de nye regler for ægtefællesammenføring.

Hvis du ønsker konkret stillingtagen til, hvorvidt betingelserne for opholdstilladelse er opfyldt, skal du dog indgive en ansøgning om ægtefællesammenføring.

Hvis du anvender ansøgningsskemaet FA1, som du finder under ?blanketter?, så har vi som udgangspunkt de oplysninger, som vi skal bruge for at behandle ansøgningen.

Dane dies of blood loss after Phuket tsunami evacuation
18-04-2012 06:22 Udskriv

A Danish tourist injured during the evacuation of Patong Beach last Wednesday was found dead of apparent blood loss in his Patong hotel room yesterday afternoon, skriver Phuket Gazette.

Patong Police were notified of the death at 5pm by 40-year-old motorbike taxi driver Lamai Ouan ?? on.

Arriving at the scene with Phuket Kusoldharm Foundation workers, police found the body of the 46-year-old Dane lying on the floor beside the bed in his second ?? storey room of a resort hotel on 50 Pi Road in Patong.

Police estimated the time of death at five days previous to the body??s discovery by resort-worker Sommit Suka, 38.

Ms Sommit said the Danish man returned to the hotel bleeding heavily from a head wound last Wednesday afternoon after he crashed his motorbike on Phra Barami Road during the tsunami evacuation of Patong.

She told the Phuket Gazette that she advised the man to go to Patong Hospital for medical treatment, but he was drunk at the time and refused. Instead, he went into his room and shut the door.

When she opened the door to check on him as a second unofficial evacuation was underway following yesterday??s tremors, she found the man??s body on the floor next to the bed.

There were no signs of foul play in the room and none of the man??s valuables were missing, police said.

The name of the deceased is known to the Gazette, but is being withheld pending notification of kin.

The Danish diplomatic mission in Phuket is now seeking to locate the body to make such verification possible.

Kilde: Phuket Gazette

 

Antallet af familiesammenførte thailændere halveret
27-03-2012 10:02 Udskriv

Antallet af thailændere, der har fået familiesammenføring blev halveret fra 2011 til 2010. Ialt 377 fik tilladelse til familiesammenføring.

Politiken skriver bl.a.:

Opholdstilladelser til familiesammenføring styrtdykker, og det nuværende niveau er rekordlavt.

Færre og færre danskere får tilladelse til at få deres familiemedlemmer til Danmark. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er fortsat statsborgere fra Thailand og Filippinerne, der får flest tilladelser, men for begge grupper er der tale om kraftige fald efter flere års ubrudt stigning.

Antallet af familiesammenføringer er faldet med 39 procent fra 2010 til 2011. I alt blev der givet 2.914 tilladelser, og det er det laveste niveau siden 1999, hvor statistikken første gang blev lavet.

Nye regler og gebyrer kan påvirke tallene

»Udviklingen skal ses i sammenhæng med, at der 1. juli 2011 blev indført nye regler for familiesammenføring, samt at der er indført gebyrer på området«, skriver Danmarks Statistik.

Hele historien hos Politiken.dk - Stort fald i antallet af familiesammenføringer

Danmarks Statistik skriver bla.:

Opholdstilladelser til familiesammenføring faldt med 39 pct. fra 2010 til 2011. Det nuværende niveau på 2.914 tilladelser er rekordlavt og udgør kun 5 pct. af samtlige givne opholdstilladelser. Statsborgere fra Thailand og Filippinerne får fortsat flest til-ladelser til familiesammenføring, men der er for begge grupper tale om kraftige fald efter flere års ubrudt stigning. For thailændere er antallet i 2011 på 377 kun det halve af 2010-niveauet. Af de fem grupper, som får flest tilladelser til familiesammenføring, er det kun statsborgere fra Afghanistan, som har haft en stigning fra 2010 til 2011. Udviklingen skal ses i sammenhæng med, at der 1. juli 2011 blev indført nye regler for familiesammenføring, samt at der 1. januar 2011 er indført gebyrer på området.

Hele nyheden fra Danmark statistik - Stort fald i tilladelser til familiesammenføring - pdf-fil

Red Bull kongen død - Thailands 3. rigeste
18-03-2012 10:49 Udskriv

Manden bag den globale energidrik-gigant Red Bull, thailandske Chaleo Yoovidhya, er død, skriver dr.dk.

Chaleo var i firserne og er død af naturlige årsager, skriver det thailandske nyhedsbureau MCOT ifølge CNN.

Før Chaleo Yoovidhya skabte Red Bull, stod han bag Krating Daeng, en sød energidrik, der blev solgt i Thailand og et par andre lande. Mærkatet på drikken viste to røde tyre, der stanger hinanden.

Var en af verdens rigeste
Sammen med en østrigsk entreprenør transformerede Chaleo i 1984 sin drik, der var uden brus, så den passede bedre til vestlige smagsløg. Det blev til det globale brand Red Bull.

Krating Daeng kan netop oversættes til rød tyr .

Ifølge Forbes var Chaleo den 205-rigeste i verden i år med en formue på over fem milliarder dollar. Han var samtidig Thailands tredjerigeste.

Chaleo og østrigeren Dietrich Mateschitz ejede hver 49 procent af firmaet, mens Chaleos søn tegnede sig for to procent af Red Bull. I dagligdagen blev det styret af Mateschitz.

Fortsættes på Red Bull-konge er død

Også mere hos:

Bangkok Post - Thailand's third richest man, Chaleo, dies at 89

Der blandt andet også skriver, at Chaleo også stod bag to fodboldklubber (i ?strig og USA) og et Formel 1 hold.

Don Mueang indenrigslufthavn åbner 6. marts. NOK air flyver derfra
05-03-2012 15:05 Udskriv

Har du billet med NOK Air til/fra Bangkok, så vær opmærksom på at dit fly fra imorgen vil flyve fra eller lande i Don Mueang indenrigslufthavnen i Bangkok.

Don Mueang indenrigslufthavnen åbner nemlig igen den 6. marts efter at den har været lukket siden november sidste år pgra oversvømmelserne.

Lavprisselskabet Nok Air vil som eneste selskab flyve derfra igen fra imorgen tidlig. Så bestiller du eller har bestilt billet med NOK Air så vær opmærksom på at det er denne mindre lufthavn du skal fra eller lander i.

Nok Air

Alle andre fly vil afgå fra hovedlufthavnen Suvarnabhumi Airport.

Orient Thai fløj før oversvømmelserne også fra Don Mueang, men har indtil videre valgt at blive i Suvarnabhumi Airport.

Istandsættelsen skrives at have kostet 1,6 milliarder baht - 300 millioner kroner.

Kilder -
www.bangkokpost.com/breakingnews/282985/don-mueang-back-in-service-tomorrow

www.pattayadailynews.com/en/2012/03/05/don-mueang-airport-to-resume-normal-service-tuesday

Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 12
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,236
· Nyeste bruger: Bohnielsen
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder