Oversvømmelser får Thailands økonomi til at skrumpe
20-02-2012 10:23 Udskriv

I kølvandet på efterårets massive oversvømmelser er landets økonomi skrumpet med ni procent, skriver Politiken mandag.  

Efter en sæson med usædvanligt voldsomme regnskyl kan Thailands myndigheder notere en markant tilbagegang i økonomien i sidste kvartal af 2011.

De ødelæggende oversvømmelser, der ramte store dele af hovedstaden Bangkok i efteråret, fik økonomien til at krympe med ni procent i forhold til samme periode i 2010, viser nye tal fra regeringen.

Voldsomme regnskyl i oktober og november

I 2011 voksede Thailands bruttonationalprodukt (BNP) med 0,1 procent, hvilket er langt under niveauet i 2010, der lå på 7,8 procents vækst.

Regeringens økonomiske tænketank havde forudset en vækst på 3,8 procent i 2011, men det håb blev skyllet væk af vandmasserne i oktober og november.

Oversvømmelserne, som er de værste der har ramt Thailand i fem årtier, kostede næsten 700 mennesker livet, ødelagde millioner af hjem og mange hektarer afgrøder og tvang en lang række virksomheder til at lukke midlertidigt.

Fortsættes hos Politiken.dk - Oversvømmelser får Thailands økonomi til at skrumpe

Thailand frygter mere terror
17-02-2012 18:19 Udskriv

Efter eksperter har fundet ligheder mellem bomberne fra Indien mandag og Thailand tirsdag, frygter de thailandske myndigheder flere angreb, skriver dr.dk fredag.

Derfor er sikkerheden i seks af landets lufthavne blevet opgraderet og rigspolitichefen Priewpan Dama Pong har øget patruljeringen på togstationer og vejene i Bangkok.

Fire iranske gerningsmænd er i øjeblikket i myndighedernes varetægt efter tirsdagens eksplosioner, hvor den ene mand mistede et ben. Han er endnu ikke kommet til bevidsthed.

Flygtet til Iran
En femte medsammensvoren kvinde menes at være flygtet tilbage til Iran.

Det er første gang Thailand oplever bombeangreb som disse, og den tidligere sikkerhedsprotokol har været så lemfældig, at sprængstoffet, C4, kunne købes i Thailand.

Thailandske myndigheder mener, at bomberne var tilsigtet den israelske ambassade i Thailand.

Israel fordømmer angreb
Israels premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer angrebene, og anklager Iran for at stå bag.

- Irans terroraktiviteter er blevet afsløret for hele verden nu. Aggressioner som denne vil blive spredt mere og mere, hvis de ikke stoppes, udtaler han.

Ingen betydning for turister
Den øgede frygt for terror får dog ikke konsekvenser for de danskere, der rejser til Thailand. Salgsdirektør fra Star Tour, Stig Elling, er ikke bekymret.

- Vi har advaret vores gæster i Bangkok om ikke at gå i større forsamlinger og holde sig væk fra det diplomatiske kvarter, siger han og henviser til udenrigsministeriets rejsevejledning.

Udenrigsministeriet advarer mod en generel risiko for terror, men anbefaler ikke, at man rejser hjem eller aflyser sin rejse. Ministeriet opfordrer danskerne til forsigtighed i området.

Kilde: dr.dk

Eksplosioner i Bangkok - fem er såret
14-02-2012 17:40 Udskriv

Flere bomber eksploderer i Bangkok og sårer fem mennesker - heriblandt bombemanden selv, skriver Politiken.


Heriblandt bombemanden, som efter sigende har sprængt sit ene ben af.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Muligvis iraner

Kort forinden de to bombesprængninger havde endnu en eksplosion rystet et hus, som manden lejede i det centrale Bangkok, lyder meldingen fra talsmanden fra den thailandske regering Thitima Chaisaeng.

»Politiet har kontrol over situationen, og det er vores teori, at den mistænkte mand har opbevaret mere sprængstof i sit hus«, siger Thitima til Reuters.

Han tilføjer, at ifølge den oprindelige politirapport er manden fra Iran.

Ifølge thailandsk tv havde en taxichauffør nægtet bombemanden adgang til sin taxi, hvorefter manden smed den ene af de to bomber foran bilen og forlod stedet.

Herefter forsøgte politiet at anholde manden, der smed endnu en bombe efter politiet og i samme dramatiske handling sprængte sit eget ben af.

Fortsættes hos Politiken.dk.

Mere på Bombe i Bangkok - Udlænding mistet begge ben (Thaiguide.dk)

Dansk film vandt priser i USA
29-01-2012 14:27 Udskriv

10 timer til Paradis" og "Putins Kiss" hædret ved Sundance Filmfestival i USA.

To danske film er blevet hædret ved den prestigefyldte Sundance Filmfestival i USA.

Mads Matthiesen vinder prisen for bedste instruktør af en ikke-amerikansk spillefilm for "10 timer til Paradis".

Filmen handler om den 38-årige bodybuilder Dennis, der gerne vil finde kærligheden og prøver lykken i Thailand, hvor han efter mange fortrædeligheder finder sig en kæreste.

Også Lise Birk Pedersens "Putins Kiss" blev hædret ved den amerikanske filmfestival. Filmen med fotograf Lars Skree vinder prisen for bedste fotografering i dokumentarkategorien - den såkaldte World Cinema Cinematography Award.

"Putins Kiss" handler om en russisk kvinde, der arbejder for ungdomsorganisationen Nasji, som kæmper for et styrket Rusland, og som støtter landets stærke mand Vladimir Putin.

Filmen viser, hvordan medlemmerne af Nasji skræmmer og overfalder politiske modstandere, der minder om metoder fra Tyskland i 1930'erne. 

Fortsættes hos Jyllands Posten.

Trailer hos Youtube, med teksten:

Dennis er en 38 årig bodybuilder og bor sammen med sin mor i et hus i en forstad til København. Dennis' forhold til sin mor er lige så usundt som det er tæt, hvorfor Dennis har det svært med kvinder og aldrig rigtig har haft en kæreste. Da hans onkel kommer hjem fra Thailand med en thailandsk kone bliver Dennis inspireret til at tage til Thailand for at søge kærligheden. Han lyver omkring sin tur overfor moren, der aldrig ville kunne acceptere rejsen. I Thailand må Dennis meget igennem, men ender med at møde en pige som han forelsker sig i. Hjemme i Danmark igen er opgøret med moren uundgåeligt: Vil Dennis endnu engang føje sin mor eller vil han vælge kærligheden med den thailandske kvinde?

Turisterne stormer til Thailand
19-01-2012 18:27 Udskriv

Som tidligere omtalt på thaiguide, var 2011 et godt år for Thailands turistindustri, med en stigning på 20 % i antallet af turister. 156.000 danskere til Thailand 2011. Brugte ialt 1,4 mia kr. i Thailand samt Antal russere eksploderer - 19 mio turister ialt + 20 % fra 11. januar

Onsdag skrev Politiken følgende:

Turister stormer til Thailand

Og var med til at gøre 2011 til nyt rekordår for turisme-industrien i Thailand.



Der var ellers ikke meget, der pegede i retning af et rekordår for turismen i Thailand, efter landet blev ramt af flere omfattende oversvømmelser sidste år.

Alligevel melder Supol Sriphan, generaldirektør i turismeafdelingen i det thailandske turisme- og sportsministerium, nu at turismeindtægterne sidste år steg med hele 23,92 procent til en historisk indtjening på godt 735 milliarder baht (omkring 134 milliarder kroner). Det skriver Bangkok Post.

Det samlede antal af turister i 2011 nåede op på 19 millioner. Og selv om vi herhjemme synes, at det ligner en mindre udvandring, når cirka 150.000 danskere hvert år tager til Thailand, er det intet imod, hvilke tal andre lande kan bryste sig af.

Eksempelvis tager 2,47 millioner turister fra nabolandet Malaysia på besøg i Thailand, mens 1,76 millioner kinesere, 1,12 millioner japanere og 1 million russere sætter kursen mod Thailand.

Fortsættes hos Politiken.dk

Generel information om turismen på thaiguide.dk:
Danskere på ferie i Thailand
Hvem er det som kommer til Thailand?

Nyeste indlæg
     
Forum guide
Nyeste indlæg - forsiden
Forum oversigt
Søg
Guider:
Kom godt igang
Billeder i indlæg
Video i indlæg
Google kort i indlæg
     
Sticky - fastholdte
Nødtelefonnumre i Thailand
Problem at veksle danske kroner i Thailand
Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september (2022)
Indrejsekortet, TM6, som udfyldes i flyet afskaffes midlertidigt
Visum til Thailand fåes nu 100% online - visum sendes via e-mail
E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand
Turistfælder
     
Populære emner
bank konto i thailand
ang. thailand...
Børn med på ferien.
Famileværelser på Koh Samui...
Spørgsmål fra førstegangsrejsende
10 ting, man ikke gør i Thailand
Sjove ting og billeder
Mad til børn +mælkeerstaning
HURTIGSTE VEJ TIL ET VISUM
     
Mest læste emner
     
Besøgende
· Gæster online: 6
· Brugere online: 0
· Antal brugere: 1,235
· Nyeste bruger: Mogms
     
Hjælp, regler, kontakt
Hjælp til forum - FAQ
Forum råd og regler
Kontakt
     
ældre nyheder om Thailand
Overskrifter
Fuld tekst - alle nyheder