Debatemne: Thaiguide :: Turistfælder

Oprettet af gall d. 29-10-2012 14:34
#1

Artiklen her handler om hvordan man, i forskellige lande kan blive snydt som turist.

Thailand er desværre nævnt 3-4 gange på listen (direkte eller inddirekte).

Har du været ude for at blive fuppet, eller forsøgt fuppet under dit ophold i Thailand?

Den med fuglene blev vi faktisk præsenteret for, for et par år siden i Sanam Luang. En ældre sød(?) dame kom hen til min søn, og gav ham en lille pose majs til duerne. Jeg sagde nej tak, men kvinden sagde at det var gratis, og det var til min søn fra hende. Hun gav også min datter en lille pose, og børnene fodrede duerne. Da vi ville gå, krævede damen 500 baht. Jeg nægtede at betale, og hun begndte at råbe og skrige, som jeg aldrig har hørt en thai gøre før. Jeg nægtede fortsat, og sagde på Thai at hun kunne få 50 baht. Jeg tror det begrænsede hende lidt, at jeg sagde det på thai, da hun så nok var klar over at jeg ikke var helt grøn i Bangkok. Til sidst vendte jeg ryggen til og gik. Det var faktisk en ret ubehagelig oplevelse. Je
Gud ved, hvor mange turister hun kan tvinge penge ud af på den måde??

Her er artiklen:http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/sundogsikker/ECE1793546/undgaa-at-blive-snydt-paa-ferien-her-er-de-vaerste-fupnumre/?ref=eb1

De fleste af os er opdraget til at tro på det bedste i folk, men lige netop den børnelærdom bør tages med et gran salt, når man vover sig ud i verden.

For verden over risikerer man at rende ind i en række fupnumre, som har til hensigt at lette uopmærksomme rejsende for deres ejendele.

Lonely Planet har samlet nogle af de fupnumre, der florerer blandt rejsende for tiden.

Her en en række situationer, hvor du bør være ekstra opmærksom.

Hot dog fup
Lufthavne, togstationer og stormagasiner er typisk steder, hvor folk på farten snupper en hurtig bid mad. Men præsterer en anden rejsende ved et uheld at sprøjte sennep eller ketchup på dig fra din hotdog, så hav antennerne ude. For mens den uheldige hotdogspiser kæmper for at tørre de krydrede saucer af dit tøj, er der en betydelig risiko for, at en medhjælper letter dig for dine værdigenstande i forvirringen.

Falsk politi
Blandt andet Thailand har været ramt af hændelser, hvor falske politibetjente opsøger rejsende og beskylder dem for at have begået kriminalitet. Eksempelvis at slukke en cigaret på et offentligt sted. Politibetjentene kræver kontant afregning på stedet, men bed om at se politibetjentens ID og om, at afregningen finder sted på den lokale politistation i stedet for midt på gaden.


Avisangreb
Især i Rom, men også andre steder, kan turister opleve at blive omringet af sigøjnerbørn, som farer rundt og vifter med aviser. Umiddelbart virker det måske som harmløs leg, men pas på tasker og andre værdigenstande i processen, for tricket er at skabe distraktion, så andre kan snuppe tasker eller lette lommer for punge.

Tænk dig om i security
Umiddelbart virker lufthavnens securitycheck som et af de mere sikre områder, man passerer igennem som rejsende. Men heller ikke her bør man hvile på laurbærrene og trygt stole på, at ens ejendele er i suveræn sikkerhed.

For flere steder verden over har rejsende oplevet at lægge deres håndbagage op på båndet til gennemlysningsapparatet, for derefter at blive overhalet ved metaldetektoren af en anden passagerer - som så ender med at bøvle en masse med glemte nøgler og lignende i lommerne.

Det kan skyldes stress eller distræthed, men hold alligevel lige et øje på dine ejendele, for i flere lufthavne rundt omkring i verden har uheldige passagerer oplevet, at en medskyldig er smuttet igennem på forhånd og har stjålet tasker, når de er kommet ud på den anden side af gennemlysningsapparatet.


Falske munke
Der er ingen tvivl om, at Sydøstasien er et af de steder i verden, hvor rejsende bør pakke lidt ekstra sund fornuft, for her findes et væld af knap så hæderlige personer, der ser de rejsende som en oplagt mulighed for at skaffe penge på knap så ærlig vis.

Blandt dem findes falske munke, der kan være svære at spotte, fordi de klæder sig nøjagtigt som de ægte af slagsen. Til gengæld har de falske munke en tendens til at holde til i travle turistområder og være temmelig pågående i deres jagt på almisser.

Den flyvende baby

Især enlige kvinder bør tage sig i agt, hvis de bliver kontaktet af en sigøjnerkvinde. For i flere tilfælde har de rejsende fået kastet, hvad der tilsyneladende er en baby, i armene ?? reelt er det dog en dukke. Men forvirringen er komplet, og i mellemtiden bliver den rejsende lettet for sine ejendele af andre medgerningsmænd. Så vær særligt opmærksom, hvis sigøjnertiggere henvender sig.


Jet ski
Efter en dag i bagende sol på stranden, kan det være fristende at få fart over feltet og saltvandsstænk i håret. Det har mange driftige forretningsmænd på thailandske strande fundet ud af og udlejer derfor jetski til turister. Det er for så vidt også fint nok, hvis ikke de i mange tilfælde udnytter turisternes fartbegejstring til at score en ekstra fortjeneste.

For et stort antal turister har oplevet, at når de vender tilbage til stranden efter en herlig tur på bølgerne, bliver de pludselig afkrævet store summer for skader på jetskiene. Nogle turister har forsøgt at imødegå problemerne ved at fotografere jetskiene, inden de stævner ud, men fupmagerne er ofte et skridt foran, og har sminket maskinerne med vandopløselig maling, så skaderne først bliver synlige efter noget tid på havet.

Undgå ufrivillige armbånd
Især Rom og Paris er ramt af lidt for snedige sælgere, som i første omgang virker som ganske rare mennesker, når de kontakter turister og spørger, om de skal vises på vej. Men venligheden bliver lynhurtig afløst af en snedig manøvre, hvor et armbånd bliver bundet om håndleddet på turisten - efterfulgt af en fremstrakt hånd og et krav om betaling.

Når turisten nægter, skriger fupmageren op om tyveri, så for at slippe for balladen, vælger mange turister at betale for at få ro.


Dobbelt bestjålet
Barcelona er kendt blandt rejsende for at være et af de steder i Europa, hvor man for alvor skal passe på sine ejendele. Ikke mindst hvis turen går ned ad Ramblaen. Her benytter snedige tyveknægte et væld af tricks for at lette rejsende for deres værdigenstande.

Et af de seneste tricks går ud på, at en cyklist kommer farende og snupper tasken fra en tilsyneladende uskyldig rejsende og cykler af sted. Her er det oplagt at gøre, hvad man nok ville ønske andre ville gøre for en selv, hvis man blev bestjålet - nemlig at smide, hvad man har i hænderne og sætte efter tyven. Men lad være med det, for du kan være ret sikker på, at en medgerningsmand står klar i nærheden til at snuppe tasker og kufferter, du måtte lægge fra dig i forvirringen.

Værdiløse juveler
Får du brug for et lift med en tuk-tuk i Asien, så sørg lige for, at du ikke har efterladt den sunde fornuft hjemme på hotellet. For mange chauffører tilbyder ganske gode priser på turen - og på stedet bliver turisterne så »tilfældigvis« kontaktet af en fremmed, der beretter begejstret om landets ædelstensindustri og ikke mindst de storslåede handler, man kan gøre sig.

Og heldigt nok kender han tilfældigvis en butik, hvor priserne er særligt gunstige. Og det er de også uden tvivl. Til gengæld er de såkaldte juveler sjældent meget mere værd end det farvede glas, de er lavet af.

Fuglene bør ikke fodres

Udenfor Grand Palace i Bangkok har et stort antal duer fundet ud af, at de kan få fyldt maverne ved hjælp af de mange turisters godhed. Men pas på, inden du lader dyrevenligheden løbe af med dig. For udenfor paladset flokkes mange fupmagere, som ynder at forsyne turister med små poser med majs, fuglene kan fodres med. Men når posen er tom, og fuglene mætte, følger en fremstrakt hånd og krav om betydelig betaling for fuglefoderet, der alligevel ikke var så gratis, som det måske umiddelbart havde virket.

Falder for dig
Det er de færreste, der vil mistænke en ældre dame for at være en gemen fupmager. Det har mange svindlere desværre også fundet ud af, så derfor bør man være særligt opmærksom på sine ting, hvis en ældre person falder om - eksempelvis på rulletrappen i Londons undergrundsbane. Dermed ikke være sagt, at man bare skal gå videre - men vær lige opmærksom på menneskerne omkring dig, mens du hjælper.

Redigeret af gall d. 29-10-2012 14:35

Oprettet af gall d. 02-11-2012 22:01
#2

Den der omhandler jet ski, har man hørt om nogle gange efterhånden.

http://www.youtube.com/watch?v=...

Tænk dig om hvis du lejer jet ski.

Oprettet af Lars d. 04-11-2012 09:06
#3

Spildt feriedag i tuk-tuk:

På en af mine første ture i Bangkok fik jeg fornøjelsen af at tilbringe en dag i tuk tuk til ingen verdens nytte.... Faldt i den med billig tuk tuk tur. Det gik til skreæddere og ikke mindst juvel butikker. Der sad nogle og viste alt muligt skinnende frem som det nok var ideen jeg skulle hoppe på og købe. Endda god service med gratis cola. Jeg købte dog ingenting og vil forøvrigt aldrig købe noget de steder jeg ikke selv har fundet.

Ideen her er at tuk tuk manden får lidt penge hver gang han sender dig ind i en forretning, uanset om du køber noget. Nogle steder 100 baht. Så derfor er selve turen billig.

Det eneste jeg fik ud af det var en spildt feriedag...

Det samme med kommission hvis du skal til hotel eller diskotek. Taxaen vil køre dig til bestemt diskotek og du kan ligefrem se at der langes 100 baht ind gennem vinduet i det øjeblik du stiger ud.

Tyveri:

Gadedrenge... En dreng kommer hen mod dig. Måske bare for at tigge eller har en stor pose af noget han vil sælge. Presser sig godt op mod dig. Imens kommer hans kammerat, måske bagfra, og hans eller hans egne finger bliver så lange de kan nå ned i lommerne. Da han står meget tæt er det svært at mærke.

Så hold gadedrengene væk og de kan være meget aggressive, så det kan kræve lidt hård hånd. Ja lyder måske lidt hårdt overfor børn. Men de er garvede forbrydere mange af dem.

Falske munke:

Ved ikke om de er her endnu, men for nogle¨år siden rendte en sådan rundt på Sukhumvit Road om aftenen (der burde de være i templerne....) han var iført den gule uniform, men jeans indenunder og en lille skål til at tigge i..... Thaierne siger han tog sky train og skiftede tøj på vej ned til gaden.

Jeg henvendte mig til ham, bare rent uskyldig. Det syntes han ikke om, så han løb så hurtigt han kunne og thaierne grinede og klappede.

Oprettet af Thong9 d. 05-11-2012 14:56
#4

(Admin: fjernet tekst der mere var personlig end relevant for forumet)

Tilbage til traaden.

En af de stoerste faelder, det maa vaere den udspekulerede bargirl, altsaa hvis man kommer som naiv ungkarl og hopper paa en hvilken som helst limpind, den kan koste kassen.5555555

Redigeret af admin d. 06-11-2012 11:58

Oprettet af gall d. 06-11-2012 22:51
#5

Hvis man kigger på de videoer der komme op ved siden af den jeg lagde på, kan man se de mest brugte turistfælder.

Den mest uskyldige er den med tuk-tuk turen for kun 20 baht for en hel dag. Den er ret uskyldig, men er spild af tid. Selv om man har forberedt sig på at stå af, kan de ende i diskussion og en lang køretur tilbage igen.

En af de grimme, er den med juvelerne. Der skal man virkelig passe på, hvis man køber noget af værdi.

Talte med min hustru om hvilke fælder vi er hoppet i, i de år vi har rejst i Thailand.

Farang kort på restaurant. Vi fik et kort, hvor priserne pludselig var langt over det niveau dette restaurant plejede at tilbyde. - Men det var også en tjener der ikke kendte os:16:

En gang blev vi bedt om at skrabe et lod af nogle "guides" og sørme - ja. I har gættet det. Vi havde vundet. Vi skulle bare følge med, på hotellet, så ville vi få et bevis på vores gevinst (som vist var et par nætter på et luksus hotel). Vi vidste at det var et scam, men vi var nysgerrige, så vi tog med. Spild af tid, men en sød Guide, som hirtigt blev klar over at han ikke kunne tilbyde os billigere overnatning end det vi havde i forvejen. Vi fik et gavekort - men det gjaldt tidligst året efter... hmmm.

Så har vi prøvet damen med majs ved Sanam Luang. Træls dame.

Omveje med Taxa, bevidst eller ubevidst?

Vi har et par gange været ude for at en taxachauffør sætter prisen op efter vi har aftalt fast pris. hvilket bl.a. førte til at vi en gang stod ud af en taxa på motorvej.... ikke smart, men man har vel sin stolthed.

Men generelt bliver man ikke snydt mere i Thailand, end alle andre steder hvor der er mange turister. - Omvendt har jeg også været ude for mange positive ting, som dengang jeg aftalte at en thai skulle reparere opladeren til min søns dvd for 50 baht - han gjorde det meget hurtigere end vi havde aftalt, så jeg ville gi' ham 100 baht for det. Det ville han ikke høre tale om.
Eller dengang jeg lod mit spejlreflekskamera ligge på bordet da jeg gik. Kort tid efter kom en lokal spænende efter mig med det.
Eller på det billige kineserhotel vi boede på i Phuket Town førhen. Her glemte vi et år 4 bordskånere til glas. Dem gav de os, året efter, da vi overnattede på samme hotel.

Oprettet af Lars d. 10-11-2012 20:30
#6

Smider bare lige et par af videoerne, som Thomas skriver om ind her:
Grand Palace lukket scam:

Gutten der forsøger at sige der er lukket, ser jo meget officiel ud med fint tøj, slips og logo på skjorten, men ikke destro mindre "falsk" official.Oprettet af Christina2812 d. 12-11-2012 11:25
#7

Eeeeeeeeeej vi kom jo på tuk tuk tur i Bangkok billigt hvor han sagde at hvis ville i skrædder og juveler så får han benzin kupon.

Vi kom ind i en stor Gems Jerveryly butik med verdens største show room skrev de. Der var store akvarier med flotte fisk og hajer.m

Er det en falsk butik..

Oprettet af ola d. 12-11-2012 15:22
#8

Bare rolig, om du er falsk eller ægte, så er det Thailand.


Oprettet af Lars d. 12-11-2012 15:54
#9

Hej Christina,
Det ser ud til I er faldet i et par af de mest populære scams i Bangkok :)

Det så bare en oplevelse også og sikkert set lidt af Bangkok på turene?

Mht tuk tuk chaufføren, som du skriver i anden tråd, at han var så glad. Hihi han har nok tjent en hel månedsløn på kommissionen (benzinkuponener), kørsels og drikkepenge :)

Mht juvel butikkerne kender jeg ikke nok til de enkelte butikker til at udtale mig. Men kan henvise til siden Køb af smykker og juveler på thaiguide. Den indeholde råd og links fra bl.a. den danske ambassade i Bangkok og thailandske turist myndigheder.

Glæd dig over det du har købt og tænk ikke mere over det?


Ikke til dig Christina, men mere generelt.

Thailændere henvender sig normalt ikke til fremmede på gader, restauranter osv.

Alle dem der så "overfalder" turister på gaderne har et andet ærinde end bare at hilse og sludre?

De har alle et formål - på en eller anden måde at tjene penge på turisten.

Her tænkes efter min mening meget kontant. Der skal lidt penge ind og der er ingen tanke på om kunden er tilfreds med varen eller bliver direkte snydt. For kunden kommer oftest kun en gang!

Derfor kan de også finde på at love guld og grønne skove og fortælle små hvide løgne om at det er verdens største/bedste dit og dat..

Følgende kopieret fra en hjemmeside smykke forretninger. Om forretningerne er gode skal jeg lade være usagt. Men citatet er så sandt så sandt.

koncept, der bygger på tryghed, kvalitet og god service.

Det er en forretningsmodel, der i Thailand ikke er særlig almindelig. Thailandske smykkesælgere ser generelt turister som en kortvarig forretning, hvor der skal tjenes mest muligt på den enkelte handel.


Jeg ville udvide det til at gælde stort set hele detailhandelen?

Redigeret af Lars d. 12-11-2012 15:55

Oprettet af Vespa d. 12-11-2012 16:38
#10

Hej.

Er lige nu på ferie på Koh Samui, to gange har vi været inde i Chaweng

begge gange er vi blevet antastet af to personer på en scoorter,som

ville høre hvor vi kom fra,når vi så fortalte dem at vi kom fra danmark

ønskede de os bare en forsat god ferie og kørte deres vej. Begge gange

har det været mand og en dame på scoorter ( ikke de samme )

Jeg har en teori om at de går efter nogle bestemte nationaliteter.

Måske noget med skrabespil:15:

Oprettet af Thong9 d. 12-11-2012 17:06
#11

Findes der et mere naivt folkefaerd end danskere, ja, jeg spoerger bare ?

Hvilken nationalitet var de mon ude efter ?


I oevrigt mener jeg at ca. 50 procent af alle Thaier er pilraadne, og her taler jeg ikke kun turistomraader.

Oprettet af Christina2812 d. 12-11-2012 17:24
#12

Syns virkelig den juveler saa rigtig ud med deres certificater osv... hmm maaske vi blevet snydt. Haaber ikke

Oprettet af birkedhoj d. 12-11-2012 18:14
#13

Vespa. det drejer sig nok om at booke møder i forb. med at sælge "timeshare" bolig/lejlighed.
Du bliver inviteret på frokost og så bliver du overtalt til at underskrive en kontrakt. HOLD JER V?K.

Oprettet af Vespa d. 12-11-2012 20:04
#14

Det første par der stoppede os var manden fra tyskland, damen sagde ikke noget. Det andet par snakkede engelsk. For 3 år siden var det særlig galt på Phuket, der kunne man ikke gå forbi en skrædder unden man fik tilbudt et skrabelod, det er gudskelov ikke et problem mere. Jeg syntes ikke jeg har nogen problemer med thailænder, de er alle flinke, det er 12 gang vi er afsted. De eneste jeg er træt af er Inder (skrædder)man kan ikke gå forbi deres butikker uden at blive antastet :1:

Redigeret af Vespa d. 12-11-2012 20:04

Oprettet af Vespa d. 12-11-2012 20:09
#15

Thong9 skrev:
Findes der et mere naivt folkefaerd end danskere, ja, jeg spoerger bare ?

Hvilken nationalitet var de mon ude efter ?


I oevrigt mener jeg at ca. 50 procent af alle Thaier er pilraadne, og her taler jeg ikke kun turistomraader.


Måske er det russer de er ude efter, alt er jo nyt for dem.

Kan huske det med timeshare var meget udbredt i Spanien for år tilbage:11:

Oprettet af gall d. 12-11-2012 22:17
#16

Christina. Hvis du stadig er på Ao Nang, kan du få Lars til at se på dit smykke. Men på den anden side...hvis du er glad for det, så nyd dit smykke som et minde om Thailand.

Oprettet af gall d. 30-11-2014 10:32
#17

Tager lige hul på en gammel tråd-

Vespa.
Den du nævner her er en form for svindel med hotelværelser. Jeg troede faktisk at man ikke brugte den mere, men fandt denne video på nettet der omhandler emnet.
Vi mødte dem for lang tid siden på Phuket (måske 15 år). Dengang brugte de europæisk udseende personale.
De Reklamerer for et firma der har hotelværelser til rådighed over hele verden (påstår de). De giver jer reklame med et skrabelod, el.lign. på.Det kan være lidt underholdende, hvis man ved hvad der foregår, men også lidt tidskrævende.

Hvis I møder dem, så vent til de har givet jer skrabelodderne, og sig derefter at I føler jer meget heldige i dag, og at I vil vædde 1000 baht med dem, om at I har vundet noget.... Så bliver de rigtigt forvirrede.

Oprettet af Lars d. 28-12-2014 13:20
#18

Et gammelt scam som har ødelagt ferien for mange, lever stadig i bedste velgående. Senest idag er der rapporter om det på nettet.

Du har en dag tilbage i Bangkok og vil se Grand Palace.

Du mødes udenfor at nogle der giver sig ud for at være "officials" og siger Grand Palace er lukket idag.

Det passer ikke. Tro ikke på dem. Grand Palace er sjældent eller aldrig lukket.

Gå videre til en af indgangene og tjek (omend de kan stå tæt ved indgangene).

Disse "officials" tilbyder så diverse ture rundt omkring med diverse Tuk tuk som de er i ledtog med. De viser flotte kort osv som en bedre rejseguide. Evt ledsaget med special tilbud på juveler.

Det tilbydes som sigthseeing tour til måske 20 eller 50 baht for en halv eller hel dag.

Det jo billigt og de vil måske sige de er så billige fordi regeringen støtter turistindustrien på den måde eller andre undskyldnigner. Det passer ikke.

Men køre tuk tuk en hel dag for 50 baht kan man ikke. Han skal have pengene et eller andet sted fra.

Det her den sidste feriedag går hen og ender med en fuldstændig spildt feriedag og ærgrelsen over ikke at se Grand Palace.

Turene går så ofte ud på at man køres rundt til diverse ubrugelige butikker og juvelhandlere - men sælges som sightseeing, men det eneste der ses er ubrugelige butikker.

Det gør tuktukerne fordi de får kommission af hver kunde de sender til butikker, uanset om kunderne køber noget eller ej.

Handel ALDRIG i de butikker, hvis du skulle være så uheldig at komme på en af disse ture.
Juvelbutikkerne er aldrig støttet af staten som de kan forsøge at sige. Ligesom de kan sige at der er speciel åbent i denne butik idag med gode tilbud og sige andre er lukkede.

Chancen for at blive snydt de steder og købe noget med ingen eller ringe værdi er meget stor. Det er ikke de bedste butikker der bruger disse trick for at få kunder. De gode butikker behøver ikke bruge dette og har forøvrigt også godkendte autorisationer til at sælge juveler, hvilket dem i turene ikke har.

jeg er selv faldet i sådan et stunt tilbage i 1997 og det var en totalt spildt feriedag der børe røg en tur - i kedsomhed)

Godt råd til ikke at få spoleret en hel feriedag i Bangkok.

Tro aldrig på dem der siger noget er lukket og tilbyder noget andet som ture osv.
Det er rent scam og forretning og de er ikke "officials".

Oprettet af birkedhoj d. 28-12-2014 15:47
#19

Ja helt pinligt, her på vej til vores 10.ende tur til Thailand.
Vores første tur skulle vi fejre kobber bryllup og valgte Hyton Lee Lawadee. Patong
Jeg havde fået et gavekort af min kone i 50 års fødselsdags gave til (hvor jeg i verden ville hen) Vi havde rejst i Caribien de foregående 4 år, så vi mente vi var godt rustede til Thailand.

En dag ville vi til elefant trekking i Kamala. Udenfor hotellet var der en fur med sin tuk-tuk. Han kendte godt stedet jeg viste ham, men han kørte i en anden retning. Da jeg spurgte hvorfor: place closed. Ok på tur med ham. Spurgte så lidt uroligt om prisen: up to you. vi red på elefanter og det var også fint. skulle så lige til en juveler butik, for der fik han nogle bensin kuponer. Ja,ja, vi gik lidt rundt og kikkede. Købte dog ikke noget.(han fik dog ikke kuponer, men en kasket) var også lidt rundt på udsigts stederne alt i alt en ok dag. På vej tilbage sad vi og talte om hvor meget vi skulle betale uden at være smålige. Vi endte med at give ham 1500 B.

Undrer os ikke over vi var velkomne en anden dag.

Oprettet af borntiger d. 01-03-2015 15:41
#20

gall skrev:
Tager lige hul på en gammel tråd-

Vespa.
Den du nævner her er en form for svindel med hotelværelser. Jeg troede faktisk at man ikke brugte den mere, men fandt denne video på nettet der omhandler emnet.
Vi mødte dem for lang tid siden på Phuket (måske 15 år). Dengang brugte de europæisk udseende personale.
De Reklamerer for et firma der har hotelværelser til rådighed over hele verden (påstår de). De giver jer reklame med et skrabelod, el.lign. på.Det kan være lidt underholdende, hvis man ved hvad der foregår, men også lidt tidskrævende.

Hvis I møder dem, så vent til de har givet jer skrabelodderne, og sig derefter at I føler jer meget heldige i dag, og at I vil vædde 1000 baht med dem, om at I har vundet noget.... Så bliver de rigtigt forvirrede.

Oprettet af borntiger d. 01-03-2015 15:43
#21

Jeg overvejer at rejse til thailand for første gang, og jeg læser alt hvad jeg kan komme i nærdheden af omkring hvad man skal DO or dont . synes dette site er en guldgrube :22:

Oprettet af gall d. 01-03-2015 23:10
#22

Fandt en norsk tråd der omhandler god pli. Ikke noget nyt men absolut brugbart.1. Ikke hev stemmen for å kreve din rett. Hvis du føler deg dårlig behandlet eller at servicen på hotellet ditt er for dårlig, så ta det opp på en ordentlig måte. Snakk rolig og med senket stemme, men gjør det tydelig og klart hva du mener. En brautende væremåte der en både hever stemmen og kanskje til og med slår i bordet, oppleves som svært uhøflig. I verste fall kan det oppleves krenkende, og da oppnår du i hvert fall ingen ting. I Thailand er det tradisjon for at en kommer lengst ved å opptre behersket og lavmælt når en vil diskutere uenigheter. Jeg har opplevd å se thaier snu seg og bare gå dersom noen roper til dem.

2. Ikke pek på noen. ? peke eller vinke på en kelner eller en serviceperson, kan i verste fall oppleves like nedlatende som å vise fingeren her hjemme. Kelnere er vant til det meste, men dannete thaier får kontakt gjennom å strekke ut armen, men fortsatt med håndflaten pekende ned. Selv taxier vinkes på ved at en holder armen rett ut fra kroppen, med håndflaten fortsatt vendt nedover, mens man beveger armen opp og ned.

3. Ikke diskuter politikk med en thai, med mindre vedkommende legger opp til det. Politikk er noe thaier vanligvis bare diskuterer med sine aller nærmeste.

4. Ikke forsøk å gi en thai en klem eller enda verre: å ta på hodet til vedkommende. For de aller fleste thaier er dette langt innenfor det som kan karakteriseres som ens intimsfære.

5. Vær forsiktig med vanlig håndhilsen. Det er stadig vanligere blant thaier å håndhilse på vestlig måte, men mange thaier fortrekker den tradisjonelle wai-hilsenen. Er du usikker på hvordan du skal hilse, holder det med et høflig bukk. Wai-hilsenen fins i flere varianter, og består gjerne av et lite bukk, samtidig som håndflatene trykkes sammen på en bønnelignende måte. Den brukes både til hilsen, takk og unnskyldning, og er alt en trenger å vite. For de spesielt interesserte gjelder det regler for hvordan og om et wai skal utføres og besvares, basert på sosial status. Jo høyere hendene holdes i forhold til ansiktet, og desto dypere bukket er, desto mer respekt viser personen som utfører et wai. Man må ikke bruke begge hendene i et wai: Dersom den ene hånden er opptatt, f.eks. fordi man holder en kaffekopp, er det akseptabelt å utføre wai-et med kun en hånd.

6. Behandle munkene med særlig respekt. Munkene helt spesiell posisjon i samfunnet. De ses ikke på som enkeltindivider, men som Buddhas representanter. Det er vanlig å vike plass på buss, tog eller båter for munker, og hils alltid på dem med et vennlig smil.

7. Snakk aldri nedlatende eller kritisk om kongefamilien. Dette er ikke bare ekstremt uhøflig, men kan også være straffbart.

8. Ikke sleng rundt deg med penger. Det gjelder selv småmynt som knapt har noen verdi etter vår målestokk. Dette har sammenheng med foregående punkt. Mynter har bilder av Kongen, og derfor skal myntene behandles med respekt.

9. Kvinner skal ikke sole seg toppløst. Selv om en lett får inntrykk av det motsatte ved å besøke thailandske barer, er thailandske kvinner verdikonservative. Selv bader de offentlig med lange t-skjorter på. Det er dessuten straffbart å bade toppløs i Thailand. Naturisme og nudisme er også straffbart.

10. Ikke stump røyken på bakken. Det oppleves grisete og kan i verste fall resultere i en bot.

11. Ikke gå inn i private hus med sko. Skoene settes alltid utendørs. Dette gjelder også i templer og til og med noen butikker og kontorer. Et tips: Er du i tvil om du skal ta av deg skoene eller ikke, er det bare å se om det står noen sko der fra før.

12. Kle deg som forventet. Oppsøker du templer og noen offentlige severdigheter og museer, forventes det at kvinner dekker skuldrene. I tillegg forventes det at også at lårene dekkes, eksempelvis med sarong dersom en går i shorts. Kleskoden på kveldstid dersom en skal spise på finere restaurant, er ganske pent tøy. For menn forventes det at shortsen ligger igjen på hotellet, og at en har på seg skjorte og penbukser.

13. Spis maten med skje. Thai-mat serveres vanligvis ferdig oppskåret, og derfor trengs ikke kniv. De som ikke spiser med pinner, bruker gaffel til å «dandere» måltidet og skjeen til å spise. En liten merkelighet: Thaiene er veldig overtroiske. Bruker du spisepinner, forventes det at disse ikke ligger i bollen eller på tallerkenen når du er ferdig med å spise. De skal legges ved siden av tallerkenen. Det motsatte er et tegn på ulykke.

14. Lær deg noen få strofer på thai. Det thailandske språk er svært vanskelig, om ikke umulig å lære for mange nordmenn. Men thaiene smiler fra øre til øre og behandler deg med stor respekt hvis du viser at du kan noen få høflighetsfraser.

15. Vær avslappet, rolig og hyggelig. Ikke stress og mas. Thaiene setter pris på at du ser lyst på livet og tar dagene som de kommer. Da åpner de seg også, du blir bedre kjent med en eksotisk og spennende kultur og mange spennende mennesker.

http://oddmyklebust.com/2015/02...

Oprettet af gall d. 31-10-2015 10:29
#23

Jeg påhæfter lige denne tråd et Youtube klip, hvor man dokumenterer den del der kaldes "Jetski Scam"

Bemærk, at dem der kalder sig "Thailand Undercover" påstår at FPV "Foreign Police Volunteers" (som mange af os kender fra TV udsendelser på dansk TV) har fået besked på at blande sig uden om disse sager.Oprettet af jesper1234 d. 31-10-2015 12:14
#24

Hold jer væk fra tuktuk knallerter, tag en taxa og bed om at køre efter taxameter

Oprettet af kimsen d. 05-11-2015 12:47
#25

Mht. Jetski Scam,

nu har jeg aldrig selv lejet lige præcis jetski,

men hvad er der i vejen for at tage billeder af de ting (evt. skader), man påtænker at leje. ?
- - mener, i dag er der vel ingen, der ikke er i besiddelse af en aller anden form for kamera,

som noget af det naturligste i verden, tager jeg ALTID billeder, (helst når udlejer ser på)
uanset det er Bil, MC, Lejlighed, Hotelværelse, mm.


-----------------------

Ellers helt enig med - jesper1234

Jeg skulle engang et stykke fra Hua Hin centrum,
for at leje en 'billig' motorbike,-- en tur / retur på omkring 10 - 15 km
jeg spurgte en ældre hr. MC-Taxi hvor meget for turen,
det kunne han ikke svare præcist på
så det endte med (chokerende) 400 thb for ca 20 - 30 min. kørsel,
hvor hovedparten af tiden gik med at orientere sig (for MC-taxi-driveren)

altså samme beløb, som jeg nogle timer tidligere, gav for en behagelig a/c Taxi, (taximeter)
fra Bkk lufthavn,.. til Bkk busstation syd, (i myldretiden)
- en tur på ca. 70 - 90 min... (ca. 70 km) og altså samme pris 400 thb.

efterfølgende har jeg aldrig brugt MC-taxi, eller tuk tuk.
HVIS det af en eller anden årsag skulle blive aktuelt,
ville jeg optage aftalen på mobilen,... helst video.

Tuk Tuk / MC-taxi - er for mit vedkommende absolut sidste nødløsning.
.

Redigeret af kimsen d. 05-11-2015 12:50

Oprettet af gall d. 20-11-2018 18:57
#26

Måske en god idé at genoplive disse historier der advarer turister om typiske turistfælder som man finderi Thailand, og mange andre lande.

Der er også lidt i dette link https://www.thaiguide.dk/forum/...
Sidste link omhandler turister der bliver snydt ved Grand Palace.

Har du nyere oplevelser skal du endelig ikke holde dig tilbage.

lh3.googleusercontent.com/-cBT0SjqLGPs/W_Q80gIq_zI/AAAAAAAAgjY/s68UG4n72s83zaVcZWTvl6sxAJ0syJCPACL0BGAs/w530-d-h398-n/P1000313.JPG