Debatemne: Thaiguide :: Udvisningssag om 1-årigt barn genoptages

Oprettet af Lars d. 13-11-2013 17:36
#1

Mens sagen om 7-årige Im og hendes mors udvisning trækker de store overskrifter i de fleste medier idag og har sat politikerne på overarebjde her onsdag aften, så har en anden sag ligget lidt stille hen.

På Bornholm sidder en dansk mand med et fælles barn med sin kone fra Taiwan.

Grundet bl.a. at manden for nogen tid siden har fået kontanthjælp er hans kone blevet udvist. Kender ikke mere til sagen i detaljer.

Nu har udlændingenævnet idag meddelt, at de vil genoptage sagen.

Dog skal konen forlade Danmark som "planlagt" og være ude af Danmark mens sagen behandles. Dvs rejser imorgen torsdag.

Ny barneudvisning: Sag om etårige Emma bliver genoptaget

Trodser lægernes råd: På fredag bliver Bennys familie splittet


Udvisning: Kronisk syge Benny mister sin et-årige datter og kone på fredag

Benny mister kone og barn for altid på fredag

Også her kan facebook bruges til at se mere.

Der er lavet en støtte Side:
Støt Benny Andersen,Luisa Lee og Emma Lee

Det burde måske have været en gruppe, hvor medlemmerne kan deltage aktivt og med nogle tovholdere bag, men ved det kan være svært at styre osv.

Facebook sider får måske mange likes, men ikke nær så stor aktivitet som grupper kan få? "Medlemmerne" kan ikke rigtigt deltage på samme niveau som en gruppe.

Er bange for der er mange sager som slet ikke er kendte for offentligheden, måske også fordi mange ikke vil gennem hele den offentlighed omkring deres privatliv?

Fælles for de tre sager som lige nu er her i forumet, er at de alle tre har forskellige grunde og aktuel situation for de involverede?

Så lovgivningen kan have svært ved at klare alle skævheder også selvom noget måske bliver aftalt at ændre i aften af politikerne. Det vil måske "blot" omhandle situationer hvor den danske del af en familiesammenføring dør og ikke de andre sager og ej heller fremadrettet mod de andre sager.

Oprettet af Lars d. 14-11-2013 10:34
#2

Godt klar over det ikke som sådan har noget med Thailand at gøre, men mange dansk-thai par oplever de samme udfordringer som historierne her?

Ikke at alle udvisninger er forkerte og skal omstødes, men måske nogle lige have et ekstra eftersyn?

Nu siger knust Benny farvel til familien

Det var en særdeles påvirket Benny Andersen, der her til morgen måtte tage i lufthavnen for at sige farvel til sin kone Luisa Lee og sin et-årige datter Emma.

Det fortalte han til TV 2 News i Kastrup Lufthavn....

I nat kom også denne nyhed:

Udlændingenævnet her selv taget initiativ til at se tingene efter. Men først efter opkald fra en avis

Kinesisk pige får ophold få timer efter opkald fra avis

...
Det skete blot fem en halv time efter, at avisen havde kontaktet Udlændingestyrelsen for at få en kommentar til sagen.
...

Oprettet af Steen J d. 14-11-2013 18:27
#3

For mg er det rigtigt fint, de kan komme tilbage. Men man skal også lige tænke over, at der er altså nogle der for inden er sendt til deres hjemland, som de måske ikke burde eller fortjente.
Hilsen
SteenJ

Oprettet af Lars d. 17-11-2013 19:53
#4

Igen enig Steen, jo Im og hendes mor syntes jeg bestemt også skal have lov til at vende tilbage.

Men der er mange andre børn som vi aldrig hører om og som måske som barn har ligeså meget eller mere behov for at blive i Danmark? Ikke altid fair at blot fordi man formår at komme i medierne får man hjælp. Men det gælder jo i mange andre typer sager også?

Måske også af og til gået meget følelsesladet i Im-sagen? En lille jysktalende sød pige kan ingen jo stå for og krydret med en masse flotte og følelseladede billeder og så lidt videoindslag. Fint nok at det kan hjælpe.

Kan være lidt fræk og stille spørgsmålet.

Hvad var der sket om Im og hendes mor istedet var en 7 årig dreng fra Somalia og hans far?

Været fremme at det var synd med de forhold de har der osv. Men for mig ser det du til at være et godt hus, måske til omkring 10.000 baht leje per måned, 1,5 månedsløn på mindsteløn. Og indbo osv vel meget normalt i et almindeligt hjem? Har familien råd til det, så må de have lidt penge? Med mindre altså det har været finansieret eller hjulpet fra Danmark.

Men selvfølgelig langt fra det danske liv, venner, skole og moderens lyst til at bruge sin uddanelse osv det ved jeg godt.

Måske et liv nogenlunde som nu som moderen har levet hele livet og Im sine første tre år. Akkurat som dagligdagen er for mange i Thailand.

Dæleme godt jeg ikke skal sidde og behandle alle disse sager, det må ikke være nemt job?