Debatemne: Thaiguide :: E-cigaretter ulovlig at medbringe til Thailand

Oprettet af gall d. 18-08-2017 06:19
#1

Fra Ekstra Bladet. Læs artiklen her: http://ekstrabladet.dk/feri...rs-faengsel-i-thailand/6781917

De seneste år er den elektroniske cigaret – oftest kaldet e-cigaret – blevet mere og mere populær.

Men hvis du er en af dem, der er hoppet på hypen omkring det cigaretformede stålhylster med e-væske, og du nærmest får abstinenser ved tanken om at undvære et sug i længere perioder ad gangen, så skal du måske finde en anden feriedestination end Thailand.

Hvis du bliver stoppet i tolden med en e-cigaret i lommen, kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i et thailandsk fængsel.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på sin hjemmeside.

Oprettet af Lars d. 17-09-2017 12:43
#2

Det er sandt nok det er ulovligt at medbringe, importere, sælge og bruge e-cig og har været det i vel næsten 1 år.

De mange års fængsel er straframmen som den kan give i yderste konsekvens, ligesom man har i Danmark.

De længste straffe er rettet mod sælgere/importører med forretning for øje. Mener at have set to straframmer alt afhængig af hvilken type det var.

Men klart at blive anholdt og bare det at få lov at opholde sig eller overnatte på stationen eren grim oplevelse. Og forelagt trussel om 10 år i spjældet åbner det muligheden for at en anholdt kan fristes til at forsøge at betale sig fra det eller indirekte bliver tilbudt en "bøde" istedet. Sådan ender en del lovgivning med høje straffe?

Men hvorfor har Thailand forbudt det?

jeg har set flere svar gennem tiden.

1. De store multinationale tobaksfirmaer vil bruge dette til at videreføre deres rygning.
Det tror jeg kan være sandt nok, de skal finde nye produkter. De kunne, som TDC, opkøbe de lovende førende producenter - eller som de gør, selv er ved udvikle nye teknologier. Dermed afvises nogle firmaer og det bringer til næste punkt.

2.
Thailand, staten, ejer "Tobacco Monopoly", som står for produktion af alle lokale cigaretter. Det giver sikker god indtægt fra selve produktionen og så lagt afgifterne og moms oveni.
På den ene side sikre indtægt fra produktion og samtidig opfordre til ikke at købe ens produkter ved rygestop og risikere salget og afgifter går til e-cig firmaer istedet.

4. Ungdommen/ikke-rygere vil starte med at ryge e-cig og det ønskes ikke.
Måske det er blevet in i Danmark for unge at ryge e-cig, med eller uden nikotin - ved det ikke helt.

3.
Det er ikke bevist at væskerne til e-cig og produkterne i røgen efter opvarmningen ikke er skadelige.

Det kan have sin rigtighed, også i Thailand. Alt kan fremstilles og fyldes i plastikbehopldere og sælges på markeder og facebook. Ingen krav og kontrol til hvad der er i - så aner ikke hvad det er som man damper på og hvor meget nikotin der evt er i.

---

Kunne, hvis det var muligt at kontrollere, så flytte afgifterne over på e-cig og væsker, det er netop det der er problemet idag at der ikke er betalt import afgift da de er smuglede ind den som sælges lokalt.

Nu er cigaretafgifterne steget for at tjene ekstra og/eller for at få folk til at stoppe med at ryge og e-cig ikke alternativ Steget vel 20 % for nogle og det kan mærkes for thailændere i det daglige.

Redigeret af Lars d. 17-09-2017 12:58

Oprettet af Lars d. 28-01-2018 05:20
#3

Bringer lige emnet op igen.

For nyligt stod der 3, hvad der efter sprog, udseende og opførsel kunne være russere eller ukrainere, og røg hvor der er tydelig rygning forbudt skilte, udenfor afganghallen i Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok - de gad ikke gå de 30 meter til det tydeligt mærkede rygeområde. (Jeg er selv ryger)

Den ene røg e-cigaret og de to andre alm cigaretter, man er vel konger og hævet over loven som gæst i andet land.

Ved ikke med alle flyselskaber, men THAI fortæller i deres video lige inden ankomst hvad der er forbudt at medtage og der er e-cigaretter også nævnt, omend langt inde i videoen som ingen måske ser til ende.

Et israelsk medie rapporterer om at et ægtepar har fået bøde på 1.200 Dollars i forbindelse med e-cigaretter, men artiklen er så tynd og udokumenteret at jeg ikke vil linke til den.

Oprettet af Lars d. 18-11-2018 04:02
#4

Sæsonen for ferier står for døren, så tager den lige igen.

Det er stadig ulovligt at medbringe e-cigaretter og tilbehør inklusive væsker til Thailand. Det også ulovligt at bruge dem i Thailand.

Men måske bliver det tilladt en gang i fremtiden - det har været i et medie, men altså fremtiden.

Tidligere har været meldt ud fra myndighederne at årsagen var at de var sundhedsskadelige.

Jeg har tænkt om der også kunne være en sammenhæng med skatter og afgifter som mistes, hvis folk skifter, samt at Thailand ejer landets eneste tobaksfabrik, Tobacco Monopoly, og dermed også derigennem har indtægt og arbejdspladser.

Nu ser det ud til myndighederne måske er ved at åbne for at lovliggøre e-cigaretter - det er nu ikke et spørgsmål om sundheden men økonomien.

Et thailandsk netmedie har skrevet at der arbejdes på at få pålagt skatter og afgifter på e-cigaret produkterne og så gøre det lovligt.

Det er oversættelse af et thaimedies forståelse af informationer og der kan nemt snige sig små misforståelser ind i hvor seriøst det er f.eks om det er noget der tænkes på eller noget der kunne tænkes på - blot eksempel. Det er fra Nation/Thaivisa som tidligere fået visum regler helt galt i halsen på den konto.

Der er uden tvivl en opgave i at få det systematiseret, så der kan kræves afgifter og undgå side import/produktion og salg af omveje og markeder som er måden det sker på idag.

Her er et par link til den danske og thailandske ambasade om forbudet idag.

Forbud mod E-cigaretter
Skal ned til lovgivning man skal være opmærksom på og folde det ud.

ELECTRONIC CIGARETTES ARE ILLEGAL IN THAILAND

Her information om at nye tider måske på vej:
E-cigarettes set to be legal in Thailand

Jeg tager her ikke stilling til evt. smugling af e-cigaretter eller om nogle vælger at bruge dem.

Det op til den enkelte om man vil tage risikoen også risikoen for at løbe ind i betjente der lige har det emne på dagens to-do-liste og slår ned på det som så ud til at være tilladt igår og som så lige pludselig absolut en dårlig ide at gøre og straffes.

Det er meget typisk for Thailand at mange love ikke håndhæves 100 % hver dag, men pludselig gøres det enten af den enkelte betjent eller område eller planlagte razziaer.

Redigeret af Lars d. 18-11-2018 04:10

Oprettet af Lars d. 21-08-2019 16:04
#5

Der var for nogle måneder siden snak i medier om at e-cigaretter måske kunne blive lovlige.

Det har regeringschefen, den tidligere militærregeringsleder, manet til jorden nu.

I linket skrives bla.

"Someone wants these black-market products, which have a substantial value, to be legalised," Gen Prayut said, responding to questions from reporters on Tuesday.

"But in making decisions on this matter, the government cannot simply consider the economic impact," the prime minister said. "E-cigarettes will also impact people's health and place an extra burden on the country's health-care budget," he added.

PM to keep e-cigs illegal

Måske kommer man ikke helt udenom at tænke økonomi. Der mangler veje til at sikre afgifter på de nye produkter. Og samtidig er staten ejer af eneste tobaksfabrik i Thailand, der producerer alle lokale mærker.

Andre lande har løst problemet med afgifter, men det nok lidt for kaotisk marked i Thailand med alle de mere eller mindre hjemmelavede produkter.

Koreanere bruger meget systemer som Phillip Morris IQOS, hvor det er tobak der er i men det varmes kun lidt op til nikotinen frigives.
De sælger side om side med almindelige cigaretter og til samme priser med bandaroler. Dog har Koreanske firmaer udviklet deres egen kopi af de originale IQOS.

Redigeret af Lars d. 21-08-2019 16:04