Debatemne: Thaiguide :: Fingeraftryk for at købe SIM kort

Oprettet af Lars d. 21-11-2017 13:30
#1

Fra 15. december skal alle thailændere der vil købe SIM-kort have tjekket fingeraftryk og ansigtbillede.

Det gælder for AIS, DTAC, True, TOT og CATs forretninger, men 7-11 og lignende. De først fra februar næste år de også skal lave samme tjek.

Det skulle foregå ved at fingeraftryk tages og ID kort scannes samtidig og data sammenlignes.

Udlændinge kan være helt rolige indtil videre, skriver Khaosod English. Dette fordi scannere til pas er meget dyrere end scannerne til ID kort - kan en telebutik sådan lige få adgang til sådan apparat der kan sammenligne/læse biometriske data fra pas?

Tror det indføres bl.a. fordi mange bombeangreb i det sydlige, sker fra mobil tlf. Sydpå har proceduren været i brug i et halvt år. Men det er vist ikke rigtigt lykkedes at identificere hvem der har ejet de simkort der blev brugt indtil nu eller hvem der har brugt dem.

Derudover måske bedre middel i kampen mod IT kriminalitet, netbanking svindel via mobiler og for bedre at kunne identificere dem som overtræder "Computer Crime Act" og majestætsfornærmelsesloven eller er kritiske overfor styret på nettet?

"The Bad Guys" kan sikkert finde andre veje. En del bombetelefoner mener jeg også at have læst varmed Malaysisk sim kort. Der skal man dog også vise ID for at få sim-kort.